Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιρατσιστικο-αντιφασιστικο συλλαλητηριο

Σάββατο 9 Οκτώβρη,
Άγαλμα Βενιζέλου 12 μεσ.

Ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής

**Να σταματήσουμε την ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και της ΕΕ
**Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά
**Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες
**Κλείστε τα στρατόπεδα
**Ποτέ Ξανά φασισμός

Στις 9 Οκτώβρη διαδηλώνουμε ενάντια στην κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης, με την ψήφιση νέου νόμου παραπέρα καταστρατήγησης του δικαιώματος στο άσυλο για τους πρόσφυγες, τις μαζικές απελάσεις, την οχύρωση των συνόρων με την γενίκευση των παράνομων επαναπροωθήσεων, το άνοιγμα νέων στρατοπέδων-φυλακών προσφύγων, την μετατροπή των στρατοπέδων σε τόπους θανάτου και εξαθλίωσης των προσφύγων.
Εκατομμύρια κατατρεγμένοι άνθρωποι, γυναίκες προσφύγισσες με ανήλικα παιδιά, χιλιάδες ανάπηροι θύματα των πολεμικών συγκρούσεων μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους, δαιμονοποιούνται ως «εισβολείς» από τις ίδιες κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενώ συμμετείχαν στους ματοβαμένους πολέμους που ρήμαξαν τις χώρες, τα σπίτια και τις ζωές τους.
Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το έδαφος ξανά στους φασίστες όπως έδειξαν και οι αντιδράσεις για την περιοδεία της κούκλας Αμάλ.
Είναι πρόκληση ο Μητσοτάκης να συνεργάζεται με τον Ερντογάν, μετά την ήττα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, για να αποκλειστούν οι πρόσφυγες από την ΕΕ, σε στρατόπεδα σε χώρες όμορες, στην Ασία. Η ΕΕ κλείνει ερμητικά τα σύνορα με φράχτες παντού. Η κυβέρνηση της ΝΔ σπαταλά εκατομμύρια για Ραφάλ, φράκτες, πανεπιστημιακή αστυνομία ενώ η διαχείριση της πανδημίας έχει κοστίσει 14000 ζωές. Η τοποθέτηση του Θ. Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας ενισχύει την ακροδεξιά και τους φασίστες.
Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, είναι απαράδεκτο η ΕΛΑΣ να καλύπτει συνάξεις μίσους και να επιτίθεται σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, όπως αυτή που συνόδευε την κούκλα Αμάλ στο Μεταξουργείο. Λέμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Καμία αποφυλάκιση των δολοφόνων νεοναζί της ΧΑ. Να κλείσουν όλα τα γραφεία τους, να αποπεμφθούν οι δημοτικοί και περιφερειακοί τους σύμβουλοι και η Βουλή να αποζημιώσει τα θύματα των δολοφονικών τους επιθέσεων.
Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, άσυλο, στέγη, πρόσβαση στην δημόσια υγεία και ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση το Σάββατο 9 Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη
12μ. Άγαλμα Βενιζέλου!

Ενισχύστε οικονομικά την μετακίνηση προσφύγων με πούλμαν από τα στρατόπεδα!!

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Σεπτεμβρίου 20h


Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης: Η στάση της κυβέρνησης ισοδυναμεί με πολιτική κάλυψη στους τραμπουκισμούς των φασιστικών συμμοριών στη Σταυρούπολη

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Η στάση της κυβέρνησης ισοδυναμεί με πολιτική κάλυψη στους τραμπουκισμούς των φασιστικών συμμοριών στη Σταυρούπολη

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη Σταυρούπολη την Τετάρτη 29/9, που ήταν πρώτη απάντηση στους τραμπουκισμούς των φασιστικών συμμοριών.

Το όργιο βίας επί δύο μέρες στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης από φασιστοειδή και ακροδεξιές ομάδες που συγκεντρώθηκαν από διάφορες περιοχές, είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής επιλογής να χαϊδεύει τα φασιστικά στοιχεία που επιτέθηκαν σε φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς κάτω από την ανοχή της αστυνομίας.

Πολιτική κάλυψη στους φασίστες δίνουν οι άθλιες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Κεραμέως με γενικόλογες καταγγελίες «βίαιες συμπεριφορές» χωρίς αναφορά στους ακροδεξιούς δράστες, ενώ το ίδιο έκανε και ο γραμματέας του ίδιου υπουργείου Α. Κόπτση που είδε μόνο «ιδεολογική αντιπαράθεση κάποιων ομάδων», ταυτίζοντας ουσιαστικά τη φασιστική βία με τους φοιτητικούς συλλόγους και τις ΕΛΜΕ.

Η φασιστική βία δε στράφηκε τυχαία ενάντια σε φοιτητές που μοίραζαν ενημερωτικό υλικό για ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια που αφήνει εκτός σχολών 40.000 νέους. Ενώ οι μαθητές και συνολικά η δημόσια εκπαίδευση δέχονται μια σκληρή επίθεση ενάντια στις ανάγκες και τα δικαιώματά τους, οι φασίστες ανοίγουν πόλεμο στο νεολαιίστικο και εκπαιδευτικό κίνημα. Το φασιστικό παρακράτος είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, στο πλευρό της ΝΔ για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, προπαγανδιστές της υποταγής σε κεφάλαιο και κυβέρνηση.

Η συμμορία της Χρυσής Αυγής, ένα χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη για την εγκληματική της δράση προσπαθεί να βγει στο προσκήνιο με κρατικό δεκανίκι. Θα πέσουν στο κενό τα βρόμικα σχέδια τους, ο αγώνας που δικαιώθηκε με τη φυλάκιση των αρχηγών της φασιστικής συμμορίας συνεχίζεται.

Το σχολείο ανήκει στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, την εκπαιδευτική κοινότητα, το λαό της Σταυρούπολης και των δυτικών συνοικιών. Ανήκει στον καθημερινό αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ελευθερία. Δεν θα γίνει φασιστικό γκέτο και ορμητήριο τραμπούκων.

Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, δουλειά, ελευθερία συνεχίζεται και θα είναι ταυτόχρονα αγώνας ενάντια στο φασισμό, ναζισμό, εθνικισμό.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να στηρίξουν τον αγώνα για το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά. Να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές κινήσεις, σωματεία, κοινότητες μεταναστών και φοιτητικοί σύλλογοι στον ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας το Σάββατο 9 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου.

πηγή : http://antarsya.gr/node/5993