τι; : πορεία θεματική : υγεία

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 στις 8.30 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πανελλαδική συγκέντρωση-πορεία προς το υπουργείο Υγείας

πηγή : https://sekonline.gr/


1 2 3 4

Απεργία και συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 21 Οκτώβρη

Η Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 21 Οκτώβρη στην πλατεία Μαβίλη και στην πορεία μέχρι το υπουργείο Υγείας.

Ενάντια στις πολιτικές των αναστολών που έχουν οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία καθώς δεν πληρώνονται και με το φάσμα της απόλυσης μετά το τρίμηνο, ορατό. Δεν θα αφήσουμε τον Βορίδη και τον Πλεύρη να λεηλατήσουν τα νοσοκομεία με απολύσεις και την νέα είσοδο ιδιωτών και να επιβάλλουν κλίμα τρομοϋστερίας ελέγχων και αναστολών με αφορμή τον κορονοϊό. Όλοι οι εργαζόμενοι από κάθε μεριά στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέρφους μας.

Όχι απολύσεις και αναστολές, την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές.

Πέμπτη 21-10, στην πλατεία Μαβίλης στις 08:30

Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα

πηγή : https://oxikatastaltikametra.wordpress.com/20…


1 2 3 4

Η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα των φασιστών να αναβληθεί η δίκη για 4η φορά για τον Σεπτέμβριο του 2022.

Πλήθος αγωνιστών συμμετείχαν στην προγραμματισμένη κινητοποίηση ενώ οι φασίστες ήταν εξαφανισμένοι.
Ο λαός και το οργανωμένο εργατικό κίνημα θα τους τσακίζουν σε κάθε αναμετρηση όπως έκαναν στο παρελθόν και κατάφεραν να τους πετάξουν εκτός πολιτικής σκηνής.
Ο λαος δεν ξεχνά τους φασίστες τους κρεμά!
Συνεχίζουμε την μάχη απέναντι στην κατασταλτική πολιτική της ΝΔ κόντρα στις απολύσεις, τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς. Ανυπακοή, αντίσταση και οργάνωση απέναντι στις αντιεργατικές και αντικομμουνιστικές επιθέσεις της ακροδεξιάς κυβέρνησης.
Συμμετέχουμε στο πλευρό των υγειονομικών την Πέμπτη, 21/10, στις 8.30πμ, στην πλ.Μαβίλη στην απεργιακή τους, πανελλαδικής κινητοποίησης.

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)

πηγή : https://www.facebook.com/ORMA-482978925180070…


1 2 3 4

Κάλεσμα στήριξης στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, 21/10 ,08:30, πλ. Μαβίλη

Απέναντι στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από το κράτος και τα αφεντικά και τους κρατικούς σχεδιασμούς για την υποβάθμιση και διάλυση της δημόσιας υγείας.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΕΓΑΣΗ

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο συνολικής συστημικής κρίσης με την αντιεξεγερτική και αντικοινωνική ατζέντα του κράτους να ξεδιπλώνεται με όλο και μεγαλύτερη σφοδρότητα. Σε αυτή την ίδια ασφυκτική πραγματικότητα η έξαρση της πανδημίας και η εγκληματική κρατική διαχείρισή της έχει λειτουργήσει ως καταλύτης για την σαρωτική επίθεση κράτους και αφεντικών απέναντι στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και σε όλα τα μέτωπα. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι νοσούν και χιλιάδες έχουν ήδη χάσει την ζωή τους, ως αποτέλεσμα της πλήρους απαξίωσης και εγκατάλειψης του δημοσίου συστήματος υγείας (με ελλείψεις σε προσωπικό, υλικό και νοσοκομεία), η ακροδεξιά πολιτική διαχείριση επιταχύνει τις αντικοινωνικές διαδικασίες αναδιάρθρωσης. Η ψήφιση του νόμου για την περιστολή των διαδηλώσεων, η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, οι αντεργατικοί και αντισυνδικαλιστικοί νόμοι, η περαιτέρω όξυνση της εγκληματικής βίας των κατασταλτικών μηχανισμών, οι συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών/τριών σε διαδηλώσεις, η επίθεση στους αγώνες των υγειονομικών, οι οποίοι υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και αντιμετωπίζουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την εκδικητική μεταχείριση κράτους και διοίκησης αποτελούν κομμάτια της επιβολής του σύγχρονου ολοκληρωτισμού σε ολόκληρη την κοινωνία.

Από τη μεριά μας ως αναρχικοί/ες, αντιλαμβανόμαστε ότι κανένα σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης δεν πρόκειται να νοιαστεί για την υγεία και την επιβίωσή μας, μόνο στο βαθμό που είμαστε χρήσιμοι για την αναπαραγωγή του. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους υγειονομικούς που διεκδικούν την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στα ήδη κορεσμένα και με ελλείψεις δημόσια νοσοκομεία, απέναντι στα αντικοινωνικά νομοσχέδια που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας και νοσοκομείων. Βρισκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, φοιτητές/τριες ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση των αποκλεισμών, της καταστολής και της υποταγής. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν το καθεστώς εξαίρεσης (πρόσφυγες, μετανάστες, φυλακισμένοι) και σε όλους όσοι αγωνίζονται στους δρόμους, τις γειτονιές, στους χώρους εκμετάλλευσης, τα σχολεία και τις σχολές ενάντια στην επιβολή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Εμείς, λοιπόν, οι καταπιεσμένοι και καταπιεσμένες αυτού του κόσμου δεν θα παζαρέψουμε τον θάνατο μας, θα πολεμήσουμε για τη ζωή και την αξιοπρέπεια!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Πέμπτη 21 Οκτώβρη : Καλούμε σε στήριξη των κινητοποιήσεων των υγειονομικών στην πλατεία Μαβίλη στις 08:30

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2021/10/20/stiri…