Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19.00

Διήμερο επανοικειοποίησης των πανεπιστημιακών χώρων

Διήμερο επανοικειοποίησης των πανεπιστημιακών χώρων - 18-19/09 Τμήμα Ιστορίας

Διήμερο Επανοικειοποίησης των Πανεπιστημιακών χώρων

18 - 19 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του Τμήματος Ιστορίας

Σάββατο 18/9
19:00 - Αντιφασιστική συγκέντρωση πορεία στην πλατεία Ανουντσιάτα στις
- Μετά από την πορεία θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι στο προαύλιο του τμήματος Ιστορίας

Κυριακή 19/9
19:00 - Ρεφενέ συλλογική vegan κουζίνα
21:30 - Προβολή της ταινίας "Diaz, don't clean up this blood"
TW: Έντονη βία

* Φέρτε ποτηράκια, πιάτα και πιρούνια για να μειώσουμε το πλαστικό *

Έχουμε σημειώσει μέσα Σεπτέμβρη, η επιστροφή μας στους πανεπιστημιακούς χώρους έχει ήδη, θεωρητικά, πραγματοποιηθεί. Είναι όμως επιστροφή για όλα μας;
Το κράτος υπό τη βολική κατάσταση της πανδημίας, πέρασε νόμο-έκτρωμα o οποίος προβλέπει: Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, Περιορισμό του αριθμού των επιλογών στο μηχανογραφικό και συμπλήρωση του σε δύο φάσεις, Ανώτατο όριο φοίτησης στα πανεπιστήμια (ν+2), Πειθαρχικά παραπτώματα και ποινές καθώς και σύσταση Πειθαρχικού Συμβουλίου Φοιτητών και ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο στους πανεπιστημιακούς χώρους και σύσταση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (ΟΠΠΙ)

Με λίγα λόγια ο νόμος κολλεγιοποιεί τη δημόσια παιδεία πλήττοντας όχι μόνο μαθητική-φοιτητική κοινότητα αλλά και όλ@ τα από τα κάτω αυτής της κοινωνίας, όσα δε μπορούν να προσαρμοστούν και να ανταπεξέλθουν στο υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα συντηρώντας έτσι τις κοινωνικές ανισότητες και αντιμετωπίζοντας την παιδεία ως μία ακόμα μπίζνα.

Σε δεύτερη φάση με το άνοιγμα των σχολών, το κράτος εκμεταλλευόμενο την κατάσταση της πανδημίας έρχεται να νομιμοποιήσει την εκπαίδευση για λίγ@ και συγκεκριμένα εμβολιασμέν@. Τα μέτρα που προβλέπονται από την κυβέρνηση φαίνονται να αφήνουν στην απ' έξω πολλά από εμάς, καθώς η πρόσβαση στα πανεπιστήμια προβλέπεται μόνο με: Πιστοποιητικό εμβολιασμού, Βεβαίωση νόσησης από κορονοϊό τελευταίου εξαμήνου ή Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με οικονομική επιβάρυνση του φοιτητ@.

Ακόμα, δε ξέρουμε ποια από εμάς θα γυρίσουμε τελικά στη σχολή, ξέρουμε όμως σίγουρα πως όσα τα καταφέρουν, θα έχουν την τιμή να επιστρέψουν υπό την ευχάριστη συντροφιά και προστασία της ΕΛ.ΑΣ. Σε όλο το εύρος τους τα μέτρα και οι νόμοι σχετικά με τα πανεπιστήμια στοχεύουν στον αποκλεισμό πολλών από δωρεάν, δημόσια παιδεία, η οποία υπονομεύεται με κάθε τρόπο και στον πλήρη έλεγχο εισαγωγής και φοίτησης στις σχολές από το κράτος. Με την υπαρξη καμερών, μπατσών στη σχολή και το φόβο στοχοποίησης και ενδεχόμενης διαγρρφής μας, τα πανεπιστήμια απή χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ζύμωσης και αυτοοργάνωσης μετατρέπονται σε μηχανές αναπαραγωγής ειδικευόμενου, πειθήνιου, εργατικού δυναμικού. Η στοχοθεσία αυτού του νόμου είναι ξεκάθαρη: Τα μαύρα πρόβατα της κοινωνίας για να μην «εγκλωβιστούν σε σχολές», ας γίνουν ανειδίκευτοι εργάτες.

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙΦΟΙΤΗΣΗ ΜΕ ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΝΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΚΟΥΝΙΕΣ ΣΕ ΣΕΞΙΣΤΕΣ, ΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΣΤΟΛΕΣ

Κατάληψη Allerta

πηγή : http://allerta.squat.gr/2021/09/17/διήμερο-επ…