Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία ενάντια στην κρατική θανατοπολιτική

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ... ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Παρασκευή 22/10/21, αργά το βράδυ, στο Πέραμα, τα κουμπούρια της εξουσίας σημαδεύουν τρείς νέους. Αδειάζουν πάνω στα σώματά τους 38 σφαίρες. Νεκρός ο 20χρονος, βαριά τραυματίας ο 16χρονος, ενώ ξεφεύγει και γλυτώνει τη ζωή του ο τρίτος, ανεβάζοντας σα μελλοντικός στόχος την εγκληματική αδρεναλίνη των δολοφόνων.

Τρείς νέοι, οι δύο εκτελεσθέντες ρομά, μια κλοπή αυτοκινήτου, είναι υπεραρκετά για τους κρατικούς δολοφόνους προκειμένου να ρίξουν στο ψαχνό, στους απολύτως ΑΟΠΛΟΥΣ αυτούς νέους. Πυροβόλησαν χωρίς κανένα ρίσκο και μέσα από την πλήρη επιχειρησιακή ασφάλεια που τους παρέχει ολόκληρος ο μηχανισμός της κρατικής καταστολής. Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με το φαντασιακό στην προμετωπίδα της ΣΚΟΡΠΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ, έκανε το καθήκον της και πήρε την επιβράβευσή της από τους πολιτικούς διαχειριστές αυτής της θανατοπολιτικής.

Ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα και μια κυβέρνηση που το διαχειρίζεται είχαν εκδηλώσει τις προθέσεις τους από την πρώτη μέρα που εγκαταστάθηκαν στην εξουσία. Πρώτος στόχος αυτού του καθεστώτος η νεολαία, αφού όλη η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να τη μετατρέψει σε εσωτερικό εχθρό και να εφαρμόσει πάνω της το ποινικό δίκαιο του εχθρού και αυτή τη πολιτική εφαρμόζει σε κάθε ευκαιρία.

Η συνεχιζόμενη διεύρυνση των σωμάτων ασφαλείας με στρατολογήσεις ένστολων ανθρώπων που θα παράγουν μόνο καταστολή και η μετατροπή της δημοκρατίας σε στρατικοποιημένη αστυνομοκρατία είναι ο αδιάψευστος προσανατολισμός του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Αστυνομία στους δημόσιους χώρους, αστυνομία στα Πανεπιστήμια, αστυνομία για τον covid-19, αστυνομία παντού.

Σύμμαχος της κυβέρνησης και της εξουσίας είναι όλο αυτό το οργανωμένο ψέμα που λέγεται Μ.Μ.Ε. και που σαν φερέφωνο της αστυνομίας προσπαθεί να νομιμοποιήσει και να δικαιολογήσει την καταστολή, τον αυταρχισμό τη θανατοπολιτική. Δυστυχώς κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε και καμιά ανταλλαγή πυροβολισμών δεν έγινε στο Πέραμα όπως με πολύ άγχος μετέδιδαν τα γεγονότα στην αρχή του συμβάντος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την συμπάθειά τους για τους "τραυματισμένους" αστυνομικούς.

Όπως και στη Ν. Σμύρνη, έτσι και στο Πέραμα η προσπάθεια συγκάλυψης έπεσε στο κενό. Όπως και στη Ν. Σμύρνη οι διώξεις, οι φυλακίσεις, οι βασανισμοί και στο Πέραμα οι δολοφονίες δεν μπορούν πλέον να ανακόψουν την αντίσταση της νεολαίας στην κρατική καταστολή.

Η νεολαία το έχει πάρει εδώ και καιρό το μήνυμα από την κυβέρνηση και την εξουσία.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πορεία Δευτέρα 25/10 ώρα 6μμ στα Προπύλαια

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

πηγή : https://www.facebook.com/AntiexousiastikiKini…


1 2 3 4

Πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική δολοφονία στο Πέραμα

Η δολοφονία του 18χρονου στο Πέραμα αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα της αστυνομίας. Το οπτικοακουστικό υλικό και οι μαρτυρίες δεν αφήνουν αμφιβολία ότι δεν έχουμε να κάνουμε με νόμιμη άμυνα , αλλά με μια αιματοβαμμένη επίδειξη αστυνομικού αγριανθρωπισμού. Η επιχείρηση συγκάλυψης πέφτει στο κενό, αφού πια έχει αποδειχτεί ότι ούτε ένοπλη συμπλοκή έγινε ούτε οι ζωές των αστυνομικών κινδύνευσαν. Άλλωστε πώς μπορούν να δικαιολογηθούν οι σαράντα πυροβολισμοί εναντίον των άοπλων επιβαινόντων στο αυτοκίνητο;

Η πολιτική κάλυψη που δόθηκε στους αστυνομικούς από την κυβέρνηση, καθώς και η οργανωμένη διοχέτευση εμετικών ρατσιστικών σχολίων στο διαδίκτυο, δείχνουν ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Το έγκλημα στο Πέραμα συνιστά αποτέλεσμα της πολιτικής επιλογής ότι η αστυνομία πρέπει να είναι άτεγκτη και να μη διστάζει στη χρήση βίας. Μια αντίληψη η οποία παντού στον κόσμο όχι μόνο δεν περιόρισε το έγκλημα, αλλά αποτέλεσε η ίδια παράγοντα αύξησης της (κρατικής) εγκληματικότητας.

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου δίνουμε ραντεβού στις 6:00 στα Προπύλαια για να διαδηλώσουμε ενάντια στην αστυνομική βία και τον ρατσισμό σε βάρος των Ρομά, για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας στο Πέραμα.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : https://diktio.org/node/1550


1 2 3 4

Ο Νόμος και η Τάξη δολοφονούν - Όλες/οι στις 6 μμ την Δευτέρα στα Προπύλαια

Αυτή τη φορά, το δόγμα του Νόμου και της Τάξης δεν αρκέστηκε στο να αυθαιρετήσει, να καταπατήσει θεμελιώδη δικαιώματα, να συλλάβει αθώους ή να βασανίσει. Προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, στην στυγνή δολοφονία.

Το πρωτοφανές, ακόμα και για τα θλιβερά ειωθότα της ΕΛΑΣ, έγκλημα στο Πέραμα αναδεικνύει το μέγεθος της μισανθρωπίας και της εχθρότητας προς την κοινωνία που κρύβει η πολιτική του ελληνικού κράτους, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την διαρκή επίκληση και όξυνση της καταστολής όσο και στον διάχυτο ρατσισμό και κοινωνικό διαχωρισμό που καλλιεργεί συστηματικά.

Οι αρχικοί δήθεν λεονταρισμοί που διοχέτευε η ηγεσία της ΕΛΑΣ περί παραβίασης των εντολών του κέντρου και αυστηρού πειθαρχικού ελέγχου που θα ακολουθήσει αποδείχθηκαν φούσκα από αφρό σαπουνάδας με την προκλητική επίσκεψη του υπουργού Αστυνομίας Θεοδωρικάκου στην ΓΑΔΑ για να συναντήσεις τους συλληφθέντες εγκληματίες της ομάδας ΔΙΑΣ, που πρέπει να έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερης επίσκεψης υπουργού σε κρατούμενους για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν μπορεί παρά να προστατέψει τους δολοφόνους αστυνομικούς, γιατί γνωρίζει ότι η ανοχή στην πολιτική της βασίζεται σε ένα κλίμα κοινωνικού κανιβαλισμού, το οποίο το είδαμε να εκτυλίσσεται από το πρωί του Σαββάτου και που το ακολούθησαν χωρίς καμία συστολή και αρκετά κυβερνητικά στελέχη.

Γιατί γνωρίζει -και το γνωρίζουμε όλοι και όλες- ότι οι 40 πυροβολισμοί που ρίχνουν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εναντίον άοπλων σε κατοικημένη περιοχή, αποτελούν τη φυσική συνέπεια της ύπαρξης ενός σώματος το οποίο έχει δημιουργηθεί και εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίζει την κοινωνία ως εσωτερικό εχθρό και που το έχουμε δει αμέτρητες φορές να επιτίθεται δολοφονικά στο πλήθος, όχι παρά τις εντολές, αλλά εκτελώντας τις εντολές της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

Η αντιπαράταξη στη δολοφονική πολιτική της κρατικής καταστολής, η αντιπαράταξη στην πολιτική του ρατσισμού που θεωρεί τις ζωές των ρομά και των προσφύγων λιγότερο σημαντικές, είναι ζωτική όχι μόνο από τη σκοπιά του στοιχειώδους ανθρωπισμού και των δικαιωμάτων, αλλά και γιατί μόνο έτσι είναι εφικτή η συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου που θα αντισταθεί στην κυβερνητική πολιτική ενάντια στην εργασία, τον συνδικαλισμό, τη δημόσια εκπαίδευση, την υγεία.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στη συγκέντρωση στα Προπύλαια τη Δευτέρα 25/10, στις 6 μμ, ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία που δολοφονεί και την πολιτική της κρατικής καταστολής

πηγή : http://rocinante.gr/o-nomos-ke-i-taxi-dolofon…


1 2 3 4

Η αστυνομία δολοφονεί, η κοινωνία θα σιωπάσει;

Η αστυνομία δολοφονεί, η κοινωνία θα σιωπάσει;

Όλες/οι στις 6 μμ την Δευτέρα 25.10 στην πορεία στα Προπύλαια!

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε ένας νεαρός άνδρας στο Πέραμα τα ξημερώματα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια καταδίωξης του οχήματος στο οποίο επέβαινε μαζί με 2 ακόμα άτομα (με το ένα να βρίσκεται βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο). Η ΕΛ.ΑΣ κάνει λόγο και για 7 τραυματίες αστυνομικούς, καθώς το όχημα, που θεωρήθηκε ύποπτο, αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο. Η αφήγηση αυτή διακινήθηκε άμεσα από τα φιλικά μέσα της αστυνομία, τα οποία σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν λειτουργήσει σαν ανεπίσημα γραφεία τύπου. Η κυβέρνηση έσπευσε χωρίς καμία έρευνα να υπερασπιστεί την «θανατική καταδίκη» που επέβαλλε η ΕΛΑΣ με τον Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει:

« Είναι απολύτως προφανές ότι οι Αστυνομικοί έκαναν καλά τη δουλειά τους και ότι προστάτευσαν αμυνόμενοι και την ζωή τους και το Κοινωνικό Σύνολο

Οι αρχικές αναφορές για το γεγονός έκαναν λόγο για "επικίνδυνους και σεσημασμένους ληστές", το οποίο θεωρούνταν ως αυταπόδεικτο λόγω του ότι ήταν Ρομ. Ο μισανθρωπισμός αυτός εκφράστηκε άμεσα με την θανατολάγνα και φασιστική επευφημία που απηύθυνε στην αστυνομία ο Θάνος Τζήμερος:

"Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς στο ΠΕΡΑΜΑ. Όσοι επιλέγουν το επάγγελμα "ληστής" πρέπει να ξέρουν ότι έχει ρίσκο και μπορεί μια λάθος "τιμονιά" να σε στείλει στα θυμαράκια. Ο νεκρός ήταν σεσημασμένος για κλοπές και ανήκε στην "ευάλωτη και ευπαθή" φυλή των ΡΟΜΑ. Βέβαια κυκλοφορούσε ελεύθερος όπως τόσοι και τόσοι ληστές".

Σε πολλές περιπτώσεις αισθανόμαστε τον φόβο μήπως ζούμε σε μια κοινωνία που τείνει να αποδεχτεί τη βία της εξουσίας, και τον θάνατο για τους «αόρατους»: στην Ομόνοια το 2019, τον Μάρτιο του 2020 στα σύνορα του Έβρου, στην καθημερινότητα των εργατικών ατυχημάτων όπως του Ανέες Μιρ.

Στην υπόθεση του Περάματος, θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι "δεν έγινε και τίποτα". Ότι η αστυνομική βία είναι η απάντηση στην παραβατικότητα και ότι ήταν μία κακή στιγμή. Όμως, τα video και οι αναφορές των κατοίκων δείχνουν πέρα από κάθε αμφιβολία το τι συνέβη: Οι αστυνομικοί πλησιάζουν και πυροβολούν προς στους επιβαίνοντες στο όχημα οι οποίοι ήταν άοπλοι. Προχωρούν σε αυτή τη δολοφονική επίθεση, επιλέγουν να είναι δικαστές και δήμιοι, αδειάζουν 30 σφαίρες στην ευρύτερη περιοχή. Όπως φαίνεται καθαρά, κανείς αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, ακριβώς γιατί δεν δέχτηκαν επίθεση. Τα στοιχεία είναι τόσο συντριπτικά, που η αρκετά "ράθυμη" ελληνική δικαιοσύνη συγκρότησε κατηγορητήριο για υπέρμετρη βία και συνελήφθησαν ο υπαστυνόμος και έξι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που συμμετείχαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η δολοφονική μανία των αστυνομικών δεν είναι προσωπική τους υπόθεση, αλλά αποτέλεσμα

  • των μετασχηματισμών στην ελληνική αστυνομία η οποία έχει μετατραπεί σε ένα στρατιωτικού τύπου σώμα.
  • του ρατσισμού, της στοχοποίησης, του κοινωνικού αποκλεισμού και της αντιμετώπισης κοινωνικών κατηγοριών και ομάδων ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
  • του αιτήματος για περισσότερη τιμωρία και καταστολή με την αυστηροποίηση των ποινών, των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές, του ποινικού κώδικα κ.α.

"Είναι μεγάλος πειρασμός, όταν το μόνο εργαλείο που έχεις είναι ένα σφυρί, να αντιμετωπίζεις τα πάντα ως καρφιά»

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η αστυνομία υπερασπίζεται την κοινωνία και το δίκαιο. Γνωρίζουμε ότι είναι ένα όργανο που επιβάλλει με την βία νόμους που θωρακίζουν την κοινωνική αδικία και την αστική εξουσία. Το τελευταίο διάστημα, όμως, με ευθύνη της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ, η καταστολή και ο αυταρχισμός διαμορφώνουν ένα νέο καθεστώς που φτάνει μέχρι και στην ουσιαστική επαναφορά της θανατικής ποινής.

Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα που συνέβη και να μην επιτρέψουμε να υπάρξει συγκάλυψη.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται να βγούμε στους δρόμους και να δείξουμε ότι οι ζωές μας μετράνε και θα τις υπερασπιστούμε συλλογικά. Στο Πέραμα και σε κάθε γειτονιά.

Από τη πλευρά μας καλούμε και θα δώσουμε το χέρι σε όποια πρωτοβουλία παρθεί με πρώτο βήμα την συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα,Σάββατο, στο κέντρο της Αθήνας.

Να μην συνηθίσουμε το θάνατο, Κάνενας Μόνος/Καμία Μόνη απέναντι στο κράτος.

Να αφοπλιστεί η αστυνομία και να διαλυθεί η δολοφονική ομάδα ΔΡΑΣΗ.

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/i-astynomi-a-dolofonei-…