Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στις 13.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Εφετείο του συντρόφου Μ.Σεϊσίδη

Παρασκευή 17/9, το εφετείο του συντρόφου Μ.Σεϊσίδη για τη φερόμενη συμμετοχή του στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας της Σόλωνος

Στις 17/9 Παρασκευή στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως, θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη για τη φερόμενη συμμετοχή του στη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Σόλωνος το 2006, υπόθεση που πρωτόδικα πριν από τεσσεράμισι χρόνια του είχε αποφέρει μια ποινή κάθειρξης 35 χρόνων. Με τη δίκη αυτή αναμένεται να κλείσει ένα ακόμα δικαστικό κεφάλαιο, το τελευταίο, μιας υπόθεσης που απασχολεί το εγχώριο ριζοσπαστικό κίνημα για τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, και που εξέθεσε τέσσερις συντρόφους στην εκδικητική μανία των κρατικών αρχών, με χρηματικές επικηρύξεις, χρόνια παρανομίας, φυλακών αλλά κι ενός σοβαρού τραυματισμού και ακρωτηριασμού ενός από αυτούς, του συντρόφου Σίμου Σεϊσίδη.

Η ένοπλη συμπλοκή που ακολούθησε τη διαφυγή του συντρόφου Γιάννη Δημητράκη από την τράπεζα, ο βαρύς τραυματισμός του, η ομηρία του στις ελληνικές φυλακές και η αξιοπρεπής και αγωνιστική του στάση μέσα σε αυτές, η πολιτική ανάληψη ευθύνης για τη ριζοσπαστική επιλογή απαλλοτρίωσης μιας τράπεζας, ταυτόχρονα με την επιλογή των υπόλοιπων τριών συντρόφων, των Μάριου και Σίμου Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη, να μην διαπραγματευτούν την ελευθερία τους με τους εκβιαστικούς όρους του αστυνομικοδικαστικού συμπλέγματος που τους στοχοποίησε, και να περάσουν στην παρανομία, αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του κινήματος μας

Ένα κεφάλαιο που ενέπνευσε, συγκίνησε και ατσάλωσε τη θέληση και την επαναστατική αυτοδιάθεση πολλών συντρόφων και συντροφισσών από κει και ύστερα. Ένα κεφάλαιο μέρος του οποίου είναι και το σημαντικό και εκρηκτικό κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε ως προς την υπόθεση-τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον. Μια αλληλεγγύη μαζική, δυναμική και ριζοσπαστική, που τόλμησε να αναμετρηθεί με την λυσσαλέα προπαγάνδα του κρατικού μηχανισμού και των φερέφωνων τους που έκαναν λόγο για «συμμορίες ληστών» ή για «συγκοινωνούντα δοχεία» επιχειρώντας να αναβαθμίσουν ποινικά την υπόθεση.

Γυρνώντας στο τώρα, αναγνωρίζοντας και την πολιτική και την ιστορική βαρύτητα της συγκεκριμένης υπόθεσης, και τη σημασία της δίκης που διεξαχθεί την Παρασκευή, πιάνουμε το νήμα της αλληλεγγύης, που από την πρώτη στιγμή έχει εκφραστεί στους τέσσερις συντρόφους μας, και το συνεχίζουμε καλώντας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Μάριο έξω από το Εφετείο, προκειμένου να υπενθυμίσουμε στους διώκτες τους, πως δεν είναι μόνος του, όσα χρόνια και να έχουν περάσει. Στεκόμαστε δίπλα του, τον στηρίζουμε, και τον περιμένουμε κοντά μας όταν καταρρεύσει η δικαστική σκευωρία εις βάρος του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΡΙΟ ΣΕΙΣΙΔΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΙΣ 13:00 , ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους,φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1614149/


1 2 3

Άμεση απελευθέρωση του Αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη | Εφετείο, 17/9 | ΣΑΚΤΧ

post image

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΣΕΪΣΙΔΗ

ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και των μηχανισμών του

Στις 16 Γενάρη του 2006 πραγματοποιείται ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας. Οι 19 σφαίρες που έριξαν οι μπάτσοι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης είχαν σαν αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό και την σύλληψη του αναρχικού Γ. Δημητράκη. Έκτοτε, ανοίγει ένας κύκλος κρατικής μιντιακής-προπαγάνδας για την ύπαρξη ομάδας αποκαλούμενης ως «ληστές με τα μαύρα», που ακολουθείται από πλήθος στοχοποιήσεων, διώξεων και ανακρίσεων αγωνιστών που ανήκουν στον αναρχικό αντιεξουσιαστικό χώρο. Τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν για τον Σίμο και τον Μάριο Σεϊσίδη και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, τους οδηγούν στην παρανομία. Ακολουθεί τρία χρόνια μετά και η επικήρυξή τους με 600.000 ευρώ.

Τα επόμενα χρόνια συλλαμβάνονται ο Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος τραυματίζεται σοβαρά κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του με συνέπεια τον ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού, και αργότερα ο Γρηγόρης Τσιρώνης, οι οποίοι αθωώνονται γι' αυτή την υπόθεση. Τον Αύγουστο του 2016, συλλαμβάνεται ο Μάριος Σεϊσίδης μετά από δέκα χρόνια φυγοδικίας μαζί με τον αναρχικό Κώστα Σάκκα και βασανίζονται από τα ένστολα καθάρματα της αντιτρομοκρατικής προκειμένου να τους αποσπάσουν βίαια δείγμα γενετικού υλικού. Tον Απρίλη του 2017, ο σύντροφος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 36 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση της ληστείας και των τριών αποπειρών ανθρωποκτονίας κατά των 2 αστυνομικών και του φρουρού της τράπεζας. Μια απόφαση η οποία πάρθηκε χωρίς την αναγνώριση κανενός μάρτυρα κατηγορίας, αλλά βασίστηκε αποκλειστικά σε ένα δείγμα DNA που σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική βρέθηκε σε απόσταση 500 μέτρων μακριά από την τράπεζα.

Η εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη είναι μέρος της κατασταλτικής μεθόδευσης του κράτους απέναντι σε αναρχικούς και άλλους αγωνιστές που στόχο έχει όχι μόνο την ανάκτηση του γοήτρου των διωκτικών μηχανισμών αλλά και εν γένει τον παραδειγματισμό της κοινωνίας και την εξουδετέρωση των αντιστάσεων της.

Tην Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στο εφετείο, ο Μάριος Σεϊσίδης θα δώσει μια ακόμη μάχη ενάντια στην αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία. Μια μάχη, η οποία αποτελεί κομμάτι του αγώνα ενάντια στην κατασταλτική επίθεση που έχει εξαπολύσει το πολιτικά, κοινωνικά και αξιακά χρεωκοπημένο σύστημα κατά των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων για την διαιώνιση της κυριαρχίας του. Από την όξυνση της κρατικής καταστολής με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την περιστολή των διαδηλώσεων και τις επιθέσεις, τις συλλήψεις και τους βασανισμούς αγωνιστών/στριών, την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την ψήφιση του νέου αντεργατικού- αντισυνδικαλιστικού νόμου, το οποίο επιτείνει τους όρους εκμετάλλευσης και καταπίεσης και στοχοποιεί τις εργατικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, μέχρι τις δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την διεύρυνση του καθεστώτος εξαίρεσης για τους κρατούμενους, τους χιλιάδες νεκρούς εξαιτίας της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης της πανδημίας και την περαιτέρω λεηλασία της φύσης, κράτος και κεφάλαιο εντείνουν όλο και περισσότερο την ολοκληρωτική επίθεση εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Από την πλευρά μας, απέναντι στους κρατικούς σχεδιασμούς προώθησης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και εφαρμογής ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, προτάσσουμε τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες των από τα κάτω για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα του συντρόφου Μ. Σεϊσίδη και με πίστη στο όραμα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Εφετείο (Λουκάρεως), Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη, 13.00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση


1 2 3

Στις 17/9 στη 1μμ στα δικαστήρια της Λουκάρεως δικάζεται ο σύντροφος Μάριος Σεϊσίδης σε δεύτερο βαθμό

Την Παρασκευή 17/9 στη 1μμ στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως στον 6ο όροφο συνεχίζεται η δίκη του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της ένοπλης ληστείας της Εθνικής Τράπεζας της οδού Σολωνος το 2006. Κατά την διαφυγή των δραστών τα κρατικά σκυλιά δεν δίστασαν να πυροβολήσουν μέσα στον κόσμο με αποτέλεσμα να συλληφθεί τραυματισμένος ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης. Ακολούθως κηρύχθηκαν καταζητούμενοι και μετέπειτα επικηρυγμένοι για 600.000€ οι Μάριος και Σίμος Σεϊσίδης και ο Γρηγόρης Τσιρώνης. Ύστερα απο μια δεκαετία σχεδόν φυγοδικίας οι 3 καταζητούμενοι σύντροφοι συλλαμβάνονται σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους. Ο Σίμος χάνοντας το πόδι του απο σφαίρα μπάτσου στο Ταύρο, ο Γρηγόρης στο Βόλο σε έφοδο των ΕΚΑΜ (κατά την οποία αυτοκτόνησε νικητής ο Σπύρος Δαρβίλας) και ο Μάριος στη Πελοπόννησο μαζί με τον Κώστα Σακκά. Ενώ ο Σίμος και ο Γρηγόρης αθωώθηκαν απο την συγκεκριμένη υπόθεση, ο Μάριος καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 36 χρόνια κάθειρξη καθώς η κρατική μαφία είχε ήδη εκτεθεί ανεπανόρθωτα από τις αθωώσεις των άλλων δύο επικηρυγμένων. Με τη δίκη αυτή ο κύκλος της συγκεκριμένης υπόθεσης κλείνει και οφείλουμε να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη αντίστασης και αλληλεγγύης που αφήνει, καθώς και τον ίδιο τον σύντροφο ώστε να μην μείνει έρμαιο της κρατικής καταστολής. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών