Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 στις 18.30

Συνέλευση σχετικά με δίκη του συντρ. Π. Γεωργιάδη και δίωξη του συντρ. Κώστα Κ.

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στις 6.30 μμ στην ΑΣΟΕΕ θα πραγματοποιηθεί η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές με θεματικές:

  1. την δίκη του συντρόφου Π. Γεωργιάδη, που ορίστηκε για τις 6/12
  2. την δίωξη που ασκήθηκε στον σύντροφο Κώστα Κ.

Στην συνέλευση θα συζητηθούν κινήσεις αλληλεγγύης για τους συντρόφους Π. Γεωργιάδη και Κώστα Κ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Για την υπόθεση που κατηγορείται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης (αποθήκη στο Κουκάκι) ορίστηκε δικάσιμος για τις 6 Δεκεμβρίου 2021.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, μετά από «ανώνυμο» τηλεφώνημα, η "αντι"τρομοκρατική προχώρησε στη σύλληψη του συντρόφου Πολύκαρπου Γεωργιάδη και σε έρευνα αποθήκης που νοίκιαζε με το όνομα του στο Κουκάκι βρέθηκε ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητές και σφαίρες. Ο σύντροφος προφυλακίστηκε με διογκωμένο κατηγορητήριο, αφού τα πλημμελήματα της απλής κατοχής εκρηκτικών και πυρομαχικών αναβαθμίστηκαν χωρίς το παραμικρό στοιχείο σε κακούργημα.

Η «αντί» τρομοκρατική προσπάθησε αρκετές φορές να αναβαθμίσει το κατηγορητήριο και να συνδέσει τον σύντροφο με ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις. Αρχικά, παρουσίασε το περιεχόμενο σε ένα usb stick, που βρέθηκε στο σπίτι του, σαν πρωτότυπη προκήρυξη της Ο.Λ.Α. Κάτι που αποδείχθηκε αναληθές, υποχρεώνοντας την συγκεκριμένη υπηρεσία να ανασκευάσει. Αργότερα, επιχείρησε ξανά κάτι παρόμοιο προσπαθώντας να συσχετίσει ορισμένες από τις σφαίρες που βρέθηκαν στο Κουκάκι με σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν στην ένοπλη επίθεση εναντίων του Α.Τ στην Αγ. Παρασκευή το 2009 και στην ιδρυτική ενέργεια της Ο.Λ.Α εναντίον των κεντρικών γραφείων της Ν.Δ., χρονικό διάστημα που ο σύντροφος βρίσκονταν στη φυλακή. Η εμμονή των διωκτικών αρχών στο πρόσωπο του Πολύκαρπου Γεωργιάδη έχει να κάνει με την αγωνιστική του στάση όλα αυτά τα χρόνια που κράτησε τόσο εκτός όσο και εντός των τειχών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ Κ.

Στις 22-10-2021 κλήθηκε ο Κώστας Κ. στον ανακριτή, κατηγορούμενος για την εμπρηστική επίθεση στο υπουργείο πολιτισμού στην Μπουμπουλίνας που είχε πραγματοποιηθεί στις 3-7-2007. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή και έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ανθρώπους και πράγματα. Το στοιχείο που επικαλείται μετά από 14 χρόνια η αστυνομία είναι, η τακτικά εμφανιζόμενη πλέον σε υποθέσεις που αφορούν αγωνιστές, μεθοδολογία της εύρεσης dna πάνω σε κάποιο αντικείμενο. Τον τελευταίο καιρό έχουν κληθεί και άλλοι σύντροφοι ακριβώς πάνω στην ίδια μανιέρα, την ανεύρεσης dna σε υποθέσεις που χρονολογούνται πλέον της δεκαετίας και «ταυτοποιούνται» με ακροβατικές μεθόδους με dna που ατύπως ή και παρανόμως έχουν παρθεί από τους «συνήθεις υπόπτους». Ο σύντροφος μας με παραπάνω από 35 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και δράσης στο επαναστατικό - ανταγωνιστικό κίνημα έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των αρχών, έχει προσαχθεί, συλληφθεί , φυλακιστεί. Εάν θεωρούν ότι για αυτό τον λόγο θα είναι ένας ευάλωτος στόχος, πλανιούνται πλάνη οικτρά. Στις 4 Νοέμβρη, έπειτα από προθεσμία που πήρε, θα περάσει από τον ανακριτή που θα κρίνει την προφυλάκισή του.

Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο

Κανένας και καμία μόνη της στα χεριά του κράτους

Η αλληλεγγύη μας είναι το ανάχωμα πάνω στο οποίο θα συντριβούν οι κρατικές μεθοδεύσεις

Συνέλευση αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85916/