Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον πολιτικό πρόσφυγα Μουσταφά

Το πρωί της Παρασκευής 15/10 δικάζεται ο πολιτικός πρόσφυγας και μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, Μουσταφά, γιατί στις 22/7/2020 πέταξε τρικάκια και μπογιές στο εξωτερικό τοιχίο που περιβάλλει το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Η παρέμβαση αυτή έγινε, επειδή το τουρκικό κράτος οδήγησε στο θάνατο τα φυλακισμένα μέλη του Grup Yorum που πραγματοποιούσαν πολύμηνη απεργία πείνας. Πρόκειται για τη Helin Bölek που πέθανε στις 3/5/2020 μετά από 288 μέρες απεργίας πείνας και τον İbrahim Gökçe που πέθανε στις 7/5/2020 μετά από 323 μέρες απεργίας πείνας. Ο ανυπότακτος και επίμονος αγώνας των Τούρκων αγωνιστών και αγωνιστριών σε συνδυασμό με τη διεθνιστική αλληλεγγύη απέφεραν τελικά την αποφυλάκιση του δικηγόρου του λαού Aytaç Ünşal και την ικανοποίηση των αιτημάτων της κρατούμενης Didem Akman, η οποία όμως κατεβλήθη από την πολύμηνη εξάντληση της απεργίας πείνας που πραγματοποιούσε επί 238 μέρες και πέθανε τελικά στις 27/8/2020.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών και των αγωνιστριών που παρά τις αντιξοότητες που συνεπάγονται η καταστολή, οι διώξεις και οι φυλακίσεις, συνεχίζουν ακάθεκτα τον αγώνα τους ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Οι αγώνες του εργαζόμενου λαού στην Τουρκία, των αναρχικών και των κομμουνιστών, των μελών του Grup Yorum, των φυλακισμένων αγωνιστών σε Τουρκία και Ελλάδα και των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων που βρίσκονται εκτός των τειχών είναι και δικοί μας αγώνες, διότι αποτελούν κομμάτι του διεθνούς ψηφιδωτού των επαναστατικών, κοινωνικών και ταξικών αγώνων που έρχονται σε ρήξη και σύγκρουση με την καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική κυριαρχία.

Η θυσία των νεκρών μας μπορεί να δικαιωθεί μόνο μέσα από τους αγώνες μας. Δεν συγχωρούμε όσους ευθύνονται για τη δολοφονία τους, τα κράτη και το καπιταλιστικό σύστημα που εξυπηρετούν. Τα αιτήματα της άρσης του καθεστώτος εξαίρεσης των αγωνιστών και των αγωνιστριών και της άρσης όλων των άδικων και εκδικητικών ποινών που έχουν επιβληθεί στους αγωνιστές και της αγωνίστριες από την Τουρκία οφείλουν να αγκαλιαστούν από τις ταξικές-πολιτικές-κοινωνικές οργανώσεις και σχηματισμούς του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Για αυτούς τους λόγους, άλλωστε, συνελήφθη και διώκεται εκδικητικά ο συναγωνιστής Μουσταφά. Καθήκον μας είναι να σταθούμε στο πλευρό όσων αγωνίζονται με αξιοπρέπεια και αφοσίωση για το δίκιο των από τα κάτω και την κοινωνική απελευθέρωση.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Παρασκευή 15/10, 11:00, Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

mail: lib_exthess@hoextmail.coexm

blog: libertasalonica.wordpress.com


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον πολιτικό πρόσφυγα Μουσταφά, ο οποίος διώκεται άδικα για τη συμμετοχή του σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας απέναντι στη δολοφονία τούρκων αγωνιστών/τριων.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στις 11.00 πμ. Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση της "Επιτροπής αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν"

________________________

Να γίνουν άμεσα αποδεκτά τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των λαών της Τουρκίας

Την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού τέσσερις Τούρκοι αγωνιστές, η Helin Bölek και ο İbrahim Gökçek μέλη του συγκροτήματος και ο Mustafa Koçak, καθώς και η Ebru Timtik μετά από πολυήμερη απεργία πείνας δώσανε τη ζωή τους στον αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία έκφρασης στους λαούς της Τουρκίας. Παλέψανε με τρομερή δύναμη ψυχής και ανιδιοτέλεια για τα δίκαια αιτήματα του συγκροτήματος Grup Yorum, να του επιτρέπεται να δίνει συναυλίες στην Τουρκία και για το σύνολο των αιτημάτων της απεργίας πείνας.

Πέθαναν αντιστεκόμενοι ενάντια στην καταπίεση και τη φίμωση που έχει επιβάλλει το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας. Ένα μέλος του γραφείου "των νομικών του λαού" ο Aytaç Ünşal κατάφερε να απελευθερωθεί ενώ ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα της κρατούμενης Didem Akman, νίκες που προήλθαν μέσω του αγώνα και της Αντίστασης, των μαρτύρων και της τεράστιας αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε σε όλα τα μέρη της γης . Η νίκη του αποτελέσματος της αλληλεγγύης σε όλον τον κόσμο στον αγώνα τους, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στη ζωή την Ebru Timtik λόγω της μεγάλης εξάντλησης που είχε υποστεί από την μακρόχρονη απεργία των 238 ημερών.

Με τον αγώνα τους οι απεργοί πείνας μεταξύ άλλων διεκδικούσαν: Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum. Να αρθεί το καθεστώς αδικίας των προειλημμένων αποφάσεων στις πολιτικές διώξεις και στις δίκες. Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών.

Στη χώρα μας τα σωματεία και οι εργαζόμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα των Τούρκων αγωνιστών απεργών πείνας, και μεταξύ αυτών και των απεργών πείνας του συγκροτήματος Grup Yorum. Στη Θεσσαλονίκη οργανώθηκαν εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις στο Προξενείο της Τουρκίας από την Επιτροπή αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν που λειτουργεί στη χώρα μας, φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία με απαίτηση η κυβέρνηση της Τουρκίας να μην αφήσει τους τούρκους αγωνιστές να πεθάνουν από την πολυήμερη απεργία πείνας και να προχωρήσει στην άμεση απελευθέρωσή τους. Σε όλες τις κινητοποιήσεις οι εκπρόσωποι του Προξενείου, όχι μόνο αρνήθηκαν να συνομιλήσουν με τους αγωνιζόμενους εκπροσώπους της Επιτροπής, αλλά αρνήθηκαν να παραλάβουν και υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Στις 22/7 στο Προξενείο συνελήφθη ο πολιτικός πρόσφυγας και μέλος της Επιτροπής Μουσταφά γιατί πέταξε τρυκάκια που γράφανε συνθήματα αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και μπογιές. Συλλήψεις έγιναν με την ίδια κατηγορία και στην Αθήνα στην Πρεσβεία της Τουρκίας. Οργανώθηκαν εκδηλώσεις αλληλεγγύης και στη δίκη που ακολούθησε στο τέλος Αυγούστου οι διωκόμενοι αθωώθηκαν.

Στις 19/1/2020 έχει οριστεί η δίκη του πολιτικού πρόσφυγα Μουσταφά. Ο οποίος έχει στοχοποιηθεί και προσαχθεί στο παρελθόν μαζί με άλλους αγωνιστές επειδή μετά το θάνατο της απεργού πείνας Ebru Timtik έκαψε σε διαμαρτυρία έξω απ΄ το Τουρκικό προξενείο της θεσσαλονίκης φωτογραφία με το πρόσωπο του Ερντογάν. Η επιτροπή συνεχίζει τον αγώνα με τις διεκδικήσεις των απεργών πείνας και των λαών της Τουρκίας για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και απαιτεί το σταμάτημα της δίωξης, καθώς και την αθώωση του Μουσταφά.

Σε όλα τα μέρη του κόσμου και στη χώρα μας συνεχίζεται η διεθνιστική αλληλεγγύη με απαίτηση να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα των λαών της Τουρκίας. Ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα. Οι λαοί ενωμένοι μπορούν να νικήσουν.

Η επιτροπή σας καλεί να στηρίζετε τις διεκδικήσεις, τις κινητοποιήσεις και τις δραστηριότητες που οργανώνει για να γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματα των λαών και των εργαζόμενων της Τουρκίας και του Κουρδιστάν. Σας καλεί να δείχνετε όπως μπορείτε την αμέριστη αλληλεγγύη σας στους λαούς και τους εργαζόμενούς της Τουρκίας και του Κουρδιστάν συναισθανόμενοι τις δύσκολες συνθήκες που ζουν και αγωνίζονται κάτω απ' το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν. Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη του πολιτικού πρόσφυγα Μουσταφά, καθώς και την αθώωσή του.

Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη του Μουσταφά, πολιτικού πρόσφυγα από την Τουρκία

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !

Όλα για την Νίκη,

Όλα για το λαό !

Επιτροπή αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

πηγή : https://synantisi.org/allileggyi-ston-moustaf…