Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στις 12.00

Αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Σάββατο 9 Οκτώβρη,

Αθήνα: 3μμ, Ομόνοια

Θεσσαλονίκη: 12μεσ,Άγαλμα Βενιζέλου

Γιάννενα: 12μεσ, Περιφέρεια

Βόλος: 12μεσ, Αγ. Νικόλαος

Ηράκλειο: 12μεσ, Λιοντάρια

Χανιά: 12μεσ, πλ. Αγοράς

Ξάνθη: 12μεσ, Κεντρική Πλατεία

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!
Η ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, οι νεοναζί έβγαλαν ξανά τάγμα εφόδου στην Σταυρούπολη. Επιχειρούν να στείλουν το μήνυμα "ξαναερχόμαστε και θα τρέμει η Γη". Με ρόπαλα, σιδηρογροθιές και μαχαίρια επιτέθηκαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων έξω από σχολείο. Η Αστυνομία επιτέθηκε στους αντιφασίστες με δακρυγόνα. Νοσταλγούν τις μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν τα τάγματα εφόδου της ΧΑ με την κάλυψη της ΕΛΑΣ, τρομοκρατούσαν τις γειτονιές με επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, συνδικαλιστές, αγωνιστές των κινημάτων και της αριστεράς, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ, γυναίκες. Δεν θα περάσουν!
Το κίνημα που τους έστειλε στη φυλακή θα τους τσακίσει ξανά! Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Δεν χωράει καμιά υποτίμηση της φασιστικής απειλής! Η κυβέρνηση της ΝΔ τους ανοίγει το δρόμο με τις υστερικές επιθέσεις κατά των προσφύγων και των μεταναστών. Η ΝΔ είναι σε κρίση και ανοίγεται για στήριξη στην ακροδεξιά.
Πάνω απ΄ όλα η κυβέρνηση με την κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα pushbacks στο Αιγαίο, τις απελάσεις και την κατάργηση του δικαιώματος στο άσυλο ανάβει το πράσινο φως για την επανεμφάνιση της Χρυσής Αυγής και των παρακλαδιών της. Δεν δίνει λεφτά για την παιδεία και την υγεία αλλά τα σπαταλά για ρατσιστικά στρατόπεδα και εξοπλισμούς.
Το εργατικό, το φοιτητικό, το μαθητικό κίνημα είναι ώρα να μπουν μπροστά για να τσακίσουμε την νέα απόπειρα επανεμφάνισης της Χρυσής Αυγής την οποία επιχειρεί συμβολικά στο ένα χρόνο άπω την καταδίκης της.
Στις 9 Οκτώβρη, στον ένα χρόνο από την μέρα όπου δεκάδες χιλιάδες πλημμυρίσαμε την Λ.Αλεξάνδρας έξω άπω το Εφετείο και ακούστηκε από την έδρα η καταδικαστική απόφαση των νεοναζί δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, θα δείξουμε ξανά τη δύναμη μας! Δεν θα περάσουν! Απαιτούμε να μπει τέλος στην κάλυψη της δράσης των φασιστών από την ΕΛΑΣ. Απαιτούμε να σταματήσει το ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων των μανάδων και των παιδιών τους, να ανοίξουν τα σύνορα, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο χαρτιά όλοι και όλες! Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να τους στρώνει το έδαφος Απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, αποζημιώνοντας τα θύματα με απόφαση της Βουλής, κλείνοντας τα γραφεία της συμμορίας σε όλη την Ελλάδα και αποπέμποντάς τους εκλεγμένους από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση το Σάββατο 9 Οκτώβρη και ενισχύουμε οικονομικά την μετακίνηση προσφύγων με πούλμαν από τα στρατόπεδα.

Επικοινωνία με Οργανωτική Επιτροπή: antiexracismfaexscism@yaexhoo.gr, Τηλ 2103232871, 6932828964

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/ufi/reaction/profi…