Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 12.00

ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση πορείας την 25η Νοέμβρη

Οι καταγγελίες μεταναστριών από το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στην Πέτρου Ράλλη για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από μπάτσους, η κατ' επανάληψη για πολλά χρόνια κακοποίηση παιδιών και ενηλίκων από τον Λιγνάδη και η προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης από το κράτος και τα όργανά του, ο βιασμός της καθαρίστριας στα Πετράλωνα, η συστηματική κακοποίηση 18χρονης από τον πατέρα της και έπειτα από μπάτσο στην Ηλιούπολη, η γυναικοκτονία της Βιολέτ στα Χανιά, της Ελένης στην Θεσσαλονίκη, της Βασιλική στα Μεσκλά, της Κωνσταντίνας στη Μακρινίτσα, της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, της Ελένης στην Αγία Βαρβάρα, της Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο, της Ανίσα στη Δάφνη, της Σταυρούλας στο Ρέθυμνο, της Μαρίας στη Λάρισα και της Δώρας στη Ρόδο αποτελούν μερικά από τα αποτρόπαια περιστατικά έμφυλης βίας που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και αποδεικνύουν το δολοφονικό πρόσωπο της πατριαρχίας.

(...)

Φέτος, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του παρελθόντος και να βρισκόμαστε μαζικά και μαχητικά στο δρόμο την 25η Νοέμβρη και κάθε μέρα όπου εκφράζεται η πατριαρχική βία. Να κλιμακώσουμε τις δράσεις μας προκειμένου να συσπειρώσουμε τον αγώνα ενάντια στην πατριαρχία, το κράτος και το κεφάλαιο και τη φετινή 25η Νοέμβρη να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στο δρόμο και να στήσουμε ένα ισχυρό ανάχωμα στην επέλαση της βίας και του θανάτου απέναντι στις γυναίκες της τάξης μας.

Για τον λόγο αυτό, καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση για τη διοργάνωση πορείας την 25η Νοέμβρη το Σάββατο 13/11, 12μ., έξω από τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87)

*με την τήρηση των μέτρων συλλογικής και ατομικής αυτοπροστασίας από την πανδημία του κορωνοιού.

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

πηγή : https://prwtovouliagynaikwn.wordpress.com/202…
πηγή : email που λάβαμε στις 8 Νοεμβρίου 21h