Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18.00

Πορεία για την δολοφονία του Ζακ/Zackie Oh!

Την Τρίτη 21/9/2021 συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που νοικοκυραίοι και μπάτσοι, αυθαίρετα και σε κοινή θέα, συνέπραξαν στη δολοφονία της αδερφής μας Zackie Oh! έξω από ένα κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια. Αμέσως μετά τη δολοφονία ακολούθησε μια καμπάνια λάσπης από τα ΜΜΕ που αποπειράθηκαν να τη δικαιολογήσουν κατασκευάζοντας μια "ληστεία" στο κοσμημα-οπωλείο στηριζόμενα σε ψευδείς μαρτυρίες και στην ομοφοβία/τοξικοφοβία που διέπει την ελληνική κοινωνία. Μέσα στους επόμενους μήνες, μόνο χάρη στις επίμονες διαμαρτυρίες του αγωνιζόμενου κόσμου, η πραγματική έκβαση των γεγονότων βγήκε στη φόρα με αποτέλεσμα έναν ζωηρό -αν και βραχύβιο- δημόσιο διάλογο για την αυτοδικία και χλιαρές δηλώσεις από τότε κυβερνητικά στελέχη. Η οικογένεια του Ζακ έχει καταθέσει μήνυση για ανθρωποκτονία ενάντια στον κοσμηματοπώλη και στον μεσίτη, που του επιτέθηκαν πρώτοι, καθώς και σε 4 μπάτσους που συνέχισαν τον ξυλοδαρμό του όσο αυτός βρισκόταν αιμόφυρτος στο έδαφος. Ωστόσο, μέχρι σήμερα η δίκη δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, ενώ παράλληλα η υπόθεση φαίνεται να περνάει στη λησμονιά.

Εμείς όμως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! Οργανωνόμαστε συλλογικά και βγαίνουμε στους δρόμους, διεκδικώντας δικαίωση για την Zackie!
Καλούμε άτομα, σωματεία, συλλογικότητες και φοιτητικούς συλλόγους, να παραστούν στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21/9/2021 στις 18:00 στην πλατεία Λιονταριών

Ο ΖΑΚ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΗΣΜΟΝΙΑ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Σεξιστικές, παραβιαστικές, εξουσιαστικές, ομοφοβικές, τρανσφοβικές συμπεριφορές δε θα γίνουν αποδεκτές. Προστατεύουμε η μια το άλλο και τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα (μάσκες/αποστάσεις).

- Πρωτοβουλία Ηρακλείου για ένα Αυτοοργανωμένο Pride

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Σεπτεμβρίου 14h