τι; : φεστιβάλ θεματική : από :

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

[ΑΝΑΒΟΛΗ] Φεστιβαλ αλληλεγγυης για τους 11 επαναστατες απο την τουρκια

Το αυριανό Φεστιβάλ μας, Σάββατο 16/10, στο κηπάκι της Τσαμαδού, για την αλληλεγγύη στους 11 Επαναστάτες από την Τουρκία, αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών.
Θα ακολουθήσει ανακοίνωση νέας ημερομηνίας.

Λαϊκό Μέτωπο
Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : https://oagonas.blogspot.com/2021/10/1610.htm…
πηγή : email που λάβαμε στις 15 Οκτωβρίου 15h


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/10

ΚΗΠΑΚΙ ΤΗΣ ΤΣΑΜΑΔΟΥ

Καλούμε για συμμετοχή στο φεστιβάλ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους 11 αγωνιστές από την Τουρκία, που είναι πολιτικοί κρατούμενοι και πρόσφυγες στην Ελλάδα. Συνελήφθησαν στις 19 Μαρτίου 2020 και καταδικάστηκαν συνολικά σε 333 χρόνια φυλάκισης, σε μια πολιτική δίκη, που έδωσε μια εκδικητική απόφαση.

Η δίκη, στην οποία καταδικάστηκαν οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία, σε συνολική ποινή κάθειρξης 30 ετών έκαστος, δεν ήταν μια δίκαιη δίκη σύμφωνα, ακόμα και με τους νόμους του αστικού κράτους. Αυτή είναι μια πολιτική απόφαση που υπαγορεύτηκε, από τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ, τον τούρκικο φασισμό και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να εκφοβίσει τους επαναστάτες από την Τουρκία, που ζουν στην Ελλάδα και να αποτρέψει τους αντιιμπεριαλιστικούς και αντιφασιστικούς αγώνες τους. Το Δικαστήριο στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, στις 19 Ιουλίου, έλαβε μια πολιτική απόφαση παραβιάζοντας ανοιχτά τους αστικούς νόμους και τις καθολικές αρχές του δικαίου, σφετερίζοντας τα δικαιώματα τους στην υπεράσπιση και τη δίκαιη δίκη.

Αυτή η απόφαση ελήφθη ως αποτέλεσμα των πιέσεων του τουρκικού φασισμού, του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ-ΕΕ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εφαρμόζοντας τους ορισμούς της «τρομοκρατίας» και τους «αντιτρομοκρατικούς νόμους» , που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Το δικαστήριο επέβαλε βαριές ποινές στους 11 επαναστάτες από την Τουρκία, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, με βάση μόνο την πολιτική επιθυμία. Ακόμα και το γεγονός ότι κάνουν το σημάδι της νίκης και φωνάζουν συνθήματα κατά την είσοδο και έξοδο από την αίθουσα του δικαστηρίου, είναι η απόδειξη για καταδίκη με τόσο βαριές ποινές. Επομένως, ξεκάθαρα, αυτή η δίκη ήταν μια πολιτική δίκη. Αυτή η απόφαση είναι πολιτική. Πρέπει να γίνει μια δίκαιη δίκη, αυτή η αδικία πρέπει να τερματιστεί, οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως!

Καλούμε όλους και όλες, τους αντιφασίστες/τριες, τους αντιιμπεριαλιστές/τριες, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, να πλαισιώσουν το φεστιβάλ μας, να αγωνιστούμε από κοινού ενάντια στις επιθέσεις στους αγωνιστές/τριες και στους λαούς. Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Πρόγραμμα

18.00- Εκδήλωση-Ενημέρωση για την υπόθεση και την καμπάνια αλληλεγγύης.

Ομιλητές: Günay Dağ-Μέλος του Νομικού Γραφείου του Λαού

Πατρίκιος Πατρικουνάκος-Συνήγορος Υπεράσπισης

Θα παρέμβουν τηλεφωνικά οι πολιτικοί κρατούμενοι:

-Halil Demir, φυλακές Γρεβενών

-Πολύκαρπος Γεωργιάδης, φυλακές Λάρισας

Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο.

21.00- Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης με ρεμπέτικη, παραδοσιακή και λαϊκη μουσική.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Λαϊκό Μέτωπο

πηγή : https://oagonas.blogspot.com/2021/10/11.html
πηγή : email που λάβαμε στις 11 Οκτωβρίου 22h