τι; :

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 στις 7.30 πμ

Πεζοπορια στην Παρνηθα

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/10/2021

Αναχώρηση: 7.30πμ από Κράτητος 52 (Δίπλα στην ΕΛΝΣ)

Επιστροφή: 7.00μμ στην Νέα Σμύρνη.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 24/10 η ομάδα πεζοπορίας της ΕΛΝΣ οργανώνει πεζοπορία στην Πάρνηθα. συνεχίζοντας τις πολύ επιτυχημένες εξορμήσεις στη φύση.

Οι πεζοπορίες της Εργατικής Λέσχης φιλοδοξούν να είναι είναι μια συλλογική, αλληλέγγυα και αντιεμπορευματική διαδικασία που αντιλαμβάνεται την σχέση ανθρώπου-φύσης όχι σαν σχέση κυριαρχίας αλλά σαν σχέση αλληλεπίδρασης, υπεράσπισης και προστασίας.

Φροντίζουμε να μην αφήσουμε στο πέρασμά μας κανένα αποτύπωμα πάνω στα ευαίσθητα οικοσυστήματα που επισκεπτόμαστε.

Παράλληλα συμμετέχουμε, διαμορφώνουμε και ενισχύουμε τις προσπάθειες και τα κινήματα που αντιστέκονται στην λεηλασία που επιχειρούν οι εταιρείες και το κεφάλαιο μετατρέποντας την φύση σε εμπόρευμα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

Από το καταφύγιο Μπάφι ακολουθούμε στην αρχή και για 1000μ. τον άσφαλτο που οδηγεί στα Ραντάρ του Πολεμικού Ναυτικού, και τον αφήνουμε στη πρώτη μεγάλη στροφή. Το μονοπάτι, πολυπατημένο και φανερό (σήμανση με κίτρινο τετράγωνο), ελαφρά ανηφορικό στην αρχή, κατηφορίζει τελικά για να φτάσει στην πηγή Σκίπιζα.

Ανηφορίζουμε κάπως απότομα προς το πυροφυλακιο ΕΔΑΣΑ, περνάμε πίσω του και μπαίνουμε στη μεγάλη βορεινή πλαγιά. Το μονοπάτι είναι σημασμένο με {O22} και μωβ Τετράγωνο.

Φτάνουμε στη διασταύρωση για Λυκοποριά και πηγή Μόλα και ακολουθούμε το ρέμα της Μόλας (σήμανση με κόκκινο τετράγωνο), με προορισμό την ομώνυμη πηγή.

Συνεχίζουμε στο ανηφορικό μονοπάτι (σήμανση με κόκκινα σημάδια) που περνά από τη μικρή Βρύση της Χαράς και μας φέρνει στον περιμετρικό άσφαλτο των κορυφών, από τον οποίο καταλήγουμε στο καταφύγιο Μπάφι.

Η διαδρομή είναι 9χλμ και βαθμού δυσκολίας μέτρια.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

- Παπούτσια ορειβατικά ή πεζοπορίας ή αθλητικά με καλό πέλμα, μπατόν, μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα και παπούτσια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπουκάλι νερό.

.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 6972209745 (Δημήτρης) ή 6976725642 (Αγγελική) και στο zervexasdim@gmexail.com

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Οκτωβρίου 19h