Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Αθήνα] Διαδήλωση ενάντια στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την 'Ασφάλεια των Συνόρων'

Διαδήλωση ενάντια στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την 'Ασφάλεια των Συνόρων'. Συγκέντρωση 5 Οκτωβρίου, 18:00, στο Μετρό Ευαγγελισμού.

Demonstration against the World Border Security Congress in Athens. Gathering on October 5th, at 18:00, at Evangelismos metro station.

Solidarity With Migrants

πηγή : https://twitter.com/MigrantsSoli


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση ενάντια στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την ''Ασφάλεια των Συνόρων'' στην Αθήνα (https://world-border-congress.com/)

Τρίτη 5 Οκτώβρη, στο Μετρό του Ευαγγελισμού στις 18.00
Όχι στο Όνομά μας! Όχι στην πόλη μας! Είστε ανεπιθύμητοι!

Η ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα για την αποτροπή της μεταναστευτικής κίνησης, η οποία έχει ως άξονα την εξαθλίωση και τις κλειστές δομές στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα, τις βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα και την συγκρότηση μιας αφήγησης ότι η πρόσφυγες αποτελούν ασύμμετρη απειλή. Χρησιμοποιώντας ως κορύφωση την φωτιά στη Μόρια και τον "πόλεμο των συνόρων" στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, νέα τεράστια camps υψώνονται σε απομακρυσμένες περιοχές ενώ το κράτος στρατιωτικοποιεί τα σύνορα.

Μέσα από επιχειρήσεις οι οποίες είναι απολύτως παράνομες τόσο ως προς τον τρόπο διεξαγωγής τους όσο και ως προς τους κανόνες που διέπουν τη διαδικασία συνοριακών ελέγχων, υπάρχουν πλέον χιλιάδες καταγεγραμμένα περιστατικά βίαιης επαναπροώθησης στο Αιγαίο ενώ τόσο η Ελλάδα όσο και η Frontex είναι πλέον κατηγορούμενες σε διεθνή δικαστήρια για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Frontex και το λιμενικό κυριολεκτικά απαγάγουν ανθρώπους από τη στεριά και τους πετάνε μέσα σε πλαστικές λέσβους στη θάλασσα. Η αστυνόμευση και η στρατιωτικοποίηση των συνόρων παρουσιάζεται ως μία μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, η οποία δέχεται τις επευφημίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλώντας την Ελλάδα "ασπίδα της Ευρώπης" και καλώντας την να "εξάγει τεχνογνωσία σε άλλες συνοριακές χώρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιείται στην Αθήνα το τριήμερο 5-7 Οκτώβρη το Διεθνές Συνέδριο Ασφάλειας των Συνόρων με την συμμετοχή του Μηταράκη, αξιωματούχων, στρατιωτικών και τεχνοκρατών από χώρες της Ε.Ε αλλά και τρίτες χώρες (όπως η Λιβύη, η Νιγηρία, το Μπαγκλαντές κα) με σκοπό τη σχεδιάση νέων πρακτικών αποτροπής και εξωτερικής ανάθεσης σε τρίτες χώρες (εξωτερικοποίηση των συνόρων) και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών συνοριοφύλαξης για την αποτροπή της μεταναστευτικής κίνησης. Με αυτό το τρόπο, η Ε.Ε επιδιώκει να μισθώσει και να εξοπλίσει τις χώρες προέλευσης των μεταναστών ώστε να καταστείλει τις μετακινήσεις όσο πιο νωρίς γίνεται!

Η πολιτική αυτή είναι διαχρονική, εκφράζεται μέσα από διακρατικές συμφωνίες (όπως η συμφωνία της ντροπής ΕΕ-Τουρκίας) και έχει ως αποτέλεσμα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε διάφορες χώρες, σκλαβοπάζαρα όπως αυτά της Λιβύης, χιλιάδες ναυάγια και τη δημιουργία ολοένα πιο επικίνδυνων προσφυγικών οδών μετακίνησης και διέλευσης συνόρων με χιλιάδες νεκρούς. Το Διεθνές Συνέδριο Ασφάλειας των Συνόρων θα φιλοξενήσει όσους/ες υλοποιούν αυτές τις πολιτικές - προσπαθώντας να τους εξοπλίσει με νέες τεχνολογίες ελέγχου και καταστολής και να δημιουργήσει διευρυμένες συνεργασίες για την αποτροπή της προσφυγικής κίνησης.

Τους απαντάμε Όχι στο Όνομά μας! Όχι στην πόλη μας! Είστε ανεπιθύμητοι!

Καλούμε την κοινωνία, τις συλλογικότητες, τους φορείς του κινήματός να βγουν μπροστά για να βγάλουμε από πάνω μας την ντροπή για το διαρκές έγκλημα που συντελείται στα σύνορα, στη θάλασσα, στα camps. Αγωνιζόμαστε για:

● Να σταματήσουν τώρα οι παράνομες, βίαιες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και τον Έβρο, τα Λυβικά ύδατα και τα σύνορα των Βαλκανίων.
● Να σταματήσουν οι βρώμικες αντι-προσφυγικές συμφωνίες με την Τουρκία και τη Λιβύη και να Να ακυρωθεί η αναγνώριση της Τουρκίας ως "ασφαλούς" χώρας για τους πρόσφυγες/ισσες.
● Να αντισταθούμε στην πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης που έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε φρούριο και την Ελλάδα σε φυλακή: Οχι στα συνοριακά τείχη και τα στρατόπεδα κράτησης προσφύγων.
● Να σταματήσει η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης. Να βάλουμε φραγμό στην ακροδεξιά και τον ρατσισμό.
● Να μην προχωρήσει η στρατιωτικοποίηση των συνόρων με βιομετρικές τεχνολογίες επιτήρησης και νέες μονάδες καταστολής.
Καλούμε σε συγκέντρωση την Τρίτη 5 Οκτώβρη, στο Μετρό του Ευαγγελισμού στις 18.00 για να πορευτούμε προς το χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου (Ξενοδοχείο Divani Caravel), στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους/ες νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με τις ζωές των προσφύγων/ισσων:

Δικαίωμα στο ταξίδι - Σύνορα ανοιχτά για πρόσφυγες/μετανάστες
Δικαίωμα στη παραμονή - Αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης, ζωής, δουλειάς για όλους/ες
Η αλληλεγγύη θα νικήσει - Με τους μετανάστες/στρίες θα ζήσουμε μαζί
Καλούν:

- Επιτροπή Στήριξης Προσφύγων Λαυρίου
- Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμάτων
- Kasapi Hellas - Ένωση Φιλιππινέζων Εργαζομένων
- Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
- Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό
- ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή
- Στέκι Μεταναστών, Αθήνα
- Πίσω Θρανία, Αθήνα
- Συντονισμός για το Προσφυγικό Μεταναστευτικό (ΣΥΠΡΟΜΕ)
Στηρίζουν:

- Αναμέτρηση - Ομάδα Κομμουνιστών/στρίων
- Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία ΡοσινάντεΔιεθνιστική Εργατική Αριστερά
- Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
- Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
- Νέο Αριστερό Ρεύμα - ΝΑΡ
- Νεολαία Κομμουνιστική Απελεύθερη - νΚΑ
- ΠΟ Κόκκινο Νήμα
- Σοσιαλιστική Οργάνωση Ξεκίνημα
- Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/posts/6…


1 2 3 4 5 6

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

πηγή : https://www.facebook.com/AntiexousiastikiKini…


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα στη συγκέντρωση + πορεία ενάντια στο Παγκόσμιο Συνέδριο για την 'Ασφάλεια των Συνόρων'

Ως τα τέλη του 2020, 82,4 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως είχαν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους.

Εκτοπιστεί, στο πλαίσιο του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος στο οποίο κέρδη συσσωρεύονται μέσω της πώλησης όπλων που είναι σημαντικοί υπαίτιοι διαμαχώνν και πολέμων και μέσω της στρατιωτικοποίησης μεταναστευτικών περασμάτων και συνόρων.

Από το επονομαζόμενο «μακρύ μεταναστευτικό καλοκαίρι του 2015» όπου χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, περάσανε από την Ελλάδα ακολουθώντας τα βαλκανικά μονοπάτια για βορειοδυτική Ευρώπη, ένα σύνθετο δίκτυο από τεχνολογίες επιτήρησης, φράχτες και τείχη στα σύνορα έχει οδηγήσει σε δραστικές αλλαγές στο τοπίο για όσους μετακινούνται. Με τις αυξήσεις σε προσωπικό-σε κρατικούς συνοριοφύλακες αλλά και αξιωματικούς του Frontex-έχουμε δει αύξηση στα συστηματικά pushback και ακραία βία: από σεξουαλικές κακοποιήσεις μέχρι άγριους ξυλοδαρμούς και δολοφονίες ρίχνοντας κόσμο στον Έβρο ή αποκλείοντάς τους σε μικρές νησίδες.

Η Ελλάδα, γνωστή και ως «η ασπίδα της Ευρώπης» συνεχίζει να ενισχύει τα σύνορά της-με τη χρήση drones, κανονιών ήχου, θερμικές κάμερες, καθώς και χτίζοντας όλο και ψηλότερους φράχτες, και ενισχύοντας περιπολείες. Αυτές οι βίαιες συνοριακές τακτικές, δεν περιορίζονται στις περιοχές των συνόρων, αλλά είναι παρούσες σε όλη την 'επικράτεια': από ρατσιστικούς αστυνομικούς ελέγχους στους δρόμους μας και pushbacks από τα αστικά κέντρα, μαζικό εγκλεισμό ατόμων που μετακινούνται, και η δημιουργία «κλειστών δομών», οι οποίες ολοένα και περισσότερο εκπληρώνουν το διεστραμμένο ιστορικό τους ρόλο στην καταπίεση, όπως πολλές δομές εγκλεισμού και φυλακές κάνανε και ακόμα κάνουν, φυλακίζοντας, βασανίζοντας, αντικειμενικοποιώντας, μέχρι και σκοτώνοντας ανθρώπους σε ένα καθεστώς απόλυτης επιτήρησης και ελέγχου. Έτσι δεν είναι τυχαίο πως οι κλειστές δομές είναι εξοπλισμένες με κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, επιτήρηση με drone, συναγερμούς παράβασης περιμέτρου με κάμερες, πύλες ελέγχου με ανιχνευτές μετάλλων και συσκευές ακτινοσκόπησης και ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για δημόσιες ανακοινώσεις, που εκπέμπεται από μεγάφωνα.

Παρ'όλα αυτά, είναι γνωστό ότι ακόμα και με την αύξηση σε βία και τις πολιτικές αποτροπής, άνθρωποι συνεχίζουν να αγωνίζονται για να φτάσουν τους προορισμούς τους, μαχόμενοι στις καθημερινές τους πράξεις που παρακάμπτουν τα σύνορα υπέρ της ελεύθερης κυκλοφορίας και κατά των συνόρων. Η μετανάστευση εμπεριέχει πάντα ένα στοιχείο αυτονομίας όσον αφορά τις προσπάθειες των ατόμων να διαβούν τα σύνορα, οι οποίες δε μπορούν ποτέ να καθοριστούν πλήρως από το βίαιο πλαίσιο των στρατιωτικοποιημένων συνόρων, εκθέτοντας έτσι ότι οι ιδέες πως τα σύνορα είναι αδιαπέραστα και πως το κράτος έχει τον απόλυτο έλεγχο στην 'επικράτειά' του αποτελούν κάποιες από τις κορυφαίες αυταπάτες του υπάρχοντος συστήματος εξουσίας κυρίαρχων ιεραρχιών. Η στρατιωτικοποίηση και φύλαξη των συνόρων έχει κάνει αυτά τα ταξίδια πιο θανατηφόρα, ωθώντας κόσμο στο να πάρει πιο επικίνδυνα μονοπάτια, είναι παρ' όλα αυτά ανίκανες να εξαφανίσουν αληθινά την επιμονή και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων που επέλεξαν για τον ένα ή τον άλλο λόγο να ταξιδέψουν.

Το «παγκόσμιο συνέδριο για την ασφάλεια των συνόρων» φέρνοντας κοντά κεφαλές κρατών, γενικές αστυνομικές διευθύνσεις, αφεντικά παγκοσμίων ΜΚΟ, στρατιωτικούς ανάδοχους και ανάδοχους ασφαλείας αναδεικνύει συγκεκριμένα τις συνδέσεις μεταξύ του στρατιωτικού βιομηχανικού συμπλέγματος και του βιομηχανικού συμπλέγματος ιδιωτικής ασφάλειας με το κράτος και τη κρατική του βία και τα συνορεύοντα καθεστώτα.

Δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο χωρίς κράτη, σύνορα και κάθε είδους διαχωρισμό και διακρίσεις στη βάση του χρώματος του δέρματος, της εθνικότητας, της φυλής, του φύλου, της σεξουαλικότητας, της τάξης, και της θρησκείας. Έχοντας υπόψιν πως ό,τι γίνεται στα σύνορα και τι μεταχείρηση έχουν οι άνθρωποι εκεί εκκολάπτει 'νέες' τεχνολογίες και πολιτικές που θα εφαρμοστούν και μέσα στις χώρες, γνωρίζουμε ότι γι'αυτούς ο εχθρός δεν είναι μόνο άτομα που μετακινούνται, αλλά διακρίνουμε και μια αυξανόμενη τάση όλες/οι οι καταπιεσμένες/οι να μετατρέπονται σε αντικείμενο βίαιου ελέγχου.

Γι' αυτούς τους λόγους καλλούμε στη συγκέντρωση και την πορεία προς το χώρο του συνεδρίου (Hotel Divani Caravel) με το μπλοκ του Solidarity with Migrants στις 6μμ την Τρίτη, 5 Οκτώβρη, στο σταθμό του μετρό Ευαγγελισμός.

No Borders - Είμαστε εδώ για να γκρεμίσουμε τους φράχτες και τα τείχη σας

Σπίτια για Όλες/α/ους - Αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης, διαβίωσης και εργασίας για όλες/α/ους

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας - Κοινοί αγώνες μεταναστ(ρι)ών και ντόπιων


[ENG]

By the end of 2020, a total of 82.4 million people worldwide had been forcibly displaced from their homes.

Displaced, in the context of a capitalist economic system in which profits are made both through the sale of arms that are instrumental in causing conflicts and wars, and through the militarization of migrant routes and borders.

Since the so called "long summer of migration in 2015," when thousands, if not millions, made their way through Greece and along the Balkan routes to northwest Europe, a complex network of surveillance technologies, border fences and walls has led to drastic changes in the landscape for people-on-the-move. With increases in personnel-both national forces and Frontex officers-we have seen an increase in systematic pushbacks and extreme violence: from sexual assault to heavy beatings to murder by throwing people into the Evros or stranding them on small islets.

Greece, the so-called "shield of Europe" continues to fortify its borders-deploying drones, sound cannons, thermal cameras, building up higher fences, and increasing patrols. These violent tactics, are not restricted to the border regions, but are present throughout the territory: from racist police checks on our streets and pushbacks from urban centers, mass incarceration of people-on-the-move, and the creation of "closed camps", which increasingly fulfill a perverse historical role in oppression, much like many confinement structures and prisons have done and continue doing, incarcerating, torturing, objectifying, and even killing people under a regime of complete surveillance and control. Thus closed camp facilities are equipped with CCTV system and video monitors, drone flights, perimeter violation alarms with cameras, control gates with metal detectors and x-ray devices and an automated system for public announcements, broadcast from loudspeakers.

Yet, it is known that even with these increases in violence and policies of deterrence, people will continue to struggle to reach their destinations, to - in their every day actions of circumventing borders - fight for the freedom of movement and against borders. Migration always contains an element of autonomy in that people's attempts to cross borders can never fully determined by the violence landscape of militarised border areas, the conception of the impermeability of borders and the state's full control on its so-called territory make up some of the biggest illusions of the existing power structure of dominating hierarchies. The militarization and securitization of borders has made these journeys more deadly, pushing people to take more risky routes, yet are incapable of truly stamping out the resilience and determination of the people who chose for one reason or another to undertake this journey.

The World Border Security Conference, bringing together heads of nation states, police directorates INGO bosses, military and security contractors exposes concretely the links between military and security industrial complexes, with state violence and bordering regimes. We refuse to let this stand.

We struggle for a world without states, borders and any kind of segregation and discrimination based on one's skin colour, ethnicity, race, gender, sexuality, class, and religion. Keeping in mind that what happens at the borders and how people are treated there incubates 'new' technologies to be used and policies to be implemented also in the interior of the states, we understand that for them the enemy is not only people-on-the-move but we see an ever-increasing drive for all oppressed to be transformed to an object of violent control.

For these reasons we call to the gathering and the demonstration to the venue of the conference (Hotel Divani Caravel) on Tuesday, October 5, at the Evangelismos Metro at 18.00 with the block of Solidarity with Migrants.

No borders - We are here to destroy your borders

Houses for all - Decent housing, living, working conditions for all

Solidarity is our weapon - Common struggles of migrants and locals

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1614475/


1 2 3 4 5 6

Μασόβκα - Κάλεσμα συγκέντρωσης ενάντια στο διεθνές συνέδριο ασφαλείας συνόρων

Τριήμερο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί της ημερομηνίες 5-7 του Οκτώβρη όπου η θεματική συζήτηση δεν θα είναι άλλη από την υποτιθέμενη ασφάλεια των συνόρων.

Τριήμερο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί της ημερομηνίες 5-7 του Οκτώβρη όπου η θεματική συζήτηση δεν θα είναι άλλη από την υποτιθέμενη ασφάλεια των συνόρων.

Κάθε λογής κυβερνητικοί, αξιωματούχοι και τεχνοκράτες από χώρες της Ε.Ε. αλλά και της Αφρικής, υπό την σκέπη του ξενοδοχείου Divani Caravel, όπου ο οικοδεσπότης δεν είναι άλλος από την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στεγάζει ακροδεξιές εκδηλώσεις. Το επίδικο όμως εδώ δεν είναι αυτό. Η συγκεκριμένη συνάντηση θα λέγαμε ότι έχει οριστεί από την εταιρία Frontex, η οποία λανσάρει την καινούρια «κολεξιόν» της αποτελούμενη από άκρως εξελιγμένα συστήματα ελέγχου που τοποθετούνται στα σύνορα με σκοπό την αποτροπή εισροής μεταναστών. Τι πιο φυσιολογικό αυτός ο δειγματισμός της Frontex να γίνει σε ελληνικό έδαφος, αφού η Ελλάδα παραμένει ένα από τους πιο πιστούς πελάτης της.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίζοντας το διαχρονικό χαρτί περί επικινδυνότητας των ανοιχτών συνόρων ταΐζει τον λαό με φασιστική ρητορική απέναντι στους μετανάστες αποσκοπώντας στο ακροδεξιό ακροατήρια των ψηφοφόρων και στην συνέχεια καλλιεργεί συστηματικά το μίσος για τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου. Το αποτέλεσμα είναι ανάλογο με εκείνο που αποσκοπεί η δράση κάθε φασιστικής γκρούπας, δηλαδή τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργεί το κράτος και το κεφάλαιο, μετατοπίζοντας το πρόβλημα σ' έναν αόρατο εχθρό, σε μια εισαγόμενη απειλή που ευθύνεται για όλα τα δεινά.

Εν συνεχεία, βαδίζοντας στην ίδια γραμμή, ξοδεύει υπέρογκα ποσά σε μαχητικά αεροπλάνα, πλοία, φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης που μοναδικό σκοπό έχουν να διώξουν ή να περιορίσουν αυτήν την υποτιθέμενη απειλή. Η από σκοπού φιλοτέχνηση και ρητορεία περί μιας μόνιμης μεταναστευτικής απειλής, αποτελεί τον εσαεί σύμμαχο του κράτους και στρώνει το έδαφος για να καλλιεργηθεί ο φασισμός.

Ο κύριος Μηταράκης, λοιπόν, που τυγχάνει να εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. στο εν λόγω συνέδριο, υποδεχόμενος όλα αυτά τα λαμόγια με τα μεταξωτά κοστούμια, δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από όσα περιγράψαμε. Ανοίγει θεσμικά περάσματα για τον φασισμό.

Οι διαλεκτοί καλεσμένοι είναι ένας και ένας. Απαίσιοι άνθρωποι που ευθύνονται για αμέτρητες δολοφονίες. Όμως και τα υπουργεία της Ελλάδας δεν πάνε πίσω. Ίσα-ίσα θα λέγαμε ότι κατέχουν μια σημαντική θέση στην παγκόσμια καταστολή των προσφύγων και των μεταναστών. Έχουμε τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, τον φράχτη στον Έβρο και τους πυροβολισμούς άοπλων ανθρώπων, τις απαγωγές και εξαφανίσεις μεταναστών οι οποίες μένουν στην αφάνεια, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Μόρια, την Αθήνα αλλά και την καινούρια, μοντέρνα φυλακή στην Σάμο, μαζί και τόσες άλλες διάσπαρτες φυλακές ψυχών ανά την επικράτεια..

Αυτοί λοιπόν που είναι υπεύθυνοι για όλα τα παραπάνω μας τάζουν ασφάλεια και αποφασίζουν ποιες χώρες είναι ασφαλής και ποιες όχι.

Συγκεκριμένα από κοινού οι Μηταράκης και Βαρβιτσιώτης είχαν χαρακτηρίσει πολλές χώρες ασφαλείς για να ανοίξουν την πόρτα σε απελάσεις μεταναστών, όπως το Αφγανιστάν, και τώρα βλέπουμε πως ένα τεράστιο κύμα μεταναστών θα προέλθει από εκεί. Είναι οι ίδιοι δύο άνθρωποι που προσπαθούν να χαρακτηρίσουν τη Μασόβκα ως εγκληματική οργάνωση γιατί διαμαρτυρηθήκαμε ενάντια στις αυθαίρετες αποφάσεις τους ενώ τα δικά τους χέρια είναι λερωμένα με αίμα.

Καλούμε στη συγκέντρωση την Τρίτη 5/10 στις 18.00 στο μετρό του Ευαγγελισμού.

Εγκληματικές οργανώσεις είναι τα κράτη.

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες/στριες.

Ανοιχτά σύνορα για όλους και όλες.

Τα σύνορα είναι πληγές στο σώμα του πλανήτη.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

masoexvka@espiexv.net

πηγή : https://www.facebook.com/masovkaanarxikisillo…


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση για το συνέδριο υπέρ των συνόρων

Την Τρίτη 5 Οκτώβρη ξεκινάει στην Αθήνα το διεθνές "Συνέδριο για την Ασφάλεια των Συνόρων", μια σειρά από εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να παρουσιαστούν και συζητηθούν νέες τεχνολογίες συνοριοφύλαξης, πολιτικές αποτροπής των μεταναστευτικών ροών κλπ. Στο συνέδριο κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος θα ανοίξει τις εκδηλώσεις κάνοντας αναφορά στο "success story" της Ελληνικής πολιτικής τα τελευταία δύο χρόνια, μια πολιτική η οποία δεν σέβεται καθόλου τις διεθνείς συμβάσεις και συντελείται από παράνομες επαναπροωθήσεις, μαζικές απορρίψεις αιτήσεων ασύλου και την συνεχής γκετοποίηση των μεταναστών, χωρίς πρόσβαση σε παιδεία και υγεία.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στον πλανήτη μας αυτή την στιγμή υπάρχουν 80 εκ. πρόσφυγες. Ο αριθμός αυτός λόγω τόσο των οικονομικών ανισοτήτων όσο και της κλιματικής αλλαγής θα πολλαπλασιαστεί τις επόμενες δεκαετίες.

Η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των συνόρων και τα νέα συστήματα παρακολούθησης δουλεύουν σαν ένας πρόδρομος για το δυστοπικό μέλλον που μας προφυλάσσει η κλιματική αλλαγή. Οι πλούσιοι και πολύ πιο ρυπογόνοι κάτοικοι του παγκόσμιου βορρά, κρατάνε με τη βία μακριά τους ανθρώπους του παγκόσμιου νότου οι οποίοι έχουν την ατυχία να επηρεάζονται πρώτοι από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση στις 6μμ στο μετρό του Ευαγγελισμού για να σταματήσουν τώρα οι παράνομες επαναπροωθήσεις, η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των συνόρων και η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης!

-Extinction Rebellion Hellas

πηγή : https://www.facebook.com/xrgreece/posts/41699…