τι; : πορεία θεματική : Πολυτεχνείο

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση Πολυτεχνείου

Εκδήλωση-Συζήτηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου με τίτλο

"Αστυνομική βία και Ανθρώπινη ζωή-

κράτος έκτακτης ανάγκης, καταστολή, βασανιστήρια και η απάντηση του κινήματος"

Σάββατο 13/11_18.00

Θόλος

Ομιλητές:

_Άννυ Παπαρούσου, δικηγόρος

_Άρης Παπαζαχαρουδάκης

_Γιάννης Μάγγος

πηγή : https://www.facebook.com/events/1850299071383…


1 2 3 4

ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ - ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Ο αιμοδιψής χαρακτήρας της εξουσίας έχει καταντήσει καθημερινότητα και η προαγωγή του σαν ένα μέτρο για το κοινό καλό οξύνει περισσότερο το χάσμα των ταξικών ανισοτήτων. Όλα εξαρτιούνται από την ατομική ευθύνη και πρέπει να είσαι πρόθυμος να πεθάνεις για να ανταπεξέλθεις στην πραγματικότητα των άριστων και τον φιλήσυχων. Περιθώρια για αμφισβήτηση δεν υπάρχουν και η παραμικρή προσπάθεια αντίστασης καταπνίγεται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Κύρια χαρακτηριστικά πάνω στα οποία δομούνται τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, είναι η διάχυση του φόβου και της σύγχυσης στην κοινωνία, η ρητορεία έναντι ενός αόρατου ή μη εχθρού και η επίκληση στο μύθευμα της εθνικής ανάγκης. Διαβάζοντας την ιστορία και αναλύοντας την σύγχρονη πραγματικότητα των τελευταίων δύο χρόνων, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα οτι ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός είναι εδώ και σιγά σιγά ξηλώνει το όποιο δημοκρατικό του προσωπείο. Η συνθήκη της πανδημίας άλλωστε έδωσε την καλύτερη αβάντα στα αφεντικά ώστε να επιταχύνουν διαδικασίες αφαίμαξης του κοινωνικού πλούτου, να εντείνουν τις επιθέσεις τους στα κατώτερα στρώματα και να ενισχύσουν περαιτέρω τους μηχανισμούς αντιεξέγερσης και θωράκισης του συστήματος. Τα όποια υπολείμματα δημοκρατικών ελευθεριών τσακίζονται κάτω από την μπότα της κρατικής καταστολής, των απαγορεύσεων κυκλοφορίας, των προστίμων και των κοινωνικών διαχωρισμών με επίκληση την αντιμετώπιση της πανδημίας. Εργατικά δικαιώματα τσαλαπατιούνται, η ελευθερία της έκφρασης περιορίζεται, η επίθεση στο περιβάλλον γιγαντώνεται και όλα αυτά για να διατηρηθεί το καπιταλιστικό σύστημα και η κερδοφορία των αφεντικών. Η αναπροσαρμογή και επανεκκίνηση του παραγωγικού μοντέλου είναι εδώ, και δεν λογαριάζει λαϊκές-κοινωνικές ανάγκες. Αυτές πολύ απλά είναι για το καπιταλιστικό σύστημα πεδία αύξησης της κερδοφορίας των μεγάλων. Έτσι δικαιολογείται και η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας εν μέσω covid-19, ενώ παράλληλα ο ιδιωτικός κλάδος της υγείας μεγαλώνει και θησαυρίζει ανάγοντας τον ανθρώπινο πόνο σε ακόμα μια οικονομική μεταβλητή παραγωγής και κέρδους. Υποκριτικά όμως το κράτος και τα αφεντικά συνεχίζουν και χτίζουν μνημεία στα Πολυτεχνεία του χθες έχοντας ένας ύφος πατριωτικό, αποπροσανατολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κοινή γνώμη από την πραγματική τους φύση. Εμείς οφείλουμε με την σειρά μας να τους υπενθυμίζουμε πως ο αγώνας του Πολυτεχνείου δεν ήταν ούτε η αρχή αλλά και ούτε το τέλος του μόχθου του ανθρώπου για ουσιαστική ελευθερία και πως η ατμόσφαιρα συνεχίζει να μυρίζει αίμα και βενζίνη.

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Καταληψη Ματσαγγου

https://matsaggou.squat.gr/?p=2091

πηγή : https://matsaggou.squat.gr/?p=2091
πηγή : email που λάβαμε στις 12 Νοεμβρίου 22h


1 2 3 4

48 χρόνια συμπληρώνονται από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η φετινή λοιπόν επέτειος θα γιορταστεί 1 χρόνο μετά τις περσινές απαγορεύσεις της κυβέρνησης που με πρόσχημα την πανδημία απαγόρευσε τον εορτασμό. Εξαπολύοντας άγρια βέβαια κρατική βία και καταστολή σε όσους διαδήλωσαν. Αυτή στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να αξιοποιεί την πανδημία με ένταση της επίθεσης της. Κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα ποδοπατιούνται. Κατάργηση 8ωρου και κυριακάτικης αργίας. Την ίδια δε στιγμή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας σε όλα τα βασικά είδη. Στο θέμα δε της υγείας είχαν επιβάλει καραντίνα διαρκείας με ταυτόχρονη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και με τις ΜΕΘ να στενάζουν. Κοινωνικός αυτοματισμός με διάκριση εμβολιασμένων και μη, αναστολές εργασίας σε 6. 500 υγειονομικούς. Από την άλλη πέρασαν τον νόμο για περιορισμό διαδηλώσεων και χτυπώντας το δικαίωμα στην απεργία. Αστυνομική βία και κρατική τρομοκρατία. Καθεστώς τρόμου για να περνάνε ότι ονειρεύονταν. Την ίδια επίσης στιγμή η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα πολεμικό ορμητήριο για τους επεκτατικούς τους πολέμους.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ.

ΣΑΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 17-11, 6ΜΜ ΣΤΟΝ ΘΟΛΟ.

blackblockvolos.blogspot.com

κάλεσμα : ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615298/


1 2 3 4

Σήμερα όλοι και όλες στις πορείες σε όλη την Ελλάδα!

Image

Αναμέτρηση

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://twitter.com/synantisi/status/14608906…