Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19.00

Λαϊκή Συνέλευση Κατοίκων Δάφνης

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και τα δεκάδες χιλιάδες θύματα της υγειονομικής κρίσης, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την πλήρη ανικανότητα και την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μέσα σε όλα αυτά το Υπουργείο Παιδείας βρήκε τη λύση με τη θέσπιση της ΕΒΕ, πετώντας εκτός πανεπιστημίων πάνω από 40.000 μαθητές! 16.000 θέσεις στις σχολές μένουν κενές, ενώ δεκάδες τμήματα δεν έχουν καθόλου εισακτέους ή έχουν μόνο μερικές δεκάδες, με αποτέλεσμα να καλύπτονται πολύ λιγότερες από τις μισές διαθέσιμες θέσεις και τα τμήματα αυτά να οδηγούνται στο κλείσιμο, κάτι που αποτελεί πάγιο στόχο της κυβέρνησης που θέλει να σπείρει την αμορφωσιά στη νεολαία και να την ωθήσει προς την επαγγελματική κατάρτιση. Στην πραγματικότητα αυτό που τους «καίει» είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη πελατεία για τους φίλους τους, κολλεγιάρχες και φροντιστηριάρχες. Ετοιμάζουν την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει τη δημόσια - δωρεάν παιδεία για να αλωνίζουν οι ιδιώτες-αετονύχηδες στην παιδεία, μετατρέποντάς την σε εμπόρευμα, όπου οι μαθητές και οι φοιτητές θα είμαστε πελάτες και θα σπουδάζουμε ανάλογα με το μέγεθος του πορτοφολιού μας.

Παράλληλα, η πανδημία μοιάζει ανεξέλεγκτη. Μετά την λήξη του τελευταίου λοκ ντάουν, οι νεκροί ανέρχονται στους 13.000 και τα κρούσματα έχουν πάλι ανοδική πορεία. Σε αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση επιλέγει για μία ακόμα φορά να ανοίξει τα σχολεία χωρίς να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών και την αντιμετώπιση των ολέθριων επιπτώσεων που είχε στη μόρφωση και τη ψυχολογία των μαθητών η παρατεταμένη τηλε - «εκπαίδευση» των δύο τελευταίων ετών.

Η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης, στην «ανεύθυνη» νεολαία και στους ανεμβολίαστους.. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κουνάνε το δάχτυλο στην νεολαία και στους εργαζόμενους, αυτοί που διαχειρίστηκαν την πανδημία με τον πιο εγκληματικό τρόπο, ρήμαξαν τόσα χρόνια το εθνικό σύστημα υγείας και έσπειραν την σύγχυση γύρω από την πανδημία με την ανικανότητα τους και τον σκοταδισμό τους. Το ενδιαφέρον την κυβέρνησης για τον εμβολιασμό είναι υποκριτικό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να απελευθερώσουν τις απολύσεις, να αποκλείσουν όσους περισσότερους νέους γίνεται από τη εκπαίδευση, να ωθήσουν όλη την κοινωνία στην αμορφωσιά, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Οι πακτωλοί χρημάτων με τους οποίους τάισε καναλάρχες, κλινικάρχες και την αστυνομία με τη συνεχή αγορά εξοπλισμού σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας και τα απανωτά νομοσχέδια που υπέγραψε και ισοδυναμούν με μνημόνια, αυτό επιβεβαιώνουν. Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Να τον προωθήσουμε και να τον επιβάλλουμε, στα σωματεία, τις γειτονιές, τις σχολές και τα σχολεία μας. Να μην τον αφήσουμε στα χέρια της κυβέρνησης και των καπιταλιστών, που δεν μπορούν να τον διασφαλίσουν.

Με ενότητα - οργάνωση - αγώνα, μπορούμε να τους ανατρέψουμε

Κάθε μέρα που παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία οι κίνδυνοι θα μεγαλώνουν, η κοινωνία θα απειλείται με εξαθλίωση και φτώχεια. Μπορούμε και πρέπει να τους διώξουμε! Να οργανωθούμε και να αντισταθούμε απέναντι στα νέα και παλιά αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά Ν/Σ. Με Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε περιοχή, με επιτροπές αγώνα στους χώρους εργασίας, με καταλήψεις στα σχολεία. Είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, για να διώξουμε την κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας.

  • Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονία για να οργανώσουμε τον αγώνα μας
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη - να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια
  • Υπερασπίζουμε τις ελευθερίες μας. Έξω ΜΑΤ - ΔΡΑΣΗ από τις γειτονιές
  • Κάτω τα χέρια από την νεολαία- κάτω η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Σεπτεμβρίου 22h