Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική διαδήλωση

Στις 29 Σεπτέμβρη του 1944 οι ναζί μαζί με ντόπιους δωσίλογους καίνε ζωντανούς είτε εκτελούν περισσότερους από 100 αιγαλιώτες στην περιοχή του Αη Γιώργη ως αντίποινα σε αμφισβητούμενη ενέδρα του ΕΛΑΣ (που τότε είχε ήδη διατάξει αναστολή αντίστοιχων επιθέσεων) την προηγούμενη μέρα. Οι ναζί λίγους μήνες μετά έφυγαν αλλά οι δωσίλογοι έμειναν. Ήταν τα ερπετά που σέρνονταν στα πόδια της εξουσίας και δάγκωναν μόνο τους ξυπόλητους. Εμφύλιος, ιουλιανά, χούντα, μεταπολίτευση. Την προηγούμενη δεκαετία μπήκαν μέχρι και στη Βουλή ως αυτοί που πάντα ήταν: ως εχθροί της ελευθερίας. Αναβίωσαν τα τάγματα εφόδου, επιτέθηκαν και σκότωσαν. Η αστική δημοκρατία τούς έβαλε φυλακή αφού φρόντισε να ενσωματώσει στην επίσημη ατζέντα της όλη την ρατσιστική και εθνικιστική τους προταγματική. Σήμερα υπάρχουν 3 δηλωμένοι φασίστες ως υπουργοί στην ακροδεξιά κυβέρνηση ενώ, παράλληλα, συμμορίες φασιστών αναδιοργανώνονται στις γειτονιές υποδαυλίζοντας ό,τι πιο αντιδραστικό ξερνάει ο επιθετικός ελληνικός μικροαστισμός.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΌΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΕΙΡΗΝΗ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΜΕΤΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 30/9 18:30

κάλεσμα : κατάληψη Σινιάλο

πηγή : https://sinialo.espiv.net/antifasistiki-diadi…


Στήριξη της αντιφασιστικής διαδήλωσης στο Αιγάλεω

Στηρίζουμε & συμμετέχουμε στην αντιφασιστική διαδήλωση που καλείται από την Κατάληψη Σινιάλο την Πέμπτη 30/9 στις 18.30 στο μετρό του Αιγάλεω.

κάλεσμα : Pasamontaña