Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 στις 19.00

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Κατ' εντολή" & κουβέντα-ενημέρωση για τις εξελίξεις της υπόθεσης

Κατ' εντολή! Ο αγώνας στο εδώλιο.

Ένα ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χουρδάρη, για τις ναρκομαφίες στα Εξάρχεια, τη δολοφονία ενός εμπόρου ουσιών και τη δίωξη κατά του Νίκου Ματαράγκα και του Γιώργου Καλαϊτζίδη.

Σύνοψη:

Οδός Θεμιστοκλέους, αριθμός 88. Στις 7 Ιουνίου του 2016 πέφτει νεκρός από σφαίρες αγνώστων ένας διακινητής ναρκωτικών, γνωστός ως «Χαμπίμπι». Ενώ οι διαρροές της ΕΛ.ΑΣ και τα Μέσα Ενημέρωσης «δείχνουν» προς την εκδοχή του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ συμμοριών, τέσσερα χρόνια μετά, οι έρευνες, ξαφνικά, στρέφονται προς τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Στο στόχαστρο των Αρχών μπαίνουν ο Νίκος Ματαράγκας και ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Το ντοκιμαντέρ «Κατ' Εντολή», μέσα από συνεντεύξεις, επιχειρεί να διερευνήσει το φαινόμενο της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και τα Εξάρχεια από τη δεκαετία του '80 και έπειτα, τον (πραγματικό) ρόλο των διωκτικών Αρχών, αλλά και τις εκδικητικές διώξεις ανθρώπων που το μόνο τους «αδίκημα» ήταν ο αγώνας.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει κουβέντα-ενημέρωση για τις εξελίξεις της υπόθεσης με τα διωκόμενα μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», Γιώργο Καλαΐτζίδη και Νίκο Ματαράγκα καθώς και τους συνηγόρους υπεράσπισης τους Άννυ Παπαρούσου και Κώστα Παπαδάκη.

πηγή : https://www.facebook.com/events/1288166074967…