Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 στις 20.30

Συγκέντρωση για δικαιοσύνη για τους 11 Επαναστάτες από την Τουρκία

ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΑΔΙΚΑ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΗ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ,

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - 12:00

ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ & ΤΟΥ BERKİN 20:30

Οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία που φυλακίστηκαν στις ελληνικές φυλακές καταδικάστηκαν σε 333 χρόνια κάθειρξης, σε μια πολιτική δίκη. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και τον τουρκικό φασισμό, με την κυβέρνηση Ερντογάν.

Αυτό που στόχευαν με αυτή την απόφαση ήταν να αποτρέψουν τον αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό αγώνα των επαναστατών από την Τουρκία. Γι' αυτό έδωσαν βαριές ποινές.

Σε αυτήν την πολιτική απόφαση, το δικαστήριο στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, δέχτηκε ως απόδειξη της κατηγορίας της συμμετοχής στην οργάνωση, ότι οι επαναστάτες κάνανε το σήμα της νίκης και φωνάζανε συνθήματα.

Αυτό είναι παράνομο, δεν αποδεχόμαστε αυτήν την αδικία.

Συγκεντρωνόμαστε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη των 11 επαναστατών από την Τουρκία, που καταδικάστηκαν σε 333 χρόνια φυλάκιση με εκδικητική πολιτική απόφαση. Για να διεκδικήσουμε την ελευθερία τους.

Αυτό είναι το αίτημά μας.

Για να αντιταχθούμε σε αυτήν την παρανομία και την αδικία, καλούμε όλο τον ελληνικό λαό και τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, να έρθουν την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη, στη συγκέντρωση μπροστά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις 12:00 και στις 20:30 στο μνημείο του Αλέξη & του Berkin στα Εξάρχεια για να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη για τους 11 Επαναστάτες από την Τουρκία.

Λαϊκό Μέτωπο Ελλάδας

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : https://oagonas.blogspot.com/2021/09/11-29.ht…