Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 στις 17.00

Κάλεσμα συγκρότησης αντιφασιστικής συνέλευσης Χολαργού

Έχει περάσει ένας χρόνος σχεδόν μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και όμως βλέπουμε ότι το φαινόμενο του φασισμού δεν έχει εκλείψει. Αντίθετα, ολοένα και συχνότερα βλέπουμε φασιστικές ομάδες να κάνουν την εμφάνισή τους σε όλη τη χώρα και νέους να γίνονται στόχος ακροδεξιών που επιδίδονται σε παιδομάζωμα κάνοντάς τους πλύση εγκεφάλου στη φασιστική ιδεολογία.

Τα πρόσφατα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και οι αυξανόμενες επιθέσεις ακροδεξιών σε αναρχικούς, αριστερούς, κομμουνιστές και λοιπά άτομα, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις μας δίνουν μια ακόμα αφορμή για να πολεμήσουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο το φασισμό, στην καθημερινότητά μας. Αρνούμαστε να κάτσουμε και να βλέπουμε με σταυρωμένα χέρια τους φασίστες να μας απειλούν μέσα στις ίδιες μας τις γειτονιές, τα σχολεία και τα πάρκα μας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους φασίστες να σπείρουν τη ρατσιστική και ομοφοβική ιδεολογία τους, δε θέλουμε άλλο Φύσσα νεκρό, ούτε να ζούμε μέσα στο φόβο.

Καλούμε λοιπόν σε ανοιχτή συνέλευση την Κυριακή 10/10, στις 17:00, Αρτέμιδος & Αναστάσεως, στο άλσος (κοντά στο μετρό Χολαργού & Εθν. Άμυνας) για να μπορέσουμε να οργανωθούμε με οριζόντιες διαδικασίες, με στόχο την αντιμετώπιση του φασισμού και την εναντίωση σε ρατσιστικές, ομοφοβικές και σεξιστικές συμπεριφορές, που αποτελούν παρακλάδια του φασισμού, σε επίπεδο γειτονιάς. Στόχος είναι να κρατήσουμε τη γειτονιά καθαρή από φασίστες και να διαδώσουμε τον αντιφασιστικό λόγο, να αλληλεπιδράσουμε με άλλες γειτονικές συνελεύσεις με ίδια φιλοσοφία, να διατηρήσουμε ζωντανούς τους κοινωνικούς αγώνες μακριά από κομματικές σχέσεις εξουσίας, ενάντια στη βία του κράτους και πολεμώντας όλα όσα μπορούν να γεννήσουν το φασισμό.

10/10, στις 17:00, Αρτέμιδος & Αναστάσεως γωνία, στο άλσος

Όλοι/ες εκεί

Αντιφασίστες/στριες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1614455/