Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 στις 17.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία ενάντια στην υποχρεωτική λήψη γενετικού υλικού

post image

Την Πέμπτη 23/9 καλούμε σε πορεία στη γειτονιά του Ζωγράφου.

Ενάντια στις νέες κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και την κλήτευση των 14 συντρόφων για υποχρεωτική λήψη γενετικού υλικού. Απέναντι στους ρουφιάνους της πρυτανικής αρχής του ΕΜΠ που προσφέρουν πολιτική κάλυψη στα στρατηγικά σχέδια επέλασης κράτους και κεφαλαίου στα πανεπιστήμια, ενώ παράλληλα στηρίξαν την εκκένωση της κατάληψης πρυτανείας και της συγκέντρωσης στο κάτω πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 20' καταδίδοντας και στοχοποιώντας αγωνιστές και αγωνίστριες.

Προσυγκέντρωση 17:00 στην πύλη Ζωγράφου του ΕΜΠ (Ηρ.Πολυτεχνείου 9)

Ακολουθεί η αφίσα και το κείμενο της συνέλευσης.

Τις προηγούμενες μέρες σύντροφοι άρχισαν να λαμβάνουν κλήσεις για λήψη γενετικού υλικού και ανάλυση DNA .Η χρονική αφετηρία της υπόθεσης βρίσκεται στις 13/11/2020 στην εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας του ΕΜΠ ,όπου συνελήφθησαν 25 σύντροφοι/ισσες ,μεταξύ των οποίων 13 γενετικά άνδρες ,με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα .Ορισμένοι από τους συντρόφους έχουν λάβει ήδη κλήσεις ενώ σε κάποιους αναμένεται να σταλούν, εξού και οι διαφορετικές ημερομηνίες για τον καθένα σχετικά με τη λήψη.Πέρα από τους συλληφθέντες της πρυτανείες ήρθε κλήση σε εναν επιπλέον σύντροφο επειδή ταυτοποιήθηκε αποτύπωμα του εντός της κατάληψης.Η συγκεκριμένη κλήση αναφέρει ότι υπάρχει ταύτιση ανδρικού γενετικού υλικού μεταξύ κινητού αντικειμένου(άδειου μπουκαλιού) που βρέθηκε εντός της κατειλημμένης πρυτανείας, με κάποια χαρτιά με αίμα, που βρέθηκαν επί της οδού Σπύρου Τρικούπη 3 στα Εξάρχεια, μετά από επίθεση κατά δελτάδων με μολότοφ τις πρωινές ώρες της 7/12/2014.

Από την μία υπάρχει η κατάληψη πρυτανείας του Ε.Μ.Π,που πραγματοποιήθηκε εν όψει της επαιτίου της 17 Νοέμβρη της περασμένης χρονιάς, με πρόταγμα την διατήρηση του ανοιχτού ακαδημαϊκού ιδρύματος, που για ακόμα μια φόρα η πρυτανεία σε αγαστή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. είχε αποφασίσει να κλειδώσει για να μην πραγματοποιηθεί το 3ήμερο και η διαδήλωση. Μια καθόλου απρόσμενη κίνηση για την περσινή χρονιά, αφού το κράτος με την συνεχή κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δημιούργησε με αφορμή την πανδημία του covid-19 σε συνδυασμό με το δόγμα μηδενικής ανοχής που εφάρμοσε και εφαρμόζει μέχρι σήμερα,χτυπούσε με υπέρμετρο κατασταλτικό μένος κάθε πολιτική δράση που προερχόταν από τους κόλπους του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος.Η συγκεκριμένη κατασταλτική κίνηση των μπάτσων στην πρυτανεία αποσκοπούσε αφενός στην άμεση εκκένωση της κατάληψης,και αφ ετέρου στην εξοικείωση του φοιτητικού σώματος σχετικά με τις εισβολές μπάτσων στα ακαδημαικα ιδρύματα,αφού λίγους μήνες μετα υπερψηφίζεται το καινούργιο νομοσχεδιο για τα Πανεπιστήμια που προβλέπει την σύσταση της Ο.Π.Π.Ι (Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).

Από την άλλη υπάρχει ένα συγκρουσιακό γεγονός στα Εξάρχεια το 2014,στην επαίτιο του δολοφονημένου αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απο μπάτσους ,δηλαδή 6 χρόνια πριν την εκκένωση της κατειλλημενης πρυτανείας.Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης,είναι ότι το 2014 οι περισσότεροι εκ των κληθέντων ήταν περίπου 13 ετών, ενώ ορισμένοι δεν διέμεναν στην Αθήνα.Προφανώς και δεν είχαν κάποια σχέση με τον α/α χώρο.

Η εν λόγω υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παράνομων, παράδοξων και κατασκευασμένων κατασταλτικών κινήσεων από την ΕΛΑΣ. Το γεγονός ότι οι σύντροφοι καλούνται να δώσουν DNA για γενετικό υλικό που βρέθηκε σε δύο μη παράνομα, κινητά αντικείμενα εκ των οποίων η συλλογή του άδειου μπουκαλιού πραγματοποιήθηκε κατά την προαναφερθείσα πλημμεληματικού τύπου σύλληψη, εγκαινιάζει μία νέα συνθήκη πολιτικών χαρτογραφήσεων.Ακόμη και αν οι σύντροφοι πληρούσαν με κάποιο τρόπο τα κριτήρια που θα τους καθιστούσαν υπόπτους, θα ήταν και πάλι τραβηγμένο να διαταχθεί η υποχρεωτική λήψη του DNA για την ταυτοποιήση η μή με τα δείγματα. Ουσιαστικά οποιαδήποτε σύλληψη ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά και το είδος της, μπορεί να μετατραπεί σε καλοστημένη αφορμή για να επεκτείνουν οι μπάτσοι την βάση δεδομένων τους σχετικά με το DNA,ακόμα και με πενιχρές ενδείξεις.Αυτή νομική ακροβασία και η αφηρημένη σύνδεση μεταξύ των δύο υποθέσεων, οξύνει τις εκτιμήσεις μας σχετικά με την εργαλειοποίηση της κλήσης καθαυτής ,σαν προθάλαμο μελλοντικών ενδεχόμενων κατασταλτικών μεθοδεύσεων με κύριο στοιχείο την ταύτιση γενετικού υλικού,τακτική που έχουν ακολουθήσει οι κατασταλτικοί μηχανισμόι πολλές φορές στο παρελθόν.

Όλοι οι σύντροφοι, έχουν αποφασίσει συλλογικά να προβούν σε προσφυγή, ρισκάροντας την έκδοση ενταλμάτων εις βάρους τους καθώς και μία ενδεχόμενη απαγωγή. Απέναντι στην κατασταλτική μανία των διωκτικών αρχών,στεκόμαστε στο πλευρό κάθε συντρόφου/ισσας που στοχοποιείται από το κράτος .Η συνέχιση των αγώνων και η όξυνση των συλλογικών μας αντιστάσεων είναι μονόδρομος για να στήσουμε αναχώματα αλληλεγγύης ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν.

κάλεσμα : Συνέλευση ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1614201/


ΚΑΜΙΑ ΛΗΨΗ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 14 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - κάλεσμα 23/9 πορεία (Ζωγράφου)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/9 ΣΤΙΣ 17:00 - Πύλη Ζωγράφου του ΕΜΠ (Ηρ. Πολυτεχνείου 9) ΚΑΜΙΑ ΛΗΨΗ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 14 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ-ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

post image

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/9 ΣΤΙΣ 17:00 - Πύλη Ζωγράφου του ΕΜΠ (Ηρ. Πολυτεχνείου 9)

ΚΑΜΙΑ ΛΗΨΗ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 14 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ-ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Το τελευταίο διάστημα έχει ψηφιστεί πληθώρα εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων (πχ Νόμος 4777) που εξυπηρετούν τους διαχρονικούς σκοπούς κράτους και κεφαλαίου, δηλαδή τις περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, την πλήρη ευθυγράμμιση του πανεπιστημίου με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, τον αποκλεισμό μεγάλου ποσοστού της κοινωνικής βάσης από την εκπαίδευση, την εντατικοποίηση των σπουδών. Ταυτόχρονα, εξελίσσεται μια ολομέτωπη επίθεση για το τσάκισμα των αντιστάσεων μέσα στα πανεπιστήμια, με την είσοδο των μπάτσων στις σχολές μας και την δημιουργία πειθαρχικού κώδικα που προβλέπει ποινές από διαγραφές φοιτητ(ρι)ών, ως και 3 χρόνια φυλάκιση (πχ. για καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων).

Οι αντιδράσεις ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τους μπάτσους στις σχολές μας, που ξεκίνησαν ήδη από τον Γενάρη όπου ανακοινώθηκε το νομοσχέδιο, βρήκαν απέναντι τους την κρατική καταστολή. Τον προηγούμενο χρόνο χιλιάδες φοιτήτ(ρι)ες, βγήκαν στους δρόμους σε συνθήκες lock down, αψηφώντας κάθε απαγόρευση προσπαθώντας να μπλοκάρουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, η οποία μέσω του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοίδη καταργεί κάθε διεκδίκηση του φοιτητικού κινήματος και αλλάζει τελείως τον χαρακτήρα των πανεπιστημίων. Ήδη βλέπουμε πως με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής 40.000 μαθητ(ρι)ές έμειναν εκτός πανεπιστημίων, ενώ σχολές ιδιαίτερα στην επαρχία έμειναν χωρίς εισακτέους.

Η είσοδος των μπάτσων στις σχολές μπορεί να αναβλήθηκε για την Άνοιξη του 2022, αλλά ο πειθαρχικός κώδικας και η απαγόρευση κάθε πολιτικής δράσης εντός του πανεπιστημιακού χώρου είναι πλέον νόμος και το άσυλο έχει καταργηθεί νομικά και ουσιαστικά. Από το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη, το νομοσχέδιο που καταργεί κάθε εργασιακό κεκτημένο, το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό μέχρι και το νομοσχέδιο για την φύση, το κράτος προαναγγέλλει έναν νέο γύρο ακραίας ταξικής εκμετάλλευσης. Έτσι, θέλοντας να αποφύγει τις εξεγερσιακές απαντήσεις που δίνει η κοινωνία απέναντι στην καταπίεση και την εκμετάλλευση της, προσπαθεί να διαχύσει στην κοινωνική βάση τον φόβο, την υπακοή και την υποταγή.

Το κράτος, μέσα στην επίμονη προσπάθεια του να απαγορεύσει κάθε κίνηση που μπορεί να συσπειρώσει κόσμο ενάντια στη θανατοπολιτική του, τον Νοέμβρη του 2020 απαγόρευσε το τριήμερο του Πολυτεχνείου και την ίδια την πορεία της 17 Νοέμβρη, θέτοντας το κάτω Πολυτεχνείο σε lock-out από τις 13 του μήνα. Ως άμεση απάντηση πρωτοβουλία φοιτητών/τριών, εργαζόμενων, ανέργων και αγωνιστών/τριών μπήκε στο χώρο του Κάτω Πολυτεχνείου και στην Πρυτανεία του ΕΜΠ από τις 12 Νοέμβρη σπάζοντας έμπρακτα το lock-out. Στις 13/11, η ΕΛΑΣ εκκενώνει ταυτόχρονα και τις δύο καταλήψεις συλλαμβάνοντας συνολικά 92 άτομα.

Τώρα, 11 μήνες μετά, 14 φοιτητές καλούνται να δώσουν δείγμα DNA με μοναδική πρόφαση ότι εμπλέκονται στην υπόθεση "κατάληψης της πρυτανείας του πολυτεχνείου" στις 13/11/20. Οι φοιτητές καλούνται να δώσουν DNA διότι δείγμα που βρέθηκε -σε μη παράνομα κινητά αντικείμενα (άδεια μπουκάλια) στην κατειλημμένη πρυτανεία το Νοέμβρη του 2020- ταυτίζεται από τις δυνάμεις καταστολής με αυτό που βρέθηκε σε ένα χαρτί λερωμένο από αίμα (εξίσου μη παράνομο), που εντοπίστηκε στους δρόμους των Εξαρχείων, έπειτα από συγκρούσεις τον Δεκέμβρη του 2014 μετά από την μαζική πορεία στην μνήμη του αναρχικού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναγκαστική λήψη DNA σε ανθρώπους που σχετίζονται (ή και όχι) με τον κόσμο του αγώνα ακόμα και μόνο με βάση τις κοινωνικές τους σχέσεις. Υπάρχει μια σειρά από σκευωρίες κατασκευασμένες από την ΕΛΑΣ, όπως αυτή του Θεοφίλου, της Ηριάννας, των κατοίκων που δικάστηκαν για τον αγώνα στις Σκουριές, των 8 φοιτητ(ρι)ών της ΑΣΟΕΕ, που στοχοποιήθηκαν για μια παρέμβαση στον πρύτανη της σχολής, διώχθηκαν και εξαναγκάστηκαν σε λήψη γενετικού υλικού.

Το κράτος μέσα από την υποχρεωτική λήψη DNA προσπαθεί να δημιουργήσει έναν νέο κύκλο τρομοκρατίας ενάντια σε όποιον/όποια αγωνίζεται, γνωρίζοντας πως σε συνθήκες κοινωνικής-οικονομικής κρίσης εμφανίζονται μαζικές δυναμικές αντιδράσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε εξεγερσιακά γεγονότα. Προσπαθούν μέσω του φόβου να καταστείλουν και να χαρτογραφήσουν όποιον και όποια αγωνίζεται ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση. Απέναντι στο καθεστώς ελέγχου, πειθάρχησης και επιτήρησης που μας επιβάλλεται, να απαντήσουμε δίνοντας ζωή στις σχολές μας, μετατρέποντας τες σε αυτοοργανωμένα κέντρα αγώνα.

Το κράτος επιζητεί την ευθεία αντιπαράθεση με τις μαχόμενες δυνάμεις της κοινωνίας, σημαδεύει και στοχοποιεί τον καθένα και τη καθεμία μας ξεχωριστά. Όσο κι αν το κράτος προσπαθεί να μας χτυπήσει, να μας τρομοκρατήσει και να αφοπλίσει τις κοινωνικές και ταξικές μας αντιστάσεις, εμείς ως κομμάτι του αναρχικού-ριζοσπαστικού κινήματος, θα συνεχίζουμε τους αγώνες ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό, θα συνεχίσουμε να συσπειρωνόμαστε, να στήνουμε αναχώματα μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στον δρόμο με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες με τους συντρόφους μας στους ίδιους δρόμους, στους ίδιους αγώνες.

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Πορεία Πέμπτη 23/9 στις 17:00

Προσυγκέντρωση στην πύλη Ζωγράφου του ΕΜΠ (Ηρ. Πολυτεχνείου 9)

[στις φωτογραφίες είναι πανό που αναρτήθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη (πύλη ζωγράφου), μέσα στην Πανεπιστημιούπολη στο ΜΙΘΕ και στην είσοδο της δίπλα στο νεκροταφείο ζωγραφου]

κάλεσμα : Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Αροδαμός