Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18.30

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

[Θεσσαλονίκη] Αντιφασιστική κινητοποίηση

Καταγγέλλουμε την φασιστική επίθεση που δέχθηκαν μέλη ΦΣ την ίδια ώρα που μοίραζαν τις αποφάσεις των συλλόγων τους έξω από σχολείο. Οι φασίστες μαζεύτηκαν για να ξυλοκοπήσουν τους φοιτητές, να επιτεθούν για μια ακόμα φορά στο οργανωμένο κίνημα και να σπείρουν το φόβο.

Οι φοιτητές και οι μαθητές έχουν δείξει ότι δεν υποχωρούν και δεν τρομοκρατούνται από τέτοια θρασύδειλα χτυπήματα. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι βαθιά ριζωμένη στους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Ένα χρόνο μετά τη δίκη της ΧΑ, δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι στις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές μας. Οι αντιλήψεις της μισαλλοδοξίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού και οι φασιστικές πρακτικές δεν έχουν χώρο πουθενά. Οκτώ χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δίνεται καθημερινά εκεί που οι φασίστες βγαίνουν από τα καβούκια τους και επιτίθενται ξανά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας.

Οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάμε! Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει Φασισμός. Σημαίνει μίσος για το διαφορετικό, ξενοφοβία, ρατσισμός, συντήρηση των πιο σκοταδιστικών απόψεων που έχει γεννήσει ανθρωπότητα. Σημαίνει επιθέσεις σε μετανάστες εργαζόμενους όπως οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές, δολοφονίες όπως του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Σημαίνει όμως και ολόπλευρη στήριξη των αφεντικών στα σχέδια τους όπως άλλωστε έκαναν οι ναζιστές εγκληματίες της Χ.Α με την οργάνωση δουλεμπορικού γραφείου στη Ναυπιγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος για να βρίσκουν οι εφοπλιστές φθηνό εργατικό δυναμικό, όπως έγινε και με την προσπάθεια καταστολής των δίκαιων απεργιακών κινητοποιήσεων για υπογραφή ΣΣΕ των εργαζομένων στη COSCO, όπως κάνουν σε κάθε χώρο δουλειάς αφού είναι τα «μάτια» και τα «αυτιά» της εργοδοσίας.

Στέλνουμε μήνυμα ότι αυτοί και η εγκληματική τους ιδεολογία δεν θα βρουν χώρο στις σχολές μας, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους ψυχαγωγίας της νεολαίας!

Ξέρουμε ότι είναι η οργανωμένη μας δράση και αγώνας που φοβούνται, καλούμε λοιπόν τους φοιτητές και τους μαθητές ακόμη μια φορά σε κοινό αγώνα!

Όλοι στην κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων την Τετάρτη 29/9 στις 18.30 στην Πλατεία Τερψιθέας.

πηγή : https://infolibre.gr/wpinfolibre/2021/09/28/k…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Οι ναζί δεν θα περάσουν! Αύριο Τετάρτη 29/9 στην πλ.Τερψιθέας στις 18:30 στην Θεσσαλονίκη δίνουμε απάντηση στην φασιστική επίθεση σε φοιτητές/τριες.

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://twitter.com/synantisi


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Οι δρόμοι ανήκουν στους ανθρώπους και οι φασίστες στις τρύπες τους.

Μαχητικός Αντιφασισμός σε κάθε γειτονιά.

ΑΥΡΙΟ - ΤΕΤΑΡΤΗ 29/09 - 18:30 | πλ. ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.

ΑΝ.ΟΜΑ.

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Σεπτεμβρίου 20h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ούτε σε σχολεία ούτε σε σχολές έξω οι φασίστες από τις γειτονιές

Το πρωί της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου μέλη φοιτητικών συλλόγων δέχτηκαν φασιστική επίθεση έξω από ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης ενώ πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση. Η συγκέντρωση αυτή ακολούθησε έπειτα από την επίθεση ακροδεξιών μαθητών του ΕΠΑΛ σε φοιτητές που μοίραζαν υλικό ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που συμπεριλαμβάνεται στον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, την προηγούμενη εβδομάδα.

Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά δύο πράγματα. Αφενός πως κανένα δικαστήριο και κανένας κρατικός φορέας δεν θα μπορούσε ουδέποτε να τσακίσει το τέρας του φασισμού, όπως και τις φασιστικές αντιλήψεις που μολύνουν την κοινωνία, καθώς αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Η άνοδος του φασισμού είναι ένας από τους τρόπους υποστήριξης του καπιταλιστικού συστήματος σε περιόδους κρίσης του, καθώς και ένα ακόμα όπλο του ενάντια στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Αφετέρου αυτό που διαφαίνεται από τα περιστατικά αυτά είναι πως στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, σε γειτονιές που χτίστηκαν από πρόσφυγες, σε γειτονιές εργατικές και φτωχοποιημένες, βρίσκει χώρο να διεισδύσει μέχρι και στα σχολεία το φασιστικό δηλητήριο.

Εμείς ως αναρχικοί γνωρίζουμε πολύ καλά τον κοινωνικό ρόλο που επιτελούν τα φασιστικά μορφώματα, και γνωρίζουμε επίσης πως η μήτρα τους είναι το ίδιο το κράτος και η κυρίαρχη ιδεολογία, καθώς και ότι η φασιστική βία εκτονώνεται πάνω στους αγωνιστές πότε με τη μορφή των γκλομπ των μπάτσων δολοφόνων, και πότε με τα μαχαίρια παρακρατικών συμμοριών. Οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε ενάντια σε κράτος, φασίστες και αφεντικά. Με όπλα μας την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, την οργάνωση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές φτιάχνουμε τις αντιστάσεις και οικοδομούμε έναν νέο κόσμο ισότητας και ελευθερίας. Για να στείλουμε μια για πάντα το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας όπου και ανήκουν.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ

ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην Πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 18:30

Συλλογικότητα για την Κοινωνικό Αναρχισμό - Μαύρο και Κόκκινο

Συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό - Libertatia

μέλη της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

[Θεσ/νίκη] Αντιφασιστική Συγκέντρωση | Πλ. Τερψιθέας, Σταυρούπολη | 29/9 18:30 |

Το πρωί της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου φοιτητ(ρι)ες μέλη αριστερών οργανώσεων δέχτηκαν επίθεση ακροδεξιών μαθητών έξω από ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη ενώ πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση. Η συγκέντρωση καλέστηκε έπειτα από προηγούμενη επίθεση ακροδεξιών.

Το τελευταίο καιρό γίνονται καταλήψεις σε σχολεία, στις οποίες βρίσκουν πάτημα φασιστικές γκρουπες και εθνικιστές, σε ρόλο παρακράτους, εμποδίζοντας ένα μαθητικό μαχητικό κίνημα ενάντια στον νομό 4777.

Ως αναρχικοί/ές φοιτητές/ριες παλεύουμε ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, στηρίζοντας τον αγώνα των μαθητών/ριών. Οι φασίστες δεν έχουν θέση στα σχολεία, στις σχολές και στις γειτονιές μας. Παρά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, οι νεοναζί είναι ακόμη εδώ και ανασυντάσσονται με τις πλάτες της κρατικής πολιτικής.

ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΧΟΛΕΣ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στη Σταυρούπολη

Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών (Θεσσαλονίκης)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Τη Δευτέρα 28/9 ομάδα φασιστών με ορμητήριο το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης επιτίθεται σε μέλη αριστερών οργανώσεων που βρέθηκαν σε κινητοποίηση έξω από το συγκεκριμένο σχολείο. Οι φασίστες από κάθε τρύπα στην οποία κρύβονται έσπευσαν να πανηγυρίσουν την ένταξη στις τάξεις τους πιο νέων δίποδων. Αυτό που έχει σημασία από τη συμπλοκή στη Σταυρούπολη δεν είναι η καταγγελιολογία και η παγίδα της θυματοποίησης, αλλά το γεγονός ότι οι φασίστες βρίσκουν ζωτικό χώρο για να χύνουν το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο δηλητήριό τους μέσα σε ένα σχολείο, μέσα σε μία γειτονιά, μέσα σε ένα κομμάτι του δημόσιου χώρου και του κοινωνικού γίγνεσθαι. Οι εθνικές ιδέες, το μίσος για τους μετανάστες και η προσπάθεια ανθρώπων να ξεφύγουν από τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα κατηγορώντας ανθρώπους φτωχότερους από εκείνους, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον εκφασισμό μέρους της κοινωνίας και στην άνοδο της φασιστικής δράσης. Όπως είδαμε με τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, αλλά και τον εθνικιστικό παροξυσμό που επικράτησε όταν χιλιάδες μετανάστες προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον και οι φασίστες οργάνωναν πογκρόμ εναντίον κατατρεγμένων ανθρώπων, λαμβάνοντας το ρόλο των χρυσών εφεδρειών του κράτους.

Η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, για μία ελεύθερη κοινωνία χωρίς δούλους και αφέντες, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, βρίσκεται στον αγώνα ενάντια σε κράτος, φασίστες και αφεντικά και πατριαρχία. Οφείλουμε να συναντηθούμε σε συνελεύσεις γειτονιάς, σε φοιτητικές συνελεύσεις, σε συνελεύσεις μαθητριών, στα σωματεία βάσης, να συνειδητοποιήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα και να αγωνιστούμε για καλύτερες ζωές, για την κοινωνική απελευθέρωση. Οι φασίστες διαχρονικά παρέχουν πλάτες και έχουν τις πλάτες του κράτους και των αφεντικών γιατί αποπροσανατολίζουν τον απογοητευμένο και απομονωμένο κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα, θυμίζοντάς του ένα ένδοξο παρελθόν που γράφτηκε από τους ισχυρούς για να εξυπηρετεί τους ισχυρούς και να έχει υποταγμένους τους πολλούς. Ο φόβος που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι φασίστες στους καταπιεσμένους σπάει στο δρόμο, με τη μαχητική παρουσία και την επαγρύπνηση της κοινωνικής βάσης, όπως έχει δείξει και η ιστορία του (ταξικού) αντιφασισμού . Το χρέος μας να αγωνιστούμε ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό περνάει μέσα από τον αγώνα για την οικοδόμηση μίας κοινωνίας ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΝΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην Πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 18:30

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού ΑΠΘ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

1 χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής - Δεν θα περάσουν οι φασιστικές προκλήσεις στην Σταυρούπολη !

Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχθηκαν σήμερα από φασιστοειδή τα μέλη Φοιτητικών Συλλόγων, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. 8 φοιτητικοί σύλλογοι καλούσαν σήμερα σε αντιφασιστική κινητοποίηση έξω από το σχολείο μετά από παρόμοια επίθεση που είχε προηγηθεί την περασμένη Τετάρτη, την ώρα που φοιτητές μοίραζαν τις αποφάσεις των συλλόγων τους. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες απέκρουσαν τη θρασύδειλη επίθεση οργανωμένης ομάδας φασιστών και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Σταυρούπολης.

Είναι οι πολιτικές της κυβέρνησης που στρώνουν το έδαφος ξανά στους φασίστες.
Με τη συνεχιζόμενη ρατσιστική εκστρατεία που εξαπολύει ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, με τις πλάτες της ΕΕ.
Με την τοποθέτηση του «μεταφασίστα» Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας για να προωθήσει τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και να συνομιλήσει με τους ακροδεξιούς αρνητές των εμβολίων.
Οι φασίστες κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση και τη Κεραμέως που αποκλείει χιλιάδες από τα ΑΕΙ, επιτίθεται στους εκπαιδευτικούς με την αξιολόγηση και βάζει την Αστυνομία μέσα στα ΑΕΙ.

Ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, δε θα αφήσουμε τους φασίστες να σπείρουν το δηλητήριο τους στην νεολαία της πόλης.
Δεν ξεχνάμε πως ένα χρόνο πριν, το μαθητικό κίνημα των καταλήψεων μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους της πόλης έδωσε το πιο ηχηρό μήνυμα ότι οι φασίστες ανήκουν στην φυλακή, στη μεγαλειώδη διαδήλωση χιλιάδων την ημέρα της καταδίκης των χρυσαυγιτών.
Με το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα μαζί με το εργατικό κίνημα που δίνει τις μάχες στα νοσοκομεία και τα σχολεία, με την νεολαία στα πανεπιστήμια, έχουμε τη δύναμη να τους βάλουμε ξανά φρένο.

Να τσακίσουμε τη ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων που στρώνει το δρόμο στους φασίστες.
Καμία αποφυλάκιση των δολοφόνων νεοναζί της ΧΑ. Να κλείσουν όλα τα γραφεία τους, να αποπεμφθούν οι δημοτικοί και περιφερειακοί τους σύμβουλοι και η Βουλή να αποζημιώσει τα θύματα των δολοφονικών τους επιθέσεων.
Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, άσυλο, στέγη, πρόσβαση στην δημόσια υγεία και ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία.

Καλούμε αύριο Τετάρτη 29/9/2021:
📌 σε αντιφασιστική κινητοποίηση, 8πμ στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
📌σε αντιφασιστική διαδήλωση, 18.30μμ στην Πλατεία Τερψιθέας, Σταυρούπολη
μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, τα συνδικάτα και τους αντιρατσιστές και αντιφασίστες της πόλης.
📌 Εκδήλωση - Συζήτηση στην Θεσσαλονίκη
Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 6:30, Θεατράκι Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 1)
Ομιλητές:
-- Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ
-- Γιώργος Τσιάκαλος, Ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ
-- Γιάννης Κούτρας, Μέλος στο ΔΣ της ΕΝΙΘ και του Σωματείου Ιπποκρατείου Θεσ/νίκης
-- Mimi Mutoba, Προσφύγισσα από το Κονγκό
📌Και όλοι και όλες μαζί, στον επόμενο μεγάλο σταθμό ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, άσυλο και στέγη για όλους τους πρόσφυγες 9 Οκτωβρίου, Aθήνα, Ομόνοια 3μμ, Θεσσαλονίκη 12 μεσ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, Χανιά Πλ.Αγοράς 12μεσ, Ξάνθη Κεντρική Πλατεία 12μεσ, Βόλος, Άγιος Νικόλαος 12μεσ, Γιάννενα Περιφέρεια 12μεσ, Ηράκλειο, Λιοντάρια 12μεσ.

ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης

φωτό: Από το συλλαλητήριο στις 7-10-2020 τη μέρα καταδίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/posts/6…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιφασιστική κινητοποίηση

Οι δρόμοι ανήκουν στη συλλογική χαρά, τους αγώνες και τα κινήματα…

…όχι στη ματσίλα, την καγκουριά, την ομοφοβία και τον εθνικισμό

Τα παραδείγματα παραείναι πολλά για να είναι τυχαία:

Ποιοι ήταν αυτοί που έκαιγαν και πέταγαν πέτρες σε αναρχικές καταλήψεις το 2018, διαδηλώνοντας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας;

Ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν καταλήψεις στα σχολεία τους για τον ίδιο λόγο ή στις παρελάσεις φώναζαν συνθήματα προς τιμήν του φασίστα Κατσίφα;

Ποιοι ήταν αυτοί που επιχειρούσαν (αποτυχημένα) να βγουν στο δρόμο εφευρίσκοντας γελοίες αφορμές τύπου «Makedonian pride»;

Ποιοι είναι αυτοί που δε διστάζουν να δείρουν ή να μαχαιρώσουν κάποιον επειδή έχει διαφορετικό χρώμα δέρματος;

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν κάνει χόμπι κάθε χρόνο να πετάνε πέτρες στο Pride επειδή δεν ανέχονται τις διαφορετικές σεξουαλικές επιθυμίες και θέλουν έναν κόσμο που οι ίδιοι θα 'ναι «γαμιάδες» και οι γυναίκες «μουνιά»;

Ποιοι είναι αυτοί που ένα χρόνο τώρα σκούζουν ότι ο covid-19 είναι «συνωμοσία Εβραίων» και ότι το εμβόλιο θα αλλοιώσει το ελληνικότατο DNA τους;

Και ποιοι ήταν αυτοί στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που το πρωί της Τρίτης 28/09 επιτέθηκαν σε αριστερούς φοιτητές και φοιτήτριες με μαχαίρια, φωτοβολίδες και καδρόνια;

Λίγη σημασία έχει αν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τα άτομα ανακυκλώνονται ή μένουν ίδια. Σημασία έχουν οι συγκεκριμένες κοινωνικές συμπεριφορές που επιχειρούν να μονιμοποιηθούν στον δημόσιο χώρο: το ρατσιστικό μίσος, η ομοφοβία, ο εθνικιστικός παροξυσμός, η επιβολή πάνω στον αδύναμο, η έκλυση μιας ολοένα κλιμακούμενης βίας.

Όλα τα παραπάνω θα συνεχίζουν ν' αναπνέουν αν οι δικές μας αντιστάσεις απουσιάζουν· αν οι κοινότητες αγώνα, οι συντροφικές χειρονομίες, οι καθημερινές κοινωνικές παρεμβάσεις αφήνουν τους δρόμους και τις γειτονιές στα χέρια όσων αγαλλιάζουν με την κανονικότητα της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας.

Να διαρρήξουμε αυτήν την κανονικότητα με τις αρνήσεις μας!

Φάμπρικα Υφανέτ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/9, 18.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ, ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη 28/9/2021

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. 6978300483

e-mail: gelmexeth3@gmaexil.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ο Δ.Σ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ καταγγέλλει την φασιστική επίθεση που δέχθηκαν μέλη φοιτητικών συλλόγων στις 28/9 ,έξω από το συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Οι φοιτητές ,ενώ μοίραζαν τις αποφάσεις των συλλόγων τους έξω από τα σχολεία καταγγέλλοντας επίθεση εναντίον τους όταν μοίραζαν ανακοίνωσή τους για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την τράπεζα θεμάτων, δέχθηκαν νέα αποτροπιαστική επίθεση

Περίπου 30 άτομα, μεταξύ αυτών και μαθητές, με κουκούλες και καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φέροντας πέτρες, λοστούς, μαχαίρια, πυρσούς και άλλα αντικείμενα βγήκαν μέσα από το χώρο των σχολείων και επιτέθηκαν προς το μέρος των φοιτητών, αλλά και μαθητών που ήταν έξω από τον αύλειο χώρο του σχολείου. Προκάλεσαν πυρκαγιά και στο χώρο του κτηρίου και καταστράφηκαν αυτοκίνητα εκπαιδευτικών, ενώ δέχτηκαν και προπηλακισμούς.

Οι φασίστες με τη στήριξη ακροδεξιών μορφωμάτων οργανωμένα παρεμβαίνουν μέσα στα σχολεία, για να προωθήσουν τις αντιλήψεις της μισαλλοδοξίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού. Τα συγχαρητήρια νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής σε όσους χτυπούσαν και μαχαίρωναν δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις μεθοδεύσεις και τους στόχους τους. Μαζεύτηκαν για να επιτεθούν στους αγωνιζόμενους φοιτητές και μαθητές και να σπείρουν το φόβο. Πολλές φορές το προσπάθησαν με πρακτικές υποκόσμου, αλλά το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα, τους απομόνωσαν, όπως θα κάνουν και τώρα.

Η επίθεση των φασιστών ενάντια σε φοιτητές που μοίραζαν αντιφασιστικές ανακοινώσεις δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Στο παρελθόν έχουν ξαναγίνει παρόμοια γεγονότα με τους φασίστες να επιτίθενται να τρομοκρατούν μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν ανέχονται πρακτικές βίας μέσα στα σχολεία. Την προηγούμενη εβδομάδα και πάλι κουκουλοφόροι φασίστες, προφανώς οι ίδιοι, είχαν επιτεθεί ξανά σε μέλη των Φοιτητικών Συλλόγων που ενημέρωναν τους μαθητές για τις δραματικές συνέπειες για τη μαθητική νεολαία της Βάσης Εισαγωγής για τα ΑΕΙ.

Τέτοιες πρακτικές έχουν στόχο τον λαό, τον αγώνα του . Ειδικά σε μια περίοδο που οξύνεται η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα μας , στη ζωή και το μέλλον μας από την κυβερνητική πολιτική. Οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές , οι μαθητές, το ταξικά οργανωμένο κίνημα έχει δείξει ότι δεν υποχωρεί και δεν τρομοκρατείται από τέτοια θρασύδειλα χτυπήματα. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι βαθιά ριζωμένη στους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση, δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι στις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές. Δε θα αφήσουμε λαϊκές, υποβαθμισμένες φτωχογειτονιές να γίνουν άβατα των ακροδεξιών, των μισαλλόδοξων και των μισανθρώπων. Οι φασιστικές πρακτικές δεν έχουν χώρο πουθενά. Οκτώ χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δίνεται καθημερινά εκεί που οι φασίστες επιτίθενται ξανά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας.

Οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι δεν ξεχνάμε! Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει φασισμός. Σημαίνει μίσος για το διαφορετικό, ξενοφοβία, ρατσισμός, συντήρηση των πιο σκοταδιστικών απόψεων που έχει γεννήσει η ανθρωπότητα. Σημαίνει επιθέσεις σε μετανάστες εργαζόμενους όπως οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές όπως στη ζώνη Περάματος, δολοφονίες όπως του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Ως εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι ιδιαίτερα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, φασιστικές ομάδες παρεμβαίνουν και προσπαθούν να επηρεάζουν μαθητές. Όσο και αν η φτώχεια, η ανέχεια, η εξαθλίωση, η απουσία οράματος και προοπτικής, ο αυταρχισμός και η καταστολή λιπαίνουν το έδαφος για τη διάδοση των φασιστικών ιδεών, άλλο τόσο αποκαλύπτεται χωρίς προσχήματα πως ο φασισμός είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής που θέλει τον λαό αμόρφωτο και φθηνό εργατικό δυναμικό και τους μαθητές χωρίς μόρφωση σήμερα, χωρίς εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα αύριο. Γι΄αυτό επιτέθηκαν στο εκπαιδευτικό κίνημα που αγωνίζεται ενάντια στην κατεδάφιση του δημόσιου σχολείου, στους ταξικούς φραγμούς που εντείνονται, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που έχει ήδη ερημώσει πολλές πανεπιστημιακές σχολές, στο αγοραίο σχολείο της αμάθειας και των δεξιοτήτων.

Μέσα στα σχολεία καθημερινά οι εκπαιδευτικοί προσπαθούμε να αντιπαλέψουμε τις φασιστικές και ναζιστικές ιδέες και πρακτικές, αντιμετωπίζοντας με παιδαγωγικό τρόπο όλους τους μαθητές μας. Όμως, η βία και οι φασιστικές πρακτικές και όσοι τις ασκούν αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και δεν έχουν καμία θέση μέσα στο σχολικό χώρο. Έφτασε επιτέλους η ώρα το Υπουργείο Παιδείας, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να αναλάβουν την ευθύνη τους.

Δεν θα επιτρέψουμε σε φασιστικές ομάδες και μορφώματα να προωθούν την εγκληματική τους ιδεολογία στο χώρο του σχολείου. Με κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών θα τους δώσουμε την απάντηση που πρέπει και θα τους απομονώσουμε.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 18.30 το απόγευμα στην πλατεία Τερψιθέας, στην Σταυρούπολη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

πηγή : https://3elmethess.blogspot.com/2021/09/299-1…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αντιφασιστική κινητοποίηση

Έναν μόλις χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης ομάδες φασιστών

βρήκαν εκ νέου την ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους και να διεκδικήσουν δημόσιο χώρο στην Θεσσαλονίκη.

Η επίθεση ομάδας ομοφοβικών με πέτρες κατά της πορείας του 9ου Thessaloniki Pride όσο και τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν

έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου ομάδα φασιστών επιτέθηκε άγρια σε φοιτητές έχοντας μάλιστα, την πολιτική συγκάλυψη του

νεοναζιστικού μορφώματος, δείχνουν ξεκάθαρα πως η μάχη κατά του φασισμού και της ακροδεξιάς δεν έχει τελειώσει.

Η απάντησή μας στην ρητορική μίσους και στις επιθέσεις αυτές είναι ξεκάθαρη και ηχηρή:

ΩΣ ΕΔΩ.

Ως εδώ με τον ναζισμό, την ακροδεξιά και την πατριαρχία.

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη, 29/09 στις 18:30 στην πλατεία Τερψιθέας στην Σταυρούπολη

Ούτε στη Σαλονίκη ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Αντιφασιστικός/Αντιπατριαρχικός Σεπτέμβρης στη Θεσσαλονίκη