Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

Πρόγραμμα βδομάδας 27/9 – 2/10

Πρόγραμμα βδομάδας 27/9 - 2/10


(εμπλουτίζεται συνεχώς)

Δευτέρα 27/9

18:00 Συνέλευση Α. A. Σ. Ασπάλαθος
Ακόμα μια νέα σεζόν είναι στα σκαριά και ο ΑΑΣ Ασπάλαθος ετοιμάζεται να κάνει ξανά την εμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ ο 12ος παίχτης έχει ήδη ξεκινήσει μαθήματα ορθοφωνίας. Μετά από περίπου 1,5 χρόνο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, είμαστε ακόμα εδώ! Ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σίγουρα ιδιαίτερο για όλους και όλες μας κατά τη διάρκεια του οποίου μας στερήθηκαν μεγάλα και ζωτικά κομμάτια της ύπαρξης μας. Από την ελεύθερη κυκλοφορία στους δρόμους μέχρι τις στιγμές αθλητισμού, ψυχαγωγίας και διασκέδασης στους φυσικούς μας χώρους, στις πλατείες και στα γήπεδα. Κάνοντας λοιπόν μία (ακόμα) νέα αρχή, επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικά στο αθλητικό -και όχι μόνο- προσκήνιο, σταθερά προσανατολισμένοι στις αξίες και στα ιδανικά που συνεχίζουν να αποτελούν τους βασικούς άξονες λειτουργίας του αυτοοργανωμένου μας συλλόγου.
Που είχαμε μείνει λοιπόν..?
Πρόπερσι, με τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος αντρών συμμετείχαμε για 3η συνεχόμενη χρονιά (η οποία δεν ολοκληρώθηκε) στο Γ' τοπικό Χανίων, ενώ παράλληλα για 2η χρονιά συνέχισε να λειτουργεί και το μεικτό τμήμα μπάσκετ το οποίο συμμετείχε στο εργασιακό πρωτάθλημα. Προσπαθήσαμε έτσι, να προβάλουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο του αθλητισμού -όπως το είχαμε ζήσει σαν παιδιά- μακριά από εμπορεύματα, ιδιοκτησίες, επιχειρήσεις και τον ανταγωνισμό που προωθεί ο μοντέρνος αθλητισμός. Είχαμε τη χαρά να δούμε ότι ο Ασπάλαθος σαν ιδέα ύπαρξης μιας αυτοοργανωμένης ομάδας αποτέλεσε πόλο έλξης ετερόκλητων ατόμων που συναντήθηκαν στις συνελεύσεις και σιγά σιγά διαμόρφωσαν το διαφορετικό χαρακτήρα του. Είχαμε επίσης τη χαρά να δούμε την αυτοσαρκαστική διάθεση και τα μικρά κοινωνικοπολιτικά μηνύματα που προσπάθησε να περάσει κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων του.
Άτομα κάθε ηλικίας, άνθρωποι που ήρθαν με τα παιδιά, τους παππούδες, τα σκυλιά και τους φίλους τους, μας έδειξαν την αποδοχή και την υποστήριξη τους, φωνάζοντας για αλληλεγγύη, αντιφασισμό και ισότητα.
Θέλουμε λοιπόν να πούμε σε αυτόν τον κόσμο που μας γνώρισε και μας υποστήριξε στα γήπεδα, σε όσους θέλουν να συμμετέχουν στα ήδη υπάρχοντα ποδοσφαιρικά και μπασκετικά τμήματα ή στην προσπάθεια δημιουργίας νέων αγωνιστικών τμημάτων, αλλά και σε όσους/ες θεωρούν σημαντική τη διατήρηση αυτής της φωνής, ότι οι συνελεύσεις μας είναι ανοιχτές και υπάρχει χώρος για όλους/όλες, όσους/όσες θέλουν να γίνουν μέρος του εγχειρήματος, για την εξέλιξη, τη βελτίωση και την ανάπτυξη αυτού του "αγκαθιού" που θα είναι εδώ για να θυμίζει ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός μέσα και έξω από τα γήπεδα.
Οι συνελεύσεις γίνονται μια φορά την εβδομάδα και αποτελούν το βασικό μέσο λήψης αποφάσεων. Πέρα από το οργανωτικό κομμάτι, από εκεί προκύπτει και ο λόγος του συλλόγου. Έτσι η ισότιμη συμμετοχή μελών και παικτών καθίσταται απαραίτητη και αναγκαία για τη σύμπραξη του θεωρητικού και του πρακτικού πεδίου. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν σε τέτοιες προσπάθειες και τις αδυναμίες που προκύπτουν στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, έχουμε να πούμε, ότι ενώ πολλές φορές εμφανίζονται προβλήματα ή διαφωνίες που φαντάζουν απίθανο να λυθούν ομόφωνα, η αποζημίωση έρχεται όταν εισπράττουμε το αποτέλεσμα της συλλογικής δράσης μας. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας να "μεταδώσουμε το μικρόβιο μιας διαφορετικής έννοιας του αθλητισμού'', μας έδωσε όχι απλά τη δύναμη αλλά την επιλογή να συνεχίσουμε και την θέληση να καλέσουμε κι άλλο κόσμο να γνωρίσει τη χαρά της αυτοοργάνωσης.
1η μας συνάντηση για φέτος λοιπόν τη Δευτέρα 27/9 στις 6 το απόγευμα στην αυλή του λόφου Καστέλι
Καλή αντάμωση.
*Στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης και της αλληλεπίδρασης, οι ανοιχτές μας συνελεύσεις πλέον γίνονται στην ανακατειλημένη αυλή, έναν απελευθερωμένο χώρο από το κέρδος και την κυριαρχία στον οποίο έχουμε βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.
Περισσότερες πληροφορίες:
https://aspalathos.espivblogs.net/
https://www.facebook.com/aspalathoschania/?__…
mail επικοινωνίας :aspaexlathos@eexspiv.net
Α.Α.Σ. Ασπάλαθος

20:00 Πολιτική συνέλευση Rosa Nera

21:00 Συνέλευση Μουσική Αμηχανία

Τρίτη 28/9

18:30 Μάθημα Φωνητικής (όποιο θέλει φέρνει στρωματάκι ή μαξιλαράκι για να κάθεται άνετα)

19:00 Ερασιτεχνικό εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος:
Θα ασχοληθούμε με τεχνικές μορφοποίησης και συγκόλλησης μεταλλικών ελασμάτων και συρμάτων.
Δεν είναι πρόβλημα η μη συμμετοχή στις προηγούμενες συναντήσεις.
Όποιος/α έρχεται θα ήταν καλό να έχει γάντια μιας χρήσης και μάσκα.

20:00 Βραδιά open mic : Φερε το τραγούδι σου, το ποίημά σου, το ανέκδοτο σου, τις σκέψεις σου στο «Μάτι» της πρυτανείας.

Τετάρτη 29/9

14:00 Συνέλευση αναγνωστηρίου

19:00 - 22:00 Συνέλευση αυτοδιαχείρισης στον λόφο Καστέλι

Πέμπτη 30/9

15:00 Ανοιχτό κάλεσμα δημιουργίας, στο Μάτι Πρυτανείας: Φέρνουμε υλικά, συνδημιουργούμε, γνωριζόμαστε και δουλεύουμε μαζί για ένα ανοιχτό στέκι ελεύθερης δημιουργίας

17:00 Συνέλευση Ομάδα γονέων

19:00 Πρόβα μουσικής συλλογικότητας Yar Aman

19:00 Εργαστήριο μεταποίηση μπλούζας σε σακίδιο:
Εκτός απ το κέφι και τη διάθεσή σας που θα έχετε μαζί σας στο εργαστήρι:
1.Το φανελάκι κοντομάνικο ή μακρυμάνικο ή το φούτερ που θα φέρετε πρέπει να έχει ρεβέρ στο ΚΑΤΩ μέρος. (Σκεφτείτε ότι πρέπει να περνάει κορδόνι).
2.Να είναι ένα ρούχο απ αυτά που δεν θα ξαναφορέσετε σαν ρούχο (ή που δεν θα φορούσατε ποτέ!). Το μέγεθος δεν έχει σημασία, αφορά μόνο την χωρητικότητα του σακιδίου.
3. Φέρτε, αν είναι δυνατόν, ό,τι κορδόνι έχετε περίπου 2m (όχι πολύ λεπτό, περίπου στο πάχος κορδονιού φόρμας).
Τα υπόλοιπα θα είναι εκεί..
Τα λέμε από κοντά.

19:00 Συλλογική ανάγνωση στο αναγνωστήριο : Σε συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων διαβάζουμε το κείμενο του Deleuze Κοινωνίες του ελέγχου. Το κείμενο θα το βρείτε στο παρακάτω λινκ (πρώτο άρθρο βιβλίου): https://chilonas.files.wordpress.com/2017/12/…

22:00 - 02:00 Αντιεμπορευματικό καφενείο για την οικονομική ενίσχυση Σύριου πρόσφυγα με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Παρασκευή 1/10

17:00 Συνάντηση ομάδων και συλλογικοτήτων για τη διαχείριση του κτηρίου της πρυτανείας

19:00 Πρώτη ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση για τη δημιουργία ενός συντονισμού ενάντια στις διακοπές νερού/ρεύματος
[…]
Το ρεύμα, η στέγη, το νερό, η υγεία, η παιδεία είναι δημόσια αγαθά και θα έπρεπε να παρέχονται ελεύθερα σε όλους. Δεν είναι εμπόρευμα που μπορεί να ανήκει σε όσους έχουν τα λεφτά να πληρώσουν για αυτά.Για αυτούς τους λόγους επανασυνδέσαμε το ρεύμα και το νερό στην κατάληψη. Και καλούμε κάθε συλλογικότητα, οργάνωση, εργατικό σωματείο,φορέα της πόλης, να αντισταθούμε στις διακοπές ρεύματος και νερού στην πόλη μας.
Να αγωνιστούμε για την ελεύθερη πρόσβαση όλων σε βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως η υγεία, η στέγη, το νερό, το ρεύμα. Να μην αφήσουμε να κόψουν το ρεύμα και το νερό σε κανένα σπίτι, να μην γίνει κανείς πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμία έξωση. Κι όπου αυτό συμβεί το κίνημα να είναι εκεί, για να επανασυνδέσει το ρεύμα και το νερό, να μην αφήσει εισαγγελείς με μπάτσους να βγάλουν κανέναν/μια από το σπίτι του/της.
[…]
Ολόκληρο το κείμενο

Σάββατο 2/10

13:00 - 15:00 Ανοιχτό μάθημα σύγχρονου χορού στο 2ο όροφο της Πρυτανείας.

πηγή : https://solidaritywithrosanera.wordpress.com/…