Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 στις 18.00

Συλλογική vegan κουζίνα και παιδικό παιχνίδι σε κατειλημμένους χώρους

Συλλογική vegan κουζίνα και παιδικό παιχνίδι στην κατάληψη Υφανέτ, συντροφικά με τις μεταναστευτικές οικογένειες.

συλλογικότητες Stop War on Migrants και Room39

________________

Λίγα λόγια για το σκεπτικό της δράσης συλλογικής κουζίνας σε κατειλημμένους χώρους.
Η περσινή χρονιά ήταν το εφαλτήριο γνωριμίας με μεταναστευτικές οικογένειες στις οποίες κόπηκε το οικονομικό επίδομα με απόφαση της κυβέρνησης, με επακόλουθο κάποιες εξ αυτών να απειλούνται και με έξωση από τα διαμερίσματα που διαμένουν.
Με αφορμή το καθημερινό φαγητό αλλά και τα είδη που διανέμονται όπως ρουχισμός, προσωπικής υγιεινής, τη λειτουργία του φαρμακείου, τα μαθήματα εκμάθησης ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, αλλά και τη συμμετοχή σε δραστηριότητες της ομάδας, γνωριστήκαμε με τις οικογένειες και μοιραστήκαμε μαζί τους αγωνίες και άγχη.
Φέτος αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούμε να το πάμε ένα βήμα πιο πέρα, να συνδιαμορφώσουμε δράσεις, και να τους ξεναγήσουμε στον κινηματικό χώρο.
Η συλλογική μεταναστευτική βιγκαν κουζίνα σε κατειλημμένος χώρους είναι ένα εγχείρημα που συμπληρώνει το παζλ της ένταξης των μεταναστ(ρι)ών σε κινηματικά δρώμενα και ταυτόχρονα δικτύωσης χώρων και συλλογικοτήτων στην έμπρακτη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό.
Σκοπεύουμε να μαγειρεύουμε με τους μετανάστες και τις μετανάστριες καθημερινά σε διαφορετικό χώρο και να υπάρχει φαγητό για όλες και όλους, με όρους αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης.


συλλογικότητα Room39

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Νοεμβρίου 11h