Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 στις 17.00

Κάλεσμα σε Ανοιχτή Συνέλευση Πολυτεχνείου

post image

Επιστρέφοντας στις σχολές των Σεπτέμβρη ηρθαμε αντιμέτωποι/ες με μια ακόμα πιο δυστοπική "κανονικότητα" που ήρθε για να μας επιβληθεί. Μπορεί το υπουργείο την περσινή χρονιά να πάγωσε φαινομενικά για ένα διάστημα την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας προς το παρόν, όμως το κράτος έχει επιστρατεύσει νέους τρόπους να καταστείλει τα κινηματα μέσα αλλά και έξω από τις σχολές πάντα με την ευγενική συνδρομή των ρουφιάνων του.

Μόλις στις αρχές του προηγούμενου μήνα 14 σύντροφοι και αγωνιζόμενοι φοιτητές, καταληψίες της πρυτανείας του ΕΜΠ [που στις 13/11/20 εκκενώθηκε με εντολή του πρύτανη Ανδρέα Μπουντουβή] άρχισαν σταδιακά να δέχονται κλήσεις για υποχρεωτική λήψη DNA. Ο λόγος? Με βάση του ισχυρισμούς της κρατικής ασφάλειας δείγμα DNA που βρέθηκε σε μη παράνομο-κινητο αντικείμενο το 2020 στην πρυτανεία (μπουκάλι μπύρας) ταιριάζει με δείγμα σε επίσης μη παράνομο-κινητό αντικείμενο, ένα χαρτί με καταστερυθρους λεκέδες που βρέθηκε σε ενα πεζοδρόμιο στα Εξάρχεια το 2014. Πρόκειται για άλλη μια υπόθεση σκευωρία της ΕΛΑΣ αφού τα γεγονότα απέχουν μεταξύ τους 6 χρόνια και οι περισσότεροι ήταν ανήλικοι και ζούσαν σε άλλες πόλεις.

Από την άλλη αντικρύσαμε ιδιωτικές εταιρείες seciurity να κάνουν πόρτα σε σχολές ελέγχοντας με όρους face-control πιστοποιητικά και τεστ προκειμένου να επιτρέψουν ή οχι σε κόσμο να εισέλθει.

Το πρωί της Παρασκευής μπάτσοι εισέβαλαν για μια ακόμα φορά στην Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου.

Με το όλο το ΕΜΠ κλειστό λόγω καιρικών συνθηκών και τη κοσμητεία της ΣΕΜΦΕ να έχει από μέρες βγάλει ανακοίνωση ότι αναστέλλει τη λειτουργία της σχολής σε παραδειγματισμό και ένδειξη διαμαρτυρίας λόγω "αντιακαδημαϊκής συμπεριφοράς μειοψηφίας" (αναφερόμενη σε σχήμα ΕΑΑΚ) για εκδίωξη των ελεγκτών πιστοποιητικού, πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης την ώρα που είχε υποδοχή πρωτοετών η κοσμητεία και την πρόσληψη συνεργείου για την ανοικοδόμηση του στεκιού τους. Με αφορμή το εξωτερικό συνεργειο ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ Κουρκουλής κατέθεσε στο ΑΤ Ζωγράφου, ζητώντας να παρέμβουν άμεσα για το ζητημα. Έτσι μεταξύ άλλων, δυνάμεις ΟΠΚΕ και ασφαλίτες έκαναν την εμφάνιση τους μέσα στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, τραμπουκίζοντας και ακολουθώντας διερχόμενο κόσμο. Τσακώθηκαν λίγο με τα μπετά του πολιτικού χώρου και αποχώρησαν.

Ολοι/ες στην Ανοιχτή Συνέλευση Πολυτεχνείου Πεμπτη 21/10 στις 17:00 στην κεντρική πλατεία της Πολυτεχνειούπολης, Ζωγράφου

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΗ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1614799/