Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία για την δολοφονία του/της Ζακ/Zackie Oh!

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙOΣΥΝΗ. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗ. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑ.

(text in English follows)

Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που ο Ζακ, από τότε που η Zackie δολοφονήθηκε άγρια από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς στην οδό Γλάδστωνος μπροστά σε δεκάδες συμπολίτες μας, που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την σφαγή και να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα.

Πέρασαν τρία χρόνια με κατασκευασμένα ψέματα, παραπληροφόρηση και σκύλευση του σώματος του Ζακ. Την οργή για την απώλειά του διαδέχτηκε το πένθος, το κοινό μας μοιρασμένο πένθος για την αγάπη που μας στέρησαν. Η οργή μας για την ατιμωρησία, για το ρατσιστικό τους μίσος, για τις προσπάθειες συγκάλυψης, για την τρίχρονη, δυσανάλογη καθυστέρηση παραμένει και όσο περνάει ο καιρός θεριεύει.

Ο Ζακ, περήφανο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οροθετικός, genderqueer, drag queen, αντιφασίστας και μαχητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δολοφονήθηκε από όλα αυτά που πολεμούσε όσο ζούσε. Από τον κοινωνικό εκφασισμό της διπλανής πόρτας, το ρατσισμό, την ομοφοβία, την θεσμική βία και την κοινωνική απάθεια. Ο πρώτος θάνατος ήρθε από τα χέρια των δολοφόνων, ο δεύτερος από την σιωπή του πλήθους και ο τρίτος από την τυμβωρυχία των μέσων με τις ψευδείς ειδήσεις. Ο Ζακ δολοφονήθηκε τρείς φορές. Και δολοφονείται τρία χρόνια τώρα, όσο η απονομή της δικαιοσύνη καθυστερεί βασανιστικά.

Από την πρώτη μέρα βγήκαμε μαζί στους δρόμους που αγάπησε για να φωνάξουμε το άδικο του και να υπερασπιστούμε στο όνομά του, στο όνομά της, τις δικές μας ζωές, την ασφάλειά μας, τα σώματά μας. Να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην ύπαρξη χωρίς φόβο και ντροπή, το δικαίωμά μας στην αγάπη.

Όσο θα βρισκόμαστε στους δρόμους να υπερασπιζόμαστε τη μνήμη του, οι συγκαλύψεις, οι καθυστερήσεις και η λάσπη δεν μπορούν να θαμπώσουν την λάμψη του Ζακ. Όσο πορευόμαστε χιλιάδες μαζί, όσο οι φωνές μας θα υψώνονται μαζί, διεκδικώντας δικαιοσύνη, όσο θα αντλούμε δύναμη το ένα από το άλλο, η φρίκη θα υποχωρεί και η αστερόσκονη της Zackie θα μας δείχνει το δρόμο. Πέρσι τον Οκτώβριο αγκαλιαζόμασταν με ανακούφιση στους κατάμεστους δρόμους της Αθήνας, στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης για τους ναζί της εγκληματικής συμμορίας. Φέτος τον Σεπτέμβριο, παίρνουμε με ευγνωμοσύνη τη σκυτάλη από τον αγώνα αυτό και την πάμε στον επόμενο.

Τρία χρόνια μετά, όλοι οι δολοφόνοι - ιδιοκτήτες και αστυνομικοί - κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητα σκορπούν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Την απάντηση στο μίσος, θα τη δώσουμε μαζί στο δρόμο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Προσυγκέντρωση στις 18:00 στη Γλάδστωνος. Θα ακολουθήσει στις 19.00 πορεία στο Σύνταγμα

Σεξιστικές, παραβιαστικές, εξουσιαστικές, ομοφοβικές, τρανσφοβικές, ιντερφοβικές συμπεριφορές δε θα γίνουν αποδεκτές.

Θέλουμε όλα να νιώθουμε ασφαλή στην κινητοποίηση. Γι' αυτό σας παροτρύνουμε να φοράτε μάσκες στις οποίες θα γράψετε ένα δικό σας μήνυμα για τον Ζακ. Κρατάμε αποστάσεις προστατεύοντας τα πιο ευάλωτα συντρόφια μας. Επίσης, αποφεύγουμε τα πλαστικά μιας χρήσης και συλλέγουμε τα αποτσίγαρά μας. Όσα φέρετε γκλίτερ, προτρέπουμε να είναι βιοδιασπώμενο ώστε να μη ρυπαίνουμε τον υδροφόρο ορίζοντα και το περιβάλλον με το καταστροφικό μικροπλαστικό.

  • Justice For Zak Zackie
  • ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας)
  • Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
  • Thessaloniki Pride
  • Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
  • Proud Seniors Greece (ομαδα υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ηλικίας 50 και άνω)
  • Πολύχρωμο Σχολείο
  • Υπερήφανοι Γονείς
  • ΛΟΑΤ ΑμεΑ
  • Intersex Greece - Ελληνική Κοινότητα Ίντερσεξ
  • Orlando LGBT+
  • Rainbow Seniors
  • Θετική Φωνή - Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος
  • Red Umbrella Athens
  • Athens Pride
  • Κιουρι-at
  • AMOQA
  • Femctωrìa

Η λίστα ανανεώνεται. Παρακαλούμε στείλτε μας τη συμμετοχή των οργανώσεων/συλλογικοτήτων σας.

#Justice4ZakZackie

#3χρόνιαχωρίςδικαιοσύνη

#3χρόνιαμνήμη

#3χρόνιααγώνες

Περιγραφή της εικόνας στο εναλλακτικό κείμενο.

September 21 marks three years since Zack, Zackie was brutally murdered by shop-owners and police on Gladstonos Street in front of dozens of our fellow citizens, who did nothing to stop the slaughter and prevent barbarism.

Three years passed with fabricated lies, misinformation and despoiling of Zack's body. The rage for his loss was followed by mourning, our common shared mourning for the love they deprived us of. Our rage for impunity, for their racist hatred, for their cover-up efforts, for the three-year, disproportionate delay remains, and as time goes on it festers.

Zack, a proud member of the LGBTQI community, HIV-positive, genderqueer, drag queen, antifascist and human rights activist, was killed by everything he fought for while he was alive. From the social fascistization of next door, from racism, homophobia, institutional violence and social apathy. The first death came from the hands of the murderers, the second from the silence of the crowd and the third from the grave robbery of the media with false news. Zack was killed three times. And is being murdered for three years now, as long as Justice administration is torturously delayed.

From the first day we went out together in the streets that he loved to shout for the injustice he suffered and to defend in his name, in her name, our own lives, our safety, our bodies. To claim our right to exist without fear and shame, our right to love.

As long as we are on the streets defending his memory, cover-ups, delays and mud can not dim Zack's glow. As thousands walk together, as our voices are raised together, claiming justice, as we draw strength from each other, the horror will subside and Zackie's stardust will show us the way. Last October, we hugged with relief in the crowded streets of Athens, hearing the verdict for the Nazis of the criminal gang. This September, we gratefully take the baton from this fight and move on to the next one.

Three years later, all the killers - owners and police officers - are free and unhinderedly spreading their racist poison.

The answer to hatred, we will give it together on the street.

PROTEST RALLY - MARCH TUESDAY, SEPTEMBER 21

Pre-assembly at 18:00 in Gladstonos str.

A march to Syntagma will follow at 19:00

Sexist, transgressive, authoritarian, homophobic, transphobic, interphobic behaviors will not be accepted.

We all want to feel safe in mobilization. That's why we urge you to wear masks in which you will write your own message about Zack. We keep our distance by protecting our most vulnerable comrades. We also avoid disposable plastics and collect our cigarette butts. Whatever glitter you bring, we urge it to be biodegradable so as not to pollute the aquifer and the environment with destructive microplastics.

  • Justice For Zak/Zackie
  • OLKE (Gay and Lesbian Community of Greece)
  • Rainbow Families
  • Thessaloniki Pride
  • Color Youth - LGBTQ Community of Athens
  • Proud Seniors Greece (LGBTQ support group for people aged 50 and over)
  • Rainbow School
  • Proud Parents
  • LGBT disabled
  • Intersex Greece - Hellenic Intersex Community
  • Orlando LGBT +
  • Rainbow Seniors
  • Positive Voice
  • Red Umbrella Athens
  • Athens Pride
  • Κιουρι-at
  • AMOQA
  • Femctωrìa

The list is being updated. Please send us the participation of your organizations / collectives.

Translation in English by Ελληνική Κοινότητα Ίντερσεξ Intersex Greece

πηγή : https://www.facebook.com/justice4ZakZackie
πηγή : email που λάβαμε στις 19 Σεπτεμβρίου 13h


1 2 3

Ενάντια στην Κρατική, Kαπιταλιστική, Πατριαρχική Βαρβαρότητα, την Καταστολή και τον Κοινωνικό Εκφασισμό

Δεν ξεχνάμε- Δε συγχωρούμε τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/ Zackie-oh!

Στις 21 Σεπτέμβρη 2018, ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονείται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια. Εγκλωβισμένος μέσα σε ένα κοσμηματοπωλείο όπου έχει καταφύγει κυνηγημένος, ενώ λίγο νωρίτερα φώναζε στο δρόμο «βοήθεια», λιντσάρεται από το αφεντικό-ιδιοκτήτη του μαγαζιού κι έναν φασίστα που διατηρεί κτηματομεσιτικό γραφείο στην περιοχή. Οι δυο τους τον κλωτσούν με μανία στο κεφάλι, την ώρα που εκείνος προσπαθεί ανήμπορος να απεγκλωβιστεί, ενώ γύρω τους βρίσκεται πλήθος κόσμου. Η αστυνομία καταφθάνει για να ολοκληρώσει το έγκλημα - τον χτυπά αιμόφυρτο και πεσμένο στο έδαφος, τον συλλαμβάνει, του φορά χειροπέδες και τον σέρνει στο δρόμο. Στο νοσοκομείο οδηγείται δεμένος και νεκρός.

Στο πρόσωπο του Ζακ βλέπουν έναν φτωχό, έναν αποκλεισμένο, έναν παρία, έναν χρήστη, έναν ενδεχόμενο κλέφτη - μια ζωή που το κρατικό καπιταλιστικό και πατριαρχικό σύστημα προγράφει επανειλημμένα ως «απειλή» για την τάξη και την ασφάλεια, μια ζωή που την κοστολογεί ως αμελητέα, που μεθοδικά νομιμοποιεί την εξόντωσή της. Οι δολοφόνοι του Ζακ δε διστάζουν να τον δικάσουν και να τον καταδικάσουν σε θάνατο «παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους», κινούμενοι στα πλαίσια των κυρίαρχων προσταγών ως παρακρατικοί λακέδες -ένας κλεπταποδόχος-ενεχειροδανειστής που τρέφεται από την απελπισία των άλλων, ένας δηλωμένος φασίστας και οι ένστολοι δολοφόνοι και βασανιστές της ΕΛΑΣ.

Γιατί η βία που άσκησαν έχει την κάλυψη του επίσημου νόμου, τη στήριξη της θεσμισμένης βαρβαρότητας του καθεστώτος: τη δαιμονοποίηση της φτώχειας, το κυνήγι και την τιμωρία του αδύναμου στην ταξική και κοινωνική ιεραρχία, την ιερότητα της ιδιοκτησίας, έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της κυριαρχίας και η κοινωνική αναπαραγωγή της. Και αυτή η οργανωμένη από τα πάνω βία της Εξουσίας είναι που τους επιτρέπει να σκοτώνουν αποθρασυμένοι, διότι κινούνται στα πλαίσια των κυρίαρχων προσταγών ως παρακρατικοί λακέδες.

Είναι το ίδιο το κρατικό-καπιταλιστικό-πατριαρχικό σύστημα που διαχρονικά υποδεικνύει ως στόχους τους αντιστεκόμενους και όσους χαρακτηρίζει πλεονάζοντες πληθυσμούς την εποχή της βαθιάς κρίσης του, καταστέλλοντας, καλλιεργώντας το φόβο και προωθώντας τον κοινωνικό εκφασισμό: ρατσιστικά πογκρόμ με την κάλυψη της αστυνομίας με αποκορύφωμα τις δολοφονίες του Σαχτζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα από τους Ναζί της Χρυσής Αυγής, στρατόπεδα συγκέντρωσης και πνιγμοί μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, θάνατοι κρατουμένων στις φυλακές και τα αστυνομικά τμήματα, εργατών και εργατριών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, διαπόμπευση και εγκλεισμός οροθετικών γυναικών, εκκενώσεις καταλήψεων, εξαπόλυση κατασταλτικής εκστρατείας ενάντια στους αναρχικούς και ευρύτερα όσους αγωνίζονται, συνεργασία με κάθε είδους μαφίες και ναρκομαφίες ταυτόχρονα με τις πολιτικές εξαθλίωσης και καταστολής των χρηστών. Είναι το ίδιο σύστημα, που ως οργανικό κομμάτι του προωθεί και οξύνει την πατριαρχική βία, τα ένστολα αποβράσματα του οποίου έχοντάς την ως επίσημη και διακηρυγμένη πολιτική, επιδίδονται σε σεξιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, απειλές και παρενοχλήσεις μέσα στα τμήματα, στο δρόμο, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις φυλακές και τα σύνορα, ξυλοκοπούν και βασανίζουν διαδηλώτριες, συγκαλύπτουν βιαστές, εμπλέκονται και δρουν μέσα σε κυκλώματα trafficking.

Η συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Ζακ έρχεται σε ένα περιβάλλον όπου το κρατικό καπιταλιστικό σύστημα μέσα στην βαθιά του κρίση - κρίση οικονομική, κοινωνική, υγειονομική- εξαπολύει έναν νέο γύρο λεηλασίας της κοινωνικής βάσης. Η πολιτική διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ήδη μετράει χιλιάδες θανάτους υπό τη διακυβέρνησή της, επιχειρεί με κάθε ευκαιρία να αξιοποιήσει την πανδημία για να επιτεθεί με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα στους από τα κάτω, τους φτωχούς, τους αποκλεισμένους και σε όσους αντιστέκονται στην επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Από την περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας, την έμπρακτη κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και του 8ώρου, τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, μέχρι την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Από την μονιμοποίηση του Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης μέσα από την καταστολή και την καθυπόταξη των κοινωνικών και ταξικών κινημάτων και ιδιαίτερα των αναρχικών- αντιεξουσιαστών, την αστυνομική κατοχή ολόκληρων περιοχών μέχρι την απαγόρευση διαδηλώσεων και τη γενικότερη αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου σε βάρος αγωνιστών. Από την πατριαρχική βία -τις κακοποιήσεις και τις δολοφονίες γυναικών- και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθούνται, πριμοδοτούνται, και στο τέλος ξεπλένονται από τους ίδιους τους κρατικούς μηχανισμούς και τις κυρίαρχες αξίες μέχρι τη διεύρυνση του πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, την προσπάθεια δαιμονοποίησής τους, την εξαφάνιση τους από το δημόσιο πεδίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι την λεηλασία του φυσικού κόσμου, με αποκορύφωμα την εγκληματική κρατική διαχείριση των πρόσφατων πυρκαγιών που κατέκαψαν δεκάδες περιοχές της χώρας.

Οι δολοφόνοι του Ζακ, η αστυνομία, το δικαστικό σύστημα, τα ΜΜΕ που έσπευσαν να συγκαλύψουν και να δικαιολογήσουν το φόνο, κατασκευάζοντας συναίνεση, παραπληροφορώντας, παρουσιάζοντάς τον ως επικίνδυνο, σκυλεύοντας τη ζωή του και την ταυτότητά του ως οροθετικού, μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ακτιβιστή, καθώς και όσοι επικροτούν την εξουσιαστική βαρβαρότητα, ταυτιζόμενοι με τα συμφέροντα των ισχυρών, αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα ο, τι πιο αντικοινωνικό έχει να επιδείξει η σήψη του κόσμου της Εξουσίας.

Στον αντίποδα, οι χιλιάδες που διαδηλώνουν ενάντια στη δολοφονία του Ζακ διεκδικώντας ορατότητα στο δημόσιο χώρο και βάζοντας φραγμό στην κανιβαλική ρητορική, όσοι και όσες με οποιοδήποτε τρόπο αρνούνται να συναινέσουν και να υποταχθούν στο κυρίαρχο πρόταγμα του κοινωνικού κανιβαλισμού, οι χιλιάδες κόσμου που βρίσκονται στους δρόμους να υπερασπιστούν όσα τους ανήκουν, όλοι αυτοί που βάζουν αναχώματα στην κρατική καταστολή και παλεύουν για την αντεπίθεση στο καθεστώς εκμετάλλευσης και υποταγής, αντιπροσωπεύουν ό,τι πιο ελπιδοφόρο έχει να επιδείξει αυτή η κοινωνία: την αλληλεγγύη, την εξέγερση, την προοπτική της κοινωνικής επανάστασης, για έναν κόσμο που θα χωρά πολλούς κόσμους.

Ως αναρχικοί αγωνιζόμαστε για την όξυνση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών που ευθύνονται για την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Με όπλο μας την αλληλεγγύη, στεκόμαστε ενάντια στους πλαστούς διαχωρισμούς και το φόβο που διαρκώς αναπαράγει η εξουσία. Αγωνιζόμαστε για το ξεπέρασμα του επιβεβλημένου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας από το κράτος και το κεφάλαιο.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Διαδήλωση για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Zακ Κωστόπουλου/ Zackie-oh!

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Αθήνα: Γλάδστωνος, 18.00

Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου, 18.30

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Σεπτεμβρίου 16h


1 2 3

Απαιτούμε δικαιοσύνη για τον Ζακ!



Τρία χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου καλούμαστε να μοιραστούμε τον ίδιο πόνο για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου και να διεκδικήσουμε ξανά και επίμονα δικαιοσύνη για τον νεκρό και τιμωρία για τους δράστες.

Τρία χρονιά μετά παρακολουθούμε με έκπληξη τη συγκάλυψη των αστυνομικών συνεργών στη δολοφονία και το χάιδεμα της δικαιοσύνης στους ιδιοκτήτες που ψυχρά ποδοπάτησαν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Ζακ στη Γλάδστωνος.

Ο Ζακ Κωστόπουλος/Zackie Oh! αντιμετώπισε το ρατσιστικό μίσος, την αστυνομική βία και την κοινωνική αδιαφορία για την queer ταυτότητά του και τη διαφορετικότητά του σε σχέση με το κυρίαρχο. Όλα αυτά που ως μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ως ακτιβιστής αντιπάλευε. Και συνεχίζει να αντιμετωπίζει ακόμη και νεκρός την εχθρότητα, αφού η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με ψεύδη για τα γεγονότα της δολοφονίας και αφού η δικαιοσύνη καθυστερεί ανησυχητικά πολύ, ενώ οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ως να μη συνέβη τίποτα ποτέ.

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, μετά από δύο αναβολές ξεκινά ξανά η εκδίκαση της υπόθεσης. Τα μέτρα covid και ο περιορισμένος χρόνος του συνηγόρου υπεράσπισης των αστυνομικών, Θάνου Πλεύρη, έντυσαν με νομιμότητα τη μεθοδευμένη καθυστέρηση την απονομής δικαιοσύνης και τη συγκάλυψη, για να φτάσουμε να μετράμε τρία χρόνια χωρίς δικαίωση για ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της οικογένειας και των αγαπημένων του για απονομή δικαιοσύνης.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής έδειξε το δρόμο για την τιμωρία των ναζιστών και των μιμητών τους.

Απαιτούμε τη δίκη και την καταδίκη όλων όσων εμπλέκονται στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση - Πορεία την Τρίτη 21/9/2021 στις 19:00 στο Σύνταγμα.

Προσυγκέντρωση στις 18:00 στη Γλάδστωνος.

κάλεσμα : Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα