Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 στις 10.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Δίκη των συλληφθέντων/συλληφθεισών για την παρέμβαση στο τουρκικό προξενείο

Την Τετάρτη 9/10/2019, το τουρκικό κράτος ξεκίνησε την επιχείρηση της γενικευμένης πολεμικής επίθεσης και στρατιωτικής εισβολής στα εδάφη της Βόρειας Συρίας υπό την κυνική, κωδικοποιημένη ονομασία «Πηγή Ειρήνης», χτυπώντας με εναέριους βομβαρδισμούς και βολές πυροβολικού τις θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). Το πρόσχημα που επικαλέστηκε το τουρκικό κράτος, για να δικαιολογήσει την ιμπεριαλιστική του επέμβαση, ήταν η δημιουργία μιας υποτιθέμενης «ζώνης ασφαλείας», η οποία θα εκτείνεται σε πλάτος 480 χιλιομέτρων και βάθος 40 χιλιομέτρων μέσα στα κουρδικά εδάφη της Ροζάβα. Αυτό ήταν το κατασκευασμένο επικοινωνιακό σενάριο που ενορχήστρωσε το τουρκικό κράτος, για να υπερασπιστεί πολιτικά τη στρατιωτικά σχεδιαζόμενη σφαγή του κουρδικού λαού. Στην πραγματικότητα, φυσικά, δεν ήταν κάτι άλλο από μία προσπάθεια αναβάθμισης της στρατηγικής θέσης της τουρκικής αστικής τάξης στους μαινόμενους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τη διεθνή ιμπεριαλιστική αλυσίδα, εξασφαλίζοντάς της την επικερδή εκμετάλλευση νέων αγορών και την απομύζηση πλουτοπαραγωγικών πηγών και εργατικού δυναμικού, αλλά παράλληλα και μία προσπάθεια να θαφτεί, μέσα σε ποταμούς αίματος, η επανάσταση στη Ροζάβα. Την επιχείρηση αυτή ενέκριναν όλες οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που εποφθαλμιούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Μέσης Ανατολής (ΗΠΑ, Ρωσία, Ιράν). Μάλιστα, στις 20/1/2018 είχε προηγηθεί η εισβολή του τουρκικού στρατού στο κουρδικό καντόνι του Αφρίν, το οποίο κατέλαβε λίγους μήνες αργότερα.

Στις 17/10/2019 μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και της Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας πραγματοποίησαν παρέμβαση αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό. Δώδεκα σύντροφοι/συντρόφισσες εισήλθαν στον χώρο του τουρκικού προξενείου, έβγαλαν πανό και φώναξαν συνθήματα υπέρ της κουρδικής αντίστασης. Οι σύντροφοι και συντρόφισσες συνελήφθησαν μετά από την επέμβαση των μελών της φύλαξης του προξενείου και έπειτα από μια παλινωδία σύγχυσης μεταξύ των ελληνικών αστυνομικών αρχών και της τουρκικής φύλαξης του χώρου, του τουρκικού και του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών. Την ίδια μέρα μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, της Αναρχικής Συλλογικότητας Pueblo και της Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας , πραγματοποίησαν συμβολική παρέμβαση για τον ίδιο λόγο στα γκισέ της Turkish Airlines στο Αεροδρόμιο Μακεδονία. Έπειτα από κινητοποίηση της αστυνομίας συνελήφθησαν και αθωώθηκαν πέρσι στο δικαστήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά, αλλά και σε διεθνή κλίμακα σε άμεση ανταπόκριση στο διεθνές κάλεσμα στήριξης που απηύθυναν οι οργανώσεις της κουρδικής αντίστασης.

Στους συντρόφους/συντρόφισσες που πραγματοποίησαν την παρέμβαση στο τουρκικό προξενείο αποδίδονται οι εξής κατηγορίες: α/ διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας και β/ απείθεια λόγω της άρνησης των συλληφθέντων/συλληφθεισών να συμμετέχουν στη διαδικασία της δακτυλοσκόπησης και φωτογράφησης (σήμανση). Η κατηγορία της διατάραξης των φιλικών σχέσεων της Ελλάδας ή συμμάχου της με ξένο κράτος με σύμμαχο κράτος, που αρχικά τους είχε αποδοθεί, δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στη δικογραφία από την εισαγγελία. Για την κατηγορία αυτή διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για άσκηση δίωξης στο μέλλον. Η δίκη τους θα γίνει την Πέμπτη 23/9, στις 09:00, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα, τον αγώνα του PKK στην Τουρκία, τον αγώνα των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και των Μονάδων Προστασίας των Γυναικών (YPJ) στη Συρία. Η κοινωνική επανάσταση στη Ροζάβα είναι μια αχτίδα φωτός στο μέρος που κυριαρχεί το απόλυτο σκοτάδι του πολέμου που προκαλούν ο ιμπεριαλισμός και ο φονταμεταλισμός. Είναι μια ελπίδα για όλο τον κόσμο. Η ελπίδα ότι μπορείς να κατανικήσεις τις εθνικοθρησκευτικές καταπιέσεις, χωρίς να τις αναπαράγεις, η ελπίδα που δίνουν οι ελευθεριακές ιδέες, από τις οποίες το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα εμπνεύστηκε τη στρατηγική του, ότι μπορούν να λύσουν τα δολοφονικά αδιέξοδα που παράγουν οι ιδέες και οι πρακτικές της εξουσίας. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε έμπρακτα αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αγώνα τους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 23/9, 10:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

(μέλη της Αναρχικής Ομοσπονδίας)


1 2 3 4

Στις 17/10/19 σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποίησαν παρέμβαση αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κούρδικο λαό με αποτέλεσμα 12 από τα άτομα αυτά να διώκονται μετά την σύλληψη τους στο τούρκικο προξενείο. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε ακόμα μία συμβολική παρέμβαση στον γκισέ της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο μακεδόνια όπου τα συλληφθέντα αθωώθηκαν.

Η δίκη των συλληφθέντων ατόμων θα γίνει την Πέμπτη 23/9,σ τις 09:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 23/9, ΣΤΙΣ 10:00, ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στέκι Φυσικού


1 2 3 4

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Στις 17 Οκτωβρίου σύντροφοι και συντρόφισσες από τις αναρχικές συλλογικότητες Eλευθεριακή πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Pueblo, Ρoυβίκωνας, θέλοντας να δείξουν την έμπρακτη στήριξη στους Κούρδους της Συρίας, πραγματοποίησαν παρέμβαση με πανό και συνθήματα στο Τούρκικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη και στα γραφεία της Turkish airlines στο αεροδρόμιο της πόλης.

Η κατασταλτική πολιτική του ελληνικού κράτους, συνοδευόμενη από παραινέσεις της -σύμμαχης στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και του κυνηγιού μεταναστών- Τουρκίας, μετέτρεψε σε συλλήψεις τις συνολικά 22 προσαγωγές των συντρόφων και των συντροφισσών με τις κατηγορίες της απείθειας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της διατάραξης φιλικών σχέσεων με σύμμαχο κράτος. Εξ αυτών πέρυσι στο δικαστήριο που έγινε για την παρέμβαση στην Turkish airlines αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι και τώρα δικάζονται οι υπόλοιποι για την παρέμβαση στο Τούρκικο προξενείο.

Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, ειδικά η τελευταία κατηγορία μας αρκεί και μας δίνει ένα ακόμη πάτημα για να μιλήσουμε για κάτι που δε θα σταματήσουμε ποτέ να λέμε. Όπως οι Πρώσσοι απελευθέρωσαν τον -μόλις ηττημένο και προαιώνιο εχθρό- Γαλλικό στρατό για να πολιορκήσουν από κοινού την Παρισινή κομμούνα, την άγουρη αλλά καθοριστική πρώτη επαναστατική απόπειρα του σύγχρονου προλεταριάτου, έτσι και τώρα τα κράτη που μας ετοιμάζουν μέσω του εθνικισμού και του μιλιταρισμού για νέες εντάσεις και νέες σφαγές, συνεργάζονται μια χαρά όταν αφορά εμάς, τους εκμεταλλευόμενους και τους αγώνες μας.

Ας λυσσάνε λοιπόν για τις ΑΟΖ, τα πετρέλαια, τα χωρικά ύδατα και τους εναέριους χώρους για να δικαιολογήσουν τα δισεκατομμύρια που ξοδεύονται για εξοπλισμούς και να προετοιμάσουν το έδαφος για το δικό μας χυμένο αίμα, πριν αυτοί κάνουν την κοινά επωφελή τους μοιρασιά. Οι αστοί ανταγωνίζονται, αλλά τουλάχιστον ξέρουν καλά τι σημαίνει να είναι στην ίδια τάξη, κάτι που γρήγορα πρέπει να το καταλάβουμε και εμείς.

Αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε πως μια χαρά συνεργάζονται τα κράτη και οι αστικές τάξης της Ελλάδας και της Τουρκίας για να φυλακίζουν και να δολοφονούν μετανάστες στα σύνορά τους. Μια χαρά συνεργάζονται η Ελλάδα και η Τουρκία για να βοηθούν ή και να συμμετέχουν όλο και πιο ενεργά σε στρατιωτικές ασκήσεις, "ειρηνευτικές αποστολές", πολέμους του ΝΑΤΟ. Μια χαρά συνεργάζονται η Ελλάδα και η Τουρκία για εξαγωγές κεφαλαίων, επενδύσεις, επιχειρηματικά deals. Μια χαρά συνεργάζονται Ελλάδα και Τουρκία για να διώξουν τον εσωτερικό τους εχθρό, για να απελάσουν πολιτικούς πρόσφυγες, για να μοιραστούν κατασταλτική τεχνογνωσία, για να διώξουν αναρχικούς και κομμουνιστές.

Εδώ και χρόνια στη τσακισμένη Συρία με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τα εκατομμύρια πρόσφυγες, μία σειρά ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπαθούν να αρπάξουν ότι μπορούν και επιβάλουν τη συνέχιση του πολέμου με άμεσους ή έμμεσους τρόπους. Τελευταία στη σειρά η Τουρκία, θέλοντας να δημιουργήσει μία ζώνη ασφαλείας (αλλά και ελέγχου) πέρα από τα σύνορά της, θέλει να μεταφέρει εκεί τους πρόσφυγες που έχει στο εσωτερικό της και να εκτοπίσει τους Κούρδους. Την ίδια στιγμή οι Κούρδοι μαχητές και οι μαχήτριες εδώ και χρόνια πολεμάν με αυταπάρνηση και κόστος ενάντια στο Isis, έχοντας ταυτόχρονα δοκιμάσει ένα νέο κοινωνικό πείραμα ομοσπονδιακής οργάνωσης που τολμά να συνενώσει τους ανθρώπους πέρα από τους θρησκευτικούς και εθνικούς διαχωρισμούς, δίνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη σημασία στη γυναικεία χειραφέτηση, την προστασία του περιβάλλοντος και στην από τα κάτω λήψη των πολιτικών αποφάσεων. Σήμερα βρίσκονται υπό συνεχή πυρά από έδαφος και αέρα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν για χρήση Ναπάλμ και χημικών όπλων στις βομβαρδισμένες πόλεις όπου διαμένουν κυρίως Κούρδοι.

Οφείλουμε να παλέψουμε για την οικοδόμηση ενός αντιπολεμικού/ αντινατοϊκού/ αντιμιλιταριστικού/ αντιεθνικιστικού κινήματος με σαφές ΤΑΞΙΚΟ και ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ πρόσημο. Οφείλουμε να παλέψουμε για να τσακιστεί κάθε ιμπεριαλισμός στη Συρία, στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια και στον κόσμο, αλλά και κάθε εκμεταλλευτικό καθεστώς που καταπιέζει, καταστέλλει, αιματοκυλά τον πληθυσμό της επικράτειας του.

Δίπλα στους ανθρώπους στο Κουρδιστάν, στην Τουρκία, την Παλαιστίνη και σε όλη τη Μέση ανατολή, στην Αφρική και στην Ασία, στη Λατινική Αμερική, στα Βαλκάνια και τον κόσμο που βίωσαν ή βιώνουν τη φρίκη του πολέμου, την καταπίεση λόγω της γλώσσας που μιλάν, του φύλου τους ή του χρώματος δέρματος που έχουν, την εκμετάλλευση της καπιταλιστικής ειρήνης που τους καταδικάζει στη φτώχεια.

Δίπλα σ' αυτούς που αγωνίζονται αποδεικνύοντας ακόμα ότι και οι μεγαλύτερες υπερδυνάμεις αποτελούν απλά μία χάρτινη τίγρη μπροστά στους καταπιεσμένους που οργανώνονται και πολεμούν για να υπερασπιστούν την ελευθερία, την ειρήνη και τη ζωή τους αλλά και σ' αυτούς που παλεύουν για πιο δίκαιες και ανθρώπινες κοινωνίες ενάντια στα δικά τους κράτη.

Δίπλα στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συνελήφθησαν χωρίς ουσιαστικά να έχουν κάτι παράνομο, αλλά γιατί θέλησαν να στείλουν ένα σαφές, προλεταριακό, πανανθρώπινο και για αυτό παράνομο μήνυμα: αυτό της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 23/9 10:00

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net


1 2 3 4

Στις 17 Οκτώβρη 2019 σύντροφοι και συντρόφισσες από τις συλλογικότητες Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και Ρουβίκωνας πραγματοποίησαν παρέμβαση στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη ως συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στον κουρδικό αγωνιζόμενο λαό. Τα 12 άτομα έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας συνελήφθησαν και δικάζονται αύριο 23/9/21 στα δικαστήρια Θεσ/νίκης. Την ίδια μέρα μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, της αναρχικής συλλογικότητας Pueblo και της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας πραγματοποίησαν συμβολική παρέμβαση για τον ίδιο λόγο στα γκισέ της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονίας όπου συνελήφθησαν και αθωώθηκαν πέρυσι σε δικαστήριο.

Από τις αρχές του Οκτώβρη 2019 είχε ξεκινήσει η νέα και ολομέτωπη στρατιωτική επίθεση του τουρκικού κράτους ενάντια στην επαναστατημένη Rojava. Η εισβολή στα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα ξεκίνησε, αφού πρώτα είχε προηγηθεί η δήλωση του τότε προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, δίνοντας το πράσινο φως στην επιθετική εκστρατεία του τουρκικού κράτους. Η επίθεση αυτή είχε προαναγγελθεί από τον Ερντογάν και αποτελούσε την τρίτη πράξη της εισβολής του τουρκικού κράτους στην Συρία.

Ο επαναστατημένος λαός της Ροτζάβα, έχοντας ως πρόταγμα τον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό, χτίζει δομές κοινωνικής οργάνωσης και αυτοάμυνας απέναντι στις κρατικές, καπιταλιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Τη στιγμή που ο τουρκικός στρατός έπνιγε στο αίμα τον κουρδικό λαό, οι μπάτσοι έπαιξαν για ακόμη μια φορά τον ρόλο των μπράβων κρατών και κεφαλαίου, προστατεύοντας το προξενείο και συλλαμβάνοντας αγωνιστές που διαμαρτύρονται ενάντια στην καταπίεση και τον πόλεμο. Αναδεικνύοντας στην πράξη τον ρόλο και του ελληνικού κράτους στα ιμπεριαλιστικά γεωπολιτικά παζάρια της Ανατολικής Μεσογείου.

Ενάντια στον πόλεμο και στον εθνικισμό, για την αναρχία και τον κομμουνισμό

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:ΠΕΜΠΤΗ 23/9, 10:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση-Ο.Σ. - Τοπικός συντονισμός Θεσσαλονίκης

http://apo.squathost.com/thes-niki-kalesma-st…