Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 στις 11.00

Μικροφωνική ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA

Καλούμε σε μικροφωνική/συγκέντρωση ενάντια στην Υποχρεωτική Λήψη DNA των 14 αγωνιστών.

Τετάρτη 27/10/21 στις 11:00

Στο μεγάλο αίθριο των Κοινωνικών Επιστημών Παν.Κρήτης

(μπροστά στο μεγάλο κυλικείο)

Το κείμενο της μικροφωνικής:

Τον Νοέμβριο του 2020 με πρόσχημα την πανδημία του Covid-19, οι πρυτανικές αρχές σε συνεργασία με την ΕΛΛΑΣ αποφασίζουν το lock out του Ε.Μ.Πολυτεχνείου με σκοπό την ακύρωση των εκδηλώσεων και της πορείας για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Φοιτητά και κόσμος του αγώνα στις 12/11 κάτω από την μύτη των μπάτσων πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Κάτω Πολυτεχνίο ώστε να παραμείνει ανοιχτό όλο το τριήμερο για επετειακές κινητοποιήσεις, ενώ συλλογικότητες καταλαμβάνουν και την πρυτανεία του Ε.Μ.Π. Η καταλήψη του ΕΜΠ έληξε με την εισβολή των μπάτσων και δεκάδες συλληψεις με κατηγορίες πλημμελικού χαρακτήρα.

Σεμπτέμβριο του 2021, σχεδόν ένα χρόνο μετά, ορισμένοι εκ των 13 συλληφευθέντων που έχουν χρωμοσωμικά αρσενικό φύλο λαμβάνουν κλήτευση για υποχρεωτική λήψη DNA, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της υπόθεσης αναμένεται να κληθούν και οι υπόλοιποι. Αντίστοιχη κλήτευση έλαβε επίσης ένας ακόμα σύντροφος που αν και δεν είχε συνελήφθει, ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του εντός της κατάληψης. Η κλήτευση του τελευταίου αναφέρει πως ανδρικό γεννετικό υλικό που βρέθηκε σε κινητό αντικέιμενο (σε ένα γυάλινο μπουκάλι) μέσα στην κατάληψη ταυτίζεται με ένα άλλο δείγμα DNA από κάποια ματωμένα χαρτιά που βρέθηκαν στις 7/12/2014 στην οδό Σπύρου Τρικούπη 3 στα Εξάρχεια ύστερα από συγκρουσιακά επεισόδια με ΔΕΛΤΑδες το βράδυ της επετιακής πορείας μνήμης για τον Α.Γρηγορόπουλου και σε αλληλεγγύη στο τότε απεργό πείνας Ν.Ρωμανό.

Το Πολυτεχνείο καταλήφθηκε με σκοπό να αποτελέσει κέντρο αγώνα ενάντια στις κρατικές διαχειρίσεις και μεθοδεύσεις κατά την διάρκεια της πανδημίας. Ο κόσμος που στήριξε το εν λόγω εγχείρημα ήταν πολυάριθμος, πλήθος κόσμου επομένως υπήρχε μέσα στον χώρο και το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε ένα μην παράνομο αντικείμενο θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε. Το γεγονός δε ότι η ταυτοποίηση έγινε με ένα άλλο μη παράνομο αντικείμενο μας κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις του κράτους, το οποίο στοχεύει στην καταστολή, στην τρομοκρατία και στο φακελώμα του κόσμου του αγώνα.

Τα αντικείμενα βρέθηκαν σε δύο διαφορετικές χρονικές συγκυρίες που απέχουν μεταξύ τους 6 χρόνια. Τα περισσότερα από τα άτομα που έχουν κληθεί να δώσουν DNA, το 2014 ήταν 12-14 χρονών και ορισμένα δεν κατοικούσαν καν στην Αθήνα και δεν είχαν καμία σχέση με τον Α/Α χώρο. Το DNA που βρέθηκε σε ένα μη παράνομο αντικείμενο σε έναν δημόσιο χώρο δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο για την εμπλοκή ατόμων στα επεισόδια του 2014. Είναι ακραίο λοιπόν από την πλευρά του κράτους να εξαναγκάζει 14 άτομα να καταθέσουν γεννητικό υλικό, ένα κράτος μάλιστα που στο παρελθόν με μοναδικό στοιχείο το DNA καταδίκασε αγωνιστές/ριες για κακουργήματα, όπως και στην υπόθεση της Ηριάννας ,του Τ.Θεοφίλου.

Και οι 14 διωκόμενοι αποφάσισαν να αρνηθούν την λήψη γεννετικού υλικού και να προσφύγουν δικαστικά εναντίον της απόφασης, με τον κίνδυνο της σύλληψης και την πιθανή απαγωγή τους από μπάτσους. Όταν το κράτος μας υποχρεώνει να δώσουμε γεννητικό υλικό υπό την απειλή σύλληψης , ουσιαστικά μας εκβιάζει με όρους που καταργούν την αυτοδιάθεση των σωμάτων μας, καθώς δεν απουσιάζει από την ατζέντα του ακόμα και η μη συναινετική λήψη και αξιοποίησή του. Τέτοιες τακτικές ανοίγουν τον δρόμο για την δημιουργία βάσεων δεδομένων και εισάγουν μια νέα συνθήκη πολιτικών χαρτογραφήσεων.

Εμείς από την πλευρά μας αναγνωρίζοντας τις καταλήψεις και τα στέκια ως μέσο αγώνα και την συλλογική οργνάνωση ως προυπόθεση για την αντίσταση στις επιβολές της εξουσίας και την διεκδίκηση της ελευθερίας δεν μπορούμε να σιωπήσουμε σε συτή την κρατική επίθεση απέναντι στα σώματα των συντρόφων μας που στοχεύει στην καταστολή του φοιτητικού και του ανταγωνιστικού κινήματος.

Το κράτος επινοεί όλο και πιο σκληρές μεθοδεύσεις καταστολής και τρομοκρατίας σε όσα διαφωνούν με τις πρακτικές του, φανερώνοντας για ακόμα μια φορά ότι προκειμένου να εξασφαλίσει την εξουσία του είναι ικανό να κατασεκυάσει στοιχεία και να επιβληθεί στις ζωές μας με όποιον τρόπο αποφασίσει. Όσο δεν αντιστεκόμαστε τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η στοχοποίηση μας σε πολιτικές δράσεις ειδικά σε αυτές που δεν εμπίπτουν στα όρια νομιμότητας του Κράτους. Όσο δεν αντιστεκόμαστε τόσο οι εξουσίες θα οριοθετούν την ελευθερία μας βάσει των συμφερόντων τους.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΛΗΨΗΣ DNA

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 14 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

Μερικά αναρχοqueerια του Ρεθύμνου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85898/