Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 στις 11.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία

Η "πρωτοβουλία υγειονομικών Θεσσαλονίκης ενάντια στους αποκλεισμούς"
συμμετέχει στην πανυγειονομική απεργία,
Πέμπτη 21 Οκτώβρη 2021,
και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΥΠΕ στην Αριστοτέλους στις 11π.μ.


1 2 3 4

Οι κοινοί αγώνες εργαζομένων και εξυπηρετούμενων της περίθαλψης,
ενάντια στις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς,
για την υλικοτεχνική στήριξη της περίθαλψης,
ενάντια στις εργασιακές σχέσεις λάστιχο,
ενάντια στις αναστολές της υποχρεωτικότητας,
ενάντια στις εργολαβίες,
δεν είναι παρά κομμάτι του αγώνα για την καταστροφή του κόσμου του ανταγωνισμού και της κυριαρχίας.

Στηρίζουμε το κάλεσμα της "πρωτοβουλίας υγειονομικών Θεσσαλονίκης ενάντια στους αποκλεισμούς"
για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΥΠΕ στην Αριστοτέλους στις 11π.μ. την Πέμπτη 21 Οκτώβρη 2021,
ημέρα πανυγειονομικής απεργίας.

Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Άνω Πόλης

anopoli.espivblogs.net


1 2 3 4

Στήριξη της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη ΔΥΠΕ

Εδώ και δύο χρόνια ζούμε μέσα στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που κήρυξε το κράτος με πρόσχημα την υγειονομική κρίση. Η προπαγάνδα, η λογοκρισία και η καταστολή επιστρατεύτηκαν από την πρώτη στιγμή για να χτιστεί το κρατικό αφήγημα έντεχνα πάνω στο δόγμα της ατομικής ευθύνης. Ο εμβολιασμός παρουσιάζεται τώρα ως εθνικό και κοινωνικό καθήκον και η μη συμμόρφωση συνεπάγεται την έμμεση μείωση μισθού (με τα απανωτά υποχρεωτικά τεστ) και τον αποκλεισμό από την εργασία, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την κατανάλωση, τις μετακινήσεις και πάει λέγοντας.
Μέρα με τη μέρα, βήμα-βήμα χτίζεται έντεχνα ένα πλέγμα απαγορεύσεων και διαχωρισμών που «εμβολιάζει» τις κοινωνίες με τακτικές ενός νέου ολοκληρωτισμού, του υγειονομικού. Μέσα στον τεχνητό διχασμό των κοινωνιών, ήρθε η στιγμή που καθένας και καθεμία οφείλει να πάρει θέση.

Kοινοί αγώνες εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων ενάντια:
- στον άμεσο ή έμμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό
- στα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων
- στις απολύσεις και αναστολές των εργαζομένων που αρνούνται την επιβολή ιατρικών πράξεων
- στα προνόμια, τους εκβιασμούς και τους διαχωρισμούς
- στην επιτήρηση της υγείας και της ζωής μας.

Στηρίζουμε και θα συμμετάσχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλεί η "Πρωτοβουλία υγειονομικών Θεσσαλονίκης ενάντια στους αποκλεισμούς" στη 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης (Αριστοτέλους 16), την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στις 11.00

Συνέλευση Ενάντια στο Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης

https://seskea.noblogs.org/

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Οκτωβρίου 17h


1 2 3 4

Είμαστε τα αναλώσιμα της περίθαλψης.

Κυκλικά ωράρια και 24ωρες εφημερίες, 50 ώρες δουλειά την εβδομάδα επί 30 και 40 έτη, με την εργασιακή ένταση να διαλύει ακόμα και τον χρόνο ανάπαυσης, με σμπαραλιασμένες προσωπικές ζωές, με όλα τα μεταδοτικά νοσήματα, όλες τις γρίπες και τις γαστρεντερίτιδες, όλες τις επιδημίες να μεταδίδονται σε εμάς και τις οικογένειές μας, με την κατάθλιψη και το burnout καθημερινούς συντρόφους - "επαγγελματικές νόσους"… Μας λένε ότι είμαστε λειτουργοί (για να μην πάρουν ούτε ένα μέτρο προστασίας) εμείς όμως νοιώθουμε τι πραγματικά είμαστε: τα αναλώσιμα της περίθαλψης!

Είμαστε εμείς που περάσαμε στα πρώτα στάδια βάρδιες COVID με μια στολή λούτσα στον ιδρώτα, που δεν πίναμε νερό γιατί για να κατουρήσεις χρειαζόσουν άλλη στολή την οποία δε σου δίνανε, που κολλήσαμε αρωστήσαμε βαριά και πεθάναμε… Είμαστε εμείς που με συμβάσεις 3μηνες ή 6μηνες ή 2ετούς και με άλλοτε άλλη εκπαίδευση κληθήκαμε να καλύψουμε τα κενά ενός συστήματος που βαφτίζει τις κλίνες ανάλογα με τις ανάγκες και όχι με τις πραγματικές δυνατότητες, που είδαμε τα ψυχιατρεία να μετατρέπονται σε κλειστού τύπου φυλακές, τους αποκλεισμούς να γιγαντώνονται για τους συνήθεις υπόπτους (πρόσφυγες/μετανάστες, Ρομά, γυναίκες, οικονομικά ασθενέστεροι κλπ) και να επεκτείνονται και στους χρόνιους πάσχοντες με το κλείσιμο των εξωτερικών ιατρείων, που είδαμε τις δομές Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης να μετατρέπονται αποκλειστικά σε εμβολιαστικά κέντρα και ιατρικής από το τηλέφωνο… Είμαστε εμείς που βλέπουμε τους ασθενείς να σμπαραλιάζονται χωρίς προσωπικό να τους φροντίσει μιας και διορίζουν μόνο χωροφύλακες, ! Είμαστε τα αναλώσιμα της περίθαλψης, στα νοσοκομεία θανατοκομεία, στα νοσοκομεία με ανύπαρκτο προσωπικό για να αντιμετωπίσει ακόμα και την κανονική λειτουργία, νοσοκομεία κέντρα διασποράς χωρίς σοβαρό διαχωρισμό νοσούντων μη νοσούντων, με ελάχιστα έως ανύπαρκτα μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς δωρεάν τεστ για όλο το προσωπικό (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους), χωρίς καραντίνες για το εμβολιασμένο προσωπικό μετά από στενή επαφή με κρούσμα, σε καθεστώς υπερκόπωσης, με τις διοικήσεις να δηλώνουν χωρίς ντροπή ότι στόχος του εμβολιασμού είναι να μη λείψει με αναρρωτικές άδειες προσωπικό ανεξάρτητα, προφανώς, αν μεταδίδει ή όχι!

Αλήθεια ποιος από αυτούς νοιάστηκε για τη μετάδοση; Στα λεωφορεία δεν κολλάει, στους υπόλοιπους χώρους δουλειάς δεν κολλάει, στα σχολεία δεν κολλάει, μόνο ο ανεμβολίαστος υγειονομικός όλους τους κολλάει;

Ως πότε θα είμαστε εύκολα διαχειρίσιμοι;

Πουλάμε, υποτίθεται, την εργατική μας δύναμη, για ένα κομμάτι ψωμί, αυτοί όμως αγοράζουν στην ίδια συσκευασία και τη ζωή μας! Και όταν τολμήσαμε να επιλέξουμε για το αν θα εμβολιαστούμε ή όχι τους βρήκαμε απέναντι όλους! Όχι! Στην υγεία μας δεν πρέπει να έχουμε λόγο, όπως και στη δουλειά μας δεν έχουμε λόγο, όπως και στα μέσα προστασίας δεν μπορούμε να έχουμε λόγο. Η απόφασή μας θα παρθεί με την αναστολή μισθού σαν περίστροφο στην πλάτη μας, για άλλη μια φορά σαν τους φαντάρους στα χαρακώματα στον πόλεμο!

Δεν είναι ο εμβολιασμός, δεν είναι τα μέσα προστασίας, δεν είναι τα κυκλικά ωράρια, δεν είναι οι εφημερίες του τρόμου, δεν είναι οι καθηγητάδες που βλέπουν την covid-19 από τα γραφεία τους, ούτε η διάλυση του ΕΣΥ με τις ΣΔΙΤ και την εκβιαστική στροφή στην ιδιωτική περίθαλψη, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και ο εμπαιγμός με τις υποσχέσεις για ένταξη στα ΒΑΕ, δεν είναι το τσαλαπάτημα από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς, δεν είναι όλοι αυτοί που βρήκαν άλλη μία ευκαιρία να υψώσουν θρησκευτικά και εθνικά λάβαρα για να κάνουν τη δουλειά τους!

Είναι η ζωή μας που την έκαναν να περνάει έξω από εμάς και εναντίον μας.

Θα λογαριαστούμε.

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στη βιομηχανία της υγείας - healthworkes

healthworkers.wordpress.com