Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 στις 19.00

Κάλεσμα σε συζήτηση για οργάνωση αντιφασιστικής διαδήλωσης

Κάλεσμα σε συζήτηση για οργάνωση αντιφασιστικής διαδήλωσης απέναντι στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει

Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε δομική κρίση που επιταχύνθηκε ακόμη περισσότερο με την πανδημία του COVID-19.

Ελληνογαλλική συμφωνία, συμφωνία για αμερικανικές βάσεις, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και νέο επί της ουσίας «μνημόνιο», κατάργηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών, γιγάντωση της ανεργίας, η ακρίβεια ακουμπάει κάθε πτυχή της καθημερινότητας για τον εργαζόμενο λαό και την κοινωνία που βρίσκεται σε αφαίμαξη.

Η λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια θεριεύουν, η ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας θα πέσει ακόμη περισσότερο.

Το σύστημα παίζει ξανά το όπλο του φασισμού, της άριστης εφεδρείας του για να εγκολπώσει την λαϊκή δυσαρέσκεια σε βολικούς για το σύστημα δρόμους και τροφοδοτεί την ανάπτυξη και συγκρότηση των φασιστικών-παρακρατικών μηχανισμών που είναι ο επιχειρησιακός-παράνομος-κατασταλτικός βραχίονας των φασιστών με κουστούμια της ΝΔ και της ευρύτερης φασιστικοποίησης του συστήματος που εκφράζεται στον σκληρό κατασταλτικό πυρήνα- δικαιοσύνη- αστυνομία.

Η όσμωση του φασιστικού-παρακράτους στο βολικό για το σύστημα σκοταδιστικό - αντιεμβολιαστικό κίνημα, οι επιθέσεις με Πανελλαδική εμβέλεια σε Εύοσμο, Θεσσαλονίκη και Νέο Ηράκλειο, η αποφυλάκιση του Πατέλη που αποδεικνύει πως ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο και όχι στις αίθουσες των αστικών δικαστηρίων, η θεωρία των 2 άκρων που καλύπτει τη δολοφονική δράση των νεοναζί-φασιστών και στέκεται απέναντι στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες και ευρύτερα το ανταγωνιστικό κίνημα είναι μόνο η αρχή αυτής της νέας κατάστασης.

Θεωρούμε πως ο πλατύς, μετωπικός,δυναμικός και μαχητικός αντιφασιστικός αγώνας που στέκεται απέναντι τόσο στην φασιστική θεσμική-κρατική και παρακρατική τρομοκρατία όσο και στο σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό πρέπει να βγει στο προσκήνιο, να αγκαλιάσει κάθε γειτονιά, κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κοινωνικό πεδίο και να αντιπαρατεθεί πολιτικά και υλικά με ένστολους και παρακρατικούς νεοναζί - φασίστες.

Εκτιμούμε πως ένα από τα κυρίαρχα κύτταρα ανάπτυξης και δικτύωσης του αγώνα αποτελεί το μητροπολιτικό πεδίο της γειτονιάς, οφείλουμε να στήσουμε ανάχωμα τοπικά απέναντι στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει. Να προσεγγίσουμε τα σχολεία και τους νεολαίους μαθητές,να συγκροτήσουμε όρους να ανακόψουμε σε τοπικό επίπεδο κάθε απόπειρα φασιστικής παλινόρθωσης.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των γειτονιών του Γκύζη-Πολυγώνου, των Αμπελοκήπων και της Πανόρμου, αντιφασίστες/στριες, κομμουνιστές/στριες, αναρχικούς/ες, αγωνιστές/στριες, συλλογικότητες γειτονιάς και αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανωμένες δυνάμεις του κινήματος για να συγκροτηθεί μια πλατιά-μετωπική-δυναμική και οργανωμένη αντιφασιστική διαδήλωση στις γειτονιές μας απέναντι στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Τρίτη 26 Οκτώβρη 19:00 Ανοιχτή Συζήτηση Πάρκο Ευελπίδων

[Ιωάννου Σούτσου και Κυπριανού Γκύζη]

ΕΙΣΤΕ Η ΣΑΠΙΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ-ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΤΟΤΕ ΧΙΤΕΣ ΤΩΡΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ- ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ-ΞΑΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

mail: ilekextra.aposextolou@prexotonmailex.com

blog: ilektraapostolou.wordpress.com

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Οκτωβρίου 01h