Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 στις 18.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική πορεία

Για τις φασιστικές επιθέσεις - Ούτε σπιθαμή γης!

Χτες, την Κυριακή 3/10, γίναμε μάρτυρες δύο ακόμα φασιστικών επιθέσεων, αυτή τη φορά σε μέλη του Κ.Κ.Ε και της Κ.Ν.Ε στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης με αλυσίδες και σοβαρά τραυματίες καθώς και του Σ.Ε.Κ. και της ΚΕΕΡΦΑ που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική εκδήλωση στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου Αττικής, με αποτέλεσμα να καταλήξουν 3 άνθρωποι στο νοσοκομείο.

Στον απόηχο της παρουσίας φασιστικών και εθνικιστικών ομάδων σε συλλαλητήρια κατά των εμβολίων, παρατηρείται μια συντονισμένη απόπειρα ακροδεξιών, φασιστικών ομάδων να συγκροτηθούν ξανά στο δρόμο και τις γειτονιές. Ακριβώς ένα χρόνο μετά την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών γίνεται ξεκάθαρο σε όλους και όλες μας ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν έχει τελειώσει.

Η κυβέρνηση πιστή στην ακροδεξιά της ρητορεία και πολιτική συνεχίζει να κρατά ίσες αποστάσεις και να αναπαράγει θεωρίες των δύο άκρων, ενώ η αστυνομία έπαιζε τον ρόλο του παρατηρητή σε όλα τα γεγονότα και επέλεξε να επιτεθεί απρόκλητα σε αντιφασιστική κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη.

Είναι χρέος μας να δώσουμε ηχηρή απάντηση και να πετάξουμε έξω από τις γειτονιές, τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς μας το μίσος και την μισαλλοδοξία και να τσακίσουμε τον φασισμό στην ρίζα του.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 7:00 μ.μ. στον σταθμό ΗΣΑΠ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. στο ΕΦΕΤΕΙΟ

Αναμέτρηση - Συνάντηση

πηγή : https://synantisi.org/gia-tis-fasistikes-epit…


1 2 3 4

νΚΑ: ΕΒΕ, Κεραμέως και φασίστες δε χωράνε στα σχολεία μας!

ΕΒΕ, Κεραμέως και φασίστες δε χωράνε στα σχολεία μας!

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΕΒΕ), ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10, ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ

ΜΕ ΑΠΟΧΕΣ / ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07/10 ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Πανελλαδικές πορείες. Στην ΑΘήνα: Πορεία από το Εφετείο στη Βουλή στις 6.00 μ.μ.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) που πέταξε εκτός πανεπιστημίων 40.000 μαθητές. Τράπεζα Θεμάτων, δηλαδή ουσιαστικά πανελλαδικές εξετάσεις, σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Κι άλλες εξετάσεις «διαγνωστικές» στην 3η γυμνασίου και την 6η δημοτικού!! Σχολεία χωρίς υγειονομικά μέτρα και με παιδιά συνωστισμένα εν μέσω πανδημίας. Μία τάξη για 30 μαθητές. Πειθαρχικά για τους μαθητές. Λειτουργικά προβλήματα σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Το δημόσιο σχολείο ξεκίνησε με όλα τα προβλήματα που του φόρτωσε η Κεραμέως και οι πολιτικές υποβάθμισής του τόσα χρόνια.

  • Αυτή η παιδεία δημιουργεί διαρκείς εξεταστικούς φραγμούς σπρώχνοντας τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών εκτός σχολείου και πανεπιστημίου. Με την εφαρμογή της ΕΒΕ γίνεται όλο και περισσότερο σχολείο για λίγους και εκλεκτούς. Οι υπόλοιποι μαθητές μετατρέπονται σε πελάτες για τα ιδιωτικά κολλέγια ή φθηνοί και αναλώσιμοι μαθητευόμενοι-εργαζόμενοι των ΙΕΚ, φτηνοί και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενοι για τα αφεντικά.
  • Με την «αξιολόγηση» σχολείων και εκπαιδευτικών πολλά από τα σχολεία στις λαϊκές γειτονιές που τα υποβαθμίζουν, θα τα βγάλουν «άχρηστα» και θα τα κλείσουν! Ετσι έγινε όπου εφαρμόστηκαν αυτά τα μέτρα.
  • Το σχολείο θυμίζει όλο και περισσότερο προετοιμασία για το απογευματινό φροντιστήριο και το πανεπιστήμιο. Κάπως έτσι, το σημερινό σχολείο αντί να προσφέρει μόρφωση και γνώσεις και να καλλιεργεί την κριτική σκέψη στους μαθητές, ωθεί στην παπαγαλία, γίνεται αγκάθι στον ελεύθερο χρόνο από τον φόρτο εργασίας και καλλιεργεί τον ανταγωνισμό.
  • Η κυβέρνηση θέλει υποβαθμισμένη και υποχρηματοδοτούμενη παιδεία. Υποχρεώνει τα σχολεία να ψάχνουν να βρουν χορηγούς για να επιβιώσουν και τους γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη, ώστε να «περισσεύουν» λεφτά για Rafale και φρεγάτες, για να υπάρχει σε κάθε γωνία των γειτονιών μας αστυνομία.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

Οι μαθητές δεν πρόκειται να κάτσουν με σκυμμένο το κεφάλι και η κυβέρνηση το ξέρει καλά αυτό. Με το που ξεκίνησαν οι πρώτες καταλήψεις σχολείων και οργανώθηκαν οι πρώτες πορείες το Υπουργείο Παιδείας έβαλε σε λειτουργία την τηλεκπαίδευση, ώστε να τρομοκρατήσει τους μαθητές με απουσίες και εμφάνισαν την αύρα και τα γκλομπ των ΜΑΤ απέναντι στους δασκάλους που κινητοποιούνταν. Από κοντά και οι φασίστες, βγήκαν παγανιά για να χτυπήσουν, όχι την κυβέρνηση, αλλά αγωνιστές φοιτητές και μαθητές.

Όσο, όμως, η κυβέρνηση αποφασίζει να αγνοεί τις φωνές των μαθητών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών, το πανεκπαιδευτικό κίνημα θα πρέπει να επιβάλει το δίκιο του. Με τις αποφάσεις των μαθητών για αγώνες και καταλήψεις, οι εκβιασμοί της τηλεκπαίδευσης και των απουσιών θα πέφτουν στο κενό όταν θα βρίσκουν άδειες αίθουσες και κλειστούς υπολογιστές από όλους τους μαθητές!

Μόνο με αποφασιστικότητα στους αγώνες μπορεί να αποσυρθεί η ΕΒΕ,ο νόμος Κεραμέως και να μετρήσουμε βήματα για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Κι ενώ τα προβλήματα στο σημερινό σχολείο που δημιουργούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές είναι παρόντα, άλλο ένα έρχεται να προστεθεί στη λίστα. Οι φασίστες επιδιώκουν να σηκώσουν κεφάλι εντός των σχολείων μας ξανά. Ενώ σιωπούν για όλα τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα των μαθητών, με αφορμή τον εμβολιασμό και με συνομωσιολογία προσπαθούν να ξαναχύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο και τον σκοταδισμό τους. Να δράσουμε άμεσα για να ξεριζώσουμε από σχολεία και γειτονιές τις εγκληματικές αυτές ιδέες και οργανώσεις. Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι ολοφάνερο πώς δεν αρκούν οι δίκες για να τσακίσουν το φασισμό. Ως μακρύ χέρι του συστήματος θα εμφανίζεται και θα δρα όταν χρειάζεται, χτυπώντας τους αγώνες και αποπροσανατολίζοντας από τα πραγματικά προβλήματα τη νεολαία πουλώντας εθνικισμό και ρατσισμό. Διαίρε και βασίλευε για τους φτωχούς, ώστε να είναι πιο ευάλωτοι και φοβισμένοι στον κοινωνικό μεσαίωνα που ζουν.

Οι μαθητές ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους συμμαθητές τους, τους γείτονές τους, τους φίλους τους λόγω χρώματος και καταγωγής. Ξέρουν ότι εχθρός τους είναι η κυβέρνηση και τα αφεντικά αυτού του κόσμου, που τους θέλουν αμόρφωτους, σύγχρονους δούλους για τα κέρδη τους. Ότι εχθρός τους είναι ένα σύστημα που δίνει τα πάντα στους πλούσιους, που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους, καταστρέφουν το περιβάλλον, οδηγούν ακόμα και σε πολέμους για τα συμφέροντά τους. Οι δολοφόνοι με τις σβάστιγγες του Φύσσα και του Λουκμάν είναι τα τσιράκια τους.

Για αυτό οι μαθητές αντιστέκονται! Και απέναντι στην κυβέρνηση και το σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των ταξικών φραγμών και στους φασίστες!

Με αντιφασιστική μέρα δράσης σε όλα τα σχολεία την Πέμπτη 7/10, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Οργανώνουμε συζητήσεις και προβολές στα σχολεία με τους συμμαθητές και τους καθηγητές μας, ετοιμάζουμε πανό για τις αντιφασιστικές πορείες.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ! SCHOOLS ARE ANTIFA!

Με καταλήψεις και μεγάλη πανεκπαιδευτική διαδήλωση μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, τη Δευτέρα 11/10 με σκοπό να ανατραπεί τώρα η αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Διεκδικούμε:

* Όχι στους διαρκείς εξεταστικούς φραγμούς. Κατάργηση της ΕΒΕ, της Τράπεζας θεμάτων και των «διαγνωστικών» εξετάσεων! Να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις στα ΑΕΙ! Καμιά σκέψη για κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολών αύξηση του αριθμού των εισακτέων.

* Ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλους τους μαθητές. Όχι στο σχολείο πολλών ταχυτήτων.

* Συνολική απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως και όλων των προηγούμενων νόμων για το νέο σχολείο.

* Αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία. Κατάργηση του νέου νόμου για την αξιολόγηση και την «αυτονομία» των σχολικών μονάδων. Καμιά εμπλοκή επιχειρήσεων και χορηγών στα σχολεία μας!

* 15 μαθητές ανά τάξη. Κανένα κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων. Άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών με μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους! Υγειονομικά μέτρα στα σχολεία, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις μεταξύ εμβολιασμένων/ανεμβολίαστων μαθητών.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ !

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
06/10/2021

πηγή : https://nka.gr/nka-eve-kerameos-kai-fasistes-…


1 2 3 4

ΠΑΣΕ VODAFONE:Οι φασιστικές επιθέσεις μας αφορούν όλους

Συνάδελφοι,

Αυτές τις μέρες ήμαστε όλοι μάρτυρες πολυπληθών επιθέσεων φασιστών σε διάφορα σημεία, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις πλέον. Επιθέσεις που γίνονται σε σχολεία, σε πλατείες και τείνουν να γενικευτούν. Επιθέσεις φασιστών, που όπως έχει δείξει η ιστορία ξεκινούν πρώτα από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για να καταλήξουν να επιτεθούν στους εργαζόμενους και ευρύτερα στην κοινωνία.

Τώρα με βάση οργανωμένο σχέδιο προσπαθούν να συσπειρωθούν και να ανακάμψουν, θέλοντας να τρομοκρατήσουν και να ψαρέψουν στα θολά νερά της σύγχυσης, του ανορθολογισμού και των δήθεν "εθνικών" ιδανικών.

Τα όσα συμβαίνουν στη Σταυρούπολη, στον Εύοσμο, στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης, στο Νέο Ηράκλειο εδώ στην Αθήνα, μας αφορούν όλους και όλες.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά ή για συγκρούσεις μεταξύ ακροκινούμενων ομάδων όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Πρόκειται για επανεμφάνιση φασιστικών συμμοριών με δολοφονικές προθέσεις απέναντι στον καθένα και την καθεμία που διαφωνεί μαζί τους.

Στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όλα ξεκίνησαν όταν 2 φοιτητές επιχείρησαν να μοιράσουν ανακοινώσεις στην μνήμη του Παύλου Φύσσα και ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ που οδηγεί χιλιάδες μαθητές εκτός Πανεπιστημίων. Χτυπήθηκαν και προπηλακίστηκαν από ομάδες φασιστών, μαθητών και μη.

Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι στους οποίους μέλη είναι οι φοιτητές, επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, δέχτηκαν βροχή από πέτρες, φωτοβολίδες, είδαν σουγιάδες και σιδερογροθιές να βγαίνουν από νεαρούς που χαιρετούσαν ναζιστικά μέσα από το σχολείο.

Όταν κουβαλάς μαχαίρι και το βγάζεις είναι πιθανό να σκοτώσεις. Όταν πετάς φωτοβολίδα πάνω στα κεφάλια ανθρώπων είναι πιθανό να σκοτώσεις. Αυτά τα ήξεραν οι ναζί και οι καθοδηγητές τους. Και δεν πτοήθηκαν.

Έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν εν ψυχρώ σε μέλη κοινοβουλευτικού κόμματος,του ΚΚΕ και σε διαδηλωτές που πήγαιναν σε μια απολύτως ειρηνική διαδήλωση 2,5 χλμ μακριά από το σχολείο.

Την Πέμπτη μετέφεραν τη δράση τους καταλαμβάνοντας το ΕΠΑΛ Ευόσμου και αναρτώντας πανό με ένα από τα κλασικά συνθήματα της Χρυσής Αυγής.

Και όλα αυτά 1 χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

8 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα με μαχαίρι από τάγμα εφόδου. Και τότε τα ΜΜΕ στην αρχή μας έλεγαν ότι «τσακώθηκαν για το ποδόσφαιρο».

Η δράση των νεοναζί μπορεί να εξηγηθεί και από τη στάση της κυβέρνησης που τηρεί ίσες αποστάσεις απέναντι σε φασίστες και αντιφασίστες και έχει στο κυβερνητικό σχήμα τουλάχιστον τρεις ακροδεξιούς υπουργούς, με τουλάχιστον έναν από τους αυτούς να έχει συμμετάσχει παλιότερα σε αντίστοιχα επεισόδια ακροδεξιών. Παράλληλα η αστυνομία επιτίθεται με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά ενάντια στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, που προσπαθούν να καταγγείλουν τη δολοφονική βία των φασιστικών παρακρατικών ομάδων, ενώ ενίοτε αφήνει να δρουν ανενόχλητα τα φασιστοειδή.

Είναι ιστορικό φαινόμενο η δράση φασιστικών και παρακρατικών ομάδων να υποστηρίζεται από κρατικά στεγανά που τις δημιουργούν και τις κατευθύνουν ως «εμπροσθοφυλακή». Πως να εξηγηθεί αλλιώς η απροθυμία κυβερνητικών στελεχών να καταδικάσουν ρητά τη δράση αυτών των ομάδων, το γεγονός πως ενώ φαίνεται από πολλά βίντεο στο σχολείο της Σταυρούπολης η εμπλοκή και η διευκόλυνση των ομάδων από στελέχη της διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και η απροθυμία των αστυνομικών ομάδων να συλλάβουν ή να σταματήσουν έστω τους οπλισμένους φασίστες να εισέλθουν στο σχολικό χώρο ή να επιτεθούν, δεν έχει διαταχθεί έως τώρα ούτε μια ΕΔΕ στις αστυνομικές ομάδες, έστω για τα μάτια του κόσμου…

Η δράση της Χρυσής Αυγής και όλων των ακροδεξιών μορφωμάτων αφορά όλους τους εργαζόμενους. Γιατί εμείς είμαστε ο τελικός τους στόχος. Όσοι και όσες αντιδρούμε στο μέλλον που μας προτείνουν οι κυβερνήσεις και το σύστημα. Όπου δεν φτάνουν οι μηχανισμοί καταστολής θα παρεμβαίνει ο μπράβος φασίστας. Αυτό πήγε να κάνει η Χρυσή Αυγή στην Ζώνη του Περάματος το 2013. Αυτό κάνει σήμερα απειλώντας εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς που δεν προωθούν τις ρατσιστικές της θεωρίες περί φυλής και έθνους.

Όσο ήταν στη Βουλή ψήφισαν κάθε νομοσχέδιο που ήταν ενάντια στους εργαζόμενους και υπέρ του κεφαλαίου.

Δεν λένε κουβέντα για τα σημερινά μέτρα της κυβέρνησης όπως πχ ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ή οι νόμοι που ανοίγουν δρόμους για ανεμογεννήτριες σε κάθε βουνό της χώρας.

Δεν λένε κουβέντα για τα χάλια της δημόσιας υγείας και της παιδείας και τη παράδοσή τους στις πολυεθνικές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Δεν λένε τίποτα για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και τις συνέπειες που θα έχει με την αύξηση στην τιμή του ρεύματος αλλά και την κακή συντήρηση του δικτύου διανομής.

Σπέρνουν εθνικισμό που οδηγεί σε πολέμους. Ξενοφοβία που καταλήγει σε νεκρά παιδιά προσφυγόπουλα στις ακτές της Μεσογείου. Ομοφοβία και σεξισμό που οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου και σε 12 γυναικοκτονίες μόνο μέσα στο 2021.

Να μην αδιαφορήσουμε. Να μην το επιτρέψουμε. Η ελευθερία είναι πολύ σημαντικό αγαθό για να επιτρέψουμε στους φασίστες να το τσαλαπατούν.

Αν αποδεχθούμε ως καθημερινές πρακτικές τη μισαλλοδοξία, τη βία, τον ξυλοδαρμό και τελικά τη δολοφονία όποιου διαφωνούμε, σε όποιον δεν μας είναι αρεστός ας ετοιμαστούμε να υποδεχθούμε τη διάλυση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος και ας αποδεχθούμε ως επίσημη εξουσία τον κάθε φορά πιο δυνατό και επίφοβο δολοφόνο.

Στην Ελλάδα με την ιστορική μνήμη των περίπου 800 χιλιάδων νεκρών στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε ως κοινωνία με τη σιωπή μας τη σύγχρονη φασιστική βία.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στη Vodafone και σε όλες τις επιχειρήσεις και τα σωματεία πρέπει να στήσουμε τείχος κατά του φασισμού. Και να ενώσουμε τις φωνές μας με το αντιφασιστικό και το ευρύτερο εργατικό κίνημα ώστε ενωμένοι να εμποδίσουμε αυτή την φορά το μαχαίρι να φτάσει στον στόχο του!

Σας καλούμε να ενώσουμε την φωνή μας με αυτή του αντιφασιστικού κινήματος και να συμμετέχουμε στην πορεία που οργανώνεται την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 6.30 μμ από το Εφετείο Αθήνας(Λ. Αλεξάνδρας) με πορεία στη Βουλή.

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2021/10/vodafone.h…


1 2 3 4

Αντιφασιστική Συγκέντρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι φασίστες προκαλούν και ψάχνουν για νεκρούς!
Θα τους αφήσουμε?
Αντιφασιστική πορεία - απάντηση 1 χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ - 6.30μμ Εφετείο Αθήνας(Λ.Αλεξάνδρας) και πορεία προς την Βουλή

Μετά την Σταυρούπολη, ο Εύοσμος και η Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Τώρα στο Νέο Ηράκλειο στην Αθήνα. Το δολοφονικό σχέδιο φασιστικών και ακροδεξιών ομάδων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Ήταν θέμα τύχης ότι δεν είχαμε νεκρούς μέχρι στιγμής. Γιατί όταν επιτίθεσαι με μαχαίρια, λοστούς, φωτοβολίδες, σιδερογροθιές, taser είναι φανερό ότι μπορεί και να σκοτώσεις.
Οι μέχρι στιγμής συλλήψεις αποκαλύπτουν το πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο των δραστών. Χρυσαυγίτες, μέλη του κόμματος Κασιδιάρη, του Ιερού Λόχου, της Propatria και άλλων ομάδων.
Τα θύματα των επιθέσεων μέλη της ΚΝΕ, των ΕΑΑΚ, της ΚΕΕΡΦΑ όλοι τους αντιφασίστες αγωνιστές του κινήματος.
Η θεωρία των 2 άκρων που σπέρνει η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της, θέλοντας να εξισώσει τα θύματα με τους θύτες, είναι ξανά βαμμένη με αίμα.
Το αντιφασιστικό κίνημα ενωμένο, μαζικό και μαχητικό θα τους δώσει την απάντηση που πρέπει για μία ακόμη φορά.
Το κάναμε στο Εφετείο πέρυσι που κατέληξε στην καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.
Το κάναμε φέτος στις ενωτικές πορείες στο Κερατσίνι και στην Σταυρούπολη.
Θα το κάνουμε ξανά την Πέμπτη 7 Οκτώβρη σε μια πορεία που θα ξεκινήσει από το Εφετείο συμβολίζοντας την περυσινή ιστορική νίκη και θα καταλήξει στην Βουλή θέλοντας να δώσουμε ένα κεντρικό πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση και την ακροδεξιά όλων των εκφάνσεων.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συναυλία που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος μετά το τέλος της πορείας.
Ήδη οι αποφάσεις πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων, φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων κα προμηνύουν ένα μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο και μια δυναμική συναυλία αμέσως μετά.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ - ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!

πηγή : https://www.facebook.com/events/5836788864155…