Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 19 συλληφθέντες της 17/11/19

Αλληλεγγύη στους 19 συλληφθέντες της 17ης Νοε. '19 που δικάζονται με κατασκευασμένες κατηγορίες

Αλληλεγγύη στους σ. Ζήση Ζ. και Ειρήνη Ε. - μέλη της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής οργάνωσης ''Ξεκίνημα'

Ιδρύθηκε Πρωτοβουλία για την αλληλεγγύη σε διαδηλωτές/τριες των πορειών της 17ης Νοεμβρίου και της 6ης Δεκεμβρίου

Το βράδυ της 17ης Νοέμβρη 2019, την πρώτη χρονιά της εκλογής της ΝΔ, οι δυνάμεις καταστολής του Χρυσοχοίδη τότε, μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή των Εξαρχείων προβαίνοντας σε αδικαιολόγητη βία κατά δεκάδων ανθρώπων και συλλαμβάνοντας 19 άτομα. Επρόκειτο για την πρώτη μεγάλης κλίμακας επίδειξη ισχύος του δόγματος ''Νόμος και Τάξη'' μετά τις εκκενώσεις καταλήψεων εκείνο το καλοκαίρι και μια γεύση μόνο από τις αναρίθμητες επιθέσεις του επιτελικού κράτους σε βάρος όσων αγωνίζονται ως σήμερα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ και συνελήφθησαν ήταν και τα μέλη της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής οργάνωσης ''Ξεκίνημα'', ο Ζήσης Σ και η Ειρήνη Ε καθώς μετά την ολοκλήρωση της πορείας πήγαιναν σε φιλικό σπίτι. Οι άνδρες των ΜΑΤ μάλιστα προκάλεσαν σωματική βλάβη στο χέρι της Ειρήνης ενώ με ιδιαίτερα εριστικό τρόπο παρουσίασαν στους δύο φοιτητές το σχέδιο της ΝΔ για την ασφάλεια, ''Θα βλέπετε ΜΑΤ και θα τρέμετε'' τους είπαν. Από τότε μέχρι σήμερα 3 φορές έχει αναβληθεί το δικαστήριο. Πρόκειται για μια εντελώς άδικη σύλληψη και δίωξη με ψευδές κατηγορητήριο που γεμάτο φαντασία περιλαμβάνει δήθεν εξύβριση, βία κατά αστυνομικών και σωματικές βλάβες.Το δεμένο σε γύψο χέρι της Ειρήνης εξαιτίας των χτυπημάτων των ΜΑΤ ήταν η μόνη σωματική βλάβη που πραγματικά προκληθηκε εκείνο το βράδυ . Ενδεικτικό της σκευωρίας μάλιστα είναι ότι αρχικά οι δύο αγωνιστές παραπέμφθηκαν με κακουργήματα, τα οποία φυσικά δεν άντεξαν καν στη λογική.

Απέναντι στα στημένα κατηγορητήρια και τα ψέματα των αστυνομικών προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας!

Να καταρρεύσει η σκευωρία εις βάρος των δύο φοιτητών!

Απαιτούμε την άμεση αθώωση τους.

Η τρομοκρατία του επιτελικού κράτους της ΝΔ δε θα περάσει!

Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτήριο Δ) την Τετάρτη 29/9 στις 11.00!

Συνάντηση - Αναμέτρηση

πηγή : https://synantisi.org/29-9-allileggyi-stoys-1…


Κάτω τα χέρια από το κίνημα και τους αγωνιστές - Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων 29/9

Δίκη των 19 με κατασκευασμένες κατηγορίες

Κάτω τα χέρια από το κίνημα και τους αγωνιστές - Κάτω η κρατική τρομοκρατία

Τετάρτη 29/9, 11:00, Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων

Την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η δίκη 19 ατόμων που συνελήφθησαν μετά την πορεία του Πολυτεχνείου το 2019, εντελώς αναίτια και με κατασκευασμένες κατηγορίες. Ανάμεσα τους και 2 σύντροφοι από το Ξεκίνημα, οι οποίοι έκαναν το «έγκλημα» να βρίσκονται στα Εξάρχεια αρκετή ώρα μετά την πορεία και επισκεπτόμενοι φιλικό τους σπίτι.

Για ακόμα μια φορά η αστυνομική βία και αυθαιρεσία οργίασε. Οι δύο νέοι βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που τους χτύπησαν με τέτοιο μένος ώστε τραυμάτισαν τη νεαρή αγωνίστρια σοβαρά στο χέρι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί γύψο. Μετέφεραν τους δύο αγωνιστές σε γκαράζ, που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ για να τρομοκρατεί κόσμο «στα κρυφά», με τους αστυνομικούς να τους φωτογραφίζουν με τα κινητά τους και τελικά να τους μεταφέρουν στην ΓΑΔΑ. Αποκορύφωμα της σκευωρίας, το κατασκευασμένο κατηγορητήριο (απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμός, οπλοφορία, κατοχή εκρηκτικών, αντίσταση κατά της αρχής κ.ά.), που μετατράπηκε στις κατηγορίες της εξύβρισης, αντίστασης κατά της αρχής, απλής σωματικής βλάβης και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η ΟΚΔΕ στέκεται αλληλέγγυα στους δύο αγωνιστές και σε όλους τους διωκόμενους της κρατικής καταστολής. Όσο η οργή της κοινωνίας θα μεγαλώνει, τόσο η λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ και όλοι οι μνημονιακοί θα στηρίζονται όλο και περισσότερο στην βία και την καταστολή. Θα βρουν απέναντί τους τους δυναμικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, που δεν αντέχουν άλλο την φτώχεια και εξαθλίωση όπου τους ρίχνουν οι πολιτικές της κυβέρνησης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/14930