Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στις 18.30

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα

Η ΜΑΦΙΑ ΟΠΛΙΣΕ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΔΕΥΔΕΙ

Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 εκτελείται στα Εξάρχεια ένας έμπορος ναρκωτικών. Την ευθύνη της εκτέλεσης αναλαμβάνει η οργάνωση «Ένοπλες ομάδες πολιτοφυλακής» και σε κείμενο που αναρτούν τονίζουν τη βίαιη, αψυχολόγητη και επικίνδυνη συμπεριφορά του στα Εξάρχεια προς συντρόφους και κατοίκους.

Τον Μάρτιο του 2020, η 2η τακτική ανακρίτρια κατόπιν αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού που συγκέντρωσε το τμήμα ανθρωποκτονιών μετά από 4 ολόκληρα χρόνια , αποφασίζει να καλέσει σε απολογία τον Γιώργο Καλαϊτζίδη και τον Νίκο Ματαράγκα για ηθική και φυσική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, αντίστοιχα.

Τον Ιούνιο του 2020, περνώντας από το γραφείο του ανακριτή οι δύο σύντροφοι αφήνονται ελεύθεροι χωρίς καν εγγύηση και όλα έδειχναν ότι η υπόθεση, ορθά, θα πάει στο αρχείο. Όμως το κράτος και οι μηχανισμοί καταστολής, τον Απρίλιο του 2021 και παρά την διάτρητη δικογραφία, οδηγούν τους συντρόφους σε δίκη η οποία θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Η μεθόδευση αυτή από πλευράς του κράτους έχει ως στόχο την ομηρία των δύο συντρόφων, αλλά και την πολιτική και φυσική εξόντωσή τους, μιας και απειλούνται ακόμη και με ισόβια. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική πρόκληση που δεν έχει υπάρξει παρόμοια τα τελευταία 40 χρόνια. Είναι μία υπόθεση που δεν αφορά μόνο τον ευρύτερο αναρχικό, αντιεξουσιαστικό και ελευθεριακό χώρο, αλλά αφορά το σύνολο του αντικαπιταλιστικού και αντικατασταλτικού κινήματος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ στην κατάληψη στον λόφο Καστέλι

Σάββατο 9/10 18:30 (αυστηρά)

*τηλεφωνική παρέμβαση από τους διωκόμενους συντρόφους

*προβολή του ντοκιμαντέρ "Κατ' εντολη" της Μαρίας Χουρδάρη που αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα

*καφενείο/μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα

Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Γ.ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ ΚΑΙ Ν. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ

πρωτοβουλία αλληλεγγύης

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85722/