Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Χανίων

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Χανίων Τρίτη 12/10 - Να παρθεί πίσω η καταδικαστική απόφαση για τους συντρόφους Β. Κιτσώνη & Γ. Φουφουδάκη

Την 27η Απρίλη 2014 και κατά την προεκλογική καμπάνια της Ο.Κ.Δ.Ε. στα Χανιά, δύο αστυνομικοί της ασφάλειας (αφού ενημερώθηκαν από κάποιο καλοθελητή/χαφιεδάκο που κατέθεσε και σαν μάρτυρας των αστυνομικών) επιτέθηκαν σχεδιασμένα στον σύντροφο Βαγγέλη Κιτσώνη χωρίς να επιδείξουν αστυνομική ταυτότητα και χωρίς καν να ανακοινώσουν την ιδιότητα τους. Ο ένας αστυνομικός χτύπησε βίαια τον Β. Κιτσώνη στο κεφάλι και ο σύντροφος αναγκάστηκε να αμυνθεί. Παρότι ο σύντροφος αιμορραγούσε ύστερα από το χτύπημα συνελήφθη, οδηγήθηκε στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων που κατηγορήθηκε για απρόκλητη επίθεση, για ξυλοδαρμό, ακόμα και για την κλοπή του πορτοφολιού του ενός αστυνομικού ζητώντας να ομολογήσει τις κατηγορίες και να καταδώσει κάποιο «συνεργό»!!! Ο σύντροφός αντί να μείνει στο νοσοκομείο όπως και έπρεπε, οδηγήθηκε στην φυλακή του αστυνομικού Μεγάρου Χανίων για να ακολουθήσει την διαδικασία του αυτοφώρου.

Η αστυνομία "βρήκε" τον συνεργό στο πρόσωπο του συντρόφου Γιάννη Φουφουδάκη (ο οποίος δεν βρίσκονταν καν στην Κρήτη), μάλλον ανακάλυψε το όνομα του από την υποψηφιότητα του στις βουλευτικές εκλογές στον Νομό Ηρακλείου. Πρόκειται για τη γνωστή τακτική της αστυνομίας που για να «τυλίξει» τους αγωνιστές σε μια κόλλα χαρτί διαστρεβλώνει τα πραγματικά γεγονότα, αποκρύπτει την αλήθεια και δημιουργεί ψευδείς ιστορίες για να τους εξοντώσει ηθικά και οικονομικά., οδήγησε τους δύο συντρόφους με τις κατηγορίες: α) αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικής βλάβης στους δύο αστυνομικούς για τον σύντροφο Βαγγέλη Κιτσώνη, β) κλοπή πορτοφολιού αστυνομικού που περιείχε και 2000 Ευρώ, για τον απόντα(!) σύντροφο Γιάννη Φουφουδάκη και γ) φθορά ξένης ιδιοκτησίας στο υποκατάστημα του Ο.Τ.Ε. και στους δυο

Η δίκη των συντρόφων έγινε ύστερα από 4,5 χρόνια και τέσσερις αναβολές στις 16/10/2019. Η έδρα κατά πλειοψηφία 2-1 αποφάσισε την ενοχή των συντρόφων και επέβαλε αισχρές ποινές παρότι καταρρίφθηκαν όλες οι κατηγορίες. Στον σύντροφο Βαγγέλη Κιτσώνη επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 17 μηνών με τριετή αναστολή για αντίστασή κατά της αρχής και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Στον σύντροφό Γιάννη Φουφουδάκη ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή για απλή συνεργεία στη διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας!

Ο πρώτος αστυνομικός πάρα τα ψέματα που έγραψε στην κατάθεση του (ότι δήθεν του αποκάλυψε τα στοιχεία του ο ίδιος ο σύντροφος Γιάννης ύστερα από την φανταστική προσαγωγή του στο συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας) αναγκάστηκε να πάρει πίσω την κατάθεση του και να αποκαλύψει ότι τα στοιχεία του βρέθηκαν ύστερα από εσωτερική ερευνά της ασφάλειας! Ταυτόχρονα παραδέχτηκε ότι δεν είδε και δε άκουσε να φανερώνει ο συνάδελφος του την ιδιότητα του και ότι απλώς έσπευσε στο σημείο να βοηθήσει τον συνάδελφο του, παραδεχόμενος ότι δεν μπορεί να διευκρινίσει ποιος επιτέθηκε σε ποιον.

Ο δεύτερος αστυνομικός-ντετέκτιβ με χυδαία και τερατώδη κωμικοτραγικά ψέματα έβγαλε όλο το αντικομμουνιστικό του μένος για να ενοχοποιήσει και να καταδικάσει τον σύντροφο Κιτσώνη. Ο «ντετέκτιβ» ανακάλυψε ότι είχε κατέβει όλη η ΟΚΔΕ για εκπαίδευση με τρία πούλμαν στο βουνό Ομαλό Χανίων (σε ένα παραδοσιακό ορμητήριο ανταρτών). Παρακολουθούσε τα πούλμαν όμως του γλίστρησαν οι δύο σύντροφοι, είδε τον σύντροφο να γράφει συνθήματα σε τοίχο, προσπάθησε ειρηνικά να τον απομακρύνει και ο σύντροφός του επιτέθηκε… Ακόμα το σύνθημα που είδε να γράφει ο σ. έλεγε "Έξω από…οι φασίστες από τα Χανιά". Το σύνθημα αυτό δεν μπορεί να σταθεί ούτε συντακτικά.

Η έδρα δεν άκουσε τίποτα άλλο παρά μόνο τις καταθέσεις των δύο αστυνομικών που ήταν μάλιστα αντιφατικές και γεμάτες ψέματα. Η Πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοπτε τους μάρτυρες υπεράσπισης και κατά την διάρκεια της απολογίας του συντρόφου Κιτσώνη ζητούσε επίμονα με την απειλή κυρώσεων να καταδώσει τον δεύτερο συνεργό, κάτι που φυσικά δεν έκανε. Η δίκη κράτησε πάνω από δυόμιση ώρες, η έδρα αναγκάστηκε να αποσύρει την κατηγορία της κλοπής του πορτοφολιού και του ξυλοδαρμού και αφού διέκοψαν δύο φορές αποφάσισαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους στις ποινές της αντίστασης και τις φθοράς.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου δημιούργησε το Κράτος Εκτατής Ανάγκης που ενίσχυσε την αστυνομική βία και τις παρακρατικές επιθέσεις. Eπί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η αστυνομία και το Κράτος Έκτατης Ανάγκης ενισχύθηκαν σημαντικά. Η κυβέρνησή Μητσοτάκη χειρότερη όλων δεν δίστασε να απαγορέψει τις διαδηλώσεις, να ξυλοφορτώσει και να συλλάβει 23 εστιακούς φοιτητές στα Γιάννενα που επιχείρησαν να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου και δεκάδες ακόμα σε όλη την Ελλάδα, να φυλακίσει χωρίς στοιχεία νεολαίους και φτωχούς εκφοβιστικά μετά την έκρηξη της κοινωνίας στη Ν. Σμύρνη

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να τρομοκρατηθούμε. Να παραδειγματιστούμε από τους αγώνες ενάντια στη καταστολή με αποκορύφωμα την έκρηξη στην Νέα Σμύρνη, τους εργατικούς αγώνες και το νικηφόρο παράδειγμα των εργαζομένων στην e-food. Πρέπει να οργανωθούμε για να ξηλώσουμε το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Οκτωβρίου 23h


1 2 3

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-WIND-VICTUS


Αρ. Απόφασης Ειρηνοδικείου: 541/2014 - Αρ. Πρωτοκόλλου: 20/2021
Αθήνα, 5.10.2021
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛOYΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΙΤΣΩΝΗ
ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΦΟΥΦΟΥΔΑΚΗ

Όλοι στα δικαστήρια των Χανίων, Τρίτη 12/10/2021

Στις 27/4/2014 και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δύο αστυνομικοί της
ασφάλειας επιτέθηκαν σχεδιασμένα στον αγωνιστή Βαγγέλη Κιτσώνη, χτυπώντας τον βίαια
στο κεφάλι, και στη συνέχεια τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων
με κατηγορίες για απρόκλητη επίθεση, ξυλοδαρμό, ακόμα και κλοπή σε βάρος του
αστυνομικού! Στη συνέχεια και χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, κατηγόρησαν για συνεργό
έναν ακόμη αγωνιστή, τον Γιάννη Φουφουδάκη, υποψήφιο στις βουλευτικές εκλογές στον νομό
Ηρακλείου με το ψηφοδέλτιο της ΟΚΔΕ.
Στη δίκη των αγωνιστών στις 16/10/2019, ύστερα από 4,5 χρόνια και τέσσερις αναβολές,
ο ένας αστυνομικός δήλωσε ότι απλώς έσπευσε στο σημείο να βοηθήσει τον συνάδελφό του και
ότι δεν μπορεί να διευκρινίσει ποιος επιτέθηκε σε ποιον (!) και ο άλλος σκαρφίστηκε ένα
ευφάνταστο σενάριο με πούλμαν που πήγαιναν για εκπαίδευση στο βουνό Ομαλό Χανίων, σε
ένα παραδοσιακό ορμητήριο ανταρτών! Με αυτές τις καταθέσεις, τις αντιφατικές και γεμάτες
ψέματα, όλες οι κατηγορίες καταρρίφτηκαν, ωστόσο η έδρα κατά πλειοψηφία αποφάσισε να
εξαντλήσει την αυστηρότητά της με βαριές ποινές για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της
αρχής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Την ερχόμενη Τρίτη 12/10/2021 δικάζεται στα Χανιά η έφεση των δύο αγωνιστών, που
δεν τρομοκρατούνται αλλά αντιστέκονται στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, που ενισχύθηκε από
όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, σε μια προσπάθεια να φιμώσουν και να
καταστείλουν κάθε αντίσταση. Σε αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δίστασε
να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, να επιτεθεί
και να φυλακίσει χωρίς στοιχεία νεολαίους και φτωχούς εκφοβιστικά μετά την έκρηξη της
κοινωνίας στη Ν. Σμύρνη.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν τρομοκρατούμαστε! Με
φωτεινό παράδειγμα τον νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων στην e-food, με την ενότητα και τον
αγώνα μας θα βάλουμε τέλος στη φτωχοποίηση και τους αντεργατικούς νόμους, στο Κράτος
Έκτακτης Ανάγκης και την καταστολή.

 Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες σε βάρος των αγωνιστών Β. Κιτσώνη
και Γ. Φουφουδάκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο
www.eniaioswmateio.gr - info@eniaiosexwmateio.exgr

πηγή : https://www.okde.gr/archives/15047


1 2 3

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές Βαγγέλη Κιτσώνη και Γιάννη Φουφουδάκη

Ανακοίνωση του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος
Το ΕΕΚ-Τροτσκιστές στέκεται αλληλέγγυο στους συντρόφους της ΟΚΔΕ των οποίων η έφεση εκδικάζεται την Τρίτη 12 Οκτώβρη 2021 στα Χανιά. Ο σύντροφος Βαγγέλης Κιτσώνης έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 17 μηνών με τριετή αναστολή για αντίστασή κατά της αρχής και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ ο σύντροφος Γιάννης Φουφουδάκης σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή για απλή συνέργεια σε διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας!
Οι καταδίκες των συντρόφων είναι το απαύγασμα του κράτους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, της ασυδοσίας των αστυνομικών και της λειτουργίας της δικαιοσύνης ως συμπληρωματικού μηχανισμού της καταστολής.
Τα γεγονότα που οδήγησαν στις συλλήψεις των δύο συντρόφων, στην προσαγωγή στα δικαστήρια και την καταδίκη έχουν ως εξής: Στις 27/4/2014 και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δύο αστυνομικοί της ασφάλειας επιτέθηκαν προσχεδιασμένα στον αγωνιστή Βαγγέλη Κιτσώνη, χτυπώντας τον βίαια στο κεφάλι, και στη συνέχεια οδηγώντας τον στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων όπου του απηύθυναν κατηγορίες για απρόκλητη επίθεση, ξυλοδαρμό, ακόμα και κλοπή σε βάρος του αστυνομικού! Στη συνέχεια και χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, κατηγόρησαν για συνεργό έναν ακόμη αγωνιστή, τον Γιάννη Φουφουδάκη, υποψήφιο της ΟΚΔΕ στις βουλευτικές εκλογές στον νομό Ηρακλείου, ο οποίος, μάλιστα, δεν βρισκόταν στα Χανιά!
Στη δίκη των αγωνιστών στις 16/10/2019, ύστερα από 4,5 χρόνια και τέσσερις αναβολές, ο ένας αστυνομικός δήλωσε ότι απλώς έσπευσε στο σημείο να βοηθήσει τον συνάδελφό του και ότι δεν μπορεί να διευκρινίσει ποιος επιτέθηκε σε ποιον(!) και ο άλλος σκαρφίστηκε ένα ευφάνταστο σενάριο με πούλμαν που πήγαιναν για εκπαίδευση στο βουνό Ομαλό Χανίων, σε ένα παραδοσιακό ορμητήριο ανταρτών! Οι αντιφατικές και γεμάτες ψέματα κατηγορίες καταρρίφτηκαν, ωστόσο η έδρα κατά πλειοψηφία αποφάσισε να επιβάλει ποινές φυλάκισης για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Την Τρίτη 12/10/2021 εκδικάζεται στα Χανιά η έφεση των δύο αγωνιστών, που δεν τρομοκρατούνται αλλά αντιστέκονται στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, που ενισχύθηκε από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, σε μια προσπάθεια να φιμώσουν και να καταστείλουν κάθε εργατική και λαϊκή αντίσταση. Αποκορύφωμα του κράτους καταστολής είναι οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη των διαδηλώσεων του εορτασμού του Πολυτεχνείου, της 6ης Δεκέμβρη, της Πρωτομαγιάς και των επιθέσεων στη νεολαία και εργατική τάξη, που όμως πυροδοτεί τις αντιστάσεις και κοινωνικές εκρήξεις όπως στη Νέα Σμύρνη. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν τρομοκρατούμαστε! Με φωτεινό παράδειγμα τον νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων στην e-food, με την ενότητα και τον αγώνα μας θα βάλουμε τέλος στη φτωχοποίηση και τους αντεργατικούς νόμους, στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και την καταστολή.
 Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες σε βάρος των αγωνιστών Β. Κιτσώνη και Γ. Φουφουδάκη
Όλοι στα δικαστήρια των Χανίων, Τρίτη 12/10/2021
Eργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ-Τροτσκιστές)
10/10/2021

πηγή : https://www.okde.gr/archives/15047