Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 στις 18.00

Προβολή Ντοκιμαντέρ του Abel Moreno: Fugir de l' oblit

Προβολή Ντοκιμαντέρ του Abel Moreno :

Fugir de l' oblit
(με ελληνικους υπότιτλους)

Ο Αμπελ Μορένο ο σκηνοθέτης θα είναι παρόν και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Event: https://el-gr.facebook.com/events/15688006734…

--------

"Στα 90 του χρόνια, ο Pitu περπατάει βιαστικά σαν να τον κυνηγάνε. Πιθανότατα γιατί αυτός ο ανώνυμος ηλικιωμένος άντρας, έχει συνηθίσει να περπατάει έτσι εδώ και χρόνια: για να αποδράσει από το φρανκικό καθεστώς, από το στρατόπεδο προσφύγων στo Argelés, από τα κυβερνητικά στρατόπεδα εργασίας στο Vichy, από τον σκοτωμό του Oradour-sur-Glane, από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των ναζί…Όμως κανένας δεν γνωρίζει το παρελθόν του Pitu, ούτε καν ο γιος του.

Όπως και τόσοι άλλοι, για να γλυτώσει τα αντίποινα του φρανκικού καθεστώτος επιστρέφοντας από την εξορία, αποφάσισε να φυλάξει την ιστορία του στις αποθήκες της μνήμης, όπου και παρέμεινε για 70 χρόνια.

Τώρα ο Pitu πηγαίνει κάθε μέρα να φροντίσει την Mercè, την γυναίκα του. Έχει συνείδηση του ότι εάν δεν το έκανε, σε λίγο καιρό, αυτή δεν θα τον θυμόταν εξαιτίας τoυ Alzheimer. Καθώς ξεσκονίζει ντοκουμέντα του παρελθόντος, αποφασίζει να ξαναγυρίσει στους τόπους από όπου διέφυγε για να πραγματοποιήσει, παραδόξως, την τελευταία του φυγή, να αποδράσει από την λήθη".

--------

Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης
Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Πρόσβαση με τις λεωφορειακές γραμμές:
700 (απο το σταθμό του μετρό στην Ανθούπολη),
στάση «Παλαιό τέρμα».
Α11 και Β11 (απο το σταθμό του μετρό στην Αττική),
στάση «Παλαιό τέρμα»

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…