Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στις 12.00

Αντιφασιστική συγκέντρωση έναν χρόνο μετά την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης στη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εκτυλίσσεται μπροστά μας ένα οργανωμένο σχέδιο συνεχόμενων δολοφονικών επιθέσεων φασιστικών συμμοριών σε σχολεία και σε γειτονιές, σε παρεμβάσεις και εκδηλώσεις αριστερών οργανώσεων, με τραυματισμούς μαθητών/τριων, φοιτητών/τριών, αγωνιστών/στριών.

Αυτές οι φασιστικές επιθέσεις δεν είναι μεμονωμένα επεισόδια. Ένα χρόνο μετά την ιστορική νίκη του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, τα υπολείμματα της ναζιστικής συμμορίας και οι επίγονοί της προσπαθούν να δηλώσουν ότι είναι ακόμα εδώ.

Αυτές οι φασιστικές επιθέσεις δεν ήταν αυθόρμητες, ήταν σαφώς σχεδιασμένες και αποκαλύπτουν πως οι φασιστικές, ναζιστικές ομάδες και τα ορφανά της Χρυσής Αυγής, ενθαρρυμένες από την αστυνομική κάλυψη και τις κυβερνητικές θεωρίες περί "δύο άκρων" επιχειρούν να ξαναεισβάλλουν σε δρόμους, γειτονιές και πλατείες, θέλοντας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που αγωνίζεται, αμφισβητεί και αντιστέκεται στη σύγχρονη βαρβαρότητα.

Ένα χρόνο μετά την 7η Οκτώβρη του συγκλονιστικού αντιφασιστικού ξεσηκωμού λαού και νεολαίας θέλουν να δηλώσουν ξανά την παρουσία τους, στο κατώφλι έντονων κοινωνικών αναμετρήσεων.

Η αποφασιστική πάλη ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, για το ξερίζωμα των συνθηκών και της πολιτικής που εκκολάπτει το αυγό του φιδιού, θα τους ρίξει και πάλι στον υπόνομο της ιστορίας. Οι μαζικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη βδομάδα δείχνουν το δρόμο.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας τρομάζουν. Εξοργίζουν την πλειοψηφία των εργαζόμενων και της νεολαίας που με τους αγώνες μας στείλαμε την ηγεσία των ναζί στη φυλακή. Αυτούς τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες θα κλιμακώσουμε για να ξηλώσουμε την κυβέρνηση και όλη την πολιτική των αντεργατικών επιθέσεων, της φτώχειας, του ρατσισμού και του σεξισμού και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς φασίστες, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Καλούμε όλους/ες τους εργαζόμενους/ες, τη νεολαία, να συμμετέχουν μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 9 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Καλούμε επίσης τα σωματεία, τα συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους και μαθητικές κοινότητες, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στη συγκέντρωση, ώστε να διαδηλώσουμε μαζικά και μαχητικά ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό, εθνικισμό και στα αίτια που τα γεννούν και τα εκτρέφουν.

· Δε θα περάσει ο φασισμός στις γειτονιές και τα σχολεία μας

Η πάλη για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία συνεχίζεται.

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού

πηγή : http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2…