Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 στις 18.00

Συλλογική Vegan Κουζίνα

Λίγα λόγια για το σκεπτικό της δράσης συλλογικής κουζίνας σε κατειλημμένους χώρους.
Η περσινή χρονιά ήταν το εφαλτήριο γνωριμίας με τις μεταναστευτικές οικογένειες στις οποίες κόπηκε το οικονομικό επίδομα με απόφαση της κυβέρνησης, με επακόλουθο κάποιες εξ αυτών να απειλούνται και με έξωση από τα διαμερίσματα που διαμένουν.
Με αφορμή το καθημερινό φαγητό αλλά και τη γενικότερη υποστήριξη, τη λειτουργία του φαρμακείου, τα μαθήματα εκμάθησης ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, αλλά και τη συμμετοχή σε δραστηριότητες της ομάδας, γνωριστήκαμε με τις οικογένειες αυτές και μοιραστήκαμε μαζί τους αγωνίες και άγχη.
Φέτος αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούμε να το πάμε ένα βήμα πιο πέρα, να συνδιαμορφώσουμε δράσεις, και να τους ξεναγήσουμε σε κινηματικούς χώρους.
Η συλλογική μεταναστευτική βίγκαν κουζίνα σε κατειλημμένος χώρους είναι ένα εγχείρημα που συμπληρώνει το παζλ της ένταξης των μεταναστ(ρι)ών σε κινηματικά δρώμενα και ταυτόχρονα δικτύωσης χώρων και συλλογικοτήτων στην έμπρακτη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό.
Σκοπεύουμε να μαγειρεύουμε με τους μετανάστες και τις μετανάστριες καθημερινά και να υπάρχει φαγητό για όλες και όλους, με όρους αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης.

Αυτήν την Τρίτη 26.10 στις 6μμ θα μας βρείτε στην κατάληψη Libertatia, συντροφικά με τις μεταναστευτικές οικογένειες

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Οκτωβρίου 18h