Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στις 10.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την υπόθεση των αγωνιστών Καλαϊτζίδη-Ματαράγκα

Οι κοινωνικοί αγωνιστές, μέλη του Ρουβίκωνα και του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου Κ*ΒΟΞ στα Εξάρχεια, Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας κατηγορούνται με βάση ένα στημένο κατηγορητήριο για την εκτέλεση ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016. Η δίκη είναι ορισμένη για το πρωί της 13ης Οκτώβρη. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μάρτυρες κατηγορίας δεν είναι άλλοι από ναρκέμπορους - συνεργάτες των μπάτσων που σε αγαστή συνεργασία και υπό τη σκέπη των ένστολων καθαρμάτων λυμαίνονται την περιοχή των Εξαρχείων με τη διακίνηση ηρωίνης και λοιπών σκληρών εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η στημένη αυτή δίκη, που αποτελεί άλλη μια περίπτωση εφαρμογής του δόγματος μηδενικής ανοχής απέναντι σε όσους κι όσες αγωνίζονται, είναι μέρος της ευρύτερης κατασταλτικής εκστρατείας του κράτους εναντίον των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Συν τοις άλλοις, συνιστά μια μεθοδευμένη στοχοποίηση των δυο αγωνιστών, προκειμένου να φθείρουν ψυχολογικά και υλικά τόσο τους ίδιους όσο και τα εγχειρήματα στα οποία συμμετέχουν. Κι αυτό τόσο γιατί έχουν πάρει θέση και υπερασπίζονται την ιστορική γειτονιά των Εξαρχείων από τις ναρκομαφίες όσο και λόγω της ευρύτερης κοινωνικής και πολιτική τους δράσης μέσα τους διάφορους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες στους οποίους έχουν συμμετάσχει. Σε ευρύτερο πλαίσιο, λοιπόν, το κράτος στοχοποιώντας τους δυο αυτούς αγωνιστές επιθυμεί να χτυπήσει ευρύτερα το ριζοσπαστικό κίνημα και τις αντιστάσεις του.

Τα Εξάρχεια αποτελούν αγκάθι για των κόσμο των κυρίαρχων καθώς εδώ και δεκαετίες είναι κομμάτι του πολύμορφου αγώνα. Στις καταλήψεις, τα στέκια, στο Πολυτεχνείο, τις πλατείες, τους δρόμους των Εξαρχείων πραγματοποιούνται πολιτικές και κοινωνικές ζυμώσεις ανάμεσα στους από τα κάτω και ως περιοχή αποτελεί σημείο συσπείρωσης και εκδήλωσης των αντιστάσεων απέναντι στα αναπτυξιακά σχέδια που θέλουν τη γειτονιά να γίνει «Βερσαλλίες». Το σύμπλεγμα κράτους-κεφαλαίου προκειμένου να πετύχει τον «εξευγενισμό» και την ανάπλαση της περιοχής, στοχεύει σε πρώτο στάδιο στην κοινωνική υποβάθμισή της. Έτσι, αφήνει τις ναρκομαφίες να αλωνίζουν. Θέλει να έχουν αρχικά πεδίο δράσης ώστε να δημιουργούν εμπόδιο στην υγιή κοινωνικοποίηση και πολιτικοποίηση. Έπειτα, να υποβαθμίζεται η περιοχή και οι γεμάτες αγανάκτηση φωνές πρώην «δημοσιογράφων», νυν ακροδεξιών βουλευτών για «εστίες ανομίας» να πληθαίνουν, με αποτέλεσμα η επέμβαση της αστυνομίας να φαντάζει ως ανάγκη για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης. Στην πραγματικότητα η επέμβαση αυτή όμως έρχεται να εκκενώσει δομές και να κυνηγήσει αγωνιστές/τριες για να επιτευχθεί ο «εξευγενισμός» της περιοχής.

Η δίωξη των Καταράγκα και Καλαϊτζίδη δε μας εκπλήσσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος στήνει σκευωρίες για να χτυπήσει αγωνιστές και κινήματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αγωνιστές και αγωνίστριες διώκοντα ή ακόμα και φυλακίζονται με στοιχεία δήθεν ανώνυμα τηλεφωνήματα, «ορφανά» ή μερικά δείγματα DNA ή δακτυλικά αποτυπώματα, που ακόμα και ειδικοί δεν μπορούν να μιλήσουν για ταύτιση, βολικές μαρτυρίες που είτε έρχονται σε αντιφάσεις είτε αντικρούονται από πλήθος άλλων μαρτυριών κλπ. Η ευρηματικότητα και η μεθοδικότητα του κράτους όταν πρόκειται να χτυπήσει αγωνιζόμενο κόσμο είναι ανεξάντλητη κι έχει «προϋπηρεσία». Δεν ξεχνάμε τις περιπτώσεις Θεοφίλου, Σίψα, Σ.Σεϊσίδη, Σταθόπουλου κλπ. Δεν ξεχνάμε τις κρατικές δολοφονίες στις οποίες καταφεύγουν όταν δεν τους βγαίνει αλλιώς, την εκτέλεση του Πρέκα που βαφτίστηκε «μάχη», την εκτέλεση του Μαρίνου που βαφτίστηκε «αυτοκτονία» κλπ. Στην περίπτωση των Ματαράγκα-Καλαϊτζίδη δε χρειάστηκαν παρά μερικές, γεμάτες αντιφάσεις, μαρτυρίες ναρκεμπόρων και ρουφιάνων, που ενώ στην αρχή δεν ήταν καν αρκετές για να πείσουν την εισαγγελέα να διατάξει προφυλάκιση ή να επιβάλει περιοριστικούς όρους, στην παρούσα συγκυρία ανασύρονται και χρησιμοποιούνται, θυμίζοντας ότι το κράτος διακρίνεται από εκδικητικότητα και διαθέτει αρχείο.

Ως αναρχικές και αναρχικοί δεν μπορούμε παρά να στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αγωνιστές Ματαράγκα-Καλαϊτζίδη. Οι κρατικές μεθοδεύσεις και σκευωρίες, θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι. Σε μια εποχή που οι απαγορεύσεις πυκνώνουν και οι κοινωνικές διακρίσεις τείνουν να γίνουν κανονικότητα, ας έχουν κατά νου οι κάθε λογής εξουσιαστές ότι, όσο η οργή μας σιγοβράζει και οι καταπιέσεις μας «πνίγουν», η κοινωνική έκρηξη πλησιάζει.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ, ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

κάθε Δευτέρα στις 19.00, στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου και Αράτου)

asapexatras@esexpiv.net / asapatras.espivblogs.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85770/