Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 στις 17.00

Συγκέντρωση για την κρατική δολοφονία στο Πέραμα

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Σε μια γειτονιά όπως το Πέραμα που γνωρίζει καλά για δεκαετίες, τις εργατικές δολοφονίες μέσα στα κάτεργα των εφοπλιστών της Ν/Ε ζώνης, οι κρατικές σφαίρες, δολοφονώντας ένα άοπλο παιδί, μετέφεραν πλέον τον πόλεμο έξω από τις αυλές των σπιτιών της συνοικίας Νεόκτιστα, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα καζάνια του θανάτου.

Το βράδυ της Παρασκευής 22 Οκτώβρη, μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε στη Θηβών κι έμελλε να καταλήξει στο Πέραμα, οι μπάτσοι δολοφόνησαν έναν 20χρονο ρομά και τραυμάτισαν σοβαρά έναν 16χρονο, έπειτα από βολές κατά ριπάς. Οι σερίφηδες του κάθε Θεοδωρικάκου δε δίστασαν να αδειάσουν τα όπλα τους ανάμεσα σε αυλές κι ήταν καθαρά θέμα τύχης που δε δέχτηκαν σφαίρες οι οικογένειες των γύρω σπιτιών.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση δεν αποτελεί αιφνίδιο γεγονός, αλλά εντάσσεται σε μια ακολουθία περιστατικών κλιμάκωσης της βίας του κράτους σε όποιον/α δε συμμορφώνεται με τις προσταγές του δόγματος που προσδιορίζει τι είναι «παραβατικό» και τι όχι.

Η τρέχουσα γραμμή «μηδενικής ανοχής» στις καταδιώξεις δεν είναι απομονωμένο κομμάτι της συνολικής καταστολής από το κράτος, αλλά συναντά την κοινωνία σε μια περίοδο που κηρύσσεται παράνομο οτιδήποτε ξεφεύγει του ελέγχου και της επιτήρησης, από τις διαδηλώσεις και τις απεργίες, μέχρι και την κυκλοφορία στον δημόσιο χώρο και την αυτοδιάθεση των σωμάτων μας. Η ολοένα εντεινόμενη «ποινικοποίηση» των ζωών μας κι η νομιμοποίηση των κρατικών δολοφονιών, δε θα σταματήσει πουθενά, αλλά θα έχει συνέχεια σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, αν δεν την ανακόψουμε εμείς.

Εδώ, έχουμε να πούμε πως «σεσημασμένοι» είναι οι διωκτικές αρχές κι οι δικαστικοί μηχανισμοί, μαζί με τους συνενόχους των media που συγκαλύπτουν πληρωμένους δολοφόνους. Ένα κράτος που ξεπλένει παιδεραστές, είναι το ίδιο που δολοφονεί κι εξαφανίζει την παιδικότητα της ζωής κι εν τέλει, την ίδια τη ζωή.

Η ζωή όμως αναγεννιέται και βρίσκει το δρόμο της εκεί όπου υπάρχουν αντιστάσεις μέσα από την αλληλεγγύη και την εξέγερση, σε ό, τι γκρεμίζει τη δυστοπία κράτους και κεφαλαίου.

Αντιτάσσουμε τη θέλησή μας για αγώνα κι ελευθερία, ξεπερνώντας όλους τους κοινωνικούς διαχωρισμούς.

Είμαστε σε σύγκρουση με τις δημοκρατικές αυταπάτες και το κράτος-δολοφόνο.

ΖΩΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Καλούμε σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, Κυριακή 24 Οκτώβρη, στις 17.00 (843 από ΗΣΑΠ Πειραιά, 841 & 842 από σταθμούς μετρό Νίκαιας & Κορυδαλλού αντίστοιχα)

Αναρχική Ομάδα Περάματος

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85865/