τι; : δίκη θεματική : αντισεξισμός

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 στις 9.00 πμ

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση στη δίκη του παραβιαστή καθηγητή-γυναικολόγου του ΔΙΠΑΕ

Μετά από τρείς αναβολές, στις 2 Νοέμβρη αναμένεται να ολοκληρωθεί η δίκη ⚖ του μαιευτήρα γυναικολόγου και καθηγητή της Μαιευτικής σχολής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. Ο καθηγητής κατηγορείται ότι αφού εξαπάτησε τις φοιτήτριές του καλώντας τες στο ιατρείο του για δωρεάν εξέταση στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης, τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Εξάλλου, με το κύρος του ως καθηγητής και γιατρός, άλλοτε προσπάθησε να εξαγοράσει τη σιωπή τους υπαινισσόμενος επαγγελματική αποκατάσταση κι άλλοτε να την εκβιάσει απειλώντας για το αντίθετο. Επιπλέον, παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που, με δική του υπαιτιότητα, εκκρεμούν οι κατηγορίες, παραμένει εν ενεργεία και ως καθηγητής και ως γιατρός με συνέπεια να έχει τη δυνατότητα να ασκεί παραβατική συμπεριφορά.

🌂 Η δίκη θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο και με μια κυβέρνηση που έχει βάλει στο στόχαστρο όλα τα δικαιώματά μας, εργασιακά, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και φυλής. Από το συνέδριο γονιμότητας, τον νόμο Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, τον νόμο Χατζηδάκη που εκτός από την κοροϊδία ότι παρέχει προστασία στις/στους εργαζόμενες/ους όπως «διαπίστωσαν» στο efood, εμπεριέχει και την κοροϊδία ότι προστατεύει από την σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στους χώρους εργασίας, ως την ψεύτικη συμπαράσταση στις Αφγανές γυναίκες από τους Ταλιμπάν, που καταρρέει όταν αναζητούν καταφύγιο στην «πολιτισμένη δύση» και καλύπτει τον κάθε Μπογδάνο που στιγματίζει τα παιδιά τους.

🌂 Γι' αυτό δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο αστικό νομικό σύστημα που πάρα πολλές φορές στιγμάτισε τις/τους επιβιώσασες/σαντες και επιφύλαξε ιδιαίτερα ελαφρές ποινές στους κακοποιητές, ως και την πλήρη απαλλαγή τους. Παρά την τίμια στάση πολλών νομικών και δικαστών σε ανάλογες περιπτώσεις, εμείς ξέρουμε πως, η μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη δικαιώθηκε από το τεράστιο κύμα συμπαράστασης και κατακραυγής ενάντια στους βιαστές και δολοφόνους της. Ξέρουμε πως, παρά το τσουνάμι κακοποιητικών αποκαλύψεων που έφερε στο προσκήνιο το me too, η κυβέρνηση θα είχε μείνει στις αρχικές δηλώσεις ανώδυνης συμπαράστασης στην Σ.Μπεκατώρου και θα είχε συγκαλύψει τα εγκλήματα του Δ.Λιγνάδη. Η φυλάκιση του Λιγνάδη και του Φιλιππίδη οφείλονται στην υποδειγματικό χειρισμό από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και την τεράστια συμπαράσταση του φεμινιστικού και ΛΟΑΤΚΙ κινήματος και του απλού κόσμου. Ξέρουμε πως, η δική μας κατακραυγή έκανε τον Τσιάρα να υπαναχωρήσει από το αρχικό 50- 50 υποχρεωτική συνεπιμέλεια. Είδαμε πρόσφατα πως η δική μας κατακραυγή #cancel_efood έκανε την εργοδοσία να υπαναχωρήσει από την εφαρμογή του ν.Χατζηδάκη και τώρα ξέρουμε ότι, αν οργανωθούμε όπως καλούν εκατοντάδες συνδικαλιστές βάσης, μπορούμε να τον καταργήσουμε στην πράξη, μαζί με την κοροϊδία της δήθεν προστασίας από την σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

☂ Ακριβώς επειδή ξέρουμε, σταθήκαμε από την αρχή στο πλευρό των φοιτητριών και καλούμε εκ νέου, σε συμπαράσταση έξω από τα δικαστήρια. Επειδή η δικαίωσή τους θα μας δώσει νέα ορμή να οργανώσουμε την αντίστασή μας στο σεξισμό και θα τροφοδοτήσει τις νέες νίκες μας απέναντι στο σύστημα που τον τρέφει.

Όλες και όλοι στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις 2 Νοέμβρη ώρα 9.00 πμ

Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη

πηγή : https://fb.me/e/2SjrcLnX1
πηγή : email που λάβαμε στις 29 Οκτωβρίου 20h


1 2 3 4 5 6

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου είναι η τελευταία δικάσιμος της δίκης του παραβιαστή γυναικολόγου - καθηγητή, όπου αναμένεται να βγει και η τελική απόφαση. Όλες και όλοι εκεί!

Περιγραφή για άτομα με δυσκολία όρασης:

Αφίσα με μαύρο φόντο όπου υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στις 9 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στο σύνθημα αναγράφεται: Από τα ιατρεία μέχρι τις σχολές μας, έξω οι παραβιαστές από τις ζωές μας.

Η εικόνα περιλαμβάνει την απόδοση μιας μήτρας όπου η αριστερή σάλπιγγα εκτείνεται σε χαρακτηριστική χειρονομία.

πηγή : https://www.facebook.com/105576664941366/post…


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση στη δίκη του παραβιαστή καθηγητή-γυναικολόγου του ΔΙΠΑΕ

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου είναι η τελευταία δικάσιμος της δίκης, όπου αναμένεται να βγει και η τελική απόφαση.

Κράτος, ΜΜΕ, σχολές & εκκλησία

_Τον Σεπτέμβριο του 2020 πρώην φοιτήτριες του τμήματος μαιευτικής του ΑΤΕΙΘ (ΔΙΠΑΕ) κατήγγειλαν δημόσια σεξουαλική παρενόχληση. Σε αυτά εμπλέκεται καθηγητής του τμήματος, και ιδιώτης γυναικολόγος γιατρός. Οι πρώην φοιτήτριες καταγγέλλουν ότι ο εν λόγω καθηγητής προσέγγιζε σπουδάστριες και τις απομόνωνε στο ιδιωτικό του ιατρείο, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης παραβαίνοντας το πρωτόκολλο παραβίαζε τις κοπέλες.

ΟΛΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

_Είµαστε πολλές και ερχόµαστε από µακριά. Είµαστε άνεργες, εργάτριες, φοιτήτριες, μητέρες. Είμαστε αναρχικές, αντιφασίστριες, εξεγερμένες. Σε σχολεία, σχολές, χώρους εργασίας, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους που ξεσπάνε περιστατικά έμφυλης βίας, με οργάνωση κι αγώνα σπάμε τη σιωπή που επιβάλλει η πατριαρχία.

ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Αναρχική Συνέλευση φοιτητών/τριών Quieta Movere


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταγγέλουσες του παραβιαστή γιατρού και καθηγητή του ΑΤΕΙΘ (ΔΙΠΑΕ)

ΤΡΙΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ, 09:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τον Σεπτέμβριο του 2020 πρώην φοιτήτριες του τμήματος μαιευτικής του ΑΤΕΙΘ (ΔΙΠΑΕ), κατήγγειλαν δημόσια σεξουαλική παρενόχληση ενάντια σε καθηγητή του τμήματος, και ιδιώτη γυναικολόγο γιατρό. Οι πρώην φοιτήτριες καταγγέλουν ότι ο εν λόγω καθηγητής προσέγγιζε σπουδάστριες και τις απομόνωνε στο ιδιωτικό του ιατρείο, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, παρενοχλούσε σεξουαλικά τις κοπέλες. Μετά την τρίτη αναβολή, στην δίκη στις 22 Σεπτέμβρη, καθηγητές και γιατροί έθεσαν, ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου, τον στιγματισμό που βιώνει λόγω της δικαστικής διαδικασίας στην οποία εμπλέχτηκε αναίτια. Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό.

Χιλιάδες κορίτσια και γυναίκες κρατούνται όμηρες σε ένα τέτοιο καθεστώς καθημερινού βιασμού και κακοποίησης, καθώς οι κατηγορούμενοι ξεπλένονται για τον "έντιμο" βίο τους, την εκπαιδευτική τους ιδιότητα, το επιστημονικό τους έργο, την "ασφάλεια" που παρέχουν, την υψηλή τους θέση στον κόσμο της εξουσίας. Όλα αυτά που γαλουχίζουν, οπλίζουν, δικαιολογούν και συγκαλύπτουν αυτά τα εγκλήματα, αποτελούν ένα ολόκληρο σύστημα, που ονομάζεται κράτος, κεφάλαιο, πατριαρχία.
H πατριαρχική βία είναι παρούσα ως αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Είναι οργανικό κομμάτι του εξουσιαστικού και καπιταλιστικού κόσμου για τη διαίρεση των καταπιεσμένων και την επέλαση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία περιστατικά έμφυλης βίας γνωστοποιούνται σε μεγαλύτερο βαθμό: Από τις σεξιστικές επιθέσεις στο σπίτι, στο δρόμο, στο σχολείο, στη δουλειά, από την επικριτικότητα στις εκτρώσεις, από τους ξυλοδαρμούς έως και τις γυναικοκτονίες.

Η αντιμετώπιση της πατριαρχικής βίας περνάει μέσα από τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και κάθε μορφή εξουσίας.

ΚΡΑΤΟΣ, ΜΜΕ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο"

μέλος Α.Π.Ο. - Ο.Σ.


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταγγέλλουσες - πρωην φοιτήτριες του ΔΙΠΑΕ

Στις 02/11 η δίκη του παραβιαστη καθηγητή μαιευτικής συνεχίζεται και εμείς με την σειρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στις καταγγέλλουσες αυτού και στον αγώνα τους ενάντια στο καθεστώς της εμφυλης βίας, της κουλτούρας του βιασμού και γενικότερα της πατριαρχίας που ολόκληρο το σύστημα ξεπλένει και αναπαράγει. Καλούμε λοιπόν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 02/11 στις 9:00 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις απόφοιτες του τμήματος μαιευτικής Σίνδου που παρενοχληθηκαν σεξουαλικά κατά την διάρκεια γυναικολογικής εξέτασης από τον γυναικολόγο - καθηγητή του.

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση στη δίκη του παραβιαστή καθηγητή-γυναικολόγου του ΔΙΠΑΕ

Αύριο Τρίτη 2/11 στις 09:00 εκδικάζεται η υπόθεση των φοιτητριών μαιευτικής που κατήγγειλαν τον καθηγητή ο οποίος ασκεί και το επάγγελμα του ιδιώτη γυναικολόγου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν, ο εν λόγω καθηγητής τις προσκαλούσε στο ιατρείο του με πρόφαση βοήθεια στα μαθήματά τους, ή δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των γυναικών προέβαινε σε παραβιαστικές πράξεις.
Αρκετές λοιπόν γυναίκες αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή και να τον καταγγείλουν.
Με όλο και περισσότερα περιστατικά έμφυλης βίας να έρχονται στο φως καθημερινά, με όλο και περισσότερες γυναίκες να προστίθενται στο μακρύ κατάλογο θυμάτων της τοξικής αρρενωπότητας και της πατριαρχίας, είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να σταθούμε η μία δίπλα στην άλλη και να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε καταπίεση και εξουσιαστική λογική.

Η πατριαρχία όλες μας πληγώνει.
Στο δρόμο στη σχολή ποτέ καμία μόνη

Όλες/οι στα δικαστήρια αύριο στις 09:00

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο