Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 στις 10.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Κάλεσμα αλληλεγγύης στις φοιτήτριες μαιευτικής

ΕΞΩ ΟΙ (ΠΑΡΑ)ΒΙΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

Την Τρίτη 12/10 συνεχίζεται η δίκη της υπόθεσης του παραβιαστή ιατρού και καθηγητή του τμήματος Μαιευτικής στο ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σίνδου. Τον Σεπτέμβριο του 2020 σε διαδικτυακά μέσα δημοσιοποιήθηκαν συνεντεύξεις πρώην φοιτητριών του τμήματος που αφορούσαν καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, ενώ τα πρώτα περιστατικά χρονολογούνται πίσω στο 2005.

Εκμεταλλευόμενος τις ιδιότητες γιατρού και καθηγητή, προσέγγιζε φοιτήτριες με πρόσχημα την βοήθειά του στις σπουδές τους, την πρακτική άσκηση, την εύρεση εργασίας αλλά και την παροχή δωρεάν γυναικολογικής εξέτασης. Καλώντας τες, λοιπόν, στο ιδιωτικό ιατρείο που διατηρεί στο κέντρο της πόλης, πίσω από τις κλειστές πόρτες προχώρησε , κατά συρροή, σε γυναικολογική βία και πληθώρα παραβιαστικών συμπεριφορών.

Το ίδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα αποτυγχάνει να προστατέψει τις φοιτήτριες, καταγγέλλουσες και μη, αφού το εν λόγω σκουπίδι συνεχίζει να διδάσκει στο τμήμα Μαιευτικής, προκαλώντας συστηματικά με τη συμπεριφορά του, χρησιμοποιώντας και πάλι τη θέση του εκπαιδευτικού για να ξεπλύνει το όνομα του. Σε παραλληλία με τον πρόεδρο του τμήματος και τον πρύτανη του ιδρύματος , ιατρικοί και μαιευτικοί σύλλογοι της χώρας επέλεξαν να κωφεύσουν απέναντι στις καταγγελίες, με τον παραβιαστή να διατηρεί ακόμη κανονικά το ιατρείου του.

Ερχόμαστε και πάλι αντιμέτωπα με την εξουσιαστική κοινωνία η οποία συγκαλύπτει και συμμαχεί με τους βιαστές στοχοποιώντας τα επιζήσαντα άτομα. Σε ένα πατριαρχικό πλαίσιο που κρίνει το τι φορούσες, το γιατί του μίλησες, το γιατί δεν τον κατήγγειλες στην ώρα του. Είναι η ίδια κοινωνία που όταν καταφέρνεις να ορατοποιήσεις το βίωμα σου σε αποδυναμώνει, γιατί δεν έχεις αρκετές αποδείξεις και γιατί τα λεγόμενα του θύτη έχουν μεγαλύτερη άξια. Εμείς δεν περιμένουμε το σύστημα που συντηρείται από τις ανισότητες και τις αναπαράγει, να αποφασίσει για τις ζωές μας.

Στηρίζουμε τον αγώνα των καταγγελλουσών που είναι σύμφυτος με τον συνεχή αγώνα μας ενάντια στην πατριαρχία όπως και σε κάθε μορφή εξουσίας και καταπίεσης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/10, ΩΡΑ 10:00 .

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ


1 2 3 4

Η δίκη του παραβιαστή καθηγητή - γυναικολόγου συνεχίζεται αυτήν την Τρίτη (12/10) στις 10 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Θα βρισκόμαστε όλες και όλοι εκεί, για μια ακόμη φορά, δίπλα στο πλευρό των καταγγελουσών.

Ελευθεριακό Σχήμα Φοιτητ(ρι)ών Σίνδου ΔΙΠΑΕ / ΑΤΕΙΘ

πηγή : https://web.facebook.com/events/s/συγκεντρωση…


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταγγέλουσες του παραβιαστή γιατρού και καθηγητή του ΑΤΕΙΘ (ΔΙΠΑΕ)

ΤΡΙΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τον Σεπτέμβριο του 2020 πρώην φοιτήτριες του τμήματος μαιευτικής του ΑΤΕΙΘ (ΔΙΠΑΕ), κατήγγειλαν δημόσια σεξουαλική παρενόχληση ενάντια σε καθηγητή του τμήματος, και ιδιώτη γυναικολόγο γιατρό. Οι πρώην φοιτήτριες καταγγέλουν ότι ο εν λόγω καθηγητής προσέγγιζε σπουδάστριες και τις απομόνωνε στο ιδιωτικό του ιατρείο, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, παρενοχλούσε σεξουαλικά τις κοπέλες. Μετά την τρίτη αναβολή, στην δίκη στις 22 Σεπτέμβρη, καθηγητές και γιατροί έθεσαν, ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου, τον στιγματισμό που βιώνει λόγω της δικαστικής διαδικασίας στην οποία εμπλέχτηκε αναίτια.

Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Χιλιάδες κορίτσια και γυναίκες κρατούνται όμηρες σε ένα τέτοιο καθεστώς καθημερινού βιασμού και κακοποίησης, καθώς οι κατηγορούμενοι ξεπλένονται για τον "έντιμο" βίο τους, την εκπαιδευτική τους ιδιότητα, το επιστημονικό τους έργο, την "ασφάλεια" που παρέχουν, την υψηλή τους θέση στον κόσμο της εξουσίας. Όλα αυτά που γαλουχίζουν, οπλίζουν, δικαιολογούν και συγκαλύπτουν αυτά τα εγκλήματα, αποτελούν ένα ολόκληρο σύστημα, που ονομάζεται κράτος, κεφάλαιο, πατριαρχία. H πατριαρχική βία είναι παρούσα ως αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Είναι οργανικό κομμάτι του εξουσιαστικού και καπιταλιστικού κόσμου για τη διαίρεση των καταπιεσμένων και την επέλαση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία περιστατικά έμφυλης βίας γνωστοποιούνται σε μεγαλύτερο βαθμό: Από τις σεξιστικές επιθέσεις στο σπίτι, στο δρόμο, στο σχολείο, στη δουλειά, από την επικριτικότητα στις εκτρώσεις, από τους ξυλοδαρμούς έως και τις γυναικοκτονίες.

Η αντιμετώπιση της πατριαρχικής βίας περνάει μέσα από τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και κάθε μορφή εξουσίας.

ΚΡΑΤΟΣ, ΜΜΕ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό, Μαύρο και Κόκκινο, μέλος ΑΠΟ-ΟΣ


1 2 3 4

Συγκέντρωση στη δίκη του παραβιαστή καθηγητή του ΔΙΠΑΕ
Τρίτη 12/10 10:00 Δικαστικό Μέγαρο

Κράτος, ΜΜΕ, σχολές & εκκλησία

_Τον Σεπτέμβριο του 2020 πρώην φοιτήτριες του τμήματος μαιευτικής του ΑΤΕΙΘ (ΔΙΠΑΕ) κατήγγειλαν δημόσια σεξουαλική παρενόχληση. Σε αυτά εμπλέκεται καθηγητής του τμήματος, και ιδιώτης γυναικολόγος γιατρος. Οι πρώην φοιτήτριες καταγγέλουν ότι ο εν λόγω καθηγητής προσέγγιζε σπουδάστριες και τις απομόνωνε στο ιδιωτικό του ιατρείο, χρησιμοποιώντας διάφορες προφασεις. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης παραβαίνοντας το πρωτόκολλο παραβίαζε τις κοπέλες.

ΟΛΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

_Είµαστε πολλές και ερχόµαστε από µακριά. Είµαστε άνεργες, εργάτριες, φοιτήτριες, µητέρες. Είµαστε αναρχικές, αντιφασίστριες, εξεγερµένες. Σε σχολεία, σχολές, χώρους εργασίας, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους που ξεσπάνε περιστατικά έμφυλης βιας, με οργάνωση κι αγώνα σπάμε τη σιωπή που επιβάλλει η πατριαρχία.

ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Αναρχική Συνέλευση φοιτητών/τριών Quieta Movere

πηγή : https://www.facebook.com/a.s.f.QuietaMovere/p…