Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 στις 19.00

Μαθήματα χορού για παιδιά και ενήλικες

Ξεκινάμε μαθήματα χορού για παιδιά και ενήλικες. Δηλώστε συμμετοχή!

Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης, η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική. Είναι η τέχνη που επιτρέπει στον άνθρωπο να γυμνάζεται, να διασκεδάζει αλλά και να εκφράζεται μέσα από αυτόν.

O χορός γεννήθηκε από πολλές και διαφορετικές ανάγκες του ανθρώπου: να ξορκίσει τους φόβους του, να εξευμενίσει τους θεούς, να εκφράσει τον έρωτά του και κυρίως να επικοινωνήσει.

Σύμφωνα με μελέτες, ο χορός προκαλεί μια έντονη αίσθηση ευχαρίστησης και τα οφέλη του τόσο σωματικά όσο και ψυχικά είναι πολλά. Μερικά μόνο οφέλη του χορού είναι τα παρακάτω:

1) ο χορός είναι μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις.Αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και επομένως συμβάλλει στην απώλεια κιλών.

2) μέσα από το χορό διδάσκεται κανείς να στέκεται και να περπατάει σωστά, ελέγχοντας το σώμα του. Όλα αυτά επιτυγχάνονται και με τη βοήθεια της διαφραγματική αναπνοής, που ισχυροποιεί την καρδιά και διευρύνει την ελαστικότητα των πνευμόνων.

3) η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία καθώς ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης, μια διέξοδος από τη μονότονη καθημερινότητα και το στρες. Κάθε χορός γεννήθηκε εξάλλου για να υπηρετήσει μια κοινωνική ανάγκη.

4) η προσπάθεια εκμάθησης και εκτέλεσης μια χορογραφίας, ισχυροποιεί τη μνήμη και την παρατηρητικότητα, καθώς μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία ενεργοποιούνται και εξασκούνται οι συγκεκριμένες λειτουργίες του εγκεφάλου.

Τέλος, το σημαντικότερο είναι ότι ο χορός δε χρειάζεται κάποιον συγκεκριμένο εξοπλισμό, δεν περιορίζεται από την ηλικία ή το φύλο. Όλοι μπορούμε να βάλουμε απλά μια μουσική να παίζει, να αφεθούμε στο άκουσμα αυτής και να αφήσουμε το σώμα μας να πατήσει πάνω σε αυτή ελεύθερα και ξέγνοιαστα. Πόσο μάλλον όταν έχουμε και την ανάλογη καθοδήγηση για να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο όλα τα παραπάνω οφέλη του χορού.

Οπότε πάμε να ταξιδέψουμε μουσικά στη Λατινική Αμερική και να πατήσουμε σε ρυθμούς που δημιουργήθηκαν από τους Αφρικανούς μετανάστες που μεταφέρθηκαν ως σκλάβοι από τους Ευρωπαίους στην Αμερική από τα μέσα του 1800 ακόμη και τελικά εξελίχθηκε ένα νέο είδος , αυτό των λάτιν χορών που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο εδώ και τόσα χρόνια. Ο στόχος είναι ένας: να το διασκεδάσουμε όλοι μαζί και να κρατήσουμε τις σωματικές και ψυχικές μας δυνάμεις ακμαίες !!

Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας μήνυμα στο e-mail μας: elniex.ydragogexeio@gmaiexl.com,

ή στη σελίδα μας στo fb: https://www.facebook.com/elni.ydragogeio/, ή στο τηλ: 6940 980810

πηγή : http://ydragogeio.gr/mathimata-xorou/ ?utm_sou…