Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021 στις 17.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική μικροφωνική

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη τηε Χρυσής Αυγής από το σύνολο των αστικών θεσμών οι φασίστες ξαναβγαίνουν από τις τρύπες που τους έχωσε το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα τα τελευταία χρόνια. Η επανεμφάνιση των φασιστών σε μια περίοδο οξυμένων ταξικών αντιθέσεων και έπειτα από ενάμιση χρόνο απαγορεύσεων, επιβολών και κρατικών προσταγών δεν είναι τυχαία.

Προερχόμενος από τα πάνω ο φασισμός δρα σε συνεργασία με την αστική τάξη και αποτελεί λύση ανάγκης, οπότε η αστική δημοκρατία δυσκολεύεται να εδραιώσει την κυριαρχία της, ενώ, αντίστοιχα όταν ξεφεύγει του ελέγχου της τον "καταδικάζει" υποδεικνύοντας την πρωτοκαθεδρία της και επιδιώκοντας να ενισχύσει τη θεωρία των δύο άκρων ταυτίζοντας εξουσιαστές με εξουσιαζόμενους. Συγχρόνως, όμως, ο φασισμός στελεχώνεται και δυναμώνεται ιδεολογικά από τα κάτω από άτομα που αναλαμβάνουν το ρόλο του εκφοβισμού, της καταστολής αγώνων και της διαίρεσης των καταπιεσμένων με φυλετικά, έμφυλα ή άλλα ρατσιστικά κριτήρια.

Το τελευταίο διάστημα οι φασίστες προσπαθούν να αποκτήσουν λόγο και πάτημα στο δημόσιο χώρο. Περιστατικά σαν αυτά στη Σταυρούπολη και στο Ηράκλειο αποδεικνύουν ότι πρέπει να απαντήσουμε άμεσα. Γι' αυτό καλούμε αντιφασιστική πορεία στον ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου, την 1η Νοέμβρη, όταν οι φασίστες συγκεντρώνονται στη μνήμη των δύο φασιστών που εκτελέστηκαν και συγκέντρωση στον Άγιο Ανδρέα στη Λαμπρινή, που πέρυσι δέχθηκε άγρια καταστολή, καθιστώντας σαφές πως δε θα τους αφήσουμε να τριγυρνούν στις γειτονιές μας.

Θα υπερασπιστούμε στους δρόμους τα κοινωνικά και ταξικά μας συμφέροντα.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ 30/10, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, 17:00

ΠΟΡΕΙΑ 1/11, ΠΛΑΤΕΙΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΗΣΑΠ), 18:00

Αναρχική Συλλογικότητα Ανάδραση

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85906/


ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Την 1η Νοέμβρη του 2013 πραγματοποιείται η εκτέλεση δύο νεοναζί και ο τραυματισμός ενός τρίτου έξω από τα γραφεία της χρυσής αυγής στο Ηράκλειο. Από εκείνη την μέρα και μετά, η Χρυσή Αυγή και διάφορα άλλα εθνικιστικά μορφώματα, προσπαθούν να ηρωοποιήσουν τους δύο νεκρούς και να αντλήσουν πολιτική υπεραξία με κάθε τρόπο. Το αποκορύφωμα της προσπάθειας είναι το μνημόσυνο-φιέστα που διοργανώνεται την συγκεκριμένη ημερομηνία κάθε χρόνο και όπου μαζεύεται όλος ο εθνικοπατριωτικός βούρκος, περιφρουρούμενος πάντα από άπειρες δυνάμεις μπάτσων.

Η συνεργασία μπάτσων και ναζί δεν μας προκαλεί καμιά εντύπωση, η νομιμοποιημένη καταστολή των πρώτων πάντα αλληλοσυμπληρώνονταν από την "παράνομη" δράση των δεύτερων κι αντίστροφα. Είναι εξάλλου κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα για άλλη μια φορά στις πρόσφατες επιθέσεις των φασιστών στην Θεσσαλονίκη όπου η αστυνομία τους προσέφερε προστασία "κλείνοντας" τους το μάτι. Οι επιθέσεις αυτές, καθώς και αυτή στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου καταδεικνύουν ξεκάθαρα την επιστροφή των φασιστών στις παλιές γνώριμες τακτικές τους καθώς και την προσπάθεια τους να επανεμφανιστούν στον δρόμο. Παράλληλα διαλύουν με μιας οποιαδήποτε ψευδαίσθηση περί "αντιφασιστικής νίκης" απλά και μόνο επειδή καταδικάστηκε τακτικιστικά η χρυσή αυγή από την θεσμική δικαιοσύνη.

Πέρσι, όπως και κάθε χρόνο, είχε καλεστεί αντιφασιστική πορεία στο Ηράκλειο ώστε να μην δοθεί ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες. Το κράτος θέλοντας να την καταστείλει, κατέλαβε την πλατεία και την απαγόρευσε πατώντας πάνω στο νέο νομοσχέδιο περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τον κορωνοϊό. Όταν η πορεία κινήθηκε τελικά στο Γαλάτσι, τα ματ την καταδίωξαν και την χτύπησαν βίαια σε πολυσύχναστο μέρος μαζί με κόσμο που δεν συμμετείχε, εφαρμόζοντας στο έπακρο το δόγμα "νόμος και τάξη". Φέτος, με τους φασίστες να βγαίνουν ξανά από τις τρύπες τους και το κράτος να θέλει να επιβάλει την ησυχία, την τάξη και την "ασφάλεια", η ανάγκη να βρεθούμε απέναντι τους στον δρόμο είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Είτε σε κράτος είτε σε παρακράτος, ούτε βήμα πίσω!

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 30/10 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ (ΛΑΜΠΡΙΝΗ) ΣΤΙΣ 17:00.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ / ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΗΣΑΠ).

ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αντιεξουσιαστική/Αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Οκτωβρίου 02h