Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 στις 20.00

Ρεμπέτικο οικονομικής ενίσχυσης για τον Όμηρο Μ.

από Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Ρεμπέτικο οικονομικής ενίσχυσης για τον Όμηρο Μ. Σάββατο 6/11 στις 20:00 στο Κηπάκι της Τσαμαδού.

Ο σύντροφος Ο.Μ. είναι προφυλακισμένος εδώ και 7 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού. Μια σκευωρία τεράστιων διαστάσεων γνωστή ως το φιάσκο της Νέας Σμύρνης. Υπήρχαν δεκάδες συλλήψεις εκείνη την μέρα αλλά και την επόμενη του συμβάντος που δεν βασίζονταν σε κανένα στοιχείο. Γνωστές πρακτικές. Ο Ο.Μ. ένας εκ των συλληφθέντων απήχθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, βασανίστηκε επί ώρες και εν τέλει οδηγήθηκε στα μπουντρούμια της αστικής δικαιοσύνης.

Ο λόγος ήταν το περιβόητο τηλεφώνημα στον σύντροφό του Α.Π. που δεν αποδεικνύει τίποτα σχετικά με την εμπλοκή του στον ξυλοδαρμό του μπάτσου. Έτσι η αστική δικαιοσύνη εκδικητικά προφυλάκισε τρεις από τους συλληφθέντες την επόμενη ημέρα. Πρώτο αποφυλακίσθηκε το παιδί που βρέθηκε το πορτοφόλι του στην ευρύτερη περιοχή. Δεύτερος ο επονομαζόμενος από την αστυνομία και τα μίντια "Ινδιάνος" ο οποίος είχε εξαρχής αποδεικτικά στοιχεία ότι δεν βρισκόταν καν στην Νέα Σμύρνη. Η υποψία για το βίντεο και μια ψευδής μαρτυρία του κουμπάρου του τον κράτησαν μέσα για 7 μήνες.

Από όλο αυτό το φιάσκο παραμένει ένας μέσα μετά από σειρά απορριπτικών αποφάσεων. Ο Όμηρος. Την στιγμή που οι χρυσαυγίτες αποφυλακίζονται ο ένας μετά τον άλλον ο Όμηρος συνεχίζει να είναι μέσα με την δικαιολογία ότι θεωρείται επικίνδυνος να είναι ελεύθερος. Εδώ βλέπουμε μια αναμενόμενη διάκριση γιατί οι αγωνιστές πάντα είναι επικίνδυνοι για το κράτος ενώ οι φασίστες είναι απλοί συνεργάτες. Η αποφυλάκιση του Ομήρου θα σήμαινε ένα και μόνο πράγμα και θα ήταν μια ευρύτερη παραδοχή της αστυνομίας και του κράτους. Ότι η Νέα Σμύρνη ήταν ένα φιάσκο. Όταν οι άνθρωποι έχασαν πολλούς μήνες από την ζωή τους για το τίποτα. Ότι βασανίστηκαν εκδικητικά από τα ανθρωπόμορφα κτήνη της αντιτρομοκρατικής. Με την άρνηση της αποφυλάκισης του κρατάνε ακόμα ζωντανή την υπόθεση.

Η στήριξη και η αλληλεγγύη μας στον Όμηρο δεν σταματά.

Λευτεριά στον Όμηρο Μ.

Κανένας όμηρος στα χέρια του κράτους.

Αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85953/