Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία προς τα γραφεία της “COSCO”

Συνάδελφοι,
Ο αγώνας μας για να μη πάει χαμένο του αίμα του εργάτη συνάδελφου μας συνεχίζεται.
Οι "COSCO" DPORT, προκλητικά αρνούνται να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας για να μη θρηνήσουμε άλλον εργάτη
Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις πύλες του ΣΕΜΠΟ, ένα λιμάνι που αυγατίζει τα κέρδη του πάνω στο δικό μας ιδρώτα, πάνω στα δικά μας κορμιά και πλέον πάνω στο δικό μας αίμα, αποφασίσαμε κλιμάκωση της απεργιακής μάχης με νέα 24ωρη απεργία.
Η οργανωμένη προκλητική προσπάθεια να συγκαλυφθεί το εργοδοτικό έγκλημα δεν θα περάσει
Με νέα απεργία από τις 12.οο σήμερα μέχρι τις 12.οο τη Τετάρτη, απαντάμε στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας.
Κλιμακώνουμε με συγκέντρωση αύριο Τετάρτη 27 Οκτ. και 18,30 στη πλ. Κοραή, μαζί με συνδικάτα και σωματεία του Πειραιά και πορεία προς τα γραφεία της "COSCO"
Όλοι στη ΑΠΕΡΓΙΑ. Φθάνει πια. Ο θάνατος σήμερα του εργάτη, φίλου, οικογενειάρχη θα είναι ο τελευταίος.
Τώρα να υλοποιηθούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα:
 6αρες πόστες.
 Κατάργηση των κόντρα βαρδιών.
 Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης. Να μην κυνηγάμε το μεροκάματο από δω και από εκεί για να τα βγάλουμε πέρα, σκοτωμένοι από το άγχος, την πίεση να ζήσουν οι οικογένειές μας.
 Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.
 Τώρα όλοι στην απεργία που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην πύλη από τώρα μέχρι αύριο στις 12 το βράδυ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/enedep/


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COSCO

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COSCO

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ

Στις 25 Οκτωβρίου στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων της COSCO εργαζόμενος έχασε την ζωή του. Ακόμη μια εργοδοτική δολοφονία. Ακόμη μια φορά που το αίμα της εργατικής τάξης ποτίζει τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Ο 45χρονος εργάτης Δημήτρης Δαγκλής αφού δούλεψε 12 ώρες, καλέστηκε να επιστρέψει στην δουλειά του.

Η υπερεναντικοποίηση της εργασίας και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας έφεραν με μαθηματική ακρίβεια αυτό το εργοδοτικό έγκλημα και θα ακολουθήσουν και άλλα αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση, αν δεν ανατραπούν οι όροι της εργασίας προς το συμφέρον αυτών που παράγουν το πλούτο.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) με απεργιακή συγκέντρωση και περιφρούρηση της απεργίας.

Η άρνηση της εργοδοσίας για συνάντηση και διαπραγμάτευση των αιτημάτων των εργαζομένων, το πέπλο σιγής που έχει απλωθεί πάνω από την εργοδοτική δολοφονία αποδεικνύει ξανά πως η εργατική τάξη μπορεί να στηριχθεί μόνο στις δικές της δυνάμεις και την οργάνωση του αγώνα της απέναντι στη δολοφονική πολιτική συστήματος-κεφαλαίου-κυβέρνησης.

Η δομική κρίση του συστήματος και ο νόμος-λαιμητόμος Χατζηδάκη στρώνουν το έδαφος σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο να λεηλατήσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης.

Οφείλουμε να σταθούμε στο πλάι των απεργών της Cosco. Καλούμε στη συγκέντρωση στις 18:30 στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία να γίνουμε μια γροθιά και δυναμικά, οργανωμένα και μαζικά να απαιτήσουμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών.

Κάλεσμα: Τετάρτη 27/10/21 18:30 Απεργιακή Συγκέντρωση Πλατεία Κοραή Πειραιάς

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ-ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ-ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

πηγή : https://ilektraapostolou.wordpress.com/2021/1…