Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 στις 11.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις συλληφθείσες/συλληφθέντες

ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΠΑΙΔΙ - Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Το βράδυ της Παρασκευής 22/10 τρεις νεαροί, επιβαίνοντες σε κλεμμένο όχημα, άοπλοι ωστόσο προσπάθησαν να διαφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο. Επτά άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έριξαν πάνω τους 40 περίπου σφαίρες, δολοφονώντας εν ψυχρώ τον 20χρονο οδηγό και τραματίζοντας έναν 16χρονο που επέβαινε στο αυτοκίνητο, ενώ ένας τρίτος ανήλικος κατάφερε να διαφύγει. Ξεκίνησε λοιπόν αμέσως η προπαγανδιστική εκστρατεία συγκάλυψης από τα ΜΜΕ, αναφέροντας τη δολοφονία ως συμπλοκή και παρουσιάζοντας τους ένστολους δολοφόνους να βρίσκονται σε άμυνα και τραυματισμένοι. Επιβεβαιώθηκε αργότερα από βίντεο ότι δεν υπήρξε καμία συμπλοκή και οι μπάτσοι απλά άδειασαν τα όπλα τους στο διερχόμενο αυτοκίνητο χωρίς να δεχτούν πυρά και πως δεν υπήρξε κανένας μπάτσος τραυματίας.

Λίγες ώρες αργότερα δημοσιοποιήθηκε πως η ομάδα της ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσε την καταδίωξη του αυτοκινήτου με τους 3 νεαρούς, είχε λάβει εντολή από το κέντρο να σταματήσει. Μετά την επιβεβαίωση ότι δεν υπήρξε συμπλοκή κι ότι ο 20χρονος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ ήταν άοπλος, μιας και τα βίντεο από κόσμο που απλά κατέγραψε το περιστατικό είχαν αρχίσει να διαρρέουν στα social media, άρχισε να αναγράφεται σε όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι ο νεκρός είναι Ρομά, σεσημασμένος για άλλα αδικήματα και ότι, όντας εγκλωβισμένος κάνοντας με το αυτοκίνητο όπισθεν, επιχείρησε τον εμβολισμό των αστυνομικών, προκειμένου να κατευθυνθεί η κοινή γνώμη προς την υπεράσπιση των μπάτσων δολοφόνων.

Το βράδυ του Σαββάτου, καλέστηκε στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στην Καμάρα ενάντια στην κρατική δολοφονία, την οποία τα ΜΑΤ χτύπησαν άγρια, κατορθώνοντας να συλλάβουν 4 διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και συντρόφισσα μας, μέλος του τοπικού συντονισμού.

Τον τελευταίο καιρό έχουν καταγραφεί πολλά αντίστοιχα περιστατικά πυροβολισμών απέναντι σε ανθρώπους που δεν σταματούν σε αστυνομικό έλεγχο (Τρίκαλα, οδός Μάρνης κ.α), η πληθώρα των οποίων καταδεικνύει το πλέον προφανές, ότι δηλαδή οι πρακτικές των μπάτσων δεν αποτελούν ούτε μεμονωμένα περιστατικά ούτε μια παρεκτροπή από τη δημοκρατική ομαλότητα, αλλά οργανικό κομμάτι του κράτους και της δημοκρατίας για την καταστολή των αγώνων και των αντιστάσεων με οποιοδήποτε κόστος.

Μέσα στο διάστημα της πανδημίας του covid-19 και της υγειονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, το κράτος ανάμεσα στην πιλογή της ανασυγκρότησης του με όρους πρόνοιας και την αντίστοιχη με όρους καταστολής επέλεξε χωρίς καμία σκέψη το δεύτερο γιατί η κοινωνική πρόνοια θεωρείται μια παρωχημένη παραχώρηση που αναγκάστηκε να κάνει ο καπιταλισμός σε ένα προηγούμενο στάδιο. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός δεν χρειάζεται -και δεν μπορεί- να υποσχεθεί τίποτε. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ήδη μετράει χιλιάδες θανάτους υπό τη διακυβέρνησή της επιχειρεί ακόμα μία φορά να αξιοποιήσει την πανδημία ως εργαλείο αντικοινωνικής επιβολής. Άλλωστε η εντεινόμενη παρουσία της αστυνομίας σε όλα τα πεδία του δημόσιου χώρου και της κοινωνικής ζωής καταδεικνύει ότι ο μισθοφορικός στρατός κατοχής του κράτους αναβαθμίζεται σε ολοκληρωτική και πανταχού παρούσα μονάδα επιβολής της στυγνής εξουσίας του κράτους και των αφεντικών. Παράλληλα, δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι παρά την αναβάθμιση της αστυνομίας σε πολιτικό βραχίονα που παίζει κομβικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και των κοινωνικών αναταραχών, οι ίδιοι οι μπάτσοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σα συμμορία με κυρίαρχο σκοπό τους το ξύλο, το βασανισμό και τον εξευτελισμό όσων αντιστέκονται στην κρατική, εξουσιαστική βία, έχοντας παράλληλα και την πλήρη κάλυψη του κράτους, των κυβερνώντων και όλων των μηχανισμών τους.

Η εξουσία δολοφονεί. Παντοτινές προυποθέσεις της είναι η εκμετάλλευση και ο θάνατος. Η μόνη πράξη που προϋποθέτει την ελευθερία είναι η διάλυση της εξουσίας για να βρει τόπο να αναπτυχθεί η κοινωνική δημιουργικότητα που αποτελεί το απόλυτο αντίθετό της, ως έκφραση αλληλεγγύης, ισότητας και αξιοπρέπειας. Ο φόβος των εξουσιαστών για την ώρα του πληβειακού ξεσηκωμού μεγαλώνει. Ας τον κάνουμε πραγματικότητα. Η λύση βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα. Εκεί που μπορούν να συντριβούν οι νόμοι και η δύναμη των ένστολων φρουρών της ζωής μας. Οργάνωση με ακηδεμόνευτους και αδιαμεσολάβητους όρους σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα. Ενότητα στη βάση, συντονισμός στη δράση. Αλληλεγγύη και αντίσταση μέχρις εσχάτων!

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΙΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ/ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΕΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10, 11:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Τοπικός Συντονισμός Α.Π.Ο - Ο.Σ.


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα συλληφθέντα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΙΣ 23/10

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 23/10 δολοφονείται εικοσάχρονος Ρομά (μια περιθωριοποιημένη κοινωνική ομάδα που αντιμετωπίζεται ρατσιστικά από το κράτος) μετά από καταδίωξη και πυρά αστυνομικών στο Πέραμα. Έπειτα από τη γνωστοποίηση του περιστατικού πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις αντικατασταλτικού χαρακτήρα τις βραδινές ώρες της 23/10 σε Αθήνα (Εξάρχεια) και Θεσσαλονίκη (Καμάρα). Η πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή 400 ατόμων, δέχθηκε καταστολή από δυνάμεις ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις συλλήψεις 4 ατόμων, στο ένα εκ των οποίων ασκήθηκε έντονη σωματική βία και ακόμη ένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω τραυματισμού κατά τη διάρκεια των συλλήψεων.

Τα συλληφθέντα άτομα περνάνε τη διαδικασία του αυτοφώρου τη Δευτέρα 25/10 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Δευτέρα 25/10 στις 11:00.

Αλληλέγγυα Άτομα


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις συλληφθείσες και τον συλληφθέντα της 23/10

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 23/10/2021 οι μπάτσοι καταδιώκουν ένα πιθανώς κλεμμένο όχημα από το Αιγάλεω ως το Πέραμα. Επιβαίνοντες στο όχημα ήταν 3 νεαροί Ρομά, είτε ανήλικοι (οι δύο) είτε οριακά ενήλικοι (18 ετών ο τρίτος). Κατά την καταδίωξη στριμώχνουν το όχημα και ο οδηγός μέσα στον πανικό του κάνει όπισθεν, για να ξεφύγει. Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίζεται, όπως ακούγεται καθαρότατα στην επικοινωνία μέσω ασυρμάτων που είχαν με τα κεντρικά, όπου πολλαπλώς απαντούν ότι δεν υπάρχει κανένας τραυματίας αστυνομικός, αλλά μόνο 2 τραυματίες επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο. Οι μπάτσοι ανοίγουν πυρ και ρίχνοντας 38 (!) σφαίρες στο όχημα, δολοφονώντας εν ψυχρό τον ένα και τραυματίζοντας δεύτερο. Το τρίτο άτομο που βρισκόταν στο όχημα, καταφέρνει να απομακρυνθεί από αυτό. Μέσα στο αυτοκίνητο δε βρίσκεται κανένας απολύτως οπλισμός ή οτιδήποτε άλλο που να συνιστά αδίκημα, πέραν της πιθανής κλοπής του ίδιου του οχήματος.

Αμέσως μετά, αφού δηλαδή εκτέλεσαν εν ψυχρώ έναν άνθρωπο και τραυμάτισαν ένα δεύτερο, αφού έχουν ήδη επικοινωνήσει με τα κεντρικά λέγοντας ότι δεν υπάρχει τραυματίας, οι μπάτσοι ξεκινούν να στήνουν μια εντελώς διαφορετική εκδοχή για το τι συνέβη μια· εκδοχή που ανερυθρίαστα προβάλλεται από τα ΜΜΕ ως πραγματικότητα, παρότι δεν έχει ίχνος αλήθειας. Τα ΜΜΕ μιλούν για «συμπλοκή» και εμβολισμό των αστυνομικών μηχανών με δολοφονική πρόθεση, παρότι μόνο η μεριά των μπάτσων πυροβόλησε, μιλούν ανοιχτά για (ανύπαρκτους) πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών, μιλούν για τραυματίες αστυνομικούς και για «αυτοάμυνα». Η ανακοίνωση της αστυνομίας, λίγο αργότερα, εξίσου ξεδιάντροπα προσπαθεί να υποστηρίξει την ίδια εκδοχή, χωρίς φυσικά να μιλά για πυροβολισμούς. Ακόμα και αυτοί ντράπηκαν να πουν ότι οι ανήλικοι Ρομά πυροβόλησαν με ανύπαρκτα όπλα. Τις τόσο μεγάλες χυδαιότητες τις άφησαν για τα κανάλια. Ωστόσο, ανέφεραν ότι ΚΑΙ οι 7 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Η ΕΛΑΣ, μάλιστα, παρουσιάζει και φωτογραφίες από τον «επικίνδυνο εμβολισμό» του οχήματος ενάντια στις μηχανές, παρουσιάζοντας εικόνες που δεν μπορούν να συνάδουν με το γεγονός ότι το όχημα κινούταν με την όπισθεν. Τι κι αν υπάρχει βίντεο που σαφώς ακούγονται οι ίδιοι οι 7 αστυνομικοί να λένε ότι δεν υπάρχει τραυματίας; Τι κι αν οι φωτογραφίες που η ΕΛΑΣ εξέδωσε είναι τουλάχιστον αστείες; Τι κι αν στο αυτοκίνητα ήταν 3 ανήλικα παιδιά; Τι κι αν ήταν άοπλα; Τίποτα από αυτά δε φαίνεται να έχει σημασία για τους μπάτσους και τους συνδικαλιστές τους που ξεδιάντροπα δηλώνουν ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ότι η αστυνομία δεν πρέπει «να λειτουργεί υπό το φόβο του νεκροθάφτη (!!!), των ΕΔΕ και του εισαγγελέα» (!), τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και τα στελέχη της κυβέρνησης που βγαίνουν και δηλώνουν τη στήριξη τους στους 7 αστυνομικούς που ακόμα και από την αστική δημοκρατία κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Απέναντι σε αυτό τον βόθρο, στους μπάτσους που νομίζουν ότι είναι φαρ ουέστ, τους συντηρητικούς κρυφοφασίστες που χαίρονται, επειδή πέθανε ένας Ρομά και δε διστάζουν να το θέσουν με αυτούς τους όρους, τους κανιβάλους που μάλλον αποφάσισαν ότι το πλημμέλημα της κλοπής του αυτοκινήτου ή το πλημμέλημα του να μην σταματήσεις σε έλεγχο θα έπρεπε να επιφέρει θανατική καταδίκη, και μάλιστα αυτή να αποφασίζεται από τον κάθε μπάτσο-καουμπόι, απέναντι στους δημοσιογράφους που με γεμισμένες τις τσέπες από τις αλλεπάλληλες κρατικές «ενισχύσεις» δε διστάζουν να πουν απροσχημάτιστα ψέματα, απέναντι στους Κούγιες αυτού του κόσμου, εμείς θα βρεθούμε ξανά και ξανά στους δρόμους, για να υψώσουμε τις φωνές μας απέναντι στην αστυνομική ασυδοσία, στους μπάτσους- σερίφηδες που χτυπούν κόσμο, επειδή αράζει σε πάρκα στην καραντίνα, ξυλοκοπεί απεργούς και διαδηλωτές, παρενοχλεί σεξουαλικά, δολοφονεί εν ψυχρώ.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε αντανακλαστική αντικατασταλτική πορεία στη Θεσσαλονίκη, η οποία χτυπήθηκε από τους μπάτσους. 4 άτομα συνελήφθησαν, ένα εκ των οποίων διακομίστηκε στο νοσοκομείο, για να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα, διότι χτυπήθηκε άγρια από τους μπάτσους. Οι συλληφθείσες και ο συλληφθέντας θα περάσουν από εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας και διώκονται με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας.

ΕΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ
ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 23ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗ:
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10, 11:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

blog: libertasalonica.wordpress.com

mail: lib_exthess@hoextmail.coexm


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα

ΤΡΙΑΝΤΑ ΣΦΑΙΡΕΣ ΡΙΞΑΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Την Παρασκευή 22/10, δολοφόνοι της ομάδας ΔΙΑΣ διεξήγαγαν καταδίωξη ενός οχήματος που ταυτοποίησαν ως κλεμμένο. Η καταδίωξη τερματίστηκε με εγκλωβισμό του οχήματος και εκτέλεση του ενός εκ των τριών επιβατών, σε τραυματισμό του δευτέρου, και στην διαφυγή του τρίτου. Οι επιβάτες του οχήματος χαρακτηρίστηκαν από τα ΜΜΕ και από τους μπάτσους ως Ρομά ή τσιγγάνοι έτσι ώστε να ελαφρύνουν το βάρος της κρατικής δολοφονίας. Έμεις δεν γνωρίζουμε το πως αυτοπροσδιορίζονται τα άτομα αλλά αναγνωρίζουμε οτι η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα είναι βαθιά περιθωριοποιημένη και αορατοποιημένη, γεγονός που διευκολύνει την αυθαιρεσία πάνω στις κοινότητες τους, τα σώματα τους , μέχρι και την δολοφονία τους. Βρισκόμενοι/ες σε μία προνομιούχα θέση σε σύγκριση με αυτούς, δεν κατανοούμε πλήρως τα βιώματα τους αλλά αναγνωρίζουμε την συστημική εγκληματικοποίηση της ύπαρξης τους όπως και άλλων μειονοτήτων της κοινωνικής βάσης. Ουσιαστικά το κράτος επιχειρεί να μεταφέρει την ευθύνη της κρατικής δολοφονίας, στα 3 παιδιά, καλλιεργώντας το αφήγημα ότι οι Ρομά είναι εγκληματικά στοιχεία, δικαιολογώντας την εκτέλεση τους, λέγοντας ότι το όχημα ήταν κλεμμένο, και ότι ο οδηγός ήταν σεσημασμένος για κλοπές. Παράλληλα, ο κρατικός μηχανισμός προχώρησε στην διεξαγωγή ΕΔΕ των 7 μπάτσων που συμμετείχαν στην εκτέλεση, επιδιώκοντας για ακόμα μια φορά την ανάδειξη ενός κράτους δικαίου, την ίδια στιγμή που η δίκη για την δολοφονία της Zackie ξεκίνησε 3 χρόνια αργότερα. Η αστική δικαιοσύνη αποτελεί ένα εργαλείο της κυριαρχίας που σκοπό έχει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

Αντανακλαστικά, ως απάντηση στη δολοφονική και θανάσιμη επίθεση της ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποιήθηκε πορεία στις 23/10 στο κέντρο της πόλης με σκοπό να καταρρίψει την κυρίαρχη αφήγηση του κράτους. Το σώμα της πορείας δέχθηκε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής, από την οποία προκλήθηκαν συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης. Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις τεσσάρων συντροφικών ατόμων καθώς και τραυματισμός των 2 από αυτών. Οι δολοφονικές επιθέσεις του κράτους θα απαντηθούν στον δρόμο.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 25/10 στις 11:00 πμ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις συλληφθείσες και τον συλληφθέντα της 23/10

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ… ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!

Το χρονικό

Ξημερώματα Σαββάτου 23/10 ομάδα ΔΙΑΣ κρίνει ως "ύποπτο" ένα όχημα όπου επέβαιναν τρεις νεαροί Ρομά και αποφασίζει διενέργεια ελέγχου του. Το όχημα δε σταματά στον έλεγχο και οι μπάτσοι αρχίζουν να το καταδιώκουν ενώ στέλνονται και ενισχύσεις. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει ο οδηγός κάνει όπισθεν προς το μέρος τους με αποτέλεσμα να πέσουν κάτω ορισμένοι εξ αυτών. Παρότι φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε καμία απειλή της ζωής τους (οι ίδιοι διαβεβαίωσαν πολλάκις το κέντρο άμεσης δράσης ότι δεν τραυματίστηκε κανείς τους) αρχίζουν να πυροβολούν με μανία προς το όχημα σκοτώνοντας τον 18χρονο οδηγό και τραυματίζοντας έναν από υπόλοιπους δύο επιβαίνοντες, ενώ ο άλλος κατάφερε να γλιτώσει.

Το ξέπλυμα

Όπως είναι αναμενόμενο σε τέτοιες περιπτώσεις τα θύματα δέχονται εκ νέου επίθεση για να ξελασπωθούν οι μπάτσοι. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούν να διαμορφώσουν κλίμα που να δικαιολογεί τη δολοφονία παρουσιάζοντας τους νεαρούς ως "επικίνδυνους σεσημασμένους εγκληματίες", ενώ φουσκώνουν τον κίνδυνο στον οποίο υποτίθεται βρέθηκαν οι μπάτσοι, μιλώντας για "συμπλοκή" και προσπαθώντας να μας πείσουν ότι ήταν σε αυτοάμυνα και για αυτό άδειασαν 38 (!!!) σφαίρες στο αμάξι, παρότι οι επιβαίνοντες στο όχημα ήταν αποδεδειγμένα άοπλοι. Επιπλέον, κάνουν λόγο για 7 τραυματίες αστυνομικούς την ίδια στιγμή που έχει κυκλοφορήσει οπτικοακουστικό υλικό όπου οι ίδιοι οι ΔΙΑΣ δηλώνουν στον ασύρματο με σαφήνεια ότι κανείς τους δεν τραυματίστηκε.

Κρατική στρατηγική

Ο κρατικός μηχανισμός σε πρώτη φάση ήλπιζε πως αποδίδοντας στους μπάτσους που συμμετείχαν στη δολοφονία την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση θα κατευνάσει τα πνεύματα και θα καταφέρει να πετάξει την ευθύνη από πάνω του. Βέβαια η κυβέρνηση δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα στελέχη της από το να στηρίξουν ανοιχτά τους 7 ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στη δολοφονία. Άλλωστε, όσο και να προσπαθεί το κράτος να αποστασιοποιηθεί από το περιστατικό, η αλήθεια είναι πώς αυτό είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της δολοφονίας. Το κράτος είναι αυτό που προχωρά σε χιλιάδες προσλήψεις μπάτσων την ίδια στιγμή που αρνείται να προσλάβει δασκάλους και υγειονομικούς, το κράτος είναι αυτό που ξοδεύει αμύθητα ποσά για αγορά νέου εξοπλισμού καταστολής την ίδια στιγμή που ωθεί τον λαό στην εξαθλίωση και την παραβατικότητα για να επιβιώσει, το κράτος -και με υπερβάλλον ζήλο οι τωρινοί εκφραστές του- είναι αυτό που ξαμόλυσε τους μπάτσους και τους έδωσε την εξουσία να τρομοκρατούν όποιον σταθεί στο δρόμο τους, το κράτος χέρι χέρι με την αστική δικαιοσύνη είναι αυτά που θα βγάλουν στο τέλος λάδι δολοφόνους 18χρονου παιδιού, όπως έκανε και σε κάθε προηγούμενο αντίστοιχο περιστατικό.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπάτσοι δολοφονούν δίχως δεύτερη σκέψη. Μπορεί να μην έφυγαν οι σφαίρες από το ίδιο χέρι, αλλά είναι το ίδιο σώμα αυτό που χτύπησε τον νεαρό στη Νέα Σμύρνη, που μπούκαρε στο σπίτι οικογένειας στο Κουκάκι, που επαναπροωθεί παράνομα μετανάστες στα σύνορα, που βασάνισε αναρχικούς και κομμουνιστές στα κρατητήρια της ασφάλειας. Είναι το ίδιο σώμα που δολοφόνησε τον Κουμή, την Κανελλοπούλου, τον Καλτεζά, τον Αλεξη, της Zackie, του Ηρακλή Μαραγκάκη και τώρα τον 18χρονο Ρομ Νίκο Σαμπάνη. Σε ένα σύστημα που απορρίπτει και περιθωριοποιεί όποιον/α ξεφέυγει από τα κοινωνικά πρότυπα, σε ένα σύστημα που το θύμα δολοφονείται ξανά και ξανά από τα ΜΜΕ, σε ένα σύστημα που η απόδοση δικαιοσύνης εξαρτάται από το πόσα φράγκα έχεις, σε ένα σύστημα που δολοφονεί καθημερινά όσους/ες περισσεύουν δεν έχουμε επιλογή παρά να σταθούμε απέναντί του και να παλέψουμε για τη ριζική καταστροφή του.

Τις επόμενες μέρες από τη δολοφονία του Νίκου έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες αντκρατικές/αντικατασταλτικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα. Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης αντανακλαστική πορεία η οποία χτυπήθηκε από τους μπάτσους με αποτέλεσμα 4 άτομα να συλληφθούν. Το ένα μάλιστα χτυπήθηκε άγρια κατά τη σύλληψη και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι συλληφθείσες και ο συλληφθέντας θα περάσουν από εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας και διώκονται με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 23ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗ:
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10, 11:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

anatolika.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις συλληφθείσες και τον συλληφθέντα της 23/10

Το βράδυ του Σαββάτου 23/10, κατά τη διάρκεια αντανακλαστικής πορείας για την δολοφονία ενός Ρομά και τον τραυματισμό ενός ακόμη από μπάτσους στο Πέραμα, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν, χτύπησαν και συνέλαβαν 4 άτομα από το σώμα της πορείας.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Δευτέρα 25/10 στις 11:00, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ.
ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 23ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗ

Φάμπρικα Υφανέτ


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/φθείσσες

Το βράδυ της Παρασκευής 22/10, τρεις άοπλοι νεαροί καταδιώκονται από ομάδα ΔΙΑΣ αφού το όχημα που επέβαιναν αναγνωρίστηκε ως κλεμμένο. Το όχημα εγκλωβίστηκε και οι μπάτσοι έριξαν 38 σφαίρες σε πυκνοκατοικημένη περιοχή με σκοπό στην ουσία να εκτελέσουν τους 3 νεαρούς. Ως αποτέλεσμα δολοφονείται ένας 18χρονος εν ψυχρώ, ένας ανήλικος τραυματίζεται και ο τρίτος ανήλικος διαφεύγει.

Αμέσως, ξεκίνησε μια προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού από τα ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία. Αρχικά, αναφέρθηκε το γεγονός από την ΕΛΑΣ ως συμπλοκή αλλά λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε μέσω βίντεο πως δεν υπάρχει κανείς τραυματίας από πλευράς των μπάτσων. Έπειτα, εστίασαν στο προφίλ του θύματος και τον παρουσιάζαν ως δήθεν σεσημασμένο εγκληματία σε μια προσπάθεια υπεράσπισης των ένστολων δολοφόνων. Ιδιαίτερα δε και η ταυτότητα του Ρομά και ο τρόπος που παρουσιάστηκε αξιώνουν την απώλεια της ζωής που μετράει λιγότερο. Η κοινωνική τους περιθωριοποίηση λειτουργεί ως εύφορο έδαφος για την κατασυκοφάντηση του νεκρού και την συγκάλυψη της κρατικής δολοφονίας.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στην κρατική δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, η οποία αντιμετώπισε την επίθεση της αστυνομίας που είχε και ως αποτέλεσμα 4 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο συντρόφισσες μέλη της ομάδας μας.

Το μόνο ξεκάθαρο είναι ότι πρόκειται για κρατική δολοφονία με αυτουργό την ίδια την εξουσία. Ο εξουσιαστικός μηχανισμός δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο εκτός από εκμετάλλευση, καταστολή, βία και θάνατο. Να αντισταθούμε ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αγώνας για ζωή και ελευθερία.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ/Α 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΣΕΣ/Α

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΕΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ,ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 25/10 11:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών «Quieta Movere»


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της 23/10

Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει γνωστά τρία παρόμοια περιστατικά καταδιώξεων κλεμμένων αυτοκινήτων που κατέληξαν σε δολοφονικές επιθέσεις, εκ των οποίων η τελευταία προκάλεσε τον θάνατο ενός ατόμου και έστειλε ένα άλλο στην εντατική.

Τέτοια περιστατικά μας εξοργίζουν, μας σοκάρουν αλλά δεν μας εκπλήσσουν. Καμία σφαίρα και καμία σύλληψη δε γίνεται τυχαία. Ασύστολοι πυροβολισμοί, κακοποιήσεις, βιασμοί, ξυλοδαρμοί, ξέρουμε πολύ καλά το ρόλο των μπάτσων και την εξουσία τους, όπως και πόσο επιδέξεια την ασκούν.

Το μπατσικό μας μίσος, όχι μόνο λόγω αυτών των περιστατικών αλλά και για την ίδια τους την ύπαρξη κοχλάζει. Προσπαθούν να καταπνίξουν την οργή και την αντίσταση μας ξανά και ξανά με βία, συλλήψεις, φτιαχτά κατηγορητήρια. Στην πορεία της 23/10, με αφορμή τη δολοφονία στο Πέραμα, αναμενόμενα απάντησαν με βίαια καταστολή και 4 συλλήψεις, πάντα απεικονισμένοι ως σουπερήρωες μπάτσοι που σώζουν τον έλληνα νοικοκυραίο από τα μπαχαλόπαιδα.

Ο πολιτισμός σας και η καθαριότητα και τάξη σας μας προκαλούν αναγούλα. Ξερνάμε στα ιδανικά σας που χτίζουν συστήματα καταπίεσης προς οποιαδήποτε ζωντανή ύπαρξη με σκοπό την εκμετάλλευση και την υποβάθμιση της ζωής. Δεν θεωρούμε σύντροφα μας άτομα τα οποία προωθούν τέτοιες καταπιέσεις, αναπαράγοντας ρητορικές περί διπόλου, υποθέτοντας το φύλο αγνώστων βασισμένα σε τρανσφοβία και cisκανονικότητα.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΑ Ή ΥΛΙΚΑ

ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Τα συλληφθέντα περνάνε αυτόφωρο τη Δευτέρα 25/10.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια στις 11:00.