Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20.00

Μπαρ για δικαστικά έξοδα

Η συντρόφισσα Κ., έζησε σε έναν κακοποιητικό γάμο όπου βίωνε ψυχολογική- συναισθηματική, σεξουαλική, οικονομική βία σε συνδυασμό με την σωματική βία των παιδιών της. Το 2019 αποφασίζει να χωρίσει και να απομακρυνθεί από τον κακοποιητή τους. Παρ' όλα αυτά ο πρώην σύντροφος της εξακολουθεί να ασκεί βία και μετά το διαζύγιό τους. Το 2020 η συντρόφισσα αλλάζει πόλη και φιλοξενείται σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών μαζί με τα δυο παιδιά της, αφήνοντας πίσω κοινωνικό - συγγενικό περιβάλλον και εργασία. Μόνη, άνεργη, σε ένα καινούριο περιβάλλον προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να στηρίξει τα παιδιά της κάνοντας μια νέα αρχή.


Σήμερα, 2 χρόνια μετά το διαζύγιο, ο πρώην σύζυγός της, ο οποίος την κατηγορεί ανάμεσα σε άλλα και για την απομάκρυνση των παιδιών από τον πατέρα τους - κακοποιητή, έχοντας στο πλευρό του το νέο νομοσχέδιο περί υποχρεωτικής συνεπιμέλειας και το πλεονέκτημα της απουσίας αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του, αφού οι δικαστικές υποθέσεις από τις καταγγελίες που έγιναν στο παρελθόν από την συντρόφισσα ακόμα εκκρεμούν (με αναβολές λόγω lock down), ξεκινάει μια δικαστική διαμάχη διεκδικώντας την συνεπιμέλεια των παιδιών. Έτσι η συντρόφισσα έρχεται για άλλη μια φορά αντιμέτωπη με την επίθεση του πρώην συζύγου της, μέσα από έναν ψυχοφθόρο και οικονομικά δυσβάστακτο για την ίδια δικαστικό αγώνα.


Στεκόμαστε στο πλευρό της συντρόφισσας, στηρίζοντας με όποιον τρόπο μπορούμε τον αγώνα της και είμαστε δίπλα σε κάθε θηλυκότητα, γυναίκα, άντρα, παιδί και κάθε πλάσμα που δέχεται επίθεση από οποιαδήποτε μορφή εξουσίας.