Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 στις 12.30

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πορεια ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA

από συνέλευση ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA

ΠΟΡΕΙΑ ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA την | ΤΡΙΤΗ 26/10 | ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ | 12:30 |

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ DATABASE

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΛΗΨΗ DNA από τους 14 ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΕΜΠ

κείμενο/κάλεσμα συνελευσης:

Ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA

Τις προηγούμενες μέρες σύντροφοι άρχισαν να λαμβάνουν κλήσεις για λήψη γενετικού υλικού και ανάλυση DNA. Η χρονική αφετηρία της υπόθεσης βρίσκεται στις 13/11/2020 στην εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας του ΕΜΠ, όπου συνελήφθησαν 25 σύντροφοι/ισσες, μεταξύ των οποίων 13 γενετικά άνδρες, με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Ορισμένοι από τους συντρόφους έχουν λάβει ήδη κλήσεις ενώ σε κάποιους αναμένεται να σταλούν, εξού και οι διαφορετικές ημερομηνίες για τον καθένα σχετικά με τη λήψη.

Πέρα από τους συλληφθέντες της πρυτανείας ήρθε κλήση σε έναν επιπλέον σύντροφο επειδή ταυτοποιήθηκε αποτύπωμα του εντός της κατάληψης. Η συγκεκριμένη κλήση αναφέρει ότι υπάρχει ταύτιση ανδρικού γενετικού υλικού μεταξύ κινητού αντικειμένου(άδειου μπουκαλιού) που βρέθηκε εντός της κατειλημμένης πρυτανείας, με κάποια χαρτιά με αίμα, που βρέθηκαν επί της οδού Σπ. Τρικούπη 3 στα Εξάρχεια, μετά από επίθεση κατά δελτάδων με μολότοφ τις πρωινές ώρες της 7/12/2014.

Από την μία υπάρχει η κατάληψη πρυτανείας του Ε.Μ.Π, που πραγματοποιήθηκε εν όψει της επετείου της 17 Νοέμβρη της περασμένης χρονιάς, με πρόταγμα την διατήρηση του ανοιχτού ακαδημαϊκού ιδρύματος, που για ακόμα μια φόρα η πρυτανεία σε αγαστή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. είχε αποφασίσει να κλειδώσει για να μην πραγματοποιηθεί το 3ήμερο και η διαδήλωση. Μια καθόλου απρόσμενη κίνηση για την περσινή χρονιά, αφού το κράτος με την συνεχή κατάσταση έκτακτης ανάγκης που δημιούργησε με αφορμή την πανδημία του covid-19 σε συνδυασμό με το δόγμα μηδενικής ανοχής που εφάρμοσε και εφαρμόζει μέχρι σήμερα, χτυπούσε με υπέρμετρο κατασταλτικό μένος κάθε πολιτική δράση που προερχόταν από τους κόλπους του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος.

Η συγκεκριμένη κατασταλτική κίνηση των μπάτσων στην πρυτανεία αποσκοπούσε αφενός στην άμεση εκκένωση της κατάληψης,και αφετέρου στην εξοικείωση του φοιτητικού σώματος σχετικά με τις εισβολές μπάτσων στα ακαδημαικα ιδρύματα, αφού λίγους μήνες μετα υπερψηφίζεται το καινούργιο νομοσχεδιο για τα Πανεπιστήμια που προβλέπει την σύσταση της Ο.Π.Π.Ι (Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).

Από την άλλη υπάρχει ένα συγκρουσιακό γεγονός στα Εξάρχεια το 2014, στην επέτειο του δολοφονημένου αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απο μπάτσους, δηλαδή 6 χρόνια πριν την εκκένωση της κατειλλημένης πρυτανείας. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης, είναι ότι το 2014 οι περισσότεροι εκ των κληθέντων ήταν περίπου 13 ετών, ενώ ορισμένοι δεν διέμεναν στην Αθήνα. Προφανώς και δεν είχαν κάποια σχέση με τον α/α χώρο.

Η εν λόγω υπόθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παράνομων, παράδοξων και κατασκευασμένων κατασταλτικών κινήσεων από την ΕΛΑΣ. Το γεγονός ότι οι σύντροφοι καλούνται να δώσουν DNA για γενετικό υλικό που βρέθηκε σε δύο μη παράνομα, κινητά αντικείμενα εκ των οποίων η συλλογή του άδειου μπουκαλιού πραγματοποιήθηκε κατά την προαναφερθείσα πλημμεληματικού τύπου σύλληψη, εγκαινιάζει μία νέα συνθήκη πολιτικών χαρτογραφήσεων. Ακόμη και αν οι σύντροφοι πληρούσαν με κάποιο τρόπο τα κριτήρια που θα τους καθιστούσαν υπόπτους, θα ήταν και πάλι τραβηγμένο να διαταχθεί η υποχρεωτική λήψη του DNA για την ταυτοποίηση ή μη με τα δείγματα. Ουσιαστικά οποιαδήποτε σύλληψη ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά και το είδος της, μπορεί να μετατραπεί σε καλοστημένη αφορμή για να επεκτείνουν οι μπάτσοι την βάση δεδομένων τους σχετικά με το DNA, ακόμα και με πενιχρές ενδείξεις.

Αυτή η νομική ακροβασία και η αφηρημένη σύνδεση μεταξύ των δύο υποθέσεων, οξύνει τις εκτιμήσεις μας σχετικά με την εργαλειοποίηση της κλήσης καθαυτής, σαν προθάλαμο μελλοντικών ενδεχόμενων κατασταλτικών μεθοδεύσεων με κύριο στοιχείο την ταύτιση γενετικού υλικού, τακτική που έχουν ακολουθήσει οι κατασταλτικοί μηχανισμοί πολλές φορές στο παρελθόν.

Όλοι οι σύντροφοι, έχουν αποφασίσει συλλογικά να προβούν σε προσφυγή, ρισκάροντας την έκδοση ενταλμάτων εις βάρους τους καθώς και μία ενδεχόμενη απαγωγή. Απέναντι στην κατασταλτική μανία των διωκτικών αρχών,στεκόμαστε στο πλευρό κάθε συντρόφου/ισσας που στοχοποιείται από το κράτος. Η συνέχιση των αγώνων και η όξυνση των συλλογικών μας αντιστάσεων είναι μονόδρομος για να στήσουμε αναχώματα αλληλεγγύης ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν.

ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΛΗΨΗ DNA ΤΡΙΤΗ 26/10 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12:30

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1614663/


1 2 3 4 5 6

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα δόγματα ασφάλειας-τάξης και μηδενικής ανοχής είναι αιχμές του κράτους στον συνεχή πόλεμο που εξελίσσεται, και ότι στα πλαίσια αυτού δεν πρόκειται να κρατήσει κανένα πρόσχημα. Για αυτό και οι σύντροφοί μας, βρίσκονται μπροστά στην υποχρεωτική λήψη DNA ενώ δεν ειναι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι για κακουργηματικού τύπου ενέργειες. Υποχρέωσή μας είναι να υψώσουμε αναχώματα ενάντια στη νέα δυστοπική συνθήκη που επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί, να μην επιτρέψουμε να κανονικοποιηθούν τέτοια μέσα καταστολής και να σταθούμε αλληλέγγυα στα συντρόφια μας απέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κράτη, κεφάλαιο, πατριαρχία και κάθε είδους μορφή εξουσίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Με όπλο την αλληλεγγύη, να συντρίψουμε στο δρόμο τις κρατικές σκευωρίες.

Αμέριστη αλληλεγγύη στους καταληψίες της πρυτανείας ΕΜΠ που κλήθηκαν να δώσουν γενετικό υλικό.

  • ΟΛΕΣ-ΟΙ-Α στην ΠΟΡΕΙΑ την ΤΡΙΤΗ 26ΟΚΤ'21 12:30 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

αυτοδιαχειριζόμενο στέκι πολυτεχνείου.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85834/


1 2 3 4 5 6

πανό που κρεμάστηκε στην ΦΕΠΑ (Ούλωφ Πάλμε)

banner hanged in FEPA (Ulov Palme)

Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων

πηγή : https://www.facebook.com/autonomohmmy/


1 2 3 4 5 6

Πορεία ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA! [Προπύλαια 26/10 12:30]

Πορεία ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA! [Προπύλαια 26/10 12:30]

Κάτω τα ξερά σας από τους χώρους αγώνα

και τους συντρόφους μας!

Το Νοέμβριο του 2020 μέσα σ' ένα ντελίριο ολοκληρωτισμού με συνεχή νομικά διατάγματα και με πρόφαση τον Covid-19, το κράτος αποφασίζει ν' απαγορεύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και την πορεία. Η απόφαση συνδεόταν αφενός με το γενικό πλαίσιο απαγορεύσεων που στόχευε την πλήρη απονέκρωση κάθε είδους κινητοποιήσεων απέναντι στα νομοσχέδια και το καθεστώς το ίδιο και αφετέρου συνδεόταν ειδικά με τον φόβο του κράτους ότι το τριήμερο του Πολυτεχνείου θα μπορέσει να αποτελέσει ένα σημείο συγκρότησης της κοινωνικής αγανάκτησης μ' εξεγερσιακή προοπτική. Προοπτική που συνδέεται με τον ισχυρό ιστορικό συμβολισμό του Πολυτεχνείου ως αντικαθεστωτικό πεδίο αγώνα, αλλά και πιο συγκεκριμένα ως πεδίο εξεγερσιακών γεγονότων στην μεταπολίτευση.

Αντιλαμβανόμενοι/ες τα διακυβεύματα, φοιτητές/-τριες και αγωνιζόμενος κόσμος, ανάμεσά τους και μέλη της Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, προχωρήσαμε σε συγκέντρωση διαρκείας μέσα στο Πολυτεχνείο και κάτω από την μύτη των κατασταλτικών δυνάμεων στις 12/11, με σκοπό να το κρατήσουμε ανοιχτό για την πραγματοποίηση του τριημέρου. https://athens.indymedia.org/post/1608496/

Την επόμενη μέρα το κράτος εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, λίγες μέρες μόνο πριν την αιματηρή επέτειο και συνέλαβε δεκάδες αγωνιστές/τριες. Η δράση του "κάτω" Πολυτεχνείου όμως δεν στάθηκε μόνη της. Παράλληλα το Αυτόνομο Σχήμα ΗΜΜΥ, το Αυτόνομο Σχήμα ΦΜΣ, το Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής, το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΠΑΠΕΙ και το Πολύσπορο-Αυτόνομο Σχήμα Εστιών ΕΜΠ & Σύντροφοι/ισσες πραγματοποίησαν κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΜΠ ενάντια στο lock out για το επετειακό τριήμερο εκδηλώσεων και σε αλληλεγγύη με τη δράση στο κάτω Πολυτεχνείο. https://athens.indymedia.org/post/1608401/. Μετά την εισβολή στο κάτω Πολυτεχνείο πραγματοποιείται και η εισβολή στην κατειλημμένη πρυτανεία μ' επίσης τις συλλήψεις πολλών αγωνιζόμενων συντρόφων/-ισσων.

Παρά την εκκένωση και τις διώξεις, η μνήμη ξαναζωντάνεψε, ο αγώνας για το Πολυτεχνείο, όπως και για τις σχολές ως πεδία αγώνα, δόθηκε ξανά σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρα σκληρής κυριαρχίας και το κράτος εκτέθηκε ακόμα μια φορά τόσο για τον αυταρχισμό του όσο και για την αποτυχία του να εκφοβίσει τους αγωνιζόμενους/ες ακόμα και με τους πιο σκληρούς νόμους.

Η εκδικητικότητα του κράτους όμως, δεν έμεινε σ' εκείνες τις κατασταλτικές κινήσεις. Φοβούμενο το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι σύντροφοι/-ισσες θα συνεχίσουν τους αγώνες τους, επινόησε μια φανταστικήμεθόδευση άνευ προηγουμένου βάζοντας ως αιχμή το εργαλείο του DNA. 14σύντροφοι που συνελήφθησαν στην πρυτανεία καλέστηκαν από την ΓΑΔΑ με χαρτί εισαγγελέα σε υποχρεωτική λήψη DNA. Ο κατασταλτικός μηχανισμός δικαιολόγησε την κλήτευση για υποχρεωτική λήψη DNA επειδή, όπως ισχυρίζεται, στο κτήριο που έγινε η ανοιχτή ανακοινωμένη κατάληψη βρέθηκε ένα -βιολογικά αντρικό- δείγμα DNA που ταιριάζει μ' ένα άλλο δείγμα DNA το οποίο βρέθηκε το 2014 σε βίαιες συγκρούσεις στα Εξάρχεια στη μνήμη του δολοφονηθέντα μαθητή Α. Γρηγορόπουλου και σε αλληλεγγύη στον τότε απεργό πείνας Ν. Ρωμανό.

Η υποχρεωτική λήψη DNA που επιβάλλεται στους συντρόφους έρχεται μόλις μερικούς μήνες μετά την ίδια επιβολή στους 8 φοιτητές από την ΑΣΟΕΕ. Η λήψη DNA που παραδοσιακά συνδεόταν με υποθέσεις ένοπλου αγώνα τώρα επεκτείνεται σε όλα τα πεδία και ξεκινάει να αποκτάει γενικευμένη χρήση, αντίστοιχη της απόσπασης αποτυπωμάτων. Στη συγκεκριμένη υπόθεση του 2014, παρ' ότι οι 14 σύντροφοι τελούν απλά ύποπτοι, εν τούτοις η λήψη DNA είναι υποχρεωτική, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε με τα αποτυπώματα. Γνωρίζουμε φυσικά ότι η κρατική ασφάλεια αποκτά και αποθηκεύει το DNA των αγωνιστών/τριων παρά την θέληση τους έτσι κι αλλιώς, παρόλα αυτά η νόμιμη χρήση του μπορεί να γίνει μόνο με τη νόμιμη απόσπασή του και το κράτος διεκδικεί ακριβώς αυτή την πρόσβαση ως καθολικό κανόνα για κάθε υπόθεση αγώνα. Με τέτοιες μεθοδεύσεις επιχειρεί να δημιουργήσει ένα καθεστώς τρόμου ποινικοποιώντας κάθε χώρο όπου αγωνιστές, αγωνίστριες πραγματοποιούν οποιαδήποτε δράση που επιφέρει ποινικές διώξεις. Κύριο στόχο αποτελούν οι καταλήψεις και τα στέκια. Αρκεί κάποιος να περάσει από εκεί αφήνοντας ένα αποτσίγαρο και ευθύς, σε περίπτωση αστυνομικής εισβολής και παρ' ότι δεν θα βρίσκεται εκεί, μπορεί να θεωρηθεί ύποπτος για οποιαδήποτε δράση και να καλεστεί σε υποχρεωτική λήψη DNA εάν και εφόσον βρεθεί στον ίδιο χώρο ένα άλλο δείγμα DNA που «πιθανώς συνδέεται με άλλες ενέργειες».

Οι σύντροφοι, παρά την απόπειρα τρομοκράτησης τους από το κράτος, έχουν αρνηθεί τη λήψη του γενετικού τους υλικού με κίνδυνο τη σύλληψή τους, ενώ παράλληλα έχουν προσφύγει δικαστικά ενάντια στην απόφαση. Την ίδια στιγμή, ένα κίνημα αλληλεγγύης με κεντρικό μέρος του τη συνέλευση ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δράσεις εντός και εκτός των σχολών, συνδέοντας πρακτικά τον αντικατασταλτικό αγώνα με τη διεκδίκηση των πανεπιστημιακών χώρων, ως χώρων αγώνα. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων μας, γιατί στέκεται ανάχωμα στη γενίκευση της κατασταλτικής πρακτικής της υποχρεωτικής λήψης DNA.

Εμείς από την μεριά μας, ως Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών, όντας κάτω από το στενό κλοιό της καταστολής και αναμένοντας την εισβολή του κράτους κυρίως στο 1ο μπλοκ, όπου Δήμος Αθηναίων, Περιφέρεια και «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.» επιδιώκουν τη βίαιη έξωση των κατοίκων, τη λεηλασία και τη διαμόρφωση του σε μουσείο προσφυγιάς -λες και την ίδια στιγμή, τα σπίτια δεν κατοικούνται από πρόσφυγες-στεκόμαστε με όσες δυνάμεις μπορούμε στο πλάι των συντρόφων κάνοντας τα αιτήματα τους δικά μας και συνεχίζοντας μαζί με το υπόλοιπο κίνημα τη διεκδίκηση των κοινών μας χώρων αγώνα. Παράλληλα ενδυναμώνουμε την κοινότητα μας, συγκροτούμε κάθε είδους δομές, και προετοιμαζόμαστε για την επικείμενη καταστολή μας, καλώντας ταυτόχρονα το κίνημα να στηρίξει το σχεδιασμό μας και ουσιαστικά το έδαφός μας, ως έναν ακόμα απελευθερωμένο χώρο αγώνα, ως κατάληψη και ως μια αυτοοργανωμένη προλεταριακή-πολυεθνική γειτονιά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠ

ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΟΥΝ ΧΏΡΟΙ ΑΓΩΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 14 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΛΗΨΗΣ DNA

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΕΩΝ 25/10-31/10

https://athens.indymedia.org/post/1614504/

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 26/10 12:30 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

https://twitter.com/Prosfygika

sykaexpro.squaext@riseupex.net

κάλεσμα : Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών Λ.Αλεξάνδρας


1 2 3 4 5 6

Πορεία ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA

ΤΡΙΤΗ 26/10 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12:30

Τις προηγούμενες μέρες σύντροφοι άρχισαν να λαμβάνουν κλήσεις για λήψη γενετικού υλικού και ανάλυση DNA. Η υπόθεση αυτή, αφορά συντρόφους που συμμετείχαν στην κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ στις 13/11/2020. Οι 25 συντρόφισσες και σύντροφοι που κατέλαβαν τον χώρο τότε, διεκδικούσαν το να μείνει το ίδρυμα ανοικτό για την επέτειο της 17 Νοέμβρη, κόντρα στην προκλητική απαγόρευση που έχει βγάλει, εν ήδη διατάγματος, ο πρώην υπουργός ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοΐδης. Με κοινή απόφαση της διοίκησης του ΕΜΠ και της ΕΛΑΣ, η κατάληψη εκκενώθηκε και τα συντρόφια που συνελήφθησαν αντιμετωπίζουν πλημελληματικές κατηγορίες. Οι μπάτσοι ισχυρίζονται ότι μείγμα DNA που βρέθηκε στην πρυτανεία, ταιριάζει με ένα μείγμα άγνωστου άνδρα που βρέθηκε έξι χρόνια πριν, σε ένα κομμάτι χαρτί με αίμα στα Εξάρχεια, έπειτα από συγκρούσεις που έγιναν με ομάδα ΔΕΛΤΑ που βρισκόταν στην περιοχή.

Ερχόμαστε αντιμέτωποι λοιπόν με άλλο ένα κακογραμμένο σενάριο της ΕΛΑΣ. Το μίγμα DNA των συντρόφων βρίσκεται πάνω σε κινητά αντικείμενα (άδεια μπουκάλια), ενώ αυτό του άγνωστου άνδρα σε πεσμένο χαρτί στον δρόμο, έπειτα από μαζικές συγκρούσεις με την αστυνομία. Ακόμη, οι περισσότεροι από τους συντρόφους που καλούνται τώρα να δώσουν DNA, το 2014 ήταν ανήλικοι και με μικρή έως ανύπαρκτη σχέση με το κίνημα. Ως προς την παράτυπη χρήση του ίδιου του DNA ως μοναδικού στοιχείου από την αστυνομία, για να εμπλέξει ή και να καταδικάσει αγωνιστές σε υποθέσεις κατά το δοκούν, το χουμε ξαναδεί σε πλήθος υποθέσεων. Και προφανώς, δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία, φορά που οι μπάτσοι προσπαθούν να πάρουν DNA από άτομα χωρίς την συγκατάθεσή τους. Είναι όμως η πρώτη φορά που το κάνουν σε συντρόφους που δεν έχουν κάποια κατηγορία να τους βαραίνει.

Η χρονική συγκυρία που το κράτος επιλέγει να στοχοποιήσει αγωνιστές που είναι ενεργοί και στο φοιτητικό κίνημα δεν μας προκαλεί εντύπωση. Οι μάχες που δόθηκαν για να μείνει ανοικτό το πολυτεχνείο το τριήμερο της 17 Νοέμβρη, καθώς και ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο και την πανεπιστημιακή αστυνομία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ήταν από τις λίγες στιγμές που μέρη του κινήματος βγήκαν στο προσκήνιο κατά την διάρκεια της δεύτερης καραντίνας. Θυμόμαστε όλοι και όλες άλλωστε τον παροξυσμό κυβέρνησης και μίντια με αφορμή την δράση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, που οδήγησε σε μαζικές άρσεις απορρήτου σε πλήθος συντρόφων και συντροφισσών, με στόχο το να βρεθούν στοιχεία που να εμπλέξουν κόσμο στην υπόθεση αυτή.

Παρόλα αυτά, για εμάς η παρούσα υπόθεση δεν είναι μόνο μια επίθεση στο φοιτητικό κίνημα, αλλά ευρύτερα στον κόσμο του αγώνα. Είναι σαφές πως το κράτος θωρακίζεται κατασταλτικά, για να διαχειριστεί την παρατεταμένη οικονομική κρίση, η οποία εντείνεται και λόγω της πανδημίας. Η λήψη DNA σαρωτικά από αγωνιστές και αγωνίστριες είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς δίνει την δυνατότητα στους μπάτσους να δημιουργούν διευρυμένες βάσεις δεδομένων με δείγματα DNA. Οι βάσεις αυτές αποτελούν πολύτιμο κατασταλτικό εργαλείο καθώς κρατούν συντρόφους και συντρόφισσες σε ομηρία, χρησιμοποιούνται για να εντείνουν ένα κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας στο κίνημα και, σε δεύτερο χρόνο, μπορούν να χρησιμοποιούν για να δημιουργούν υποθέσεις και να μπλέκουν κόσμο σε αυτές.

Η υπόθεση αυτή είναι άλλο ένα αναβαθμισμένο χτύπημα στο κίνημα, το οποίο και είναι ανάγκη να απαντηθεί άμεσα. Ως προς τους συντρόφους, που αρνήθηκαν να παρουσιαστούν για να δώσουν το DNA, με αποτέλεσμα να μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσαχθούν βιαίως στην ΓΑΔΑ, η στήριξή μας στην απόφασή τους και η αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους είναι δεδομένη.

Κανένας μόνος - καμία μόνη στα χέρια του κράτους!

Κάτω τα ξερά σας από τις/τους αγωνίστριες/αγωνιστές!

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85849/


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα στην πορεία, ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA από τους 14 καταληψίες της πρυτανείας του ΕΜΠ


Τρίτη 26.10 στις 12:30 στα Προπύλαια

Τον τελευταίο καιρό, το κράτος και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί μας υπενθυμίζουν με τον πιο έκδηλο τρόπο ότι ποτέ δεν ξεχνάνε, και διαρκώς επαγρυπνούν οργανώνοντας και στήνοντας νέες επιθέσεις απέναντι σε αγωνιστές/ριες. Οι κρατικές μεθοδεύσεις και σκευωρίες, ολοένα και πληθαίνουν, δημιουργώντας έτσι έναν κατασταλτικό και τρομοκρατικό κλοιό γύρω από συντρόφους/ισσες, κατειλημμένους χώρους αγώνα, πολιτικές οργανώσεις, αλλά και γενικότερα γύρω από οποιαδήποτε εστία αντίστασης.Πρόσφατα έχουμε γίνει μάρτυρες, αρκετών προσπαθειών, ευθείας επίθεσης σε διαφόρες αγωνιστικές δυνάμεις.
Είτε αυτές είναι με το δικαστικό πανηγύρι που οδήγησε στην καταδίκη του Β. Σταθόπουλου, είτε η σκευωρία ενάντια στους δύο συντρόφους του Ρουβίκωνα, αλλά μέχρι και τα πιο πρόσφατα, οι υποθέσεις των συντρόφων Χ.Μ. και Κώστα Κ., και βεβαίως των 14 συντρόφων/καταληψιών, που καλούνται για υποχρεωτική λήψη DNA.
Στις 13/11/2020 εκκενώνεται η Πρυτανεία Εμπ, αφότου σύντροφοι/ισσες είχαν προχωρήσει στην κατάληψή της με πρόταγμα το άνοιγμα του Πολυτεχνείου για την επέτειο της 17 Νοέμβρη, όταν εκείνη την περίοδο εν μέσω lockdown και με πρόσχημα τον covid-19, η κυβέρνηση ανακοίνωνε απαγορεύσεις συναθροίσεων, στοχοποιώντας προφανώς οποιαδήποτε κινηματική και αγωνιστική διαδικασία.
Τώρα, οι 13 σύντροφοι συν ένας ακόμα, μη συλληφθείς του οποίου όμως τα αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν μέσα στην κατάληψη, καλούνται σε υποχρεωτική λήψη DNA. Μάλιστα, στην κλήση του τελευταίου αναφέρεται ότι υπάρχει ταύτιση μεταξύ γενετικού υλικού που βρέθηκε εντός της κατάληψης και δείγματος DNA που βρέθηκαε στα Εξάρχεια, έπειτα από συγκρούσεις που συνέβησαν το 2014!
Η τακτική αυτή των στημένων διώξεων από πλευράς κράτους και των μπάτσων του είναι γνωστή από παλιά. Τώρα, όμως, χρησιμοποιούν νέα μέσα, με αιχμή του δόρατος την λήψη δείγματος DNA και την κατασταλτική χρήση του. Κάτι δηλαδή που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν κυρίως για υποθέσεις ένοπλου αγώνα, τώρα επεκτείνεται και σε άλλα πεδία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με το κράτος. Η υποχρεωτική λήψη DNA από αγωνιστές και αγωνίστριες δεν αποτελεί ένα απλό νομικό εργαλείο στα χέρια του κράτους, αλλά ένα μέσο τρομοκράτισης και δημιουργίας μιας συνθήκης διαρκούς ομηρίας, μιας και ανά πάσα στιγμή, μπάτσοι και δικαστές θα μπορούν βάσει ενδείξεων και λογικών και νομικών ακροβασιών (όπως και σε αυτήν την περίπτωση) να προχωρούν σε διώξεις αγωνιστών/ριών, απλά και μόνο καταφεύγοντας σε βάσεις δεδομένων με DNA.
Καταλαβαίνουμε πολύ καλά οτί αυτή η χρονική περίοδος, κατά την οποία στοχοποιούνται αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος δεν είναι τυχαία. Είναι η περίοδος μετά τους αγώνες που δόθηκαν ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο και την εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είναι η περίοδος κατά την οποία, μετά από μια τακτική υπαναχώρησης, η κυβέρνηση επιστρέφει εκδικούμενη προηγούμενες αντιστάσεις, αλλά και απειλώντας οποιονδήποτε και οποιαδήποτε θελήσει να αγωνιστεί στο μέλλον.

Αυτό το κρατικό χτύπημα πρέπει να απαντηθεί άμεσα, προτού διευρυνθεί και δημιουργήσει άλλη μια νέα κανονικότητα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα των συντρόφων απέναντι στην κρατική τρομοκρατία, οι αγώνες μας θα συνεχιστούν.

ΚΑΜΊΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ΛΉΨΗ DNA ΑΠΟ ΤΟΥΣ 14 ΚΑΤΑΛΗΨΊΕΣ

ΚΆΤΩ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΌΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΌΦΙΣΣΕΣ ΜΑΣ

Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/5311