Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 17.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική πορεία ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε δομική κρίση που επιταχύνθηκε ακόμη περισσότερο με την πανδημία του COVID-19.

Ελληνογαλλική συμφωνία, συμφωνία για αμερικανικές βάσεις, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και νέο επί της ουσίας «μνημόνιο», κατάργηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών, γιγάντωση της ανεργίας, η ακρίβεια ακουμπάει κάθε πτυχή της καθημερινότητας για τον εργαζόμενο λαό και την κοινωνία.

Η λαϊκή-κοινωνική οργή και δυσαρέσκεια θεριεύουν, η ποιότητα ζωής για το σύνολο του εργαζόμενου λαού και της κοινωνίας θα πέσει ακόμη περισσότερο.

Το σύστημα παίζει ξανά το όπλο του φασισμού, της άριστης εφεδρείας του για να εγκολπώσει την λαϊκή-κοινωνική δυσαρέσκεια σε βολικούς για το σύστημα δρόμους και τροφοδοτεί την ανάπτυξη και συγκρότηση των φασιστικών-παρακρατικών μηχανισμών που είναι ο επιχειρησιακός-παράνομος-κατασταλτικός βραχίονας των φασιστών με κουστούμια της ΝΔ και της ευρύτερης φασιστικοποίησης του συστήματος που εκφράζεται στον σκληρό κατασταλτικό πυρήνα- δικαιοσύνη- αστυνομία.

Το φασιστικό παρακράτος κάνει την εμφάνισή του και επιτίθεται πανελλαδικά απέναντι στο κόσμο του αγώνα και της εργασίας και ευρύτερα στα καταπιεζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Επίθεση σε φοιτήτρια μέλος της ΚΝΕ το καλοκαίρι, επίθεση σε φοιτητές σε Εύοσμο, επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και σε μετανάστες στην Κοκκινιά.

Στην Σταυρούπολη, τόσο η όσμωση των φασιστών με μαθητές, όσο και η κρατική κάλυψη από την αστυνομία και το διευθυντή του ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης μετέτρεψαν σε ορμητήριο φασιστικών επιθέσεων ένα σχολείο που στους κόλπους του βρίσκεται η μελλοντική και φτωχοποιημένη εργατική τάξη.

Η αποφυλάκιση Πατέλη αποδεικνύει στην πράξη πως ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων. Η θεωρία των 2 άκρων καλύπτει τη δολοφονική δράση των νεοναζί-φασιστών παρακρατικών και στέκεται απέναντι στο κόσμο του αγώνα και της εργασίας που αντιστέκεται.

Οι φασίστικες- κρατικές συμμορίες της αστυνομίας δολοφονούν τους φτωχοδιάβολους και η αστική δικαιοσύνη τους βγάζει λάδι, ενώ βγάζει παράνομη την απεργία των εργατών στην Cosco, στήνει κρατικές σκευωρίες σε αγωνιστές για την δράση τους απέναντι στις ναρκομαφίες, «φτιάχνει» υποθέσεις με όχημα το DNA, ποινικοποιεί κάθε μορφή εργατικής-λαϊκής-κοινωνικής αντίστασης.

Θεωρούμε πως ο πλατύς, μετωπικός,δυναμικός και μαχητικός αντιφασιστικός αγώνας που στέκεται απέναντι τόσο στην φασιστική θεσμική-κρατική και παρακρατική τρομοκρατία όσο και στο σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό πρέπει να βγει στο προσκήνιο, να αγκαλιάσει κάθε γειτονιά, κάθε χώρο δουλειάς,κάθε σχολείο και πανεπιστήμιο και κάθε κοινωνικό πεδίο και να αντιπαρατεθεί πολιτικά και υλικά με ένστολους και παρακρατικούς νεοναζί - φασίστες.

Θέλουμε οι γειτονιές μας να γίνουν συμμέτοχες στον αγώνα απέναντι στο φασισμό, να ανακόψουμε σε τοπικό επίπεδο κάθε απόπειρα φασιστικής παλινόρθωσης, να οξυνθούν ακόμη περισσότερο τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κόσμου της εργασίας και του αγώνα. Να γίνουμε μια γροθιά, να οργανωθούμε και να χτίσουμε τοπικά σημεία αντίστασης και αγώνα για να τσακίσουμε το φασιστικό παρακράτος και όσους του προσφέρουν ειρήνη.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, τους μαθητές, μετανάστες-μετανάστριες, κατοίκους, αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος και των γειτονιών μας σε αντιφασιστική διαδήλωση απέναντι στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει το Σάββατο 13 Νοέμβρη με συγκέντρωση στην Πλατεία Πανόρμου στις 17:30. Τέσσερις μέρες πριν την διαδήλωση τιμής του Πολυτεχνείου και του αδιαπραγμάτευτου αντιφασιστικού χαρακτήρα του απέναντι στο φασιστικό-παρακράτος που με την μορφή μιας στρατιωτικοφασιστικής χούντας ανέβηκε στην εξουσία για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ο αντιφασιστικός αγώνας είναι επίκαιρος, ταξικά και κοινωνικά αναγκαίος και πρέπει να βρεθεί στη πρώτη γραμμή.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΤΟΤΕ ΕΑΤ-ΕΣΑ ΤΩΡΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ-ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ- ΞΑΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες από Γκύζη-Πολύγωνο-Αμπελόκηπους

* Επόμενη ανοιχτή συζήτηση :

Τρίτη 9 Νοέμβρη στις 19:00 στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» [Ιωάννου Σούτσου & Κάλβου | Γκύζη]

πηγή : email που λάβαμε στις 31 Οκτωβρίου 21h


1 2 3 4

Κάλεσμα σε Αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει

Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε δομική κρίση που επιταχύνθηκε ακόμη περισσότερο με την πανδημία του COVID-19.

Ελληνογαλλική συμφωνία, συμφωνία για αμερικανικές βάσεις, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και νέο επί της ουσίας «μνημόνιο», κατάργηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών, γιγάντωση της ανεργίας, η ακρίβεια ακουμπάει κάθε πτυχή της καθημερινότητας για τον εργαζόμενο λαό και την κοινωνία.

Η ταξική-λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια θεριεύουν, η ποιότητα ζωής για το σύνολο του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας θα πέσει ακόμη περισσότερο.

Το σύστημα παίζει ξανά το όπλο του φασισμού, της άριστης εφεδρείας του για να εγκολπώσει την λαϊκή δυσαρέσκεια σε βολικούς για το σύστημα δρόμους και τροφοδοτεί την ανάπτυξη και συγκρότηση των φασιστικών-παρακρατικών μηχανισμών που ενδυναμώνονται μέσα στο βολικό για το σύστημα αντιεμβολιαστικό κίνημα και από το όπλο του αστικού εθνικισμού.

Οι φασιστικές-παρακρατικές οργανώσεις είναι ο επιχειρησιακός-παράνομος-κατασταλτικός βραχίονας της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης και του διεθνούς ιμπεριαλισμού,σε πλήρη σύμπνοια με τους φασίστες με κουστούμια εντός της ΝΔ και της ευρύτερης φασιστικοποίησης του συστήματος που εκφράζεται στον σκληρό κατασταλτικό πυρήνα- αστυνομία, δικαιοσύνη.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις συνεχείς επερωτήσεις των Χρυσαυγιτών για τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, τα δόντια που έβγαζαν τα οικόσιτα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους ξανά και ξανά, είτε μέσα από τον κοινοβουλευτικό τους ρόλο είτε στο πεζοδρόμιο και με τον βάρβαρο δολοφονικό τους ρόλο;

Το φασιστικό παρακράτος κάνει την εμφάνισή του και επιτίθεται πανελλαδικά απέναντι στο κόσμο του αγώνα και της εργασίας. Επίθεση σε φοιτήτρια μέλος της ΚΝΕ το καλοκαίρι, επίθεση σε φοιτητές σε Εύοσμο, επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και σε μετανάστες στην Κοκκινιά.

Στην Σταυρούπολη, τόσο η όσμωση των φασιστών με μαθητές, όσο και η κρατική κάλυψη από την αστυνομία και το διευθυντή του ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης μετέτρεψαν σε ορμητήριο φασιστικών επιθέσεων ένα σχολείο που στους κόλπους του βρίσκεται η μελλοντική και φτωχοποιημένη εργατική τάξη.

Η απόφαση αποφυλάκισης του Πατέλη αποδεικνύει στην πράξη πως ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων. Η θεωρία των 2 άκρων καλύπτει τη δολοφονική δράση των νεοναζί-φασιστών παρακρατικών και στέκεται απέναντι στο κόσμο του αγώνα και της εργασίας που αντιστέκεται.

Οι φασιστικές - κρατικές συμμορίες της αστυνομίας δολοφονούν τους φτωχοδιάβολους και η αστική δικαιοσύνη τους βγάζει λάδι, ενώ βγάζει παράνομη την απεργία των εργατών στην Cosco, στήνει κρατικές σκευωρίες σε αγωνιστές για την δράση τους απέναντι στις ναρκομαφίες, «φτιάχνει» υποθέσεις με όχημα το DNA, ποινικοποιεί κάθε μορφή εργατικής-λαϊκής αντίστασης.

Θεωρούμε πως ο πλατύς, μετωπικός, δυναμικός και μαχητικός αντιφασιστικός αγώνας που στέκεται απέναντι τόσο στην φασιστική θεσμική-κρατική και παρακρατική τρομοκρατία όσο και στο σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό δένεται άρρηκτα με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των κατώτερων και πιο φτωχοποιημένων λαϊκών στρωμάτων και πρέπει να βγει στο προσκήνιο.

Οφείλει να αγκαλιάσει κάθε γειτονιά, κάθε χώρο δουλειάς, κάθε σχολείο και πανεπιστήμιο και κάθε κοινωνικό πεδίο, να τσακίσει κάθε τεχνητό διαχωρισμό που επιβάλλουν το σύστημα και τα αφεντικά μέσα στην εργατική τάξη- με βάσει το φύλο, το έθνος, τη θρησκεία και το σεξουαλικό προσανατολισμό- και να αντιπαρατεθεί πολιτικά και υλικά με ένστολους και παρακρατικούς νεοναζί - φασίστες.

Θέλουμε οι γειτονιές μας να γίνουν συμμέτοχες στον αγώνα απέναντι στο φασισμό, να ανακόψουμε σε τοπικό επίπεδο κάθε απόπειρα φασιστικής παλινόρθωσης, να οξυνθούν ακόμη περισσότερο τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κόσμου της εργασίας και του αγώνα. Να γίνουμε μια γροθιά, να οργανωθούμε και να χτίσουμε τοπικά σημεία ταξικής-λαϊκής αντίστασης και αγώνα για να πνίξουμε το φίδι του φασιστικού παρακράτους και όσους του προσφέρουν ειρήνη.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, τους μαθητές, μετανάστες-μετανάστριες, κατοίκους, αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος και των γειτονιών μας σε αντιφασιστική διαδήλωση απέναντι στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει το Σάββατο 13 Νοέμβρη με συγκέντρωση στην Πλατεία Πανόρμου στις 17:30. Τέσσερις μέρες πριν την διαδήλωση τιμής του Πολυτεχνείου και του αδιαπραγμάτευτου αντιφασιστικού/αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα του απέναντι στο φασιστικό-παρακράτος που με την μορφή μιας στρατιωτικοφασιστικής χούντας ανέβηκε στην εξουσία για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ο αντιφασιστικός αγώνας είναι επίκαιρος, ταξικά αναγκαίος και πρέπει να βρεθεί στη πρώτη γραμμή.

Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στο μπλοκ των Αντιφασιστών / Αντιφασιστριών από Γκύζη-Πολύγωνο-Αμπελόκηπους

Σάββατο 13 Νοέμβρη, 17:30 Πλατεία Πανόρμου Αντιφασιστική Διαδήλωση στις γειτονιές των Αμπελοκήπων-του Πολυγώνου και του Γκύζη.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΤΟΤΕ ΕΑΤ-ΕΣΑ ΤΩΡΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ-ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ- ΞΑΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

[Ιωάννου Σούτσου & Κάλβου | Γκύζη]

πηγή : https://ilektraapostolou.wordpress.com/2021/1…


1 2 3 4

[Πορεία, Σάββατο, 13/11, 17:30 πλ. Πανόρμου ] Ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

ΠΟΡΕΙΑ, 13/11, 17:30 ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ

post image

Κράτος, κεφάλαιο και φασίστες αποτελούν οργανικά κομμάτια του κοινού συμπλέγματος εξουσίας, καταπίεσης και εκμετάλλευσης. Τα διάφορα φασιστικά μορφώματα και σχηματισμοί είναι το χρήσιμο εργαλείο κάθε κυβέρνησης και διακρατικού σχηματισμού ώστε να συντηρεί τα βασικά εργαλεία φασιστικής ταξικής καταπίεσης που είναι ο θεσμικός ρατσισμός, και αποκλεισμός και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ταυτόχρονα, ο αντιφασισμός, περισσότερο από μια θεωρία ή ένα πολιτικό πρόταγμα αποτελεί την φυσική οργάνωση της ελάχιστης αυτοάμυνας της προλεταριακής κοινωνικής βάσης και πεδίο ενότητας των πιο καταπιεσμένων και εκμεταλλευομένων κοινωνικών κομματιών, που είναι τα πρώτα και τα άμεσα βαλλόμενα από την ανάπτυξη και ενίσχυση του φασισμού.

Ο φασισμος, εξάλλου, στην ελληνική επικράτεια έχει ρίζες και βάθος μέσα στον κοινωνικό ιστό αποτελώντας μια ισχυρή μειοψηφία παρακρατικών, άμεσα ή έμμεσα συνεργαζόμενων με το κράτος και τους μηχανισμούς τους και σε στενές σχέσεις με την εκκλησία, τον στρατο, την αστυνομία και τα μεγαλοαστικά κέντρα εξουσίας.

Η άνοδος και η ανάπτυξη του φασιστικού φαινομένου από το 2000 κι μετά, παράλληλα με την εμφάνιση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής κρίσης, αποτέλεσε συστημική επιλογή με ευρεία αποδοχή και απεύθυνση σε μεγάλο φάσμα του πολιτικού κόσμου. Η δολοφονία του Π. Φύσσα από την συμμορία της Χ.Α., μαζί με την γενικότερη αύξηση των επιθέσεων της και την είσοδό της στη βουλή οδήγησε το πολιτικό σύστημα στην εφαρμογή ενός σχεδίου περιορισμού της, τουλάχιστον ως κομμάτι του. Η τακτική του κρατικού αντιφασισμού της κυβέρνησης Σαμαρά την ίδια στιγμή που οριοθετούσε την ηγεμονία της παράταξής του στο δεξιο στρατόπεδο, άνοιγε την πόρτα σε όσους θα ήθελαν να εκπροσωπήσουν εντός του συστήματος και της παράταξης την ατζέντα της "σοβαρής" Χρυσής Αυγής.

Ακόμα και μετά την δίκη, το φασιστικό φαινόμενο και οι οργανώσεις τους, όχι μόνο δεν περιορίστηκε αλλά αντίθετα πήρε άλλες μορφές και μπήκε βαθύτερα μέσα στο σώμα της κοινωνικής βάσης. Μετά την οπισθοχώρηση της Χ.Α. πολλές ομαδοποιήσεις δράσης και δρόμου έκαναν την εμφάνισή τους προωθώντας ξανά το προσωπείο της αντισυστημικότητας εκμεταλλευόμενοι τις δικαστικές τους καταδίκες, ενώ από την άλλη κατεξοχήν εκφραστές των πιο στυγνών φασιστικών ιδεών βρίσκονται σήμερα είτε στην κυβέρνηση είτε σε θέσεις πολιτικής ισχύος. Μπορεί στα ευρύτερα κοινωνικά αντανακλαστικά οι όροι φασισμός και ναζισμός να παραμένουν οροί φορτισμένοι αρνητικά παρόλα αυτά μεγάλο κομμάτι του λόγου τους (εθνικισμός, σωβινισμός, σεξισμός κτλ) αποτελεί ισχυρό πόλο μέσα στον κοινωνικό διάλογο.

Ένα και πλέον χρόνο μετά την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής οι φασίστες κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους από την μια ως έκφραση την γενικότερης κοινωνικής παθογένειας από την άλλη ως δεκανίκι των αφεντικών έτοιμο να στηρίξει στις νέες κρίσεις που αναμένονται.

Είναι καιρός να σταθούμε ξανά απέναντι στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά με δράση στις γειτονιές, στα σχολεία στους χώρους εργασίας και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Να αποκαλύψουμε την οργανική τους σύνδεση με το κράτος, τους καπιταλιστές χρηματοδότες τους και τους κατασταλτικούς παρακρατικούς μηχανισμούς. Με την συγκρότηση του δικού μας κόσμου. Του κόσμου της αυτοοργάνωσης, της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Η συγκρότηση πολυεθνικών κοινοτήτων αγώνα, η αγωνιστική συμφιλίωση μεταξύ των λαών αλλά και των εθνικών μειονοτήτων εντός κάθε χώρας είναι η βαθιά κοινωνική εκρίζωση του φασισμού και αποτελεί θεμέλιο λίθο για την κοινωνική επανάσταση ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και την πατριαρχία που ταΐζουν και ταΐζονται από τον φασισμό.

Να ξαναδώσουμε στον αντιφασιστικό αγώνα την σημασία που του αρμόζει σε άμεση σύγκρουση με το κράτος που φασιστικοποιείται και φασιστικοποιεί την κοινωνία απειλώντας την ελευθερία και συμφιλίωση των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα.

Καλούμε στην αντιφασιστική πορεία στις γειτονιές Γκύζη, Πολυγώνου, Αμπελοκήπων ως μια πρώτη οργανωμένη απάντηση των συλλογικών σχημάτων των περιοχών μας απέναντι στην επανεμφάνιση των φασιστών.

ΩΜΟ ΜΕ ΩΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΝΕ

ΠΟΡΕΙΑ, 13/11, 17:30 ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών Λ.Αλεξάνδρας

sykaexpro.squaext@riseupex.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615283/


1 2 3 4

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Σάββατο 13 Νοέμβρη στις 17:30 Πανόρμου (μετρό)

Ο ιμπεριαλισμός ως καπιταλισμός που σαπίζει βρίσκεται σε βαθειά δομική κρίση. Η πανδημία του COVID-19 επιτάχυνε ακόμη περισσότερο την παρακμή ενός συστήματος που επιβιώνει τρώγοντας τις σάρκες των εργαζόμενων λαών ολόκληρου του κόσμου.

Η εξαρτημένη ντόπια ολιγαρχία αλυσοδένει τον λαό και την εργατική τάξη ακόμη περισσότερο στο άρμα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Νατοϊκές βάσεις ξεπηδάνε σε κάθε σημείο της χώρας, η ελληνογαλλική συμφωνία δυναμώνει την πολιτική-στρατιωτική- οικονομική και συνεπακόλουθα διπλωματική εξάρτηση από τον γαλλικό ιμπεριαλισμό.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και τα αντεργατικά-αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του θέτουν ακόμη ένα ιδιαίτερο «μνημόνιο», προμηνύουν την ταξική αφαίμαξη και την παραχώρηση ακόμη περισσότερων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και της εργασίας του λαού μας στο ξένο κεφάλαιο.

Η ακρίβεια ξετινάζει το εισόδημα των φτωχών εργατικών-λαϊκών οικογενειών, ο μισός μήνας δεν βγαίνει και οι άνεργοι αναγκάζονται να ζουν με δανεικά, η εξαθλίωση της εργατικής τάξης και των κατώτερων λαϊκών στρωμάτων, για όσους δεν είναι ήδη γεγονός, είναι προ των πυλών.

Η κυβέρνηση και το σύστημα δολοφονούν τον εργαζόμενο λαό με την εγκληματική-δολοφονική διαχείριση της πανδημίας. Η κυβέρνηση και το σύστημα κατέκαψαν λαϊκές περιουσίες, το βιός των μικροκαλλιεργητών, μεγάλο κομμάτι της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου.

Τα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών πετάγονται έξω από τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, και σε κάθε διαμαρτυρία το μαστίγιο της καταστολής έρχεται στο προσκήνιο.

Μέσα σε μια τέτοια κατάσταση που η λαϊκή οργή συσσωρεύεται και ψάχνει περιεχόμενο και μορφή να διοχετευθεί απέναντι στο σύστημα, την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό, παίζεται ξανά το όπλο του φασισμού.

Τα πανηγύρια για «νίκες» και «καταδίκες» τελειώνουν και το φασιστικό παρακράτος αναδιοργανώνεται και βγαίνει στο προσκήνιο.

Το σημείο συγκρότησης βρέθηκε μέσα στο σκοταδιστικό-αντιεμβολιαστικό κίνημα και τα «νέα» παιδιά με τα μαύρα που αγωνίζονται απέναντι στην «χούντα» της Νέας Δημοκρατίας και προβάλλονται από μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της ντόπιας ολιγαρχίας είναι γεγονός, ξανά.

Πετάς μέσα στο μπλέντερ και λίγο αστικό εθνικισμό και έχεις έτοιμη μια βολική για το σύστημα «αντιπολίτευση» δρόμου.

Πανελλαδικά απλώνεται ένα πρώτο κύμα επιθέσεων απέναντι σε νεολαίους, εργάτες, αγωνιστές και αγωνίστριες. Σχολεία μετατρέπονται σε φασιστικά ορμητήρια των παρακρατικών, διευθυντές περνάνε μέσα μολότοφ και τα ένστολα-φασιστικά κρατικά τους αδέρφια κάνουν τα στραβά μάτια.

Ο παρακρατικός φασισμός επιστρατεύεται πλάι στους κρατικούς φασίστες της αστυνομίας που και οι δύο καλύπτονται από την δικαιοσύνη της πλουτοκρατίας, μέσα σε ένα πλαίσιο ακραίας φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής και πλήρους καταστρατήγησης των συνδικαλιστικών-λαϊκών και δημοκρατικών ελευθεριών.

Σε αυτό το νέο γύρο του αόρατου εμφυλίου ανάμεσα στο φασιστικό παρακράτος και τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία που αγωνίζεται δηλώνουμε ξανά παρών.

Οι κομμουνιστές/στριες και οι λαϊκοί αγωνιστές οφείλουν να βρεθούν μπροστά στην αντιπαράθεση με τον κρατικό και παρακρατικό φασισμό, να οργανωθούν πολιτικά και υλικά και να συγκροτήσουν όρους Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας απέναντι σε ένστολους και παρακρατικούς φασίστες δολοφόνους.

Πλατιά, μετωπικά, οργανωμένα και δυναμικά να συστρατευθούν όλα τα κομμάτια του εργατικού- λαϊκού και ευρύτερα του ανταγωνιστικού κινήματος σε αυτή την αναμέτρηση υλικής επιβίωσης για την δυνατότητα κίνησης μέσα στην μητρόπολη, στις συγκεντρώσεις, στις διαδηλώσεις, για να περιφρουρηθεί σε όλες τις πτυχές της η πολιτική και συνδικαλιστική δράση, για να ανατραπεί κάθε απόπειρα παλινόρθωσης των παρακρατικών σε γειτονιές ,σχολεία, σχολές και χώρους δουλειάς, εν τέλει σε κάθε κοινωνικό πεδίο.

Πάνω σε αυτή τη λογική καλούμε στη μετωπική αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση απέναντι στο φασισμό και τον σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει που οργανώθηκε από το μετωπικό σχήμα Αντιφασίστες- Αντιφασίστριες από Γκύζη- Πολύγωνο-Αμπελόκηπους έπειτα από πρωτοβουλία του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» τέσσερεις μέρες πριν από την πλατιά αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία, τους κατοίκους των περιοχών, μετανάστες και μετανάστριες και αγωνιστές-αγωνίστριες να συμμετέχουν πλατιά στην Αντιφασιστική διαδήλωση που αποτελεί ακόμη ένα σημείο συγκρότησης τοπικών ταξικών-λαϊκών αντιστάσεων απέναντι σε κάθε απόπειρα φασιστικής παλινόρθωσης στις γειτονίες της Αθήνας αλλά και Πανελλαδικά.

Αντιφασιστική Συγκέντρωση- Διαδήλωση: Μετρό Πανόρμου στις 17:30 Σάββατο 13/11/2021

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΤΟΤΕ ΕΑΤ-ΕΣΑ ΤΩΡΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών/ Αγωνιστών

πηγή : https://laikidrasi.wordpress.com/2021/11/13/ο…