Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στις 9.30 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες της χθεσινής αντιφασιστικής πορείας

Αύριο το πρωί θα περάσουν εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες της σημερινής αντιφασιστικής διαδήλωσης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν -σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση των δικηγόρων- τις γνωστές ψεύτικες κατηγορίες για διατάραξη, απόπειρα σωματικής βλάβης και οπλοκατοχή, που φορτώνουν σε όποιον πέσει στα χέρια τους μετά από τις απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 2ας ΟΚΤΩΒΡΗ


ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ


ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ


Καλούμε ως Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ομοσπονδία συλλογικοτήτων σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δικαστικό μέγαρο Κυριακή 3 Οκτώβρη 09:30 το πρωί.


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες της αντιφασιστικής της 2/10/2021

Το Σάββατο 2/10 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ενάντια στο φασισμό έξω από το στρατόπεδο Παύλου Μελά. Αφορμή για τη συγκέντρωση αυτή αποτέλεσαν οι φασιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στο 1ο/2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και την προσπάθεια εθνικιστικών οργανώσεων να προσηλυτίσουν κόσμο.. Στη συγκέντρωση καλούσαν φοιτητές, αναρχικές/ αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες καθώς και οργανώσεις της αριστεράς ενώ πλαισιώθηκε από πλήθος αντιφασιστών/τριών που ήθελαν να δώσουν μία ηχηρή απάντηση απέναντι στο φασισμό.

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 2000 άτομα τα οποία βρίσκονταν επί 3 ώρες έξω από το στρατόπεδο Παύλου Μελά ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήσαν και δυναμική πορεία επί της οδού Λαγκαδά.

Στη συμβολή των οδών Λαγκαδά με Βενιζέλου οι ματατζήδες που εμφανώς είχαν απογοητευτεί για τη δυναμική της αντιφασιστικής κινητοποίησης, προκάλεσαν ένταση με μέλη της περιφρούρησης και επιτέθηκαν στο σώμα της πορείας εκτοξεύοντας φωτοβολίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα πάνω στο πλήθος, ενώ χτυπούσαν με γκλομπιές όσο κόσμο έβρισκαν μπροστά τους. Μέσα στην ένταση δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν και τους φορτώθηκαν κατηγορίες για διατάραξη, απόπειρα σωματικής βλάβης και οπλοκατοχή,

Όσες πλάτες και αν βάλουν οι μπάτσοι στους ομοϊδεάτες τους, όσες συλλήψεις κι αν μας φορτώσουν, το αντιφασιστικό κίνημα δε θα αφήσει το αυγό του φιδιού να εκκολαφθεί.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΟΎΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Όλοι/όλες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης την Κυριακή 03/10 στις 09.00 στα δικαστήρια θεσσαλονίκης για τους συλληφθέντες της αντιφασιστικής κινητοποίησης στη Σταυρούπολη

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/anatolika.espivblogs.net


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες της αντιφασιστικής της 2/10/2021

Το Σάββατο 2/10 κατά την διάρκεια της μεγαλειώδους αντιφασιστικής διαδήλωσης και έπειτα από την επίθεση των δυνάμεων καταστολής συλλαμβάνονται δύο σύντροφοι. Την Κυριακή 3/10 περνάνε εισαγγελέα με τις κατηγορίες της αντίστασης, διατάραξης, οπλοκατοχής και απόπειρας σωματικής βλάβης για τον έναν από τους 2 συντρόφους δηλαδή οι κλασικές κατηγορίες που φορτώνουν σε αγωνιστές οι προστάτες των νεοναζί και των αφεντικών. Αυτή η στάση δεν είναι κάτι καινούργιο, άλλωστε έχουμε κουραστεί να λέμε συνέχεια τα ίδια. Όσο παλεύουμε για τις ζωές μας, όσο οραματιζόμαστε μία άλλη κοινωνία θα τους έχουμε απέναντί μας και αυτούς και τους φασίστες. Δεν πτοούμαστε και στεκόμαστε ο ένας δίπλα στην άλλη, γιατί ξέρουμε πως αυτή είναι η δύναμή μας.Είναι χρέος ολόκληρου του αντιφασιστικού κινήματος και του κόσμου του αγώνα να σταθεί στο πλάι των συντρόφων .

Καλούμε σε συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης

Κυριακή στις 9:30 στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης

Καμία δίωξη στους συντρόφους μας.

Κράτος και κεφάλαιο γεννούν τον φασισμό.

Ταξική Οργάνωση Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Αναρχική Ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες της αντιφασιστικής της 2/10/2021

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου περισσότεροι από 2000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης με αφορμή το κάλεσμα συγκέντρωσης από φασιστικές γκρούπες της πόλης. Εκατοντάδες μπάτσοι, ερειστικοί από την πρώτη στιγμή απέναντι στους αντιφασίστες διαδηλωτές, φύλαγαν τις λίγες δεκάδες νεοναζί.

Οι συνεχείς προκλήσεις των μπάτσων συνεχίστηκαν και αφού η πορεία είχε πλέον φύγει από την περιοχή της Σταυρούπολης και στο ύψος της Βενιζέλου στη Νεάπολη χτυπιέται αναίτια με τους μπάτσους να επιχειρούν να την διαλύσουν, ξυλοκοπώντας και συλλαμβάνοντας συντρόφους και συντρόφισσες οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διατάραξη, απόπειρα σωματικής βλάβης και οπλοκατοχή.

Η ίδια η πορεία αλλά και ομάδες διαδηλωτών ανασυγκροτούνται σε διαφορετικά σημεία των δυτικών συνοικιών και εν μέσω επιθέσεων της αστυνομίας και συγκρούσεων καταλήγουν στο κέντρο της πόλης.

Οι μπάτσοι σήμερα έκαναν ένα λάθος όταν κατά τη διάρκεια των δολοφονικών τους επιθέσεων ούρλιαζαν λέγοντάς μας ότι "θα πάμε να βρούμε τον Φύσσα".

Εμείς ήμασταν ήδη με τον Φύσσα. Δεν πρόσεξαν καλά την πρώτη αλυσίδα μας, που ώμο με ώμο στήθηκε από τον Παύλο, τον Σαχζάτ, τον Λαμπράκη, τον Σταμπουλίδη και τόσους και τόσες ακόμα, γνωστούς και αγνώστους που μας έμαθαν πως με τους φασίστες - ένστολους και μη- δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει καμία ανακωχή.

Ένστολοι και παρακρατικοί, υπάλληλοι του κράτους και του κεφαλαίου, το αντιφασιστικό κίνημα και η οργανωμένη εργατική τάξη θα περάσει από πάνω σας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 2ας ΟΚΤΩΒΡΗ

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)