τι; : συνέλευση θεματική : από :

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στις 17.00

Επόμενη ανοιχτή αντιφασιστική συνέλευση

Την Τετάρτη 13 Οκτώβρη στις 17.00 στη ΣΘΕ θα πραγματοποιηθεί η επόμενη ανοιχτή αντιφασιστική συνέλευση για τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των επόμενων δράσεων.

Η Θεσσαλονίκη διατηρεί ακέραια την ιστορική μνήμη:

Τα σχολεία, οι γειτονιές και οι δρόμοι της ανήκουν σε όσες και όσους αγωνίζονται

και όχι στους φασίστες

Τα πρόσφατα γεγονότα σε σχολικό συγκρότημα στη Σταυρούπολη και στην Ηλιούπολη -αλλά και στο Νέο Ηράκλειο στην Αττική- δεν αφήνουν περιθώρια παρεξηγήσεων. Ναζιστικοί χαιρετισμοί, μαχαίρια, μολότοφ, κατήχηση νέων παιδιών στον φασισμό από εξωσχολικούς, ξυλοδαρμοί αντιφασιστών μαθητών αλλά και πρωτοφανής κάλυψη από τη διεύθυνση του σχολείου και τους μπάτσους οι οποίοι πραγματοποιούσαν ταυτόχρονες επιθέσεις στους φοιτητές και τις φοιτήτριες με δακρυγόνα. Λίγες ημέρες πριν πραγματοποιείται επίθεση στο κινηματικό μπλοκ του thessaloniki pride.

Ξέρουμε καλά το ποια συμφέροντα οπλίζουν τα χέρια των φασιστών κάθε φορά που τους χρειάζονται και δεν περιμένουμε τίποτα από την αστική δικαιοσύνη.

Έχουμε μνήμη.

Γιατί στην ίδια πόλη ήταν πολλές φορές που οι φασίστες για λογαριασμό των αφεντικών τους, αποπειράθηκαν να σηκώσουν χέρι πάνω σε μειονότητες, σε ομοφυλόφιλους, σε μαθητές, σε εργαζόμενους, σε αγωνιστές. Από τον εμπρησμό του συνοικισμού του Κάμπελ μέχρι τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, από τις επιθέσεις σε απεργούς τη δεκαετία του 1930 από την 3Ε και τις εκτελέσεις από τους ναζί επί κατοχής μέχρι τις επιθέσεις σε προσφυγάκια που κάποιοι "άριοι" γονείς δεν θέλαν στα σχολεία, από το διαρκές κυνήγι των μεταναστών από φασίστες και μπάτσους στα σύνορα και τις πόλεις μέχρι το σπάσιμο μαθητικών καταλήψεων από κάθε λογής φασίστες τις προηγούμενες δεκαετίες, είναι η ίδια ρίζα που γεννάει, θρέφει και οπλίζει τον ρατσισμό και τη φασιστική βία.

Είναι το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα που όπως χαρτζιλίκωνε την Χρυσή Αυγή για να κάνει επερωτήσεις για τις φοροελαφρύνσεις των εφοπλιστών μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης του 2009, τώρα προετοιμάζει τα νέα τάγματα εφόδου που θέλει να στήσει απέναντι σε κάθε έναν και κάθε μία που κρίνεται ως περιττός, που διεκδικεί, που αγωνίζεται.

Έχουμε οργή.

Μετά τη μεγαλειώδη αντιφασιστική πορεία 4000 και πλέον ανθρώπων την προηγούμενη Τετάρτη στους δρόμους της Σταυρούπολης, η ακροδεξιά γκρούπα του Ιερού Λόχου ανακοίνωσε συγκέντρωση για το προηγούμενο Σάββατο 2/10 η οποία πλαισιώθηκε από λίγες δεκάδες άτομα, την ίδια στιγμή που 2000 αντιφασίστες και αντιφασίστριες πραγματοποιούσαν πολύωρη συγκέντρωση και διαδήλωση στην οδό Λαγκαδά. Η αντιφασιστική διαδήλωση χτυπήθηκε αναίτια από τους ένστολους δολοφόνους του κράτους οι οποίοι αποπειράθηκαν να διαλύσουν την πορεία, ξυλοκοπώντας οποιονδήποτε έβρισκαν μπροστά τους, σε μια προσπάθεια να ξεπλύνουν την ντροπή των ομοϊδεατών τους λίγη ώρα πριν.

Είναι καθήκον του κινήματος της πόλης να ξαναστείλει τους φασίστες στις τρύπες τους όπως έκανε και πριν 3 χρόνια και να περιφρουρήσει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της.

Είναι καθήκον κάθε αναρχικού, κάθε κομμουνιστή, κάθε αντιφασίστα αλλά και κάθε εκμεταλλευόμενου και καταπιεσμένου να υπερασπιστεί τα νέα παιδιά που βγαίνουν ματωμένα από τα σχολεία, τις γειτονιές μας, την ίδια μας την ύπαρξη από το μακρύ χέρι του κράτους και του κεφαλαίου.

Έχουμε δίκιο. Θα νικήσουμε.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν πρέπει να μας αποσπάσει την προσοχή από την επίθεση που δέχεται η κοινωνική βάση την ίδια περίοδο σε μία σειρά μετώπων. Ούτε όμως μπορεί να υποτιμηθεί.

Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης και απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι να ισοπεδωθούν οι νεοναζιστικές συμμορίες.

Με ενότητα και οργάνωση, με οργή και σχέδιο, όσες φορές κι αν χρειαστεί απ' την αρχή, στις δουλειές, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, στο δρόμο και μόνο στο δρόμο:

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Την Την Τετάρτη 13 Οκτώβρη στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη ανοιχτή αντιφασιστική συνέλευση για τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των επόμενων δράσεων.

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Οκτωβρίου 09h